Da li je demokratija izmisljena da bi odredjeni vladali?

a kako se to cika mistiku ladi? :flert:
naucite me...da ce ne opecem...

valjda treba konju jedan da mi devojkla prvo namigne, il me sutne nogom ispod stola, il mi pomazi ruku... moz i sa kufertom :rotf:

ми коњи смо топлокрвне животиње - питај лепотице после јахања ... :flert:

нећеш се опећи него ћеш поломити ноге када те шиба при јахању.

коњ мора да има своју ћуд !

ми коњи смо топлокрвне животиње - питај лепотице после јахања ... :flert:

нећеш се опећи него ћеш поломити ноге када те шиба при јахању.

коњ мора да има своју ћуд !
paz da te ne ojashe ova lepotica
i da ti ne okrvavi slabine sa semiotickim mamuzama :hahaha:

who gives a f*uck

paz da te ne ojashe ova lepotica
i da ti ne okrvavi slabine sa semiotickim mamuzama :hahaha:

коњ, да би био расни коњ, мора бити нервозан пред трку ...

Одаћу ти тајну ...псст... "нема више коња који јуре..."

Тако да Раге стварају Демократију !

Ауу .. па где си радети од шипова нашео причати форма, квалитет, квантитет ... не метафизика, нее...
maxresdefault.jpg

podsecas me sad na onu sliku bele garde sto je videh u muzeju u petrogradu...neka pripizdina od stepe ,spaja se nebo i zemlja i na horizontu vidis neke dileje ko tackice koji jasu konje, nose neku zastavu i odlaze u beskraj :lol:

Нема више ни тих вестерна, они заласци сунца када одлази каубој у белом шеширу и остави демократију одрпанцима са црним шеширима...

Нема више ни тих вестерна, они заласци сунца када одлази каубој у белом шеширу и остави демократију одрпанцима са црним шеширима...
a zuti piju brlju i pevaju nazvinglani, šejn sejn.. šejn šejn :rotf:

ybg otiso im sejn...nisu uspeli da ga sacuvaju a hoce kao srbiju...jadnici

u vreme svetske tiranije kad sva drustva polako i sigurno postaju varvarska i sa stepenom autokratije nezamislivim pre pola veka, sad mi treba da budemo debili i dopustimo da mekusci i ljigavci vode srbiju?

ajde :lol:

a zuti piju brlju i pevaju nazvinglani, šejn sejn.. šejn šejn :rotf:

ybg otiso im sejn...nisu uspeli da ga sacuvaju a hoce kao srbiju...jadnici

Више Демократија не побеђује у холивудским филмовима, јер нема ни republikanskih коња,.... већ Идиократија, Донт лоок уп... исл...

Само да неко подели свима наоружање !...:zimag:

Мало ћемо да изгинемо међусобно, али реч би постала употребљива и чвршћа од уговора, а уговри би постали непотребни..
bolje da izgineš nego da ceo dan tražiš mesto za parkiranje i onda opet platiš kaznu. problem kod ovih "rešenja za sve" jest naturanje volje glupih i slabih.
Kome da se obratim kada kupim stan?
prodavcu. ako ga nema praviš sam.
Gde da vodim dete na pregled?
kod doktora privatnika.
Ko nas brani od Bugara?
svi zajedno. ili se priključiš bugarima. ili sam.
Društvo funkcioniše kao ljudi + odnosi + institucije.Institucije se uspostavljaju i njima se upravlja.Tvoj pristup ne daje odgovore na ta pitanja
ti bi da rešiš problem istitucijama. ja sam ti dao rešenje kako se zaobilaze za slučaj da nisi zadovoljan njihovim radom . ako jesi nema potrebe za zaobilascima.

Poslednja izmena:
Teoretski, to je dobro, ako je Njegovo Veličanstvo pametan i dobar čovek.

Šta raditi, ako nam za presto zapadne retard, a narod izabere pametnog Premijera, pa retard kaže "ne može" i onda vrati sve na početak, ne priznaje tkzv volju naroda?
pazi, sve je moguće, istorija pokazala
ali isto tako istorija je pokazala da su češći retardi u demokratiji...evo demokratije u srbiji od, aj da kažemo, 90ih...sloba (šainović, marjanović), đinđić, živković, koštunica, cvetković, dačić, av, brnabić...(možda sam nekog zaboravio)...u monarhiji nema šanse da ove face budu ni batleri a kamoli premijeri, osim možda koštunice, a u demonkratiji su vedrili i oblačili ovim narodom 30 godina i nemaju nameru da stanu

prodavcu. ako ga nema praviš sam.
I gde će pisati da je stan moj?
kod doktora privatnika.
Jel to i za hemodijalizu?
svi zajedno. ili se priključiš bugarima. ili sam.
Na oruk? Ko komanduje, ko planira?
ti bi da rešiš problem istitucijama. ja sam ti dao rešenje kako se zaobilaze za slučaj da nisi zadovoljan njihovim radom . ako jesi nema potrebe za zaobilascima.
Institucije mogu da rade. To nije kvantna fizika

pazi, sve je moguće, istorija pokazala
ali isto tako istorija je pokazala da su češći retardi u demokratiji...evo demokratije u srbiji od, aj da kažemo, 90ih...sloba (šainović, marjanović), đinđić, živković, koštunica, cvetković, dačić, av, brnabić...(možda sam nekog zaboravio)...u monarhiji nema šanse da ove face budu ni batleri a kamoli premijeri, osim možda koštunice, a u demonkratiji su vedrili i oblačili ovim narodom 30 godina i nemaju nameru da stanu
Mi smo demokratiju, zapravo, i živeli samo u vreme Koštunice.
Demokratiju su urušavali upravo Milošević i Vučić, samo donekle i Tadić.
S druge strane, jedan Nejaki je bio dovoljan da niz vodu ode 200 godina razvoja Nemanjićke Srbije. Zato sam ja sumnjičav prema velikoj vlasti monarha

I gde će pisati da je stan moj?
pa nigde. ubiješ drugoga ako te je prevario. ili povalio ženu ili slično.
Jel to i za hemodijalizu?
da. to već možeš kod privatnika. ubiješ ga kao onog za stana ili preljube ako ne radi što obećava.
Na oruk? Ko komanduje, ko planira?
A šta da planira. kako održati svoje institucije i što više svoji udomiti?
a sve plaćaš ti?
Institucije mogu da rade. To nije kvantna fizika
mogu naravno. ali ako su u njima prosvećeni, moralni i stručni ljudi. a do tog rešenja s takvim ljudima ne možeš doći glasanjem.

eventualno bi moglo da neko elaborira i dokaže da je stručan kao lekar privatnik.
da je pošten kao poštene prodavac kuća jer će takvi preživeti u predloženom sistemu.
da je moralan i odgovoran prema svojoj porodici i zadruzi.
pa opet treba u demokratskom sistemu glasanja da se može momentalno opozvati voljom baze.

snouden: pa nigde. ubiješ drugoga ako te je prevario. ili povalio ženu ili slično.
De sisti: Zvuči kao sjajno mesto za život
pa bolje nego da se ceo dan vrtiš po gradu i na kraju platiš kaznu.

vidi, u tom sistemu kad se ubijalo za prevaru i preljubu genetska ispitivanja su pokazala da babe nisu varale naše dedove. a stepen ubijanja prevaranata je bio takav da se u selu prepričavalo kad je ko kome ukrao šilježe (jagnje).

btw. Kazna za ukradeno šilježe je bila blaža. Dotični je morao vratiti šilježe i ići od kuće do kuće vikavši "ja sam taj koji je tom i tom ukrao šilježe". Mogao je on da ne uradi tako i nebi bio ubijen, ali bi ga cela zajednica izopštila i niko ne bi reč s njim progovorio.

kapiraš sad. ništa od svega ako je čovek šupalj. najpre indvidualno prosvećenje. s zajednicom će onda biti lako.

Poslednja izmena:
pa nigde. ubiješ drugoga ako te je prevario. ili povalio ženu ili slično.

da. to već možeš kod privatnika. ubiješ ga kao onog za stana ili preljube ako ne radi što obećava.

A šta da planira. kako održati svoje institucije i što više svoji udomiti?
a sve plaćaš ti?

mogu naravno. ali ako su u njima prosvećeni, moralni i stručni ljudi. a do tog rešenja s takvim ljudima ne možeš doći glasanjem.

eventualno bi moglo da neko elaborira i dokaže da je stručan kao lekar privatnik.
da je pošten kao poštene prodavac kuća jer će takvi preživeti u predloženom sistemu.
da je moralan i odgovoran prema svojoj porodici i zadruzi.
pa opet treba u demokratskom sistemu glasanja da se može momentalno opozvati voljom baze.

Kroz Ustanak protiv Dahija i ratom protiv okupatorske sile raspuštaju se sve tiranske i nenarodne strukture i institucije, ubijaju nemoralni i uspostavlja nova hijerarhija sa novim redom i poretkom "za krst časni i slobodu zlatnu"

U istoriji se uvek to na neki način zvalo počišćenje.

Jeste da treba mnogo krvi i zlata, ali isplati se za preostale časne, moralne, sposobne, hrabre sa vrlinama.

Izborima se taj šljam uvećava, jer nije odabir boljeg preko izbora, već je do sistema koji ne može generisati bolje, već gore.

Zaboraviti izbore !

Ričard Kouper (tešilac ...

Tebe će Kadirov da teše i oteše ... :kafa:

Ričard Kouper (tešilac samog sebe) koga nekad slušamo na radiju ja i @Alter_Ego_ je danas rekao: "People don't vote for freedom, they vote for free stuff."
aha :lol:
a kad ti dodju kolonijalni upravnici kao korporacije ala rio tinto
onda jel zaborave na sveto pravilo

when outsiders come they don’t recognise customary land rights
such rights must be respected

jer to vazi samo za njih
zato zapad puca po savovima
zbog lazi

Nesto se razmisljam. Da li je demokratija izmisljena da bi odredjeni vladali?
Masom se najakse manipulise.
Pri ovome ne pricam o nasoj politickoj situaciji i distancirajte se od toga u raspravi....ovo je cito politicka rasprava ...pricam uopsteno o pojmu demokratije.

Na papiru lepo zvuci, ali koliko je realna i upotrebljiva u praksi?

Lepo zvuci, vecina odlucuje..ali da li vecina ima sposobnost da odlucuje?

Na primer..kad te nesto zaboli, da li odes na pijacu, okupis prodavce i svako predlaze sta treba da radis, pa sta vecina odluci, ili odes kod strucnjaka?
zidas zgradu..okupis mestane da ti daju savete i preporuke ili pozoves gradjevince da ti zidaju?

Poenta je.. za svaku stvar u zivotu trazimo misljenje strucnjaka, a za najvazniju stvar, vodjenje drzave pitamo vecinu.

Da li su stari narodi bili pametni sto su umesto demokratije imali savet mudraca, pametnih, iskusnih ljudi.

Демократија је само најновија шареналажа ....у производним односима

Вешто је прикривено да власници средстава производње и даље управљају и материјалним и 'духобним' добрима ....

Флуктуација радне снаге , мећутим, која је првобитно уведена да би експлоататор смањио цену радну снаге враћа се као бумеранг ....

Цена нандица расте све више .. уборби профитера за извором већега профита

Nesto se razmisljam. Da li je demokratija izmisljena da bi odredjeni vladali?
Masom se najakse manipulise.
Pri ovome ne pricam o nasoj politickoj situaciji i distancirajte se od toga u raspravi....ovo je cito politicka rasprava ...pricam uopsteno o pojmu demokratije.

Na papiru lepo zvuci, ali koliko je realna i upotrebljiva u praksi?

Lepo zvuci, vecina odlucuje..ali da li vecina ima sposobnost da odlucuje?

Na primer..kad te nesto zaboli, da li odes na pijacu, okupis prodavce i svako predlaze sta treba da radis, pa sta vecina odluci, ili odes kod strucnjaka?
zidas zgradu..okupis mestane da ti daju savete i preporuke ili pozoves gradjevince da ti zidaju?

Poenta je.. za svaku stvar u zivotu trazimo misljenje strucnjaka, a za najvazniju stvar, vodjenje drzave pitamo vecinu.

Da li su stari narodi bili pametni sto su umesto demokratije imali savet mudraca, pametnih, iskusnih ljudi.
Nije dzaba Sokrat rekao Platonu: Slusaj kolega, dok god ona tri cobana mogu preglasati mene i tebe, ja u demokratiju nevjerujem...

:hahaha: ... ко о чему робови само о производњи и предраднику Марксу...

Кофуции стално ложе да то што је неко виши дебљи ..да је послан да влада

Ено им АВ па нека му се клањају ...Или 'демократски' направили 'избор' па се клањају Караждеровићима

Poslednja izmena:

Back