Замислимо човека (који можда може бити ја) који има много добрих особина. Искрен је, паметан је, стало му је и спреман је да подари и прими љубав.
Pitanje je i koje su mu negativne osobine/mane/nedostaci? Ako je negativno jače izraženo nego pozitivno - neće to na dobro da izađe...
Biti iskren - ok u partnerskom odnosu gde stvarno treba postojati obostrano poverenje, ako si previše iskren sa ljudima iz okoline postoji mogućnost da ćeš imati neke probleme u nekom momentu - sigurica po meni jeste da je najbolje naučiti da nekada treba da se drži jezik za zubima
Pametan - u kontekstu? Završio nešto više, ume da se snađe u prašumi ako mu otkaže avion, član Mense? Po meni bolja osobina je biti inteligentan u smislu da umeš da se nađeš/adaptiraš novim situacijama, pametan je dobro za kvizove i sl.
Ljubav je specifična kategorija - ako umeš da definišeš šta za tebe znači ljubav, kao i da prepoznaš da li osoba sa druge strane želi/oseća slično, kao i da se nosiš sa ne tako ljubavnim situacijama koje mogu da vas zadese you're good to go
Међутим, није баш најлепши (просечног је изгледа), има своје рутине и чини ствари које су скоро свима чудне али ипак никога не угрожавају а њему помажу?
Ako si prosečan izgled nije bitan, a i ako si ispod proseka može se to korigovati. Iskoristiš ono šta imaš, poboljšaš nešto - središ kosu, fazoniraš bradu, vežbaš - guraš kontejnere do Save i nazad, čitaš - vežbaš da vodiš razgovor, poradiš na samopouzdanju (verovatno prva stvar na listi).
Stvari koje su skoro svima čudne??? Zaintrigiran sam, šta je u pitanju???
И на крају, да ли је истина да је само потребно бити највише лиге и класе у изгледу, или глумити "алфу"?
Kako za koga, rekao bih da zavisi od toga šta tražiš?
Imaš ove koji glume da su alfe (oponašaju estetiku, ali iznutra jadac...) par puta ih provale i nestanu sa periferije.
A imaš i "alfe"
Kontekst izgleda - pa sada ako su skoncentrisani na izgled većinski moraju imati neku narcisoidnu crtu? Za emotivno povezivanje su uglavnom nesposobni...
Kontekst statusa - kako su došli do svog prvog miliona/kola/čuke? Ako su nasledili/postavljeni na poziciju mahom su alfe u smislu mogu biti alfe pred nekim ko nema kičmu/nesposoban je...
Чињеница је да је све више младих мушкараца самих на западу, и да уопште није ни статистички највише могуће да ћеш пре или касније наћи партнера.
Raspadaju se ljudi u zapadnom sistemu, a mislim da i mi ubrzano tonemo sa njima... Loš/neodrživ sistem vrednosti, dosta trauma, ekonomsko preživljavanje, plus potonuće u online život (instagram/filteri i sl) uglavnom gubitak vremena...
Što se mladih likova na zapadu tiče - zapitaj se šta oni tačno traže i da li imaju mogućnosti (skill + finansije) da to što žele ostvare, ako postoji mogućnost da li imaju inicijativu da krenu u ostvarenje ili ostaju u poziciji puke teorije?