Vrela Cica
Iskusan
- Poruka
- 5.579

Rat u zemlji, iz koje poticem, veoma me je potresao, jer je moj bivsi decko angazovan. Ja sedim po ceo dan i mislim na njega. Dobio je neko odsustvo i taman da predahne, njegova zena ga je uhvatila da vodi po Izraelu, zemlji, koja je u ratu da se slika sa njenom rodjakom iz Italije. I, naravno, slike na kojima se keze ona, deca, rodjaka, a moj bivsi decko sav smlacen i tuzan. Cak mi deluje i da ja malo ostario, iako je sladak. Pri tom, Bina se pravi luda i uopste me ne izvestava na vereme. Ona se spandjala sa tim nekim levakom i pocela je da zivi sa njim. Ja kazem: gresna zajednica, a ona: "Cico, ja cu se udati za nejga." Vidim kako se udaje. Ja odavde vidim da tu nema nista od te veze. I umesto da se posveti meni i resavanju osnovnih pitanja, ona se tamo svrcka i ljubaka sa njim. Te, kupicemo ovo, kupicemo ono. Kao dve usedelice. Ali necu da je ogovaram, jer mi je najbolja drugarica, ali mislim da ce leteti sa tog mesta. Evo zasto:
Pozovem ja nju juce preko skajpa, vidim da je onlajn. Inace, nije zbog ove frke, pa cesto bezi u skloniste. Bino, sta ima novo? Ona meni pocela Markove konake o njoj i njenom decku. Kupio neki sorc, pa ne valja, mngo uske nogavice, gore sirok, davi me tu petnaest minuta. Ja sam po prirodi ljubazna, pa svakog salsusam, ali sam morala da je prekinem, da ne pocne vazzdusna opasnost, a bas me briga za tog njenog gologuzana. Da ima nesto da pokaze bio bi mu sorc uzak i gore.Pitam ja konkretno: sta se desava kod ovog mog bivseg decka? (Ja vec videla slike). "Pa, Cico, dosao je kuci i putovao je negde sa poorodicom. Cula sam nesto i bas sam se pitala: sta si ti ikada uradila za njega da bi on vredonovao tvoju ljubav?" Kako je to bilo zlobno?! Zamislite vi! I kaze ona meni, nesto sto aj nisam znala: Njegova zena potice iz italije, to sma znala. Medjutim, njen otac je polu-Jevrejin, majka mu je bila Jevrejka, a njegova zena je isto takodje polu- Jevrejka, isto takodje samo otac. Oni su imigrirali u Izrael, ali je prodica mog bivseg decka trazila od nje da prodje korz proces ptvrde da je Jevrejka da bi se udala za mog decka. Ja to nisam znala. I ona je to prihvatila zbog njega! I to meni kaze Bina: Sta si ti uradila, da bi on eto mogao d akze da ti njega volis?! Zamislite vi to zlobno pitanje. Ja sam se toliko iznervirala, zbog rata i zbog njene zlobne izdaje i rekla: Ja sam ga naucila da se ljubi, a ja sam ga volela, a to je vaznije od svega.
Bina je rekla: To nije nista. Ona se zrtvovala zbog njega.
Da li vi mislte da je dovoljno voleti nekoga svim srcem i svom dusom svojom? Mislite li da treba i da cinite neka dela? Ako moras nekom da dokazujes ljubav, da li je taj vredan ljubavi?![]()
Poslednja izmena: