Iceman i Maverik
Buduća legenda
- Poruka
 - 47.255

U stanu je isto ako upališ klimu
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
U stanu je isto ako upališ klimu
Pre neki dan sam prošao deo Sombor, Kula, Vrbas... da mi neko pokloni tri kuće od po 500 kvadarat u Kuli, ne bih tamo živeo. Ono je zaista katastrofa, mrtvo selo, ružno nema ničega.
Daleko od finog, zapušteno, ružno i bez ikakvig sadržaja. Tužno mesto.Ja sam bio u Kuli prosle godine. Fino je mestasce.
Vi volite samo guzvu, kolaps, zagadjenje, haos. Zato vas mala tiha mesta ne privlace.
Reka Raška. U tom kraju ima najviše seljaka koji bacaju sve u reku.
Bila. Stomio, Grcka. Ne preporucujem osim za penzionere i ljude sa malom decom, dosadno je, ali more je stvarno cisto i pretoplo, svaki dan i duz cele plaze. Ni travke, ni nicega, samo beli pesak i van mora i u moru.Prelepo je. Gde si to drugarice?

Bila. Stomio, Grcka. Ne preporucujem osim za penzionere i ljude sa malom decom, dosadno je, ali more je stvarno cisto i pretoplo, svaki dan i duz cele plaze. Ni travke, ni nicega, samo beli pesak i van mora i u moru.
Kome treba tako nesto - preporuka.
Da budem iskrena, mnogo sam vise ocekivala od tih mesta juzno od Nei Porija a severno od Peliona, ocekivala sam neki "mini Pelion", ali ustvari to su samo otuzna mala mesta gde cak ni samo selo Stomio nije "zivo" kao recimo Litohoro u podnozju Olimpa, a tako sam nesto ocekivala. Neki spoj tradicije i mora, tj. lokalnog stanovnistva, obicaja, jezika i mora.Drago mi je da si uzivala
Toliko juzno bio sam samo na Pelionu
Ma cela ta Olimpijska regija je dosadna. Platamon, Nei Pori... dobro je za sitnu decu i one koji više vole da se sunčaju i po malo brčnu. Nema kamena, nemaš šta da vidiš. Kad zaroniš, dole isto kao na obali, kilometri peska.Da budem iskrena, mnogo sam vise ocekivala od tih mesta juzno od Nei Porija a severno od Peliona, ocekivala sam neki "mini Pelion", ali ustvari to su samo otuzna mala mesta gde cak ni samo selo Stomio nije "zivo" kao recimo Litohoro u podnozju Olimpa, a tako sam nesto ocekivala. Neki spoj tradicije i mora, tj. lokalnog stanovnistva, obicaja, jezika i mora.
Nazalost tu su sve sami Bugari i Rumuni, ljudi bez zivosti, maste i duha, cak ni ne plivaju daleko, brckaju se u plicaku cak i muskarci, mladi, zdravi i pravi, dobro ne bas "pravi", pogrbljeni su nekako, sto je sramota u tim godinama.
Nista sledeci put idemo dalje na jug, na Pelion, mada posle Peloponeza, sve je "kazna".
Lako je tebi kad si pun ko brod, buržuju.Mi ćemo opet u avgustu ići u Sokobanju.
Ja volim te velike plaze sa peskom, inace nisam neki ronilac. Valjda sto je covek stariji, vraca se sve vise onome sto je voleo kao dete ili na sta je oduvek navikao.Ma cela ta Olimpijska regija je dosadna. Platamon, Nei Pori... dobro je za sitnu decu i one koji više vole da se sunčaju i po malo brčnu. Nema kamena, nemaš šta da vidiš. Kad zaroniš, dole isto kao na obali, kilometri peska.
Pelion je druga priča, to je mesto na mkome sam do sada video najviše morskog života, uživanje za ronjenje.
Ono što vredi kad si u toj regiji jeste obilazak Meteora i sela Stari Pantelejmon.
Ne mora da bude južna. Idi na krf, na Tasos, Parga, cela obala oko Kavale prelepi su. Čak i Sitonija ima prelepih lokacija.Ja volim te velike plaze sa peskom, inace nisam neki ronilac. Valjda sto je covek stariji, vraca se sve vise onome sto je voleo kao dete ili na sta je oduvek navikao.
Ali jeste dosadno. Zato je juzna Grcka "zakon".
Izbegavam masovni turizam, dosta mi je toga a na severu je i kraj juna vec sezona.Ne mora da bude južna. Idi na krf, na Tasos, Parga, cela obala oko Kavale prelepi su. Čak i Sitonija ima prelepih lokacija.
Kakav crni masovni turizam, po Tasosu stotine malih plaža.Izbegavam masovni turizam, dosta mi je toga a na severu je i kraj juna vec sezona.
A Kavala je pak isuvise "turska", to je vec tezak blam tamo otici.
 Ne znam sta i ja pricam s covekom koji nikad nije otisao u juznu Grcku i ne zna sta je Grcka.Kakav crni masovni turizam, po Tasosu stotine malih plaža.
Kava je Turska koliko je Niš šiptarski. Prelepa obala, puno istorije, mnogo manastira, pećina... nije to za vas koji samo ležite na pesku.
Znam da ne znaš, nego nije te sramota da živiš u šiptarskom Nišu? Moram da pitam one grke iz turske kavale šta oni misle o tome.Ne znam sta i ja pricam s covekom koji nikad nije otisao u juznu Grcku i ne zna sta je Grcka.

Tebi bas sve treba da se "crta"? Nisam mislila da je Kavala turska, nego da ima mnogo u njoj turskog od istorije, arhitekture, kulture...Pa valjda ko ode u Grcku trazi nesto originalno grcko a ne tursko? Onda za to imas Tusku pa idi pravac tamo.Znam da ne znaš, nego nije te sramota da živiš u šiptarskom Nišu? Moram da pitam one grke iz turske kavale šta oni misle o tome.![]()
Zadnje ili prednje, sad stvarno ne znam taj tvoj šiptarski naglasak sa juga.Tebi bas sve treba da se "crta"? Nisam mislila da je Kavala turska, nego da ima mnogo u njoj turskog od istorije, arhitekture, kulture...Pa valjda ko ode u Grcku trazi nesto originalno grcko a ne tursko? Onda za to imas Tusku pa idi pravac tamo.
Ili da budem jasnija, to je mozda zadnje sto u Grckoj treba obici, kao i te tvoje pecine i manastiri, to imamo i ovde i nismo sigurno sve obisli. Metrore izuzimam, oni su pre svetsko cudo.
Ono sto nemamo a Grcka pored mora ima, to je istorija, ANTIKA i spomenici iz tog vremena, zatim i njihova mitiologija i takodje pripadajuci spomenici. To treba obici, ako se nadje vremena leti po onim temepraturama, ali svakako da moze i posebno.
Kad budes presao naplatnu rampu posle 2 dana voznje kolima kod Korinta i kad ti se ukazu more i planine s desne, ogromni brodovi i ostrva u sredini , i Pirej s druge, leve strane, samo to je dovoljno, ne moras da ides dalje, onda se javi.
Onda ces da vidis da sve sto si "znao" od Grcke i ove "trice" o kojima pises, da to nije prava Grcka niti da lici na nju. Prava Grcka je zapanjujuca, ogromna i velicanstvena, sva "odise" starinom i nekom cudnom mistikom cije kopirane male makete prodaju na severu takvima kao ti koji misle da su "posisali" svu pamet sveta.