Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ni-Tan se misli na proslo vreme,a ne buducnost :

Yaykra Shimo, proslo vreme;

El-E-Lo`He-Israel=== the G-d of Israel;

Adonai- Nis- Is ==== the L-rd is my banner ;

Elohim se isto uzima i za sudije === the judges :

E sad dolazimo do ovog tvoga, koji je potpuna greska :

el-gibbor-EL-GIBHOR = Mighty God, i ne znaci to , vec ovo:

Elei Giborim, u Jezekilju 32, 21 Govoriće mu najhrabriji junaci isred groba s pomoćnicima njegovim, koji siđoše i leže neobrezani, pobijeni mačem.

U Isaija 9 glava pise kako su Izraelci dospeli u ruke Midjiana i trebao je neko da ih spase.

Ovde se govori o kralju Jezekilju, 2. Kraljevima 18, 13 A četrnaeste godine carovanja Jezekijinog podiže se Senahirim, car asirski na sve tvrde gradove Judine, i uze ih.

Tako da se ovo prorocanstvo odnosi na kralja Jezekilja,a ne na Hrista.

- - - - - - - - - -

Ovaj jevrejski rabin je Mesijanski jevrejin,a to znaci da priznaje Isusa za Mesiju, pa prema tome, ne postoji nikakva manipulacija.
I nije jedini koji objasnjava ovako.
Zao mi je sto ti ne znas jevrejski jezik, ali nikad nije kasno da se nauci, uzmi zagrej stolicu, pa ce ti mnogo toga postati kasnije kristalno jasno.

Izvini mesijanski rabin ceka antihrista ,i ne priznaju Hrista za Boga..I nije tacno to sto kazes .

Poslednja izmena:
Evo ti rabin koji nije Mesijanski jevrejin:
Tovia Singer (born September 20, 1960) is a rabbi, the founder and director of Outreach Judaism.

- - - - - - - - - -

Izvini mesijanski rabin ceka antihrista ,i ne priznaju Hrista za Boga..I nije tacno to sto kazes ,NE PRIZNAJU Isusa za Mesiju

Odakle ti ta informacija, gde si to pronasao :?:
I nije tacno da Mesijanski jevreji cekaju antihrista, to je najveca nebuloza , koju si mogao da napises.
Igrom slucaja sam bio kod njih i slusao propovedi i razgovarao sa njima, tako da ovu pricu, mozes da pricas nekome, ko nema pojma ko su mesijanski jevreji, :)

Podrazumevano Re: Da li je Isus bogocovek ili sin boziji ?
Ni-Tan se misli na proslo vreme,a ne buducnost :

Yaykra Shimo, proslo vreme;

El-E-Lo`He-Israel=== the G-d of Israel;

Adonai- Nis- Is ==== the L-rd is my banner ;

Elohim se isto uzima i za sudije === the judges :

E sad dolazimo do ovog tvoga, koji je potpuna greska :

el-gibbor-EL-GIBHOR = Mighty God, i ne znaci to , vec ovo:

Elei Giborim, u Jezekilju 32, 21 Govoriće mu najhrabriji junaci isred groba s pomoćnicima njegovim, koji siđoše i leže neobrezani, pobijeni mačem.

U Isaija 9 glava pise kako su Izraelci dospeli u ruke Midjiana i trebao je neko da ih spase.

Ovde se govori o kralju Jezekilju, 2. Kraljevima 18, 13 A četrnaeste godine carovanja Jezekijinog podiže se Senahirim, car asirski na sve tvrde gradove Judine, i uze ih.

Tako da se ovo prorocanstvo odnosi na kralja Jezekilja,a ne na Hrista.

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

QUOTE;;; Pele-joez-el-gibbor-Abi-ad-sar-shalom;

Ovde pise El GIBBOR, a ne elei Giborim kako si ti napisao .El GIBOR je original i videli smo sta znaci BOG MOCNI

- - - - - - - - - -

giborim se odnosi na coveka ,a EL _oznacava Bozansku osobinu,tako da nikako ne moze biti mocni covek..

- - - - - - - - - -

giborim se odnosi na coveka ,a EL _oznacava Bozansku osobinu,tako da nikako ne moze biti mocni covek..

Eli Eli lema sabachtani---valjda znas sta znaci

◄ Isaiah 9:6 ►
Text Analysis
Str Translit Hebrew English Morph
3588 [e] kî- כִּי־ For Conj
3206 [e] ye-leḏ יֶ֣לֶד to us a child Noun
3205 [e] yul-laḏ- יֻלַּד־ is born Verb
lā-nū, לָ֗נוּ to us Prep
1121 [e] bên בֵּ֚ן a son Noun
5414 [e] nit-tan- נִתַּן־ is given Verb
lā-nū, לָ֔נוּ to Prep
1961 [e] wat-tə-hî וַתְּהִ֥י and shall be Verb
4951 [e] ham-miś-rāh הַמִּשְׂרָ֖ה the government Noun
5921 [e] ‘al- עַל־ on Prep
7926 [e] šiḵ-mōw; שִׁכְמ֑וֹ his shoulder Noun
7121 [e] way-yiq-rā וַיִּקְרָ֨א and called Verb
8034 [e] šə-mōw שְׁמ֜וֹ his name Noun
6382 [e] pe-le פֶּ֠לֶא Wonderful Noun
3289 [e] yō-w-‘êṣ יוֹעֵץ֙ Counselor Verb
410 [e] ’êl אֵ֣ל the God Noun
1368 [e] gib-bō-wr, גִּבּ֔וֹר mighty Adj
5703 [e] ’ă-ḇî-‘aḏ אֲבִיעַ֖ד The everlasting Noun
8269 [e] śar- שַׂר־ The Prince Noun
7965 [e] šā-lō-wm. שָׁלֽוֹם׃ of Peace Noun
Hebrew Texts

evo jos jednom mislim da sam dokazao svoju poentu

Svestenik ,pop je duhovni otac ,,zar i oca koji me je napravio ne vicem oce ,?Zar ti tvog oca ne vices oce ,nego CALE.Isus ovde i na dosta mesta to naglasava i direktno se uporedjuje sa njim,a to je velika razlika.
Izmisljas, niko popa ne oslovljava sa duhovni oice, cak i predsednik ove heabene drzavae oslovljava patlrijarha sa oce. Ja svog oca oslovljavam sa TATA, a majku MAMA. Ko svog bioloskog oca oslovljava sa OCE, s njim nesto nije u redu.

- - - - - - - - - -

Ja ne tvrdim nista ,on je sam to rekao a, drugi su to potvrdili,samo iznosim ono sto pise u Pismu ,dal ce to neko da prihvati ili nece licno njegova stvar.
Ne tvrdis, ali si ubedjen da je to sto pise u nazovi Pismu tacno. Nemas kritican pristup, ne razmisljas, vec bez prigovora prihvatas sve sto je receno, tj. napisano zadravo za gotovo.

Eno, ide s oblacima, i ugledaće ga svako oko, i koji ga probodoše; i zaplakaće za njim sva koljena zemaljska. Da, zaista. 4.Moj. 24, 17. Psal. 22, 17. Dan. 7, 13. Zah. 12, 10. Zah. 12, 11. Mat. 24, 30.
Ja sam alfa i omega, početak i svršetak, govori Gospod, koji jest, i koji bješe, i koji će doći, svedržitelj. Otkrivenje 1;8

EL SHADDAI = God Almighty (Gen 17:1)

Svedrzitelj -almighty-El SHADDAI

- - - - - - - - - -

https://wahiduddin.net/words/99_pages/app_d_hebrew.htm

Sve ove osobine-titule opisuju Hrista

- - - - - - - - - -

JEHOVAH-ROHI = The Lord Our Shepherd (Ps. 23)

- - - - - - - - - -

Hristos kaze Ja sam pastir dobri.....

i tako dalje
I niko nije dobar osim Boga ,kaze Hrist ,a za sebe kaze da je PasTir DOBRI

- - - - - - - - - -

Slobodno me citirajte , mada ja posle jednog dana obično brišem postove zbog preglednosti .

Postoji ono pitanje sto je rekao @sarvaš , "kome je to sve ispričano ?". I kad sam bio dete , slično sam se pitao i nije strašno što se to pita , nego i to samopitanje treba da vodi ka istrazivanju toga dok se ne shvati .

Ono što misli @arijana je slično mišljenje koje je izneo i Arij(ana)e jeretik , i izazvao raspre u hriscanstvu sto je ipak dokazano kao jeres i
"postoji u knjizi protiv svih jeresi".

Inače o onome što ona stalno potencira na τετραγράμματον , morala bi da zna da to jevreji sa velikim oprezom i izgovaraju , vrlo vrlo retko , jer oni znaju šta to znači ,i uvek se koristi naziv Gospod , ili u današnje vreme još dva naziva na njihovom jeziku.

Mada mislim, i stojim , da monofiziti i miafiziti nisu jesers ako se čita prevod i tumačenja sa njihovog jezika (gez, k0ptski , sirijski..) ---(nemojte misliti da znam jezike , koristim britanske prevode ili više elektronskih prevodilaca koji nemaju mogućnost da ponude prevod zajednice prevoilaca , što je vrlo bitno ) -međutim ako se čita o onome šta "oni navodno misle i tumače " kako su preveli grci i latini to izgleda drugačije . Pritom se slažem sa onima našim pravoslavnim , gde sam i ja , koji kazu da mora biti topla voda i vino.

Ukazao si na neke jako bitne stihove ,sto mi je pomoglo da izlozim ...monofiziti jesu jeres ,ne priznaju da je Gospod imao i ljudsku prirodu ..monofiziti sve vise "bacaju" na katolike,dosta obicaja usvajaju od njih

Poslednja izmena:
Ne oni monofiziti odbacuju Nestorijanstvo ( navodnu totalnu odvojenost ) , međutim i tu ie jedna čudna situacija da na suprotan stav potvrđuješ suprotnost.
Mada mislim da tamo gde se umeša politika i carevi u crkvene stvari nastaje raskol .

Ne kapiram ,koliko sam citao i razumeo monofiziti uce da je Gospod imao SAMO Bozansku prirodu ,ne i ljudsku,i zato su ekskomunicirani na 4 Vaseljenskom saboru

- - - - - - - - - -

Kirilova formulacija o „Jedinstvena priroda ovaploćenog Logosa“ je kasnije odbačena (na Halkidonskom Saboru 451.) kao nepravoverna. Monofiziti su nastavili da prihvataju ovu tvrdnju u smislu da Isus ima samo jednu prirodu, i to Božju, što je vodilo njihovom nepriznavanju odluka Halkedonskog sabora.

Nestorijanstvo kao kršćanska hereza je nastalo u ranoj kršćanskoj Crkvi, u 5. stoljeću, kao pokušaj tumačenja otjelotvorenja (inkarnacije) božanske Riječi (Logosa), koje je drugo lice Svetog Trojstva, tj. Isus Krist kao čovjek. Nestorijanstvo tvrdi da su Isusova ljudska i božanska priroda odvojene i da postoje dva lica, Isus kao čovjek i Isus kao Božja Riječ koja živi u čovjeku.

Ja nigde ne tvrdim da je Isusova licnost odvojena od Bozje ,vec da je Isus postojao pre nego sto je bilo sta nastalo ,i da se kasnije ovaplotio i postao covek,to stoji u Pismu.Sa takvim stvarima se ne bih igrao...

Nestorijanstvo kao kršćanska hereza je nastalo u ranoj kršćanskoj Crkvi, u 5. stoljeću, kao pokušaj tumačenja otjelotvorenja (inkarnacije) božanske Riječi (Logosa), koje je drugo lice Svetog Trojstva, tj. Isus Krist kao čovjek. Nestorijanstvo tvrdi da su Isusova ljudska i božanska priroda odvojene i da postoje dva lica, Isus kao čovjek i Isus kao Božja Riječ koja živi u čovjeku.

Ja nigde ne tvrdim da je Isusova licnost odvojena od Bozje ,vec da je Isus postojao pre nego sto je bilo sta nastalo ,i da se kasnije ovaplotio i postao covek,to stoji u Pismu.Sa takvim stvarima se ne bih igrao...

Ovo dosta podseca na Istrazivacevo shvatanje ,samo sto ne priznaje da je Isus Gospod ,..vec da je Otac iskoristio Sinovljevo telo ,tj .da je on samo bio covek

Pazi, njemu su potrebna pet posta da objasni svoju nejasnu i zbrkanu misao. Prizivam moderatora da urazumi bezumnika koji redja bezvezne tekstove po pet do deset u nizu, a da pri tome ne kaze nisa sto bi imalo smisla. Eto, to su spemeri. Zapravo, takvi jure statistiku.

Evo ti rabin koji nije Mesijanski jevrejin:
Tovia Singer (born September 20, 1960) is a rabbi, the founder and director of Outreach Judaism.

- - - - - - - - - -

Odakle ti ta informacija, gde si to pronasao :?:
I nije tacno da Mesijanski jevreji cekaju antihrista, to je najveca nebuloza , koju si mogao da napises.
Igrom slucaja sam bio kod njih i slusao propovedi i razgovarao sa njima, tako da ovu pricu, mozes da pricas nekome, ko nema pojma ko su mesijanski jevreji, :)

Ovo nisu tacni prevodi ,nego iskrivljeni.

From the Hebrew name אֱלִיָּהוּ ('Eliyyahu) meaning "my God is YAHWEH"

From the Hebrew name יְשַׁעְיָהוּ (Yesha'yahu) meaning "YAHWEH is salvation"

Gabriel (Hebrew: גַבְרִיאֵל) is a given name or surname derived from the Hebrew name "Gabriel" meaning "God is my strength".

The meaning of the name “Tovia” is: “Goodness of my God”

From the Hebrew name יְחֶזְקֵאל (Yechezqel) meaning "God strengthens

- - - - - - - - - -

Given Name HANANIAH. USAGE: Biblical. OTHER SCRIPTS: חֲנַנְיָה (Ancient Hebrew) PRONOUNCED: han-ə-NIE-ə (English) [details] Means "YAHWEH is gracious" in Hebrew.

https://www.esv.org/resources/esv-global-study-bible/chart_43_08/

ovo je isto zanimljivo ,a zna se da je jedno od Bozjih imena JA SAM--I AM ----Ja sam Onaj KOJi JESTE

To nije ime.

- - - - - - - - - -

JA SAM alfa i omega, početak i svršetak, govori Gospod, KOJI JEST, i koji bješe, i koji će doći, svedržitelj. Otkrivenje 1;8

Otkrivenje 1:8  “Ja sam alfa i omega”, govori Jehova Bog, “onaj koji jest i koji je bio i koji dolazi, Svemogući.”

To nije ime.

- - - - - - - - - -

Otkrivenje 1:8  “Ja sam alfa i omega”, govori Jehova Bog, “onaj koji jest i koji je bio i koji dolazi, Svemogući.”
A Gospod reče Mojsiju: ja sam onaj što jest. I reče: tako ćeš kazati sinovima Izrailjevijem: koji jest, on me posla k vama. 2Mojsijeva 3;14

- - - - - - - - - -

Eno, ide s oblacima, i ugledaće ga svako oko, i koji ga probodoše; i zaplakaće za njim sva koljena zemaljska. Da, zaista. Otkrivenje 1;7-8
Ja sam alfa i omega, početak i svršetak, govori Gospod, koji jest, i koji bješe, i koji će doći, svedržitelj.

Ovde o Isusu govori ,ako nisi primetila.Isus je svemoguci,svedrzitelj

Matej i Jovan su bili original apostoli..Prvo Jevandjelje po kanonu je Matejevo,mada kazu da je Marko prvi napisao.Kao original apostoli sigurno ne bi dozvolili ,pa i sam Bog ne bi dozvolio,da menjaju nesto u Jevandjelju ,mislim na Luku i Marka ,samim tim sto je kanonizovano ,sta ima dalje da pisem ....

Očigledno da nismo čitali iste stvari o jevanđeljima. Prvo jevanđelje je napisao Marko a Matej i Luka su mnoge stvari prepisali od Marka, bar prema izvoru koji sam ja pročitao, s tim što je Luka ublažavao Markovo pisanje kada je Isus u pitanju, kao što je strah Isusov kada su došlid da ga uhapse i njegove poslednje reči pred smrt.

https://mccainvrsobama.wordpress.com/2016/03/27/mesianic-jews-are-not-christian/

Evo u sta veruju mesijanski jevreji,veze nema sa Hriscanstvom i Hristom koga Pismo prikazuje,zato sam i napisao da oni cekaju antihrista ,jer ne znaju koje pravi Hristos

Ovo nije Mesijanski jevrejin, :)

- - - - - - - - - -

https://www.esv.org/resources/esv-global-study-bible/chart_43_08/

ovo je isto zanimljivo ,a zna se da je jedno od Bozjih imena JA SAM--I AM ----Ja sam Onaj KOJi JESTE

Ehyeh Asher Ehyeh

- - - - - - - - - -

JA SAM alfa i omega, početak i svršetak, govori Gospod, KOJI JEST, i koji bješe, i koji će doći, svedržitelj. Otkrivenje 1;8

Bog Otac, :)

- - - - - - - - - -

Ako je Isus reako da je bio pre Avrama, to ne znaci da je bio pre stvaranja zemlje.

- - - - - - - - - -
QUOTE;;;;

Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je rođen prije svake tvari. Kolosanima1;15

Izvini sta rece?KOJI JE RODJEN PRE SVAKE TVARI

Kako je Bog rodjen :?:

Očigledno da nismo čitali iste stvari o jevanđeljima. Prvo jevanđelje je napisao Marko a Matej i Luka su mnoge stvari prepisali od Marka, bar prema izvoru koji sam ja pročitao, s tim što je Luka ublažavao Markovo pisanje kada je Isus u pitanju, kao što je strah Isusov kada su došlid da ga uhapse i njegove poslednje reči pred smrt.

To nije tema,dao sam ti odgovor

- - - - - - - - - -

Ovo nije Mesijanski jevrejin, :)

- - - - - - - - - -

Ehyeh Asher Ehyeh

- - - - - - - - - -

Bog Otac, :)

- - - - - - - - - -

Kako je Bog rodjen :?:

PA evo pise ti u originalu sam izbacio na stariji post,na grckom pROTOTOKOS--firstborn ,prvorodjeni..

13 He rescued us from the authority of the darkness+ and transferred us into the kingdom of his beloved Son, 14 by means of whom we have our release by ransom, the forgiveness of our sins.+ 15 He is the image of the invisible God,+ the firstborn of all creation;+

Bas me zanima kako ce J;S.da objasne ove stihove ,posto je ovo sa njihovog sajta,FIRSTBORN---pRVORODJENI,,,---ne stvoren ,tacan je prevod.
Od 2013 godine prevod

Poslednja izmena:

Back