Da li je Dragan J. Vučićević već postao „Kantano“?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
399.950
Pisac ovog teksta koji je prepričan kaže :

Da pojava medija kao što je Informer nešto neviđeno do sad zbog količine prostote, vulgarnosti, čiste mržnje i otvorenih poziva
na nasilje prema neistomišljenicima, kao i prema sugrađanima drugih nacionalnosti i vera.

Medjutim , nije prvi put da se takav medij pojavio.
U Ruandi 1993. godine je otvoren Radio-televizija Libres des Mille Collines, podržan od strane Vlade Ruande.
Taj radio je otvoreno pozivao na mržnju i nasilje prema svojim sunarodnicima Tutsima.
Radio je 24h dnevno vodio jedan čovek zvani Kantano Habinama, i postao glavni voditelj programa koji je pozivao
da se sa „Tutsi bubašvabama“ razračunaju jednom zauvek.

Kantano je bio glas mržnje i obraćao se preko radija uglavnom većinski neobrazovanom svetu koji nije znao da čita, ali je znao da sluša radio.
Rezultat kampanje mržnje jednog radija je preko milion ubijenih ljudi i pola miliona silovanih žena.
https://www.danas.rs/vesti/drustvo/informer-dragan-j-vucicevic-kantano/

Poslednja izmena od moderatora:
2-30-e1761284946781-1000x560.jpg

Šta radi Informer od svog osnivanja?

Dezinformiše, zbunjuje, (sad preko televizije 24h dnevno kao i radio u Ruandi) i masovno poziva na mržnju i nasilje.
Njihova meta su kao i u Ruandi – slabo ili potpuno nepismeni ili neobrazovani deo populacije.Laka su meta jer ne znaju da čitaju, ali znaju da slušaju.
Dragan zvani Informer bi trebalo da pogleda gde su završili Habinama i Kabuga posle sloma Hutu režima. Jedan je umro u izgnanstvu, a drugi izdržava doživotnu zatvorsku kaznu zbog „Radio genocida“.

Da li je Dragan J.Vučićević već postao „Kantano“?
Uloga mu je ista.Mislite o tome.
Igor Ranković,
Građanin
link

Nisam slusala Kantano tako da ne mogu da uporedim.

Informer sam u pocetku odbijala da gledam - a dobili smo ga nedavno kad je SBB prodat mtsu- sad ponekad
pogledam ponesto, i ima sta da se proberere...ponekad...

N1 i Informer su mi dve strane iste batine, samo su N1 'kulturniji' dok je Vucko sirovina teska...

ja redovno pratim "pregled stanja" i na informeru i na N1

lazi,podvale,fabrikovanje vesti,sljam od gostiju, mantranje svoje verzije dogadjaja ne manjka ni kod jednih

informer prednjaci u tom kafanskom recniku, bez sumnje

N1 ima blazi i profesionalniji recnik, ali prednjace u ljigavosti i kreativnosti izmisljenih prica.

ali da, u oba tabora moze da se izvrsi streljanje, ne bi bilo puno neduzno stradalih :kafa:

mi 30-40godina krivimo ovaj sljam od politicara a umanjujemo zlo koje mediji rade

u Srbiji sam rodjen, od toga cu i umreti. pa samim tim ne ocekujem ja nikakav boljitak. jasno mi je gde zivim

Je li taj iz Ruande bese osudjen u Hagu za to?

Dragan J Udbasevic nije nikakav novinar, vec saradnik Sluzbe za plasiranje pretnji i blata prema ljudima koje bi Sluzba da zastrasuje i preti.

Znaci udbasko-mafijaski placeni agent koji za pare preti ljudima, i poziva na linc.
Taj iz Ruande je pobegao i posle je umro od side.
A pre svega toga je studirao u Rusiji. Zanimljivo.

Back