Da li je Čeda Jovanović državni neprijatelj?

• Začetnik teme Začetnik teme Ryco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
a šta ti misliš? da ji je KiM još uvek teritorija u kojoj Srbija ima neku vlast a žitelji kosova neku obavezu prema državi Srbiji
da li misliš da Čeda sa tako malom strankom može uticati na ishod statusa KiM
ili je odgovornost na nekom drugom
pa da li si spreman da, pošto se ispostavi da nisi u pravu, snosiš iste "konsekvence" za koje se tako patriJotski zalažeš

Odmah da se razjasnimo da sam ja patriota bez J, tek da ti otežam.. Za ovu našu priču
uopšte nije važno da li Srbija ima stvarnu vlast na KiM i sl. već kako se političari
i javne ličnosti odnose prema državi u kojoj žive. Ako ti u Austrobugarskoj možeš da tolerišeš takve stavove, ja u Srbiji ne mogu. Imam potpuno pravo da postavim pitanje da li je Čeda (i ekipa oko njega) državni neprijatelj jer sve ono što on govori i radi na to upućuje.
A konsekvence koje ti pominješ su utemeljene u zakonu o verbalnom deliktu?
Ne znam do koje mere si indoktrinirana demokratijom, ali sudeći po stažu na forumu, saznaću uskoro. Ciao!

Само малоумник, или неко кратког памћења, или, што је најчешће, - злонамерник, може рећи да је Чеда крив за то што се догодило до 2000, па тако и са КиМ.

(Као и за било ког од дотадашње опозиције)

У вези с њим, дакле, то и није нити може бити примедба.

АЛИ...

Постоје друге, врло велике примедбе.

Izvinjavam se što prekidam diskusiju, ali mi se čini da imam "bolji argument(e)".

Prvo, LDP i Čeda kao čelnik su "koskica" bačena za zamajavanje prostodušnog naroda. Dok narod grdi Čedu, neki drugi ljudi rade grozne ovoj državi i ovom narodu.

Drugo, LDP i Čeda ne mogu nikako da budu krivci za situaciju na Kosovu. O tome bi trebalo misliti i setiti se "prosperitetne" politike SM i VŠ devedesetih godina. Situacija na Kosovu ne postoji od 2000. godine na ovamo, ta situacija se "desila" mnogo, mnogo ranije. Tako da je veoma očigledno, svakom neostrašćenom posmatraču da Čeda i Kosovo imaju dodirnih tačaka, taman koliko SM i situacija u Iraku. Ne može se povezati nikako, ali može poslužiti kao dobar alibi nesposobnoj vladi da optuži nekoga za izdaju, odnosno veleizdaju.

Treće, LDP je minorna stranka koja ima podršku od nekih 5-6% biračkog tela i ni na koji način ne može da utiče na politiku i ekonomiju ove zemlje.

Tako da, dok vi tražite krivca za situaciju na Kosovu u Čedi i LDP, pravi krivci se vešto predstavljaju kao najveće patriote koje je ova zemlja ikada imala.

Žao mi je gospodo što moram da vam kažem, ali čak i da Čeda ne postoji, situacija na Kosovu bi bila identična ovoj koja sada postoji.

Kucate na pogrešna vrata. Obratite se radikalima i SPS, oni su vodili politiku devedesetih, a ovo je direktna posledica njihovog nezrelog načina vodjenja politike jedne zemlje. Nije politika za svakoga, u ozbiljnim zemljama politikom se bave ljudi školovani za tu profesiju, u Srbiji, predsednički kandidat koji ima podršku preko milion ljudi, ima završenu srednju školu i nikakvu političku sposobnost.

Bilo bi dobro da je jedini, na žalost, u ovoj zemlji skoro da i nema ozbiljnih političara, kojima bi interes i dobrobit države bio na prvom mestu, a sopstveni interes na drugom. Ovde je sve postavljeno naglavačke.

Tako da džabe vodite borbu protiv Čede. Čeda je nebitan, ali dobro dodje vlastima u Srbiji da ukažu na "glavnog krivca". Videćemo, veoma uskoro, koliko su ljudi na vlasti sposobni da reše problem, ne samo Kosova, već i 25% nezaposlenih u ovoj zemlji i mnoge druge probleme koji postoje.

I treba da se izviniš i nemoj više da nas prekidaš. A ove tvoje pričice pričaj na sastanku mladih izviđača, ili napiši knjigu "Šta mali Perica zna o zavičaju"!

Ovo što si rekla samo ga čini nevinim i nedužnim.On tako izgleda običnom posmatraču.U svakoj normalnoj državi bi trunuo u zatvoru,i ne bi se čulo niti znalo ništa o njemu.

ovom temom se , više puta, "pozabavilo" naše pravosudje, koje , priznaćeš, nije sasvim nezavisno, i to od politike koja je suprotnih stavova (da ne kažem malo grublje) u odnosu na LDP i njenog lidera, i NIKADA NIJE BILO NI JEDNOG DOKAZA DA BI SE PROTIV NJEGA VODIO KRIVIČNI POSTUPAK
nadam se da se sećate isto tako, ne uspelog pokušaja da se dr Vladanu Batiću "napakije" neka nepostojeća kriminalna radnja, pa su morali da ga puste U NEDOSTATKU DOKAZA!
to što bi u svakoj normalnoj zemlji, verujem da se to odnosi na EU i SAD, on "trunuo" u zatvoru, grdno se varaš!
tamo se ne sudi na osnovu montiranih tekstova iz "žute štampe"već se zna kako se to radi u pravnim državama

ps. isto tako se, pre 15-16 godina, razlajala srpska javnost , o Vuku Draškoviću, kako on, dok narod gkaduje (verovatno "njegovom krivicom") on kupuje vilu na Ženevskom jezeru:!::!::!:
godinama su gladan narpd "hranili" takvim budalaštinama i NIKADA NIKO NIJE DOKAZAO DA ON, STVARNO IMA VILU NA ŽENEVSKOM JEZERU i nikom ništa
idemo dalje u nova otupljivanja širokih narodnih masa, jer , očigledno bolje i ne zaslužuju kad ništa do sad nisu naučili

Odmah da se razjasnimo da sam ja patriota bez J, tek da ti otežam.. Za ovu našu priču
uopšte nije važno da li Srbija ima stvarnu vlast na KiM i sl. već kako se političari
i javne ličnosti odnose prema državi u kojoj žive. Ako ti u Austrobugarskoj možeš da tolerišeš takve stavove, ja u Srbiji ne mogu. Imam potpuno pravo da postavim pitanje da li je Čeda (i ekipa oko njega) državni neprijatelj jer sve ono što on govori i radi na to upućuje.
A konsekvence koje ti pominješ su utemeljene u zakonu o verbalnom deliktu?
Ne znam do koje mere si indoktrinirana demokratijom, ali sudeći po stažu na forumu, saznaću uskoro. Ciao!

a šta misliš, kakvi su tek neprijatelji naroda, a samim tim i države, licemerni počitičari koji skrivaju istinu o stanju na KiM i zaludjuju narod,KOJI TAMO ŽIVI, kako će Kosovo ostati u Srbiji, do kojeg im je stalo, samo u vreme PREDIZBORNE KAMPANJE, a pre i posle toga, ostaju zaboravljeni i prepušteni na milost i nemilost svojih "komšija" sa kojima su ih "debelo" Zavadili zapaljivim patriJorskim govorima sa BEZBEDNE skupštinske govornice

ali znaci niste normalni!!!

da ga niste malo preterali??? drzavni neprijeaelj???? ma daj bre... kakve su ovo teme???

veci je drzavni neprijatelj seselj i njegova partija jes se sa velikom sigurnoscu moze tvrditi u napred da ce ako dodje na vlast dovesti do propadanja drzave.... kako? tako lepo sto bi nam o5 nakacio NATO na vrat a verovatno i sankcije...

ovo sada sto se desava na kosovu... mislim stvarno je strasno ali zamislite da na sledecim izborima dobiju radikali...

unapred vezanih ociju mogu da kazem da ako dobiju izbore naklatice nam nato na vrat cak ce mozda i dozvati dolazak nato armije na teritoriju Srbije....

ovom temom se , više puta, "pozabavilo" naše pravosudje, koje , priznaćeš, nije sasvim nezavisno, i to od politike koja je suprotnih stavova (da ne kažem malo grublje) u odnosu na LDP i njenog lidera, i NIKADA NIJE BILO NI JEDNOG DOKAZA DA BI SE PROTIV NJEGA VODIO KRIVIČNI POSTUPAK
nadam se da se sećate isto tako, ne uspelog pokušaja da se dr Vladanu Batiću "napakije" neka nepostojeća kriminalna radnja, pa su morali da ga puste U NEDOSTATKU DOKAZA!
to što bi u svakoj normalnoj zemlji, verujem da se to odnosi na EU i SAD, on "trunuo" u zatvoru, grdno se varaš!
tamo se ne sudi na osnovu montiranih tekstova iz "žute štampe"već se zna kako se to radi u pravnim državama

ps. isto tako se, pre 15-16 godina, razlajala srpska javnost , o Vuku Draškoviću, kako on, dok narod gkaduje (verovatno "njegovom krivicom") on kupuje vilu na Ženevskom jezeru:!::!::!:
godinama su gladan narpd "hranili" takvim budalaštinama i NIKADA NIKO NIJE DOKAZAO DA ON, STVARNO IMA VILU NA ŽENEVSKOM JEZERU i nikom ništa
idemo dalje u nova otupljivanja širokih narodnih masa, jer , očigledno bolje i ne zaslužuju kad ništa do sad nisu naučili

Ljudi, nije poenta teme da raspredamo o tome ko ima vilu na Ženevskom jezeru, a ko ne. Verujte da me to uopšte ne interesuje, a ne bi trebalo ni ostale. Za to postoji policija, sud,...
Poenta je da Čedu i ekipu ne interesuje država. Kakvi mi veći dokazi trebaju od njegovih
izjava i izjava njegove ekipe? To je najbitnije od svega. Šta reći na stav da Srbija treba
prva da prizna nezavisnost KiM? I propagiranje tog stava i njemu sličnih? I onda još treba nešto da se dokazuje? I takav jedan je kandidat sa predsednika, i dobiće pare za promociju od države Srbije i prostor na RTS-u, i nikom ništa. I još kad neko ukaže na to, javljaju se likovi koji mi pričaju o jezerima, EU, i Miloševiću i Šešelju. Nisam ja tvrdio da je Čeda kriv za postojanje balista, ali je kriv što ne brani Srbiju i njenu teritoriju, u granicama svojih mogućnosti.
I kriv je zato što on to radi sa predumišljajem, u koordinaciji sa moćnim nevladinim organizacijama tipa N.Kandić, S. Biserko,..

da ga niste malo preterali??? drzavni neprijeaelj???? ma daj bre... kakve su ovo teme???

veci je drzavni neprijatelj seselj i njegova partija jes se sa velikom sigurnoscu moze tvrditi u napred da ce ako dodje na vlast dovesti do propadanja drzave.... kako? tako lepo sto bi nam o5 nakacio NATO na vrat a verovatno i sankcije...

ovo sada sto se desava na kosovu... mislim stvarno je strasno ali zamislite da na sledecim izborima dobiju radikali...

unapred vezanih ociju mogu da kazem da ako dobiju izbore naklatice nam nato na vrat cak ce mozda i dozvati dolazak nato armije na teritoriju Srbije....
А онда се чуде ЛДП-у наклоњени, а и неки други, што их ја питам:

- Зар ћете, неизласком на изборе за председника, или било којим видом неподржавања Тадића, практично допринети да више гласова оде Томи, а тако, и евентуалној му победи?

1.Kako je stekao imovinu?
2.Šta priča o Srbiji i Srbima?

1.stekao je imovinu kao i svaki drugi politicar... malo krajcuje od izbora, stavi sebi u dzep, malo namesta politicki biznismenima poslove za pare i tako dalje ... to rade svi samo da znas a gosin Cedomir nije nazalost izuzetak ...

2. O Srbiji prica gorke istine sto mnoge boli pa ga zato prezire a sto se Srba tice... pa kako da ti kazem ... mnogo je ovaj narod propao pa da mu ja sada delim komplimente tako da mi nesmeta sto kadkad pljune po ovome ili onome BOLESNOM u ovom drustvu

hepi??? oces jos??

rokavec
Registrovan korisnik
veci je drzavni neprijatelj seselj i njegova partija jes se sa velikom sigurnoscu moze tvrditi u napred da ce ako dodje na vlast dovesti do propadanja drzave.... kako? tako lepo sto bi nam o5 nakacio NATO na vrat a verovatno i sankcije
_________________________________________________________________________________________

ma naravno!
to smo već doživeli, od istih tih radikala i socijalista
narod n*ybo a njima super, ni dlaka sa glave im nije falila
ipak njima fali SAMO U GLAVI

rokavec
Registrovan korisnik
veci je drzavni neprijatelj seselj i njegova partija jes se sa velikom sigurnoscu moze tvrditi u napred da ce ako dodje na vlast dovesti do propadanja drzave.... kako? tako lepo sto bi nam o5 nakacio NATO na vrat a verovatno i sankcije
_________________________________________________________________________________________

ma naravno!
to smo već doživeli, od istih tih radikala i socijalista
narod n*ybo a njima super, ni dlaka sa glave im nije falila
ipak njima fali SAMO U GLAVI

bravo sis !
nasli smo se!!!

das meil???:):):o:o hheheeh:twisted:

1.stekao je imovinu kao i svaki drugi politicar... malo krajcuje od izbora, stavi sebi u dzep, malo namesta politicki biznismenima poslove za pare i tako dalje ... to rade svi samo da znas a gosin Cedomir nije nazalost izuzetak ...

2. O Srbiji prica gorke istine sto mnoge boli pa ga zato prezire a sto se Srba tice... pa kako da ti kazem ... mnogo je ovaj narod propao pa da mu ja sada delim komplimente tako da mi nesmeta sto kadkad pljune po ovome ili onome BOLESNOM u ovom drustvu

hepi??? oces jos??
Znači laže i krade,i ništa.

da li je odgovorniji onaj KO JE... ili onaj ŠTO BI???

Наравно да је много одговорнији, и - кривљи онај што је - својом погубном политиком претходних деценију и нешто, коначно, довео тамо где смо се нашли 2000. (Са својим "сателитима", зна се којима).

Али, и онај што би, сада...

То, ипак, једноставно - не иде.

Или, другачије, "то се - не ради".

Није у реду, већ и напросто, да се тако изразим, - по неком, државно-политичком - "бон -тону".

(Надам се да је јасно шта сам хтела рећи, као се зна - да "цртам" не умем, нити имам времена ни воље)

To što ti nemaš veze sa životom ne daje ti pravo da lupetaš i o politici.
Da išta znaš o politici, znao bi da radikali u Srbiji nikad neće doći na bitne
funkcije vlasti, niti bi plašio drugu decu radikalima. A to što bi Čeda, da se
pita, sutra dao bilo koje parče Srbije bilo kome ko zatraži, to te ne dotiče.

P.S.
Nato je u Srbiji već 8 godina.

Znači laže i krade,i ništa.

nije bas nista... zbog svega toga moram da ti priznam da necu glasati za njega nego za predsednika Tadica ... ali kazem ti o5 sto i sam dooooobro znas... svi su ISTI ili SLICNI i jedva cekam da se pojavi neka nova demokratska licnosta , pozeljno iz Ds-a ili LDP-a pa da glasam za nju.... ovi danasnji su se i previse obrukali...

Ryco
Registrovan korisnik
Ljudi, nije poenta teme da raspredamo o tome ko ima vilu na Ženevskom jezeru, a ko ne. Verujte da me to uopšte ne interesuje, a ne bi trebalo ni ostale. Za to postoji policija, sud,...
_____________________________________________________________________________________
naravno!
to je samo bilo za primer kako se najprljavijim sredstvima služe "mediji" u Srbiji, a pri tom svesni kakav poguban uticaj imaju na keriranje mišljenja kod one "proste većine"

Back