Da li je bilo "pravog" rata 90-ih ?

Pa da ponovim.
JNA je ulazila 5 puta u Vukovar pod vatrom, a povlačila bi se odmah po ulasku zbog naređenja koja bi dobila odozgo.
Nakon njenog povlačenja u Vukovar su ulazile Tuđmanove trupe, opet pod vatrom, da bi ih JNA opet isterala naravno pod vatrom....
I atako nekoliko puta sve dok nisu razuršili Vukovar i jedni i drugi.

Zašto Vukovar?
Zato što je to bio grad u kome su lepo i mirno živeli pripadnici preko 20 nacionalnosti i što je kao takav bio pravi pravcati simbol nečega što je trebalo srušiti.

Ko je to uradio?
Tuđman i Sloba zajedno, po dogovoru, jer su obojica bili na istoj strani zadatka - srušiti SFRJ i izazvati građanski rat u njoj.

A ti sada kaži šta od ovoga nije tačno.

ovo boldovano ti je laz..nije bilo naredjenja odozgo..jedino naredjenje odozgo je bilo zauzeti Vukovar..zauzimali ste ga tri mjeseca sa najelitnijim jedinicama..sramota u vojnom svijetu..

Jna je bila sranje....vecina generalstaba su bili Hrvati.....mobilizacija u srbiji propala nije se odazvalo ni 50% rezervista iz Srbije,i ono sto se odazvalo bjezalo i napustalo polozaje,mobilziacija 100% uspjela u Crno Gori i Srpskim djelovima BIH ali ni to nije vredilo kad su hrvati komandovali sa JNA

Većina u GŠ su bili Srbi, tebi je krajnje vrijeme da zašiješ tu kožicu na piši i postaneš pravi Srbin..

ovo boldovano ti je laz..nije bilo naredjenja odozgo..jedino naredjenje odozgo je bilo zauzeti Vukovar..zauzimali ste ga tri mjeseca sa najelitnijim jedinicama..sramota u vojnom svijetu..
Prvo, napisao si da je sve što sam napisao laž, a ispade da nije tako.

A drugo...
Nisam bio tamo lično - bila su dvojica mojih komšija i moj brat od ujaka.
I sva trojica su mi ispričali isto - po ulasku JNA u Vukovar stiglo bi naređenje o povlačenju, ni sami nisu znali zašto jer su ustaško-terorističke formacije bile rasturene i u bekstvu.
JNA se povuče, ustaše se vrate, pa onda Jovo nanovo....

I da, najelitnije jedinice su bile sastavjane od regruta koji su mesec dana ranije obukli uniforme JNA....

Prvo, napisao si da je sve što sam napisao laž, a ispade da nije tako.

A drugo...
Nisam bio tamo lično - bila su dvojica mojih komšija i moj brat od ujaka.
I sva trojica su mi ispričali isto - po ulasku JNA u Vukovar stiglo bi naređenje o povlačenju, ni sami nisu znali zašto jer su ustaško-terorističke formacije bile rasturene i u bekstvu.
JNA se povuče, ustaše se vrate, pa onda Jovo nanovo....

..sta su tvoje komsije i tvoj ujak pred tisucama onih koji su tamo ratovali..svakodnevne vijesti,snimci,dokumentarci,vojni izvjestaji sa terena,CNN,ljudi su ginuli..Vukovar se branio ulica po ulica...TRI (3) MJESECA ste se mucili da udjete u njega...pogledaj na kraju i Miloseviceve transkripte,izvjestaje Adjica,Kadijevica...a komsijama i ujaku plati po pivo da ne pricaju ratne bajke..sve su to jadne "junacine " bile..

..sta su tvoje komsije i tvoj ujak pred tisucama onih koji su tamo ratovali..svakodnevne vijesti,snimci,dokumentarci,vojni izvjestaji sa terena,CNN,ljudi su ginuli..Vukovar se branio ulica po ulica...TRI (3) MJESECA ste se mucili da udjete u njega...pogledaj na kraju i Miloseviceve transkripte,izvjestaje Adjica,Kadijevica...a komsijama i ujaku plati po pivo da ne pricaju ratne bajke..sve su to jadne "junacine " bile..
CNN kažeš????
Vukovar se branio??? Od koga?

Ovo što ti pišeš je apsolutni dokaz neodstatka srpske propagande, kao i otrovnosti medijskih laži kojima ste izloženi prvo vi, a onda i mi.

A kada ti u roku od 24 h stigne vise komandi kreni-stani, kako bi se ti ponasao? I kako bi to delovalo nekome sa strane? U tom periodu se radilo na svesnom prikazivanju JNA kao nesposobne.

..JNA je i bila nesposobna,...na celu sa Milosevicem i generalstabom sastavljen od kronikusa i ljudi koji nisu znali ko im glavu nosi..sa onolikom vojskom i tehnikom(za koju smo nekad svi izdvajali) mogli su doc do Beca,ali su stali na Vukovaru i tamo zube polomili..Tudjman se je pametno povukao iz Vukovara(dao je naredbu i nije poslao oruzje i pojacanje),jer je hrvatski Staljingrad nako toga obisao Svijet..to je Hrvatskoj olaksalo da dobije priznanje i sve ostalo..vi ste ispali krvnici..uostalom slike Vukovara sve pokazuju..pametnome dosta..danas poslje svega sto se desilo,mozemo samo pricat pizdarije i sirit mitologiju i bajke..ali Vukovar se nece nikad zaboravit,kao i to da je on dao Hrvatskoj medjunarodni status..toliko o sveinteligenciji JNA...

JNA generali u RH:

-Života Avramović,

-Andrija Rašeta,

-Zvonko Jurjević,

-Nikola Kandić,

- Dobrašin Prašcević,

- Mladen Bratić,

- Andrija Biorčević,

-Života Panić,

-Nikola Uzelac,

-Ratko Mladić,

-Milan Vuković,

- Pavle Strugar

-Špiro Niković.

Posljednji komandanti...

IX (ljubljanske) armije bio je Srbin, Svetozar Višnjić,

V (zagrebacke) vojne oblasti Života Avramović, Srbin,

VII (sarajevske) armije Milutin Kukanjac, Srbin,

Komandant III (skopske) oblasti bio je Života Avramović, Srbin,

Komandant I (beogradske) oblasti bio je Aleksandar Spirkovski, Makedonac

komandant vojno-pomorske oblasti Srbin Mile Kandić,

a komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO Hrvat Zvonko Jurjević.

..22 generala:

presli u HV

1. Martin Spegelj
2. Vid Stipetic
3. Loso Domazet
4. Davorin Kajic
5. Josip Culetic
6. Josip Stimac
7. Franjo Feldi
8. Josip Ignac
9. Milivoj Petkovic
10. Sveto Letica
11.Ivan Kapular
12.Tomislav Biondic
13.Stjepan Krecmar
14.Tomislav Mesic
15.Dragutin Franciskovic
16.Josip Herceg
17.Josip Brauneger
18.Zlatko Erdec
19.Antun Bencic

i puno drugih nize rangiranih oficira..

..ostali su vam nasi Jugoslaveni "izdajnici" kao Jurisic..

Back