- Poruka
- 2.632
Hrišćanstvo je iznedrilo iz Judaizma. U starom zavetu je Bog toliko mnogo obećao jevrejima, a ipak je danas samo 0.2% judaista.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
CIni mi se da je Bog rekao da se vise nece mesati u delanja ljudi. @Maki!Bog je sve napustio za vreme Prvog i Drugog svetskog rata....kada je dozvolio onu klanicu....
Sa druge strane, bog kao navodno sveznajuce biće zna kompletnu prošlost, sadašnjost i budućnost, što implicira da mi ništa ne možemo da delamo van već utvrđenog. Slobodna volja ne postoji. Samo igramo u filmu za koji se već zna kako će se razvijati i završiti.CIni mi se da je Bog rekao da se vise nece mesati u delanja ljudi. @Maki!
Samim tim sve sto se desilo je na rukama samih ljudi, a ne njega. Nije on vodio Hajnrih Himlera da dodje do ideje za konc. logore.
Napustio ih a drmaju svetom uzduž i popreko?Hrišćanstvo je iznedrilo iz Judaizma. U starom zavetu je Bog toliko mnogo obećao jevrejima, a ipak je danas samo 0.2% judaista.
Pogledajte prilog 1546057
Bog je sve napustio za vreme Prvog i Drugog svetskog rata....kada je dozvolio onu klanicu....
Napustio ih a drmaju svetom uzduž i popreko?
Jevrej znači sudac a sad se vidi da sude svjetu cjelom.
Valja biti ponizan i mudar i ne lajati na bozije pravednike
Znaci ceo Prvi i Drugi Svetski rat si sveo na holokaust ?!jel znaš ti šta znači HOLOKAUST?
znači ŽRTVA PALJENICA
ubijeni judejci, AŠKENAZI mahom, su bili ŽRTVA PALJENICA
istom onom iz SZ koji ište salo sa trbuha da mu miriše...
al ti prošao pored Biblije nisi...
otkud ti da znači SUDAC???
pravi si rvacki mudri uvlakač!
treba biti ponizan!? votafak???.
Znaci ceo Prvi i Drugi Svetski rat si sveo na holokaust ?!
Moje pitanje je bilo vrlo jasno - Zasto je Bog dozvolio da se dogodio Prvi i Svetski rat, da se desi ta klanica ?mani me se tih fora koje si učio na obuci vodjenja rasprave...
Nije Bog dopustio nego su ljudi tako hteli.Moje pitanje je bilo vrlo jasno - Zasto je Bog dozvolio da se dogodio Prvi i Svetski rat, da se desi ta klanica ?
Bog nije deda mraz koji ispunjava tvoje želje.Bog je sve napustio za vreme Prvog i Drugog svetskog rata....kada je dozvolio onu klanicu....
To nisu jevreji vec hazari. Prouci istoriju malo. Obicni jevreji su zrtve hazara.Napustio ih a drmaju svetom uzduž i popreko?
Jevrej znači sudac a sad se vidi da sude svjetu cjelom.
Valja biti ponizan i mudar i ne lajati na bozije pravednike.
a što je bog potopom pobio svo čovečanstvo jer nisu poštovali njegove zapovedi?Nije Bog dopustio nego su ljudi tako hteli.
Da su ti ljudi ziveli i drzali se bar onih 10 Bozijih zapovesti; nisu morali da citaju ni svete knjige ni da klece u crkvama ni da filozofiraju dublje; 10 binaucio i zapamptio; nista od toga se nebi desilo i medju ljudima bi vladao mir i blagostanje.
Obećao im je da će ih namnožiti koliko je peska u pustinji, a njih šaka jada.Da je Bog napustio Jevreje oni danas ne bi postojali i ne bi se vratili u svoju postojbinu Svetu zemlju na Bliskom istoku.
Pa koliko ima zrna peska u pustinji toliko nema ljudi na ovoj planeti. To može i metaforično da se shvati, od 40 000 ljudi koliko ih je valjda bilo kada su izašli iz Egipta sada ih ima po celom svetu oko 20 miliona.Obećao im je da će ih namnožiti koliko je peska u pustinji, a njih šaka jada.
Moje pitanje je bilo vrlo jasno - Zasto je Bog dozvolio da se dogodio Prvi i Svetski rat, da se desi ta klanica ?
Dobro, metaforično. Ali 15 miliona i nije mnogo naspram drugih naroda.Pa koliko ima zrna peska u pustinji toliko nema ljudi na ovoj planeti. To može i metaforično da se shvati, od 40 000 ljudi koliko ih je valjda bilo kada su izašli iz Egipta sada ih ima po celom svetu oko 20 miliona.
Ne bih se slozio sa ovim,svako ima prava postavljati pitanja bez ikakvog obvezujuceg predznanja - jednostavno zanimalo ga i po meni je postavio zaista interesantno pitanje...Čitaj Bibliju, pa onda pitaj.
Pa nije zapisano da će Jevreji biti i najbrojniji narod na svetu.Dobro, metaforično. Ali 15 miliona i nije mnogo naspram drugih naroda.
Pa cemu onda sluzi? Koja je svrha tog izmisljenog bica?Bog nije deda mraz koji ispunjava tvoje želje.
Niti je dobri čika koji razdvaja budale koje hoće da se pobiju.
Ako su oni Božiji narod, nekako ih je premalo. Svaka sila može da ih obriše sa lica Zemlje. E sada, da li je to realno da će se desiti, nije.Pa nije zapisano da će Jevreji biti i najbrojniji narod na svetu.