Da li je Isus Hristos Bog?

• Začetnik teme Začetnik teme lekmi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Normalno da je Bog ,to celo vreme i pisem.Kako si ovaj stih samo izbacio ispada kao da svako ima svog boga ,ima i stihove gde Isus posebno naglasava samo Otac MOj ,ne i vas ,nego samo MOJ,tako da ovaj stih sto si tek tako izbacio nista ne ukazuje.Jer dok prvo ne shvatis da je on bio i covek ,imao ljudsku prirodu ,a sa druge strane Bozansku ,tesko da ti na bilo koji nacin objasnim,..

Ne možeš ti objasniti ni sebi .
Ako neko kaže " otac moj " onda to znači da ima oca a ne da je on otac sam sebi .
Da li postoji ijedna rečenica napisana Isusovom rukom gdje on objašnjava ko mu je otac ?
Ovako ispada da Pero zapisuje da je on čuo od Laze da je Lazo čuo od Steve a Steva čuo
Isusa da tvrdi to i to o svom ocu . Pritom Steva uopšte nije živio u Isusovo vrijeme
a Pero još manje .

Ako neko kaže " otac moj " onda to znači da ima oca a ne da je on otac sam sebi .
Da li postoji ijedna rečenica napisana Isusovom rukom gdje on objašnjava ko mu je otac ?
Ovako ispada da Pero zapisuje da je on čuo od Laze da je Lazo čuo od Steve a Steva čuo
Isusa da tvrdi to i to o svom ocu . Pritom Steva uopšte nije živio u Isusovo vrijeme
a Pero još manje .

Jevandjelje su pisali original ucenici-apostoli Isusovi.Nije pisao ni Mika ,ni Laza ,ni Pera ,ni Janko ,ni Branko,kako se ovde predstavlja ,nego ljudi koji su direktno 3 godine ziveli sa njim.

Isus koliko je poznato nije pisao Jevandjelje,pisci Jevandjelja su ljudi koji su bili svedoci Njegovog ucenja ,i ono sto su napisali bilo je takodje nadahnuto i inspirisano Duhom Svetim ,koji su primili posle Isusovog vaskrsenja,.

Poslednja izmena:
naravno da je tako , jer u jeziku Svetog pisma stoji hebrejska reč "Mi " - to se moze prevesti i prevodiocem , naravno kad je Avram (Abrahm) pred šatorom video Gospoda, i pekao 3 hleba - da su bila trojica .
inače u tom pasusu što navodiš stoji da su ? "ALH'M" ( M- final) rekli , da li je to jednina dvoje ili troje to je pitanje za lingviste.
ovo je zanimljivo

Jevandjelje su pisali original ucenici-apostoli Isusovi.Nije pisao ni Mika ,ni Laza ,ni Pera ,ni Janko ,ni Branko,kako se ovde predstavlja ,nego ljudi koji su direktno 3 godine ziveli sa njim.

Isus koliko je poznato nije pisao Jevandjelje,pisci Jevandjelja su ljudi koji su bili svedoci Njegovog ucenja ,i ono sto su napisali bilo je takodje nadahnuto i inspirisano Duhom Svetim ,koji su primili posle Isusovog vaskrsenja,.

Da ni Mika ni Laza a ne i apostoli.
Prvo Jevanđelje je napisao Marko, a vidi:
https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjn_JPUuPrUAhVFD5oKHWzgDGcQFggkMAA&url=https%3A%2F%2Fsr.wikipedia.org%2Fsr%2F%25D0%2590%25D0%25BF%25D0%25BE%25D1%2581%25D1%2582%25D0%25BE%25D0%25BB%25D0%25B8&usg=AFQjCNHTiQNLQWjFVqwL-t4q4kZfkahnDg

A ti si pročitao originalne zapise tih apostola ?
O Isusovom vaskrsenju garantovano nisu ništa
napisali jer se ono spominje prvi puta u bibliji kralja Džemsa .

Poslednja izmena:
Poslije mu se javi Gospod u ravnici Mamrijskoj kad sjeđaše na vratima pred šatorom svojim u podne. 1.Moj. 13, 18. 1.Moj. 14, 13. Dela. 7, 2.
Podigavši oči svoje pogleda, i gle, tri čovjeka stajahu prema njemu. I ugledavši ih potrča im na susret ispred vrata šatora svojega, i pokloni se do zemlje; 1.Moj. 18, 22. 1.Moj. 19, 1. Jevr. 13, 2. 1.Pet. 4, 9.
I reče: Gospode, ako sam našao milost pred tobom, nemoj proći sluge svojega. Sud. 6, 18.
Da vam donesemo malo vode i operite noge, te se naslonite malo pod ovijem drvetom. 1.Moj. 24, 32. 1.Moj. 43, 24.
I iznijeću malo hljeba, te potkrijepite srce svoje, pa onda pođite, kad idete pored sluge svojega. I rekoše: učini što si kazao.
I Avram otrča u šator k Sari, i reče: brže zamijesi tri kopanje bijeloga brašna i ispeci pogače. 2.Sam. 13, 6.
Pa otrča ka govedima i uhvati tele mlado i dobro, i dade ga momku da ga brže zgotovi.
Pa onda iznese masla i mlijeka i tele koje bješe zgotovio, i postavi im, a sam stajaše pred njima pod drvetom dokle jeđahu.
I oni mu rekoše: gdje je Sara žena tvoja? a on reče: eno je pod šatorom. 1.Moj. 24, 67. Tit. 2, 5.
A jedan između njih reče: do godine u ovo doba opet ću doći k tebi, a Sara će žena tvoja imati sina. A Sara slušaše na vratima od šatora iza njega. 1.Moj. 17, 19. 1.Moj. 21, 2. Luka 1, 13. Rim. 9, 9.
A Avram i Sara bijahu stari i vremeniti, i u Sare bješe prestalo što biva u žena. Rim. 4, 19. Jevr. 11, 11.
Zato se nasmija Sara u sebi govoreći: pošto sam ostarjela, sad li će mi doći radost? a i gospodar mi je star. 1.Moj. 17, 17. Luka 1, 18. 1.Pet. 3, 6.
Tada reče Gospod Avramu: što se smije Sara govoreći: istina li je da ću roditi kad sam ostarjela?
Ima li što teško Gospodu? Do godine u ovo doba opet ću doći k tebi, a Sara će imati sina. Psal. 115, 3. Jer. 32, 17.
POSTANJE 18;1-14

Evo Trojica u Starom Zavetu gde se pojavljuju

- - - - - - - - - -

A ti si pročitao originalne zapise tih apostola ?

Dosta stihova sam uporedjivao sa originalnim zapisima i video kakav je prevod i znacenje.

- - - - - - - - - -

Zasto se Gospod pojavio kao tri coveka?Zasto nije kao jedan dosao i jednostavno rekao sta ima?

- - - - - - - - - -

A jedan između njih reče: do godine u ovo doba opet ću doći k tebi, a Sara će žena tvoja imati sina. A Sara slušaše na vratima od šatora iza njega. 1.Moj. 17, 19. 1.Moj. 21, 2. Luka 1, 13. Rim. 9, 9.
A Avram i Sara bijahu stari i vremeniti, i u Sare bješe prestalo što biva u žena. Rim. 4, 19. Jevr. 11, 11.
Zato se nasmija Sara u sebi govoreći: pošto sam ostarjela, sad li će mi doći radost? a i gospodar mi je star. 1.Moj. 17, 17. Luka 1, 18. 1.Pet. 3, 6.
Tada reče Gospod Avramu: što se smije Sara govoreći: istina li je da ću roditi kad sam ostarjela?
Ima li što teško Gospodu? Do godine u ovo doba opet ću doći k tebi, a Sara će imati sina. Psal. 115, 3. Jer. 32, 17.
POSTANJE 18;1-14

Ovi stihovi neverovatno ukazuju kao praobraz na rodjenje Pretece Jovana Krstitelja ,posto mu je majka takodje bila u godinama,kao i otac ,kada se andjeo javio i blagovestio

Matej i Jovan su bili original apostoli..Prvo Jevandjelje po kanonu je Matejevo,mada kazu da je Marko prvi napisao.Kao original apostoli sigurno ne bi dozvolili ,pa i sam Bog ne bi dozvolio,da menjaju nesto u Jevandjelju ,mislim na Luku i Marka ,samim tim sto je kanonizovano ,sta ima dalje da pisem ....

a Pero još manje .

Evo i ovo da ti odgovorim...Posto je sam Bog dao obecanje da niko ne moze da promeni njegovu rec i da sve ono sto pise mora da se ispuni,i da tesko onome koji oduzme i najmanju titlu(slovo)iz Biblije ,ja mu onda verujem .Ne moze covek da veruje u Boga ako nema veru to je jasna stvar,ljudi hoce Boga da traze na neki nacin kao da On sam mora da se pojavi pred njima ,pa bi mu mozda tek onda verovali..

The KJV was not the first English translation.

A few King-James-Only Christians believe that the King James Bible was the first English translation of the Scriptures. This belief is incorrect. John Wycliffe’s Bible was translated from Latin into English and hand copied in the 1400s. In 1526, almost 100 years before the KJV was first published, William Tyndale’s English translation of the Greek New Testament was published. “After Tyndale’s, a number of other versions were produced. Among them were the Coverdale Bible, the Matthews Bible, the Great Bible [authorised by Henry VIII], the Geneva Bible, and the Bishops’ Bible.”[1] In fact much of the KJV borrows heavily from earlier English translations, especially the Bishop’s Bible.

A vidi sta ovde kaze ,nadam se da znas engleski.

Kako sam već naveo da su crkveni velikodostojnici ranije bili protiv Vukovog prevoda, navešću i ovaj obrnuti slučaj. Vladika/erudita Nikolaj Velimirović (koga je SPC kasnije kanonizovala u sveca), za vreme sužanjstva u manastiru Vojlovici, sa tamošnjim starešinom manastira, nameravao je napraviti novi prevod Novog zaveta, pa je ovako zapisao: "Imali smo pred sobom dva originalna teksta na grčkom (Tišendorfa i Nestelea), crkvenoslovenski prevod, Vulgatu i moderne prevode na engleskom, francuskom, ruskom, talijanskom, nemačkom i bugarskom. Od svih prevoda našli smo da je crkvenoslovenski prevod najbolji... Pred sobom smo imali četiri srpska prevoda: episkopa Platona Atanackovića, Vuka Karadžića (1847), Luje Bakotića (1933) i Dimitrija Stefanovića (1934). Sravnjujući, našli smo da je Vukov prevod bolji od Stefanovićevog i Bakotićevog. Ne samo to. Nego čitajući uporedo sve strane prevode našli smo da je Vukov prevod bolji nego ruski, francuski, čak i engleski. Ovo je fakat neosporan, i u to se može uveriti svaki naučnik sravnjivanjem. Na osnovu tog saznanja mi smo došli do zaključka da Novi zavet ne treba prevoditi, nego samo Vukov prevod ispraviti. I mi smo ga ispravili tako, da iako se ne može smatrati savršenim, ali je blizu savršenstva i nesumnjivo bolji, i egzegetski i dogmatski jasniji i precizniji od svih prevoda na zapadne evropske jezike, kao i na ruskom".

Te tvrdnje moras da potkrepis cinjenicama ,a ne ovaj je rekao ,onaj je rekao ,ako nisi u pravu to je hula na Svetoga Duha ,kleveta,...

Pročitaj knjigu " Isus to nije rekao " pa ćeš vidjeti kolika je količina biblijskih tekstova loše prevedena i namjerno izmjenjena
tako da tvoje uvjerenje da " bog ne bi dozvolio " ne znači ništa ,
Originalna jevanđelja nisi mogao ni pročitati jer ne postoje a i da postoje džaba ti jer ne znaš aramejski .
Grčki prevodi ne znače ništa jer se ne mogu uporediti sa originalima da bi se utvrdila njihova tačnost .
Da ponovim još jednom - originali koje su napisali jevanđelisti ne postoje .
http://www.duhovnirazvoj.com/Knjige/IsusToNijeRekao.htm

Poslednja izmena:
Ehrman has appeared on the History Channel, the National Geographic Channel, Discovery Channel, A&E, Dateline NBC, CNN, and NPR's Fresh Air and his writings have been featured in Time, Newsweek, The New York Times, The New Yorker, and The Washington Post.

da ,zanimljivo ,vecinu ovih medija drze Jevreji

evo jš jedan deo iz NZ:

"Odgovori Isus: ako ja proslavljam samoga sebe, ništavna je moja slava; mene proslavlja moj Otac, za koga vi govorite da je vaš Bog, [SUP]55[/SUP] i - vi ga niste upoznali, a ja ga poznajem. I kad bih rekao da ga ne znam, bio bih laža kao i vi; nego, znam ga i držim njegovu reč. [SUP]56[/SUP] Avraam, otac vaš, likovao je što će videti moj dan, i - video je i obradovao se. [SUP]57[/SUP] Na to mu rekoše Judeji: nemaš još pedeset godina, a video si Avraama? [SUP]58[/SUP] Reče im Isus: zaista, zaista, kažem vam: ja postojim pre no što se Avraam rodio. [SUP]59[/SUP] Tada podigoše kamenje da bace na njega; ali se Isus sakri i iziđe iz hrama"

Boldovano , mozete li da znate sta to znači , jer to je "idiom"
Boldovano crveno , u više različitih prevoda se različito prevodi , ali kad čitaš , možeš da gledaš u napisane reči ali ne možeš tako da ih izgovaraš , već u crkvenim knjigama su naznačeni delovi koji se izgovaraju drugačije.
jer onda čitaoc gradi sebe Isusom .

Sta te buni?

Naravno da je Isus postojao pre Avrama na nebu kod Boga JHVH.
On je prvi stvoren i ima predljudsko postojanje.

- - - - - - - - - -

On je “prvorođenac svega što je stvoreno”. On je “početak Božjih dela stvaranja”,
a postojao je čak i prije nego što je stvoren materijalni svemir
(Kološanima 1:15; Otkrivenje 3:14).

Otkrivenje 3:14 Anđelu skupštine u Laodiceji napiši: Ovo govori Amen, svjedok vjerni i istiniti, početak Božjih dela stvaranja

Kolosanima 1
15 Он (Исус ) је слика невидљивог Бога, првенац свега што је створено.
16 Јер је преко њега све било створено на небесима и на земљи, видљиво и невидљиво,
било да су то престоли или управе или поглаварства или власти. Све је створено преко њега и за њега.
17 Он је пре свега другог и све је преко њега постало.

dakle jasno pise za Isusa da je

početak Božjih dela stvaranja Otkrivenje 3:14

првенац свега што је створено
Kolosanima 1:15

a preko njega je sve ostalo stvoreno... Kolosanima 1:1
.........

dakle to su dokazi da je ISUS STVOREN i da je BOZJI SIN.

Avraam, otac vaš, likovao je što će videti moj dan, i - video je i obradovao se. 57 Na to mu rekoše Judeji: nemaš još pedeset godina, a video si Avraama? 58 Reče im Isus: zaista, zaista, kažem vam: ja postojim pre no što se Avraam rodio. 59 Tada podigoše kamenje da bace na njega; ali se Isus sakri i iziđe iz hrama"

Vidis i ovo je zanimljivo Gospod je dosao kod Avraama kao trojica ,tri coveka..i tada ga je video

- - - - - - - - - -

Avraam, otac vaš, likovao je što će videti moj dan, i - video je i obradovao se. 57 Na to mu rekoše Judeji: nemaš još pedeset godina, a video si Avraama? 58 Reče im Isus: zaista, zaista, kažem vam: ja postojim pre no što se Avraam rodio. 59 Tada podigoše kamenje da bace na njega; ali se Isus sakri i iziđe iz hrama"

Vidis i ovo je zanimljivo Gospod je dosao kod Avraama kao trojica ,tri coveka..i tada ga je video

Poslije mu se javi Gospod u ravnici Mamrijskoj kad sjeđaše na vratima pred šatorom svojim u podne. 1.Moj. 13, 18. 1.Moj. 14, 13. Dela. 7, 2.
Podigavši oči svoje pogleda, i gle, tri čovjeka stajahu prema njemu. I ugledavši ih potrča im na susret ispred vrata šatora svojega, i pokloni se do zemlje; 1.Moj. 18, 22. 1.Moj. 19, 1. Jevr. 13, 2. 1.Pet. 4, 9.
I reče: Gospode, ako sam našao milost pred tobom, nemoj proći sluge svojega. Sud. 6, 18.
Da vam donesemo malo vode i operite noge, te se naslonite malo pod ovijem drvetom. 1.Moj. 24, 32. 1.Moj. 43, 24.
I iznijeću malo hljeba, te potkrijepite srce svoje, pa onda pođite, kad idete pored sluge svojega. I rekoše: učini što si kazao.
I Avram otrča u šator k Sari, i reče: brže zamijesi tri kopanje bijeloga brašna i ispeci pogače. 2.Sam. 13, 6.
Pa otrča ka govedima i uhvati tele mlado i dobro, i dade ga momku da ga brže zgotovi

Evo ovde pokazuje kako se Avraam obradovao kada je video Gospoda kao TROJICU.

Pročitaj knjigu " Isus to nije rekao " pa ćeš vidjeti kolika je količina biblijskih tekstova loše prevedena i namjerno izmjenjena
tako da tvoje uvjerenje da " bog ne bi dozvolio " ne znači ništa ,
Originalna jevanđelja nisi mogao ni pročitati jer ne postoje a i da postoje džaba ti jer ne znaš aramejski .
Grčki prevodi ne znače ništa jer se ne mogu uporediti sa originalima da bi se utvrdila njihova tačnost .
Da ponovim još jednom - originali koje su napisali jevanđelisti ne postoje .
http://www.duhovnirazvoj.com/Knjige/IsusToNijeRekao.htm

Sto ti je izvor informacija:hahaha:ezoterija ,vanzemaljci,:hahaha:

- - - - - - - - - -

kabala new age ,astrologija:hahaha::worth:

Trece godine Svoje propovedi na zemlji Gospod Isus cesce govorase ucenicima Svojim o bliskom stradanju Svome, no ujedno i o slavi Svojoj posle stradanja na krstu. Da ne bi predstojece stradanje Njegovo sasvim raslabilo ucenike te da ne bi otpali od Njega, On Premudri, htede im pre stradanja pokazati delimicno slavu Svoju bozansku. Zato uzevsi sobom Petra, Jakova i Jovana iziđe s njima nocu na goru Tavor, i tu se preobrazi pred njima. „I zasija se lice njegovo kao sunce, a haljine njegove postadose bijele kao svjetlost” (Mt 17, 2). I pojavise se pokraj Njega Mojsej i Ilija, veliki starozavetni proroci. I videse ucenici i udivise se. I rece Petar: „Gospode, dobro nam je ovdje biti; ako hoces da nacinimo ovdje tri sjenice (kolibe): Tebi jednu, i Mojsiju jednu, i jednu Iliji” (Mt 17, 4). No dok jos Petar govorase, udaljise se Mojsej i Ilija, i sjajan oblak okruzi Gospoda i ucenike, i dođe glas iz oblaka: „Ovo je Sin moj ljubljeni, koji je po mojoj volji; njega slusajte” (Mt 17, 5). Cuvsi ovaj glas, ucenici padose nicice na zemlju kao mrtvi i ostase tako lezeci u strahu dokle im Gospod ne priđe i ne rece im: „Ustanite i ne bojte se” (Mt 17). Zasto Gospod uze samo trojicu ucenika na Tavor a ne sve? Jer Juda ne bese dostojan da vidi bozansku slavu Ucitelja, koga ce on izdati, a njega samog Gospod ne hte ostaviti pod gorom, da ne bi time izdajnik pravdao svoje izdajstvo. Zasto se preobrazi na gori a ne u dolini? Da bi nas naucio dvema vrlinama: trudoljublju i bogomisliju. Jer penjanje na visinu zahteva trud, a visina predstavlja visinu misli nasih, tj. bogomislije. Zasto se preobrazi nocu? Jer je noc podesnija za molitvu i bogomislije nego dan, i jer noc zakriva tamom svu zemaljsku krasotu, a otkriva krasotu zvezdanog neba. Zasto se pojavise Mojsej i Ilija? Da se razbije zabluda jevrejska, kao da je Hristos neki od proroka, Ilija, Jeremija ili neki drugi - zato se On javlja kao Car nad prorocima, i zato se Mojsej i Ilija javljaju kao sluge Njegove. Dotle je Gospod mnogo puta pokazao ucenicima bozansku moc Svoju, a na Tavoru im je pokazao bozansku prirodu Svoju. To viđenje Bozanstva Njegovog i slisanje nebeskog svedocanstva o Njemu kao Sinu Bozjem trebalo je da posluzi ucenicima u dane stradanja Gospodnjeg na ukrepljenje nepokolebljive vere u Njega i Njegovu krajnju pobedu.

Sta te buni?

Naravno da je Isus postojao pre Avrama na nebu kod Boga JHVH.
On je prvi stvoren i ima predljudsko postojanje.

- - - - - - - - - -

On je “prvorođenac svega što je stvoreno”. On je “početak Božjih dela stvaranja”,
a postojao je čak i prije nego što je stvoren materijalni svemir
(Kološanima 1:15; Otkrivenje 3:14).

Otkrivenje 3:14 Anđelu skupštine u Laodiceji napiši: Ovo govori Amen, svjedok vjerni i istiniti, početak Božjih dela stvaranja

Kolosanima 1
15 Он (Исус ) је слика невидљивог Бога, првенац свега што је створено.
16 Јер је преко њега све било створено на небесима и на земљи, видљиво и невидљиво,
било да су то престоли или управе или поглаварства или власти. Све је створено преко њега и за њега.
17 Он је пре свега другог и све је преко њега постало.

dakle jasno pise za Isusa da je

početak Božjih dela stvaranja Otkrivenje 3:14

првенац свега што је створено
Kolosanima 1:15

a preko njega je sve ostalo stvoreno... Kolosanima 1:1
.........

dakle to su dokazi da je ISUS STVOREN i da je BOZJI SIN.

Ovo nije tacan prevod .

Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je rođen prije svake tvari. Kolosanima1;15

15 3739 [e]
15 hos
15 ὅς
15 who
15 RelPro-NMS
1510 [e]
estin
ἐστιν
is
V-PIA-3S
1504 [e]
eikōn
εἰκὼν
[the] image
N-NFS
3588 [e]
tou
τοῦ
of the
Art-GMS
2316 [e]
Theou
Θεοῦ
God
N-GMS
3588 [e]
tou
τοῦ
-
Art-GMS
517 [e]
aoratou
ἀοράτου ,
invisible
Adj-GMS
4416 [e]
prōtotokos
πρωτότοκος
[the] firstborn
Adj-NMS
3956 [e]
pasēs
πάσης
of all
Adj-GFS
2937 [e]
ktiseōs
κτίσεως ;
creation
N-GFS

- - - - - - - - - -

Koji je rodjen PRE SVAKE TVARI----------NE STVOREN

- - - - - - - - - -

Prototokos grcki -----prvorodjeni,ne stvoreni,velika razlika

Koji je obličje Boga što se ne vidi.....Kolosanima1;15

I stvori Bog čovjeka po obličju svojemu, po obličju Božijemu stvori ga; muško i žensko stvori ih. Postanje 1;27

Ovde Bog STVARA coveka po oblicju svome,,,,a Isus je rodjen pre svake tvari.I sve je kroz Njega (Isusa) stvoreno....

I anđelu Laodikijske crkve napiši: tako govori Amin, svjedok vjerni i istiniti, početak stvorenja Božijega

Isus je pocetak i kraj,On stvara sva stvorenja ,On je nazvan AMIN---sto u prevodu znaci Neka Bude(stvara,stvoritelj)

A vidimo u Postanju da Bog kaze NEKA BUDE ---a ISus je AMIN ---nEka BUDE ----On stvara ,onaj koji stvara

Potom reče Bog: da načinimo čovjeka po svojemu obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cijele zemlje i od svijeh životinja što se miču po zemlji.
Postanje 1;26

Pitanje ...Kome se Bog obraca dok stvara MI,kao sto smo MI,dok stvara ?

Potom reče Bog: da načinimo čovjeka po svojemu obličju, kao što smo mi, koji će biti gospodar od riba morskih i od ptica nebeskih i od stoke i od cijele zemlje i od svijeh životinja što se miču po zemlji.
Postanje 1;26

Pitanje ...Kome se Bog obraca dok stvara MI,kao sto smo MI,dok stvara ?

Pitanje br 1 - ko je taj koji je čuo boga da to govori ?
Pitanje br 2 - Na kojem je jeziku bog govorio ?
Pitanje br 3 - da li postoje svjedoci koji će potvrditi da je bog piscu
rekao to što ovaj tvrdi ?
Mogu da vjerujem u boga ali ne moram da vjerujem piscima koji mogu da tvrde bilo šta .
Ne moram da vjerujem ni Konstantinu koji je dekretom proglasio Isusa bogom .

Back