Da li je bolje imati 400m2 u Kuli ili 50m2 u Beogradu? Vol.6

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ух, каква си ти веверица са проблемима у разумевању, јбт... :mrgreen:
Коцетриши се; станови, који су "купљени" у обрачунатим "швицарцима", па пребачени у дуг у еврима, јербо су банке напумпале швајцарац до бесмисла, па се дигла велика фртутма, па је Вучић морао да вас брани...:lol:
Погледај-де, мала моја, у цифре; колико станова је купљено кредитима твоје фирме, мојне да те ја обавештавам; 3%...:hahaha:

Ух, каква си ти веверица са проблемима у разумевању, јбт... :mrgreen:
Коцетриши се; станови, који су "купљени" у обрачунатим "швицарцима", па пребачени у дуг у еврима, јербо су банке напумпале швајцарац до бесмисла, па се дигла велика фртутма, па је Вучић морао да вас брани...:lol:
Погледај-де, мала моја, у цифре; колико станова је купљено кредитима твоје фирме, мојне да те ја обавештавам; 3%...:hahaha:
O tome sam već pričao.
Prelistaj forum :D
#rolizam

Elem, šta je poenta tvoje poruke?

Elem, šta je poenta tvoje poruke?
Да ви, банкари, лажете чим зинете, јер вам је то суштина посла; :lol: без увреде и ништа лично.:flert:
Такав је посао; ни ти га не волиш.
То, са 3% камате је таква смејурија, за коју и сам знаш да те само "банкарска омерта" спречава да се и сам заценеш од смеха, па ти предлажем да се, на даље, посветиш оним ципеларницима, и елегантно избегнеш даље глибљење у обмањивање народа, бар овде; затварај шалтер!:lol:

Пустите те депре, посветите се уметности.

Дајем вам прилику да се дивите мојој слици из Берлина овог лета.

Inkedreceived_1189939257865490_LI.jpg

Да ви, банкари, лажете чим зинете, јер вам је то суштина посла; :lol: без увреде и ништа лично.:flert:
Такав је посао; ни ти га не волиш.
То, са 3% камате је таква смејурија, за коју и сам знаш да те само "банкарска омерта" спречава да се и сам заценеш од смеха, па ти предлажем да се, на даље, посветиш оним ципеларницима, и елегантно избегнеш даље глибљење у обмањивање народа, бар овде; затварај шалтер!:lol:

Da, kaže mi prijatelj koji radi na prodaji kredita u Komercijalnoj banci da mu je najveći problem da ne prsne u smeh, kad ovc...klijentima objašnjava prednosti kreditnih paketa.

Da, kaže mi prijatelj koji radi na prodaji kredita u Komercijalnoj banci da mu je najveći problem da ne prsne u smeh, kad ovc...klijentima objašnjava prednosti kreditnih paketa.
:lol:
Госпођа мог другара ради у једној од страних банака, диша је у једној филијали; од кад сам је једном на оловку и папир у сузе натерао, више не прича са мном,:mrgreen: више него што мора, "по службеној дужности", кад дођем код њих, кући...
Шта ће ти људи, кад та паралажа прсне- не знам...

To nije tačno.
Jer bilo kakvo eventualno "kuckanje cifara" od strane poslovnih banaka ne proizvodi nikakav efekat na stanje njihovih računa kod Centralne Banke.
To je suština.

Шта онда значи ова реченица на сајту Bank of England (страница "How is money created?"):

Therefore, if you borrow £100 from the bank, and it credits your account with the amount, ‘new money’ has been created. It didn’t exist until it was credited to your account.

Шта онда значи ова реченица на сајту Bank of England (страница "How is money created?"):

Therefore, if you borrow £100 from the bank, and it credits your account with the amount, ‘new money’ has been created. It didn’t exist until it was credited to your account.
To je objašnjenje kreditno-depozitne multiplikacije za početnike, tako da kažem.
On govori o monetarnom agregatu M1.
Taj monetarni agregat sabira stavke aktive i stavke pasive.
Greška je kada se to posmatra kao ukupan novac koji je zaista na raspolaganju.
To je greška koju prave pristalice "out of thin air" mita.

Ukupan novac koji je zaista na raspolaganju opisuje se monetarnim agregatom M0 ili Monetarna baza.

Vrati se na onaj primer gde sam te pomenuo.
U tom primeru,
- pre svih transakcija, agregat M1 je iznosio 100, M0 iznosio je takođe 100
- nakon svih transakcija, agregat M1 iznosi 200, a M0 iznosi i dalje 100.

TO znači da u sistemu nalazi 100 evra, ali da zbog kreiranih dužničko-poverilačkih odnosa, postoji potreba za 200 evra.
Vi potrebu za 200 evra tretirate kao novac.
To je greška.

Evo ti objašnjenje guvernera SNB (pogledaj bar stranu 7)
https://www.snb.ch/en/mmr/speeches/id/ref_20180116_tjn/source/ref_20180116_tjn.en.pdf

Bez razumevanja kako funkcioniše odnos između poslovnih banaka i Centralne banke, tj. gde se nalazi relevantan zapis o količini raspoloživog novca.

:lol:
Госпођа мог другара ради у једној од страних банака, диша је у једној филијали; од кад сам је једном на оловку и папир у сузе натерао, више не прича са мном,:mrgreen: више него што мора, "по службеној дужности", кад дођем код њих, кући...
Шта ће ти људи, кад та паралажа прсне- не знам...
Trijumfuješ na svim stranama 😍

To je objašnjenje kreditno-depozitne multiplikacije za početnike, tako da kažem.
On govori o monetarnom agregatu M1.
Taj monetarni agregat sabira stavke aktive i stavke pasive.
Greška je kada se to posmatra kao ukupan novac koji je zaista na raspolaganju.
To je greška koju prave pristalice "out of thin air" mita.

Ukupan novac koji je zaista na raspolaganju opisuje se monetarnim agregatom M0 ili Monetarna baza.

Vrati se na onaj primer gde sam te pomenuo.
U tom primeru,
- pre svih transakcija, agregat M1 je iznosio 100, M0 iznosio je takođe 100
- nakon svih transakcija, agregat M1 iznosi 200, a M0 iznosi i dalje 100.

TO znači da u sistemu nalazi 100 evra, ali da zbog kreiranih dužničko-poverilačkih odnosa, postoji potreba za 200 evra.
Vi potrebu za 200 evra tretirate kao novac.
To je greška.

Evo ti objašnjenje guvernera SNB (pogledaj bar stranu 7)
https://www.snb.ch/en/mmr/speeches/id/ref_20180116_tjn/source/ref_20180116_tjn.en.pdf

Bez razumevanja kako funkcioniše odnos između poslovnih banaka i Centralne banke, tj. gde se nalazi relevantan zapis o količini raspoloživog novca.
Recimo ja imam 1000 dinara na kartici, i odem u Ideu da kupim milka valjkasti keks od 300 dinara.

Oni kažu može, a ja primetim da mi se iznos spustio na 700.

Po tebi, tu se barata agregatom M1, koji nije novac.

Samo argumenta radi, pretvarajmo se sad da imam M0 na kartici, koji jeste novac.

Šta bi se tad desilo u radnji?

Isto: rekli bi da mogu da kupim, i spustili mi iznos sa 1000 na 700.

Zbog toga je M1 takođe novac, za potrebe svakodnevnog shvatanja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back