Da li je moguće potpuno se osloboditi seksualne želje?

Richard III

Domaćin
Poruka
3.892
Za mene seksualna želja predstavlja pre svega patnju, jer ima nekih devojaka koje ni u snu ne bih mogao da imam (iz više utvrdjenih razloga), a želja postoji. I još neki razlozi su u igri.

Da li je ikako moguće osloboditi se ove želje, ove patnje, jer me nervira kad imam potrebu koja ne može da se zadovolji. Da li je moguće discipllinovati sebe da se na seks potpuno zaboravi i potisne iz svesti nekako. Hvala.

Za mene seksualna želja predstavlja pre svega patnju, jer ima nekih devojaka koje ni u snu ne bih mogao da imam (iz više utvrdjenih razloga), a želja postoji. I još neki razlozi su u igri.

Da li je ikako moguće osloboditi se ove želje, ove patnje, jer me nervira kad imam potrebu koja ne može da se zadovolji. Da li je moguće discipllinovati sebe da se na seks potpuno zaboravi i potisne iz svesti nekako. Hvala.
Pogledaš ove budističke monahe koji se odvajaju od materijalnih uživanja. Jedno je imati kontrolu nad sobom, a drugo je potisnuti to. Možda oni imaju neverovatnu kontrolu, a možda potisnu to. U svakom slučaju, moguće je.

Hemijska kastracija mozda, ali taj postupak traje

taman posla..cemu covek da se nada i o cemu da misli ako ne o lepim stvarima..

Dakle, ako imas srece takva glupost ti nece poci za rukom...:lol:

Seksualno biće i muškaraca i žena je nemoguće ubiti...Čovek može da se uz pomoć raznih učenja i svog duhovnog razvoja "podigne" (uslovno rečeno) iznad struka i živi duhovni život... To je svakako težak i dugotrajan proces... U ljudskom životu starost donosi taj razvoj, ali nikako ne znači da je i tada moguće "ubiti" seksualno biće... Mnogi poznavaoci ove doktrine tvrde da star čovek ne treba da "opšti", već da čuva tu "životnu snagu"...

Što se tiče tih devojaka koje ni u snu ne bi mogao da dosegneš, svaka su samo lik koji se poklopio sa tvojom unutrašnjom slikom žene koju jedino voliš i koju obožavaš... U psihologiji muškarca se taj lik zove "anima" (Jung) i svaka devojka na javi koja liči na animu muškarca predstavlja predmet želje i zaljubljenosti... u stvari, muškarac je uvek i jedino zaljubljen samo u svoju animu...
Da, moguće je sebe disciplinovati, pa da se ne misli non-stop na seks, ali je to težak poduhvat za duhovno nerazvijene i muškarce i žene...
Izvini, baš sam se rasptičala...

Moze kad napunis jedno 70 godina.
Nije tačno... I u 70 postoji želja

Ja koristim rissar. Izuzeztno dobar za ubijanje seksualne zelje. Nisam ejakulirao skoro 12 godina. Ako si zensko mozda ce biti neobicno sto nemas
menstruaciju...

Ima puno bagova u ovoj igrici.

Naravno da je moguce, danas lakse nego ikada pre u istoriji. Ali je pitanje koju se cenu spreman da platis za to. Da li si voljan da budes strpljiv, uporan,
da iznova i iznova ustajes kad pokleknes?! Da li si spreman da vezbas razne duhovne tehnike i da citas, citas i jos vise citas kako ne bi upao u kandze nekih od bezbroj gurua i sektasa kojih sada ima na svakom koraku?! Da li si spreman da radis fizicke vezbe, da promenis nacin ishrane, spavanja?! Da prve rezultate vidis tek nakon vise meseci?! Ako jesi mozes. Ako je pak prepreka koji si pomenuo novac i drustveni status mozda je ipak lakse i bolje da prvo podjes tim putem posto ti to zahteva mnogo manje napora nego ovo prvo. A i nije dobro pokretati duhovne transformativne procese zbog bilo kakvog konkretnog nezadovoljstva, pogotovo ne nezadovoljstva ciji je uzrok tako snazno bioloski ukorenjen.

Ali odgovor je potvrdan, postoji nacin ali je energetski izuzetno skup.

Ne.

Moguće je isto onoliko koliko je moguće potisnuti želju za hranom ili vodom. Ne spada seks džabe u grupu "osnovnih životnih potreba". Imaš piramidu potreba, gde je tehnički bez svih moguće živeti (sa posledicama) osim bez onih osnovnih. Sve u svemu, ne nije moguće. Al fala bogu, uvek se možeš uzdati u svoju ruku desnicu. Osim ako si Hrišćanin naravno. U tom slučaju kao što Isus zapovedi, iskopaj si oči i iseci si ruke.

Ako mi pojasnis tacno sta ti smeta, da li nagon za seksualnim cinom ili seksualnost ili nesto trece, moze se napraviti odgovor..

Ako je nagon u pitanju , to se radi vrlo lako , zasnovano je na osobini nagona da se prilagodjava rutini, tj apstinencijom pobude i zelje, desava se apstinencija nagona...

E sad, ono sto ti pises je da ne mozes da ugusis zelju , sto je malo apsurd...
Ako razdvojis zelju od nagona, a to je moguce i pozeljno , onda imas mnogo cistiju viziju ko si i sta si..
Ako ne zelis da imas vezu , seksualni kontakt ili brak sa bilo kim, onda to resis u sebi...
To ne znaci da istog trenutka nestaje nagon, rekoh nagon se zasniva i na rutini.
Ali ce uz blagi napor tvoj nagon da slabi....zadnji zalogaj zameni casom vode....
Tj ako se izmedju supstitucije, posto je strast u pitanju , onda je putena supstitucija, telesna ili jednostavno masturb supstitucija prisutna..
Ako se ona sve redje praktikuje, doci ce trenutak, kad ces moci da je ne praktikujes i 14 dana... a to je onda sasvim dovoljno da upadnes u naviku tj iskljucenje nagona..

Ukoliko nema aktiviranja zelje, nece biti aktiviranja nagona.

Gotova prica.

Ovde nije ulazeno u to da li je to dobro lose, potrebno nepotrebno...ko sam ja da tumacim tvoje konacne zelje...
Vazi za sva godista, tj nema veze da li si u naponu snage ili starac..

Malo sam razmišljao danas i shvatio sam kako otprilike deluje/izgleda moja anima...
Ovako nekako:

Nešto nije u redu samnom, jel da?

Prilozi

• jNWpz.jpg
    jNWpz.jpg
    59,3 KB · Pregleda: 34
Jedno je imati nagonsku zelju za sexom , drugo biolosku spolnu mogucnost.

Ko zeli da apstinira od sexa ne mora biti sklon nikakvim posebnim duhovnim " vjestinama", nikakvim " mantrama", dovoljno je da ode nezagrijan u hladnu teretanu i na spravi " Veslo" bez kaisa oko stomaka, 20tak puta podigne 100 kg.

Kada se vrati kuci ne da vise nece imati zelju za sexom, nego nece vise osjecati " onu stvar". z:mrgreen:Jedina fizioloska "moguca " opreracija na " tu stvar" ce mu biti mokrenje.

Back