da li je bolje da te svi vole ili mrze (Tema za razmišljanje)

Pa covek ne misli da je opsednut, nego na oprimer, da je zaljubljen, pa salje predmetu svoje zaljubljenosti dvesta poruka dnevno, ako mu se ne javi ceo dan udavi ga pozivima i pitanjima "Zasto?"...Eto to!

hmmm...vrijeme je da se "predmet" te "zaljubljenosti" skloni od tog lika ili mu pokaze zube, mozda da ipak uzmes onog hrcka i da ga dresiramo... ;)

Znam, ali kazem ti nisam ja bas ljubitelj vezivanja (emotivnog, naravno), gusenja i takvih stvari...

hmmm..pa valjda niko "normalan" nije "ljubitelj" toga...neceg...pobrojanog...zato i kazem;
"patnje mladog Vertera" su zaebana stvar...prvenstveno, za njegovu "okolinu"...:roll:

nego aj se vratimo temi...nekako...:mrgreen:

emotivno vezivanje nije nuzno i "gusenje" niti to sve ide u isti kos
to "gusenje" je vec...patologija?
i eto nas, mic po mic, natrag na temu...::-)

Ja mislim da bi trebalo voleti samo mali broj ljudi oko sebe koji su ti daragi, a ostale poštovati.

pa to otprilike tako i funkcionira;
to "postovanje" prema ostalim ljudima, zivim bicima i okolini, generalno, za preduvjet ima neku vrstu "ljubavi"; samopostovanje; svijest o tome da smo i mi sami dio tog svijeta...to je u neku ruku ljubav...valjda prema zivotu kao takvom...ebemliga...:roll:

bica sa kojima smo "bliski"; emotivno (u)vezani...to su "druge vrste ljubavi"...

Cvetic, dobrodosao/la ! :)

Cvetic87
..zato treba ziveti za to da te volis sve tebi drage osobe i da ti te osobe uzvrate ljubav ..

Lepo, i lepo je sto delis svoje misljenje ovde.
Neko moze da si dozvoli da mu budu sve osobe drage, kada se fokusira na njihovu dobru stranu. :)

Ova tema je malo skrenula u pravcu domacih ljubimaca. A kada se pretera ja se povucem,
jer mogao bih i ja da pisem kako imamo kod kuce mlaih jarica, koji imaju svega nekoliko dana,
zlatni jarici, da imam fotoparat, mogao bih i slike da stavim, ali nije tema. :rolleyes:

pa to sto "nisam shvatila"...

ja samo rekoh otprilike ovo;
"opsesija" (par postova uzvodno), "gusenje" nema veze sa
zdravom i normalnom, emotivnom vezom dva ljudska bica, koja je jedan od preduslova za prijateljstvo, zajednicki zivot etc.

prosto, nisu isto...al eto, mozda sam u "zabludi"...:roll:

Ne znam. Ja gledam oko sebe parove koji salju sto poruka dnevno, zivkaju se trista puta na dan...Pa sad...
Kad prestanes da volis nekog sve sto ona radi, a usmereno je ka tebi, je gusenje. jedno bi da bezi, a drugo to oseca i pokusava da sacuva sto se sacuvati moze

Ne znam. Ja gledam oko sebe parove koji salju sto poruka dnevno, zivkaju se trista puta na dan...Pa sad...
Kad prestanes da volis nekog sve sto ona radi, a usmereno je ka tebi, je gusenje. jedno bi da bezi, a drugo to oseca i pokusava da sacuva sto se sacuvati moze

aha, na to ciljas...pa tako je, nisi "promasila"...dobra vijest je da ce, najvjerojatnije, "proci" cim oboje nastave svojim putem...;)

a ti sto "salju 100 poruka dnevno...";
ima nas "raznih"...
sa strane, to moze djelovati kao hod po ivici opsesije...
u "stvarnosti" - mozda su se "tek smuvali",
mozda su nesigurni/a/an...a mozda im to oboma "odgovara" ?

ko smo mi da kazemo sta drugima treba/prija? :-)

Cvetic, dobrodosao/la ! :)

Cvetic87
..zato treba ziveti za to da te volis sve tebi drage osobe i da ti te osobe uzvrate ljubav ..

Lepo, i lepo je sto delis svoje misljenje ovde.
Neko moze da si dozvoli da mu budu sve osobe drage, kada se fokusira na njihovu dobru stranu. :)

Ova tema je malo skrenula u pravcu domacih ljubimaca. A kada se pretera ja se povucem,
jer mogao bih i ja da pisem kako imamo kod kuce mlaih jarica, koji imaju svega nekoliko dana,
zlatni jarici, da imam fotoparat, mogao bih i slike da stavim, ali nije tema. :rolleyes:

nije tema nigdje skrenula - prosto ne "percipiramo" svijet isto;
npr. ta bica koja ti zoves "domaci ljubimci" ja oslovljavam sa prijatelji ...;)

Vragana
npr. ta bica koja ti zoves "domaci ljubimci" ja oslovljavam sa prijatelji ...

Ooo, Vragana, svaka ti cast i pohvala za ovo! :D . Lepo zboris!

Samo, please, probaj da ne ubacujes u svoje postove psovke, makar i nisu napisani gramaticki pravilno ;)

Snaga Volje, nemoj se saliti sa raznjevima, :) , i ta bica su zivahna i ne postoji ni jedna naznaka da im se ne zivi!

naravno...samo cu se zbog tebe tako "selektivno moralnog"...oma pocet zamarat pizdarijama...ups...:mrgreen:

a to kako "ja zborim"...ako nista drugo... makar je koliko toliko "sve iz iste price", za razliku od...:roll:

btw znaci, vi te svoje "domace ljubimce" kozlice tako... tamo...iskljucivo mazite i pazite do u duboku koziju staros'...nista - "razanj... ovo ono"...:roll:

Back