Da li je Isus Bog?

Na tvoju cast ..neka je ono sto govorish

Znao te je Bog da si ti samo jedan Lazni vernik ..pa te je zato i odbacio

Ne moze se Bog prevariti ..on gleda cak i u necije srce i vidi namere coveka

Fujjj ce tebe Bog ... :lol:

Sada si u Sotnske ruke ..da puno je lakse u njegovom Carstvu i Velika Vrata su ti otvorena za unistenje sa njim ...

Lepa je to zamka.... samo za neiskusne :lol:

Devojcice ja ne padam na te fore, ja citiram samo bibliju a ne zurnale kule strazare.

Sta to ovde nije jasno!!26 Ko meni služi, za mnom nek ide, i gde sam ja onde i sluga moj nek bude; i ko meni služi onog će poštovati Otac moj.
1 Sol. 4:17

Eto neka nas rasude forumasi!!!!!

Nisam devojcica neko Muskarac :P

Tu pise da... ko sluzi Isusu , njega ce postovati i sam Bog=Otac :lol:

Slab je 4umaski Sud ..i oni su zavedeni ..da bi rasudjivali ispravno

Evo Bog neka sudi...ok?

Ma daj nelupaj gluposti jasno pise!!! ko meni sluzi a ne vasem izmisljenom imenu, on jasno dokazuje ovim stihom kao i u ostalim koje sam naveo u temi, nema drugog imena pod nebom i samo osoba ispranog mozga to nevidi. Ajd cao kad naucis da tumacis bibliju samostalno bez tih bruklinskih masona tada cu dalje stobom diskutovati a sad adio.

Pitanje za tako pametne devojcice kao sto si ti angel4v, i besmrtna ? ko su ovi arhandjeli i kakva im je uloga u svetu i vaseljeni?

MIHAEL,GABRIJEL,RAFAEL,URIEL nije samo mihail arhandjel, nego i ovi koje sam napisao, koji se veoma malo spominju u bibliji.

To su 4 generala isusove armije, recite mi nesto o njima ako znate!! ja cu vam reci nijedan JS, nezna da postoje takvi andjeli.

Nije Ti ukusna ova mirođija.
Mene zanima šta čovek zna, a Ti ako ne možeš da kontrolišeš šta izlazi iz Tebe, možda bi Ti bilo pametnije da pogledaš neki film.

Nalupao se ova druga dva rafael i Urijel se ni ne spominju u Bibliji...
a Mihailo je ime za Isusa na nebu..
a Gabrijel je Jehovin andjeo...

Odoh da pogledam film :cao:

Poslednja izmena:
Možeš li da napišeš nešto ukratko o tim Isusovim anđelima?

Evo prijatelju samo za tebe!! zato sto se odnosis sa interesovanjem!!!!

A ove devojcice ni pojma nemaju da oni postoje, jer ih neuce tome osim o mihailu!!!

Najpoznatiji Anđeli - Arhanđeli

MIHAEL

Njegovo ime znači: «Tko je kao Bog?» i najpoznatiji je od svih Arhanđela. U Bibliji se spominje kao Anđeo koji se pojavio pred Mojsijem u vidu plamtećeg grma, onaj koji je izbavio Danijela iz lavlje špilje i Mariji najavio njezinu skoru smrt. Branitelj je svjetla i dobrote, borac protiv zla, pa ga najčešće prikazuju s mačem ili kopljem u ruci. Simbolično ga prikazuju sa čeličnim oklopom u obliku Lava ili Zmaja. Lav predstavlja svemoćnu snagu, hrabrost i životnu enegiju koju nam Mihael daje. Zmaj je simbol naših strahova koje nam Anđeo pomaže prevladati.

Mihael je zaštitnik radosti i ravnoteže svih ljudi, ali vodi i ljude negativnih misli prema Božanskom svjetlu. Ovaj Arhanđeo može pročistiti negativnu energiju svakog prostora (kako misli i srca, tako i našeg doma i radnog mjesta). Brine se za našu energiju i entuzijazam donoseći nam nadu. Mihael je Anđeo vatre i Juga.

Kada mu se molimo, dobro je okrenuti se prema Jugu i pokušati zamisliti vatreno-crveni lik koji nam daje snagu i zaštitu. Dobro ga je zazvati u svim situacijama kada se osjećamo ugroženi ili napadnuti jer nas brani i štiti od zla svake vrste.

GABRIJEL

Arhanđeo je navještenja i glasnik Božje volje. Ime mu znači: «Božji glasnik». Prema Bibliji, upravo je Gabrijel navijestio Mariji rođenje Isusovo, te razdvojio Crveno more kada su Hebreji bježali pred faraonovim vojnicima. Islamskim je vjernicima znan kao Anđeo koji je Muhamedu objavio Kur;an. Vjeruje se da je Gabrijel nadahnuo Ivanu Orleansku da pomogne francuskom prijestolonasljedniku. Često ga prikazuju sa srebrnim orlom na grudima koji simbolizira mitsku pticu Feniks, koja se ponovno rađa iz pepela.

Gabrijela povezuju s emocijama i srcem. Kao glasnik dobrih vijesti donosi svjetlo u istrošene dijelove našega života, ukazuje nam na kreativne mogućnosti i nova iskustva, priliku da krenemo ispočetka. Gabrijel predstavlja vodu, emocije i Zapad, horoskopski zaštitnik Vodenjaka.

Ako imamo problem emotivne prirode ili nam je neki dio života zablokiran, molimo se Arhanđelu Gabrijelu. Okrenemo se prema Zapadu i zamolimo ga da ispuni svjetlom naš život i pomogne nam sjetiti se svoje božanske svrhe.

RAFAEL

Vjerojatno je najomiljeniji od svih Arhanđela i najčešće prikazivan u umjetnosti. Slikali su ga veliki majstori kao Botticelli, Tizian i Rembrandt. Njegovo ime znači: «Bog iscjeljuje». Zadužen je za iscjeljivanje Zemlje i svih njezinih stanovnika. Biblija kaže da je Anđeo Rafael iscijelio Tobijino sljepilo, kao i da je nakon potopa dao Noi «medicinsku knjigu» s uputama za liječenje. Na slikama ga prikazuju sa kaležom u ruci kao simbolom medicine, ali i Svetog Grala, simbolom mudrosti, znanja i Božanskih moći u Kršćanstvu.

Rafael je zadužen za čisćenje negativnih misli i brisanje krivih vjerovanja koji u našemu tijelu izazivaju bolest. Ovaj Arhanđeo nam daje zdravlje, vjeru i mentalnu snagu. Simbol je zraka, Istoka.

Kada molimo za zdravlje kao naše prirodno stanje, okrenuti ka Istoku pozivamo Rafaela da nas svojom ljubavlju i vjerom vodi kroz proces iscjeljivanja. Možemo ga moliti i za zdravlje svojih bližnjih.

URIEL

Arhanđeo pomoći i mira, ime mu znači: «Božje svjetlo» jer stoluje na Nebu u blizini samoga Boga. Uriel je Arhanđeo koji je nakon protjerivanja Adama i Eve iz Rajskog vrta postavljen na ulaz Rajskih vrata, te tamo važe dobro i zlo svakoj duši koja dolazi u Raj. On je taj koji nas propušta kroz Rajska vrata. Vjeruje se da je Uriel upozorio Nou na potop, da je iz Raja na Zemlju donio božansku umjetnost alkemije i ljudima predao Kabalu, mističnu hebrejsku tradiciju. Često ga slikaju sa znakom Bika na grudima i diskom, simbolom materije, sigurnosti i stabilnosti.

Anđeo Uriel daje nam snagu da se suočimo s odgovornostima života, donosi nam sigurnost koja već postoji u dubini našeg bića. Njegov je najveći blagoslov što nam pomaže transformirati bolna iskustva i razočaranja u pozitivna kroz razumijevanje Božje misli koja je iza svih događaja. Svojim svjetlom i mirom pomaže nam u otpuštanju neoprosta i otpora.

Uriel je povezan uz zemlju, Sjever i horoskopski znak Vagu.

Kada nam ponestane stabilnosti u životu i preplave nas bolna sjećanja, molimo se Arhanđelu Urielu. Okrenuti ka Sjeveru zamolimo da svojim svjetlom razumijevanja obasja naš život, iscjeli prošlost i omogući stvaranje novoga života.

Ljudi se klanaju Isusu tj Njegovim Ikonama jer su pogresno nauceni od svojih Pastira ..aka Svestenika

Sto nije Bozija Volja da se neko klanja Idolima od kamena ili slika

Pogledaj 10 Zapovesti :lol:

Samo se Bogu treba Klanjati

I sam Isus je rekao : Klanjaj se Gospodu Bogu i njemu jedinome sluzi

Ako se trea klanjati samo Bogu,zasto Pavle kaze da se u ime Isusovo "pokloni svako koleno sto je na nebu i na zemlji i pod zemljom"?

Ne mogu biti hrišćani oni koji ne priznaju Isusa Hrista da je Bog. JS ne priznaju Isusa ni da je Sin Božiji, oni govore neistinu. Jer samo priznavanje da je Isus sin Božiji podrazumijeva da je On i Bog. Tako da vi JS ne priznajete da je Isus sin Božiji i nemojte ovdje govoriti da priznajete kada ne priznajete u srcu.

COPY PASTE

Ako je Isus Bog, onda sve druge tvrdnje o jednakosti ili čak nadmoćnosti postaju beznačajne. Ovo pitanje, više od svih drugih, treba da bude razjašnjeno, jer samo tako jasno možemo razlikovati vrednost Njegovih tvrdnji:

»A Isus im odgovaraše: Otac moj dosle čini, i ja činim. I zato još više gledahu Jevreji da Ga ubiju što ne samo kvaraše subotu nego i Ocem svojim nazivaše Boga i građaše se jednak Bogu.« (Jovan 5,17.18)

»Ja i Otac jedno smo. A Jevreji opet uzeše kamenje da Ga ubiju. Isus im odgovori: Mnoga vam dobra dela javih od Oca svog; za koje od onih dela bacate kamenje na me? Odgovoriše Mu Jevreji govoreći: Za dobro delo ne bacamo kamenje na te, nego za hulu na Boga, što ti, čovek budući, gradiš se Bog.« (Jovan 10,30-33)

Ipak, Isus je tvrdio da su On i Otac jedno. Štaviše, nigde u Novom zavetu ne nalazimo da Isus kori one koji Mu se klanjaju ili Mu se neposredno obraćaju kao Bogu.»I kad udoše u lađu, presta vetar. A koji behu u lađi pristupiše i pokloniše Mu se govoreći: Vaistinu Ti si Sin Božji.« (Matej 14,32.33)

»I odgovori Toma i reče Mu: Gospod moj i Bog moj.« (Jovan 20,28)

Obožavanje pripada isključivo Bogu, zato ni anđeli, a kamoli Ijudi, nemaju nikakvo pravo da primaju obožavanje od ostalih stvorenih bića. Dva primera u Svetom pismu ovo jasno ilustruju:

1. Kada je apostolu Jovanu pokazan u viziji Novi Jerusalim, on je pao pred noge svog anđela vodiča da mu se pokloni, ali anđeo ga je ukorio: »I reče mi: gle, nemoj, jer sam i ja sluga kao i ti i braća tvoja proroci i oni koji drže reči proroštva knjige ove. Bogu se pokloni.« (Otkrivenje 22,9)

2. Kada je apostol Petar posetio Kornilijev dom, domaćin je bio toliko oduševljen da je pao pred njegove noge da mu se pokloni, ali apostol to nije dozvolio. »A kad Petar htede da uđe, srete ga Kornilije, i padnuvši na noge njegove pokloni se. I Petar ga podiže govoreći: Ustani, i ia sam čovek.« (Dela 10,25.26)

Postoje neke verske zajednice koje poriču Hristovu Ijudsku prirodu, kao i druge koje poriču Njegovo božanstvo. Sveto pismo jasno potvrđuje i Njegovo božanstvo i Njegovu Ijudsku prirodu. Hristos je u Svetom pismu Stvoritelj svega, On je Spasitelj i Obnovitelj i On je Gospod svima.

Ime Isus doslovno znači »Jahve« (Jahve spašava), Spasitelj. Kao Stvoritelju, Njemu takođe pripada i vlasništvo nad svim što je stvorio.
U psalmu 33. čitamo: »Rečju Gospodnjom nebesa se stvoriše, i duhom usta Njegovih sva vojska njihova. Kao u gomilu sabra vodu morsku, i propasti metnu u spreme. Nek se boji Gospoda sva zemlja, i neka strepi pred Njim sve što živi po vasiljeni; jer On reče, i postade; On zapovedi, i pokaza se.« (Psalam 33,6-9)

Novi zavet potvrđuje da je Stvoritelj sam Isus Hristos: »U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč. Ona beše u početku u Boga. Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.« (Jovan 1,1-3)

»Jer kroz Njega bi sazdano sve što je na nebu i što je na zemlji, što se vidi i što se ne vidi, bili prestoli ili gospodstva ili poglavarstva, ili vlasti: sve se kroza Nj i za Nj sazda.« (Kološanima 1,16)

Isus Hristos je Gospod. Grčka reč za Gospod je Kύrios, i upotrebljava se u smislu: »Onaj kome pripada neka osoba ili predmet«, a taj vlasnik je Bog.

»Tvrdo dakle neka zna sav dom Izrailjev da je i Gospodom i Hristom Bog učinio ovog Isusa koga vi raspeste.« (Dela 2,36) »I svaki jezik da prizna da je Gospod Isus Hristos na slavu Boga Oca.« (Filibljanima 2,11)

Hristos je nedvosmisleno tvrdio da je Bog, da postoji za sebe i da je postojao pre svega. »A Isus im reče: Zaista, zaista vam kažem: Ja sam pre nego se Avraam rodio.« (Jovan 8,58)

Grčka reč »eimi« koja je u ovom tekstu upotrebljena za »Ja sam« znači »biti, postojati«, i jasno naglašava činjenicu da je Isus Bog.

»Jer u Njemu živi svaka punina Božanstva telesno.« (Kološanima 2,9)

»A sinu: Presto je Tvoj, Bože, va vek veka; palica je pravde palica carstva Tvog.« (Jevrejima 1,8)

Precizna proročanstva u Bibliji, koja se odnose na Mesijine atribute, sva su ispunjena u Isusu. Nijedan drugi pojedinac ne može da dokaže mesijanstvo ili da otrgne Njegovo carstvo od Njega. On je Knez mira, Jagnje koje je zaklano, u Njemu živi svaka punina božanstva telesno (Kološanima 2,9). Isus je ovako rekao:

»Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.« (Matej 28,18)

»Ja sam vrata; ko uđe kroza me spašće se, i ući će i izići će, i pašu će naći.« (Jovan 10,9)

»I kao što Mojsije podiže zmiju u pustinji, tako treba Sin čovečiji da se podigne. Da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni: Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svoga Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni. Jer Bog ne posla Sina svog na svet da sudi svetu, nego da se svet spase kroza Nj. Koji Njega veruje ne sudi mu se, a koji ne veruje već je osuđen, jer ne verova u ime Jedinorodnog Sina Božijeg.« (Jovan 3,14-18)

Biblija jasno uči da se spasenje nalazi samo u Isusu Hristu. U Delima apostolskim čitamo: »Jer nema drugog imena pod nebom danog Ijudima kojim bismo se mi mogli spasti.« (Dela 4,12)

Prizor je postavljen, Isusove tvrdnje su jasne, ipak bez obzira na to svet razvodnjava ove istine da bi sve prilagodio poslednjem dogovoru saveznika usmerenih protiv Reči. Ovaj veliki sukob doživeće istorijski vrhunac prilikom Hristovog povratka, kada će Mu se carstvo dati u ruke.

»Onda kraj, kad preda carstvo Bogu i Ocu, i kad ukine svako poglavarstvo i svaku vlast i silu.« (1.Korinćanima 15,24)

Vi JS jasno bježite od svega onoga na šta nemate odgovora. U stvari vama ništa ne ide u prilog.

Sa tobom ne razgovaram jer stalno lazes pa onda mislis da su i drugi takvi i ne obracaj mi se vise nikada
necu da ti odgovorim i to nije laz nego jednostavno necu da ti odgovorim

Pa da, opet kukavičko bežanje od diskusije i pokazivanje bezobrazluka, neznanja i neobrazovanosti. Lažem sigurno, kao kad si rekla da lažem da ste predvideli 1975. godinu za kraj sveta, pa ti ja prezentovao publikacije, autore, godine izdavanja publikacija i brojeve strana u tim publikacijama u kojima stoji 1975. godina kao godina kraja sveta, pa si opet rekla da lažem i da to tu ne piše. Takvih primera ima bezbroj. Uglavnom, jad i beda JSovska.:lol::lol::lol:

Back