Da li je opravdano prećutati partneru istinu – ako time “štitiš” neku udat(u)/oženjen(u) osobu?

• Začetnik teme Začetnik teme Paula
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A to se vidi na milion sitnih načina i nemoguće je sakriti.
Ima i ono kad počnete da se dodirujete i onda vidiš da radi nešto što pre nije, tačno osetiš da poslednja osoba sa kojom se seksao nisi ti, još kad prokomentaripše nešto tipa vidi kako se ti ovo ili ono... brzoprimiš, tačno znaš da sa nekom drugom je bilo nešto drugačije pa čovek poredi. I tako gomila sitnicaa.. I onda to stvara zid između ljudi

Ok, zaštititi nekog jer je taj neko ožnjen/udat je ok... ali ne mora reći o kome se radi, možeš reći da se nešto dešava. Brate, onda bih i ja našla nekog pod hitno , a ne da sedim i pitam se u sumnji.

E a kako prikazuju ove muzeve, kao ode, nema ga mesec dana, yebe tamo okolo, vrati se kuci a ona ga ceka pomno mitu bekriju, verna, selsualna, brizna i emotivna ljuba i on samo legne pored nje. Ona napaljena, uzavrela, uvek spremna za njega, zeljna seksualnih putesestvenija a on njoj: jel uzavrela sarma zhenou?! Pusti me sad, donesi da jedem!
I onda ceo internet i komsiluk: e kakva skotina, kakav balkanac.

Ako se neko povremeno viđa sa osobom koja je u braku,
ali to prećuti svom partneru (ili otvoreno negira) jer ne želi da kompromituje tu osobu ili da “štiti njenu privatnost” —
da li je to pošteno?

Gde je granica između lojalnosti prema tuđoj tajni i nelojalnosti, odnosno neiskrenosti prema sopstvenom partneru?

Da li je ovo moralna dilema ili samo izgovor koji se koristi kad istina ne bi zvučala lepo?

M?
Ima toliko drugih stvari da laprdaš sa partner(k)om

Recimo mene bivša pitala da joj kažem nešto lepo
Ja malo razmišljao pa rekao "gola žena"
Onda ona "neeee bree nešto lepše"
Ja opet razmišljao pa rekao "dve gole žene"

ali to prećuti svom partneru (ili otvoreno negira) jer ne želi da kompromituje tu osobu ili da “štiti njenu privatnost” —
da li je to pošteno?

Gde je granica između lojalnosti prema tuđoj tajni i nelojalnosti, odnosno neiskrenosti prema sopstvenom partneru?

Da li je ovo moralna dilema ili samo izgovor koji se koristi kad istina ne bi zvučala lepo?

M?
Не знам. Никада нисам преварио партнерку са којом сам, осим неког лаганог флерта. Можда су зато и оне мене релативно мало варале, бар ја нисам сазнао.

Ot: Nikad nisam prevarila muža, ali ovoliko moralisanja nisam pročitala i ovoliko moralnih gromada nisam srela još od davnih dana kad sam moderisala LjiS, pa čitala sve po službenoj dužnosti.
Na tu temu, jer sve što kažeš da nećeš nikad, obično te klepi po nosu... I primenjivo je na svaki segment života.

1000009675.jpg

Ot: Nikad nisam prevarila muža, ali ovoliko moralisanja nisam pročitala i ovoliko moralnih gromada nisam srela još od davnih dana kad sam moderisala LjiS, pa čitala sve po službenoj dužnosti.
Na tu temu, jer sve što kažeš da nećeš nikad, obično te klepi po nosu... I primenjivo je na svaki segment života.

Pogledajte prilog 1797671

Nemam utisak da se na temi moralisalo... bile su neke druge gde se to činilo.

Što se mene lično tiče, ako neko misli da je moralisanje, ja sam sve faze prošla bila sam i ljubavnica i puno toga što se može zamisliti. Obično pišem ne šta je moralno, već šta mi na posletku odgovara, šta prija a šta ne. Nego, poziv na otovren odnos je sa druge strane moralisanja, to je poziv da oboje otvoreno govorimo o svojim iskustvima, a ne da ih nemamo ili da ih skrivamo.

На страну морал, код мене има много и лењости. Варање захтева поприлично напора и фолирања. Лакше је променити партнерку уколико ниси задовољан. Нисам варао ни удате, мада су оне мене повремено варале са мужевима.

Nemam utisak da se na temi moralisalo... bile su neke druge gde se to činilo.

Što se mene lično tiče, ako neko misli da je moralisanje, ja sam sve faze prošla bila sam i ljubavnica i puno toga što se može zamisliti. Obično pišem ne šta je moralno, već šta mi na posletku odgovara, šta prija a šta ne. Nego, poziv na otovren odnos je sa druge strane moralisanja, to je poziv da oboje otvoreno govorimo o svojim iskustvima, a ne da ih nemamo ili da ih skrivamo.
Onoga trenutka kad ti se svidi druga osoba ti se polako udaljavas od trenutnog partnera sto se tice bliskosti i to je to.

Ja sam za to da se moral ukine nacisto koji ce nam to klinac

da li je to pošteno?

M?
Sta je ovde zapravo pitanje?
U principu pitas ako neko ko vara ustvari da li je on posten ili neposten prema svom partneru na osnovu zakljucka da li hoce da kaze ili ne s kim se prca? :D

da li je to pošteno?

M?
Na sta se odnosi to "vidjanje" ?

da li je to pošteno?

M?
Ako partnera prevaris, i on to primeti, mozes da ćutiš kao salivena ali istina ce naci način da dodje do njega jer je osetio ili te delimično uhvatio. Zato je bolje ili ne varati uopste ili to raditi na način da bas nikad ne posumnja.
Ako posumnja i ima bar mali trag, priznala ne priznala bićete uhvaćeni sigurno.

da li je to pošteno?

M?

Да ли је то поштено? ...је питање за жене

Да ли је то часно?... питање је више за мушкарце

Немамо исто схватање речи и њихових значења.

Znači cinkaroši su gori od onog ko je tako nešto uradio

to je neka mafijaška etika rekla
Govor iza ledja je jedna od najgorih ljudskih radnji. Koriste ga spletkarosi, cinkarosi, manipulatori ...i slican olos prevashodno iz vlastitog interesa. Ako mislis da neki covek ne radi dobro reci mu u lice. Iskreno, vodivsi racuna da ga ne povredis vec da mu pomognes.

Poslednja izmena:

Back