da li je bolje da te svi vole ili mrze (Tema za razmišljanje)

da bi te drugi voleli moras prvo i voleti i postovati samog sebe, nije vazno da li me vole ili mrze vazno je da me ne lazu i da mi u lice kazu sta misle o meni...Iskrenost pre svega!!!:smile:

Колико сам пута у животу ово чула... :roll:

И колико пута схватила да то људи заправо говоре по неком шаблону... ма ко зна заправо зашто то говоре... битно је да не мисле тако заиста...:rolleyes:

sandra009
da bi te drugi voleli moras prvo i voleti i postovati samog sebe, nije vazno da li me vole ili mrze vazno je
da me ne lazu i da mi u lice kazu sta misle o meni...Iskrenost pre svega!!!

Bravo, valjda je i ovo izreceno po tom principu, lepo. :)

kojica
И колико пута схватила да то људи заправо говоре по неком шаблону...
ма ко зна заправо зашто то говоре... битно је да не мисле тако заиста...

To samo pokazuje da je svako svestan sta je dobro, samo ga je teze primeniti. ;)
Misle oni tako, al misli lutaju i odlutaju, i nesto kao (traume-engrami) ih sprecavaju da to ucine.
Doci ce vreme, pa cu otvoriti temu o tim 'traumama'!

sandra009
da bi te drugi voleli moras prvo i voleti i postovati samog sebe, nije vazno da li me vole ili mrze vazno je
da me ne lazu i da mi u lice kazu sta misle o meni...Iskrenost pre svega!!!

Bravo, valjda je i ovo izreceno po tom principu, lepo. :)

kojica
И колико пута схватила да то људи заправо говоре по неком шаблону...
ма ко зна заправо зашто то говоре... битно је да не мисле тако заиста...

To samo pokazuje da je svako svestan sta je dobro, samo ga je teze primeniti. ;)
Misle oni tako, al misli lutaju i odlutaju, i nesto kao (traume-engrami) ih sprecavaju da to ucine.
Doci ce vreme, pa cu otvoriti temu o tim 'traumama'!

a meni odgovor "brate Principe", a?
kako su kozlici? jesu "citavi"? kako im djed, baba, mama, tata...? :roll:

Vragana
..a meni odgovor "brate Principe", a?
kako su kozlici? jesu "citavi"? kako im djed, baba, mama, tata...? ..

Dobro, izvini sto sam tvoje pitanje prvo shvatio kao salu, pa evo :D retko idem u stalu, to braca hrane i paze,
dobro su jarici i koZice (ne kojice :D ) a odkud da tacno znam ko su djedovi i ocevi..
Jesu slatki jarici, al mene grize savest sto mi ljudi ih iskoristavamo, od koZica muzimo mleko, a muzjake, hm,
ja sam hteo da pustim u sumu da zive kako znaju, al ljudi bi ih pokupili i uradili sta bi hteli..

Tako da me boli sto te zivotinjice onako, ili ovako stradaju, nisam u Indiji da ih pustim na njivu da zive na livadici.. :(
A moj otac ih prodao, muske (ovnove, kozice, kako se vec kaze).

Борац, волиш ли јаренце на ражњу? :mrgreen:

Мала илустрација кад га скину:

vikend7_1.jpg

:lol:

Vragana
..a meni odgovor "brate Principe", a?
kako su kozlici? jesu "citavi"? kako im djed, baba, mama, tata...? ..

Dobro, izvini sto sam tvoje pitanje prvo shvatio kao salu, pa evo :D retko idem u stalu, to braca hrane i paze,
dobro su jarici i koZice (ne kojice :D ) a odkud da tacno znam ko su djedovi i ocevi..
Jesu slatki jarici, al mene grize savest sto mi ljudi ih iskoristavamo, od koZica muzimo mleko, a muzjake, hm,
ja sam hteo da pustim u sumu da zive kako znaju, al ljudi bi ih pokupili i uradili sta bi hteli..

Tako da me boli sto te zivotinjice onako, ili ovako stradaju, nisam u Indiji da ih pustim na njivu da zive na livadici.. :(
A moj otac ih prodao, muske (ovnove, kozice, kako se vec kaze).

jarcici se kaze...ne foliraj 8-)

jel' znas kako kaze narod : " lako je tudjim k*rcem glogonje mlatiti..."
ajd sad malo svojim, za promjenu;
evo, sta si konkretno ucinio za ta ziva bica - osim sto rijetko ides u stalu & grize te savjest...mislim, to se ne racuna, a i ako se racuna...nije "dobro", znas...:roll:

elem, dok ne prestanes zatvarati te krmeljive okice pred stvarnoscu zaebi te price o ljubavi, dobroti, kosmickom ovom onom...
iz vlastitog se dvorista krece s pospremanjem, a ne iz komsijinog...
elem, manje nas "prosvecuj" ljeba ti...ocigledno, nisi "kvalificiran" 8)

druga opcija je da skuckas lovu za kartu do Indije, ondak se teleportiras tamo i skapiras da je sve vise manje isto...:mrgreen:

Evo imam ozbiljnu temu za razmišljanje... da li je bolje da te svi vole, a ti njih ne ili je bolje da te svi mrze a ti pri tome ne mrziš nikoga.... :heart: Mislite o tome :rolleyes:

U odsustvu sujete i tastine, ako te vole oni koje ti ne volis... znaci ti isto koliko i sto te mrze oni koje ti ne mrzis.

Prakticno... nije bas tako jer ima tu jos okolnosti.

Ucinio sam ono sto sam mogao, i to dosta lako, prestao sam da jedem meso i kada idem po polju pazim da
nezgazim neko bice, i kada radim nesto pazim da ih slucajno ne prignjecim. I ne kopam onaj kukuruz kojim
ce hraniti svinje, i poslove koje pomazu u tome, neradim. :)

Borac, imas moje pohvale za vegetarijanstvo! Applaud :D

Snaga, cini mi se da se ti salis, ne verujem da nisi i ti vegetarijanac. ;)

Ucinio sam ono sto sam mogao, i to dosta lako, prestao sam da jedem meso i kada idem po polju pazim da
nezgazim neko bice, i kada radim nesto pazim da ih slucajno ne prignjecim. I ne kopam onaj kukuruz kojim
ce hraniti svinje, i poslove koje pomazu u tome, neradim. :)

Borac, imas moje pohvale za vegetarijanstvo! Applaud :D

Snaga, cini mi se da se ti salis, ne verujem da nisi i ti vegetarijanac. ;)

ma da...ne znam zasto, al vise ti ama bas nista ne vjerujem na rijec...:cool:

Teško je zamisliti da nekog baš svi mrze, (vidi se i u forumu da je teško naći mnogo ljudi sa koliko toliko približnim mišljenjem) a isto je i ako nekog svi vole . Samo, ako nekog okolina voli, postavlja se pitanje da li je "popularan" zbog nečega, ili se oni koli ga "vole" u stvari osećaju sa ili bez razloga superiornim u odnosu na njega. A sa mržnjom okoline stvar stoji slično, ili čini loše stvari, ili mu u stvari zavide.

Back