Gedeon
Elita
- Poruka
- 15.378
Da je hrvatski vožd 90-ih godina prošlog veka bio fasciniran Titom pokazuju neke od Tuđmanovih fotografija iz tog perioda.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ne,on je drugi Ante Pavelic.Da je hrvatski vožd 90-ih godina prošlog veka bio fasciniran Titom pokazuju neke od Tuđmanovih fotografija iz tog perioda.
Pogledajte prilog 1760559
Pogledajte prilog 1760560
i niko nije hteo da bude manjinaSvi su na balkanu 'teli ili da budu Tito ili nekakvi carevi.
Pa zar ne vidiš da je imidžom želeo da podseća na Tita? Da li to sporiš ili ćeš sad da ispišeš 17 rečenica bez smisla?Ne.
Ali je imao izuzetno veliko poštovanje prema Titu. Duboko ga je cenio i smatrao jednom vrlo zaslužnom ličnošću hrvatske nacionalne historije.
Ne.
Ali je imao izuzetno veliko poštovanje prema Titu. Duboko ga je cenio i smatrao jednom vrlo zaslužnom ličnošću hrvatske nacionalne historije.
Mene sad zanima kojom je on metodologijom doša baš do 8%? Pogotovo jer mu je Tito okruglih 50/50Paveliću je Letica dao 8% plus jer je htio samostalnu hrvatsku državu i
jedino to.
Mene sad zanima kojom je on metodologijom doša baš do 8%? Pogotovo jer mu je Tito okruglih 50/50![]()
Nema metodologije, nego se poziva na Deng Hsiao Pinga koji je nekom stranom državniku rekao da je Mao bio 70% plus, 30% minus. Onda Letica komentira Tuđmanov odnos prema Titu i veli da ovaj, sudili li se po izjavama, bio kao Deng prema Maou- 70/30.
Na to Letica kaže da je Tuđman ipak bio Titov vojnik i prema tomu ne objektivan, pa uza sve zasluge, minorizira da je Tito bio ratni zločinac, pa mu je Letica, Titu, dao 48% plus i 52% minus.
Paveliću je dao 8% plus zbog želje za hrvatskom državom, a zato što je sve praktički krivo napravio, dao je toliko. Mogao je i 5 ili 10, no razlika nije bitna nego ocjena.
Tuđman je napravio isti grešku kao i Tito - nije ostavio naslednika. Sva ta ekipa oko njega izuzev Šuška su bili drugorazredni političari (Gregorić, Mateša, Granić, Šarinić, Hebrang, a tek Pašalić, Škare-Ožbolt...). Samo je Mesić uz Tuđmana imao harizmu, a s njim se brzo razišao.Ma zahebejam malo i slažem se s Leticom u ovom slučaju jer Paveliću plus može bit samo želja da imamo svoju državu, al zbog svega ostalog ide mu najveći mogući minus i od mene.
Tuđman je ipak bio komunistički đak i revolucionar. Nije imao strpljenja poput Mačeka. Odmah je krenuo u oružanu borbu za nezavisnost. Da je bio mudriji i strpljivi Hrvatska bi opet postala država, ne 1991. već možda 1993, ali bez žrtava i razaranja. Najgore su prošli Hrvati u BiH. Ono što nisu Turci uspeli za tolike vekove vladavine u BiH, uspelo je Tuđmanu zbog naglosti.
Živio sam u to doba i znam kakva je bila situacija. Problem je u Hrvatima što im je ispran mozak za vreme Tuđmanove vladavine. Za vreme Račana i Sanadera je bilo došlo do delimične normalizacije, ali sa Karamarkom i Plenkovićem opet stare nacionalističke priče da se zamagli rasprodaja države i demografski slom.Ovo je tolika hrpa besmislica da ne zavrjeđuje komentar. Većina Srba živi u paralelnoj stvarnosti i nema pojma kako je drugdje.
Živio sam u to doba i znam kakva je bila situacija. Problem je u Hrvatima što im je ispran mozak za vreme Tuđmanove vladavine. Za vreme Račana i Sanadera je bilo došlo do delimične normalizacije, ali sa Karamarkom i Plenkovićem opet stare nacionalističke priče da se zamagli rasprodaja države i demografski slom.