Da li je Amerika socijalni eksperiment od zemlje?

MareMajstorcina

Početnik
Poruka
5
Bio sam dve nedelje kod prijatelja u Portlandu, iskreno west coast je lepsi od east coasta, mada vrv je i do ukusa haha. On je otišao pre par godina, završio master i našao posao kao programer i objektivno dobro zarađuje za njihove uslove. Međutim ono što sam video i što mi je on pričao jeste da je Amerika bukvalno postala jedan veliki socijalni eksperiment gde se testira koliko daleko može da ide raspad tradicionalnih vrednosti.

Prvo što sam primetio jeste da su normalne veze gotovo nemoguće. Devojke doslovno ili su tvrde feministkinje ili otvoreno gledaju samo materijalnu stranu (mozda je u Bible belt drzavama drugacije ili nekim red states ali ovde gde sam bio i pre par godina u NYC i Cikagu je raspad). Nije dovoljno da zaradiš fino i da si ambiciozan one žele nekoga da ih izdržava, što znači da i programerska plata nije više “dovoljna”. Uz to ogroman broj njih je na neki način uključen u seksualizovanu samoeksploataciju. OnlyFans, sugar daddy kombinacije i oni Instagram “influens” fazoni iako imaju tipa 2-3k pratilaca.

Meni je šok bio kad mi je ispričao priču o koleginici iz firme da su svi saznali da je imala OnlyFans tokom koledža i internshipa, jer je “morala da pokrije troškove”. Umesto da HR reaguje (jer bukvalno to jeste seksualni rad), oni su to potpuno ignorisali. Da stvar bude smesnija većina kolektiva je reagovala sa znatiželjom i “aha, cool” kao da je to nešto sasvim normalno. Niko nije rekao ništa negativno, kao da je OF postao novo normalno.

Druga stvar ovde u regionu mislimo da su zgodne devojke tamo u izobilju. Ali zapravo zgodnih je vrlo malo i upravo one najčešće imaju OnlyFans ili sugar daddy aranžmane. Dakle, tržište je takvo da normalan dečko čak i sa karijerom i solidnom platom jedva može da pronađe devojku koja ne gleda na veze kroz materijalnu prizmu ili feministički ekstremizam. A da ne pričam o prevarama kaže mi da su prevare strašno česte, i to uglavnom od strane žena. Prosto je prihvaćeno da “ako nisi zadovoljan/na idi probaj sa nekim drugim”, bez osećaja obaveze ili odgovornosti. I tipa da sse udate zene na poslu redovno muvaju sa kolegama ili kad se neka razvede odmah se oko nje sjati milion njih. A kad se neki muskarac razvede cesto prevarom zene onda izgubi pola imovine.
Uz to, devojke su jako slobodne i nemaju ustrucavanje da pridju muskarcu i bukvl mu kazu da hoce da spavaju sa njim (nije mi smetalo haha) ali opet te zene do tridesete imaju na desetine partnera i to je neka nova normalnost. Da lik koji je imao jednu dve devojke u zivotu ozeni devojku sa body count od 30+ npr.

Kad sve sabereš, Amerika mi deluje kao da se namerno gura u pravcu eksperimenta društvenog inženjeringa, gde se brišu tradicionalni obrasci i stvara neka nova, izopačena normalnost. A ljudi se polako privikavaju na to jer se od malena uče da ne sude nikome i da sve prihvate kao “različitost”. Da ne ispadna da objavljujem mizogenu stvar, pricam o ovome jer me je najvise zaintrigirala tema. Ima tu jos mnogo stvari u opticaju, ogromne cene nekretnina, polarizovano drustvo, monopoli korporacija itd.

Bio sam dve nedelje kod prijatelja u Portlandu, iskreno west coast je lepsi od east coasta, mada vrv je i do ukusa haha. On je otišao pre par godina, završio master i našao posao kao programer i objektivno dobro zarađuje za njihove uslove. Međutim ono što sam video i što mi je on pričao jeste da je Amerika bukvalno postala jedan veliki socijalni eksperiment gde se testira koliko daleko može da ide raspad tradicionalnih vrednosti.

Prvo što sam primetio jeste da su normalne veze gotovo nemoguće. Devojke doslovno ili su tvrde feministkinje ili otvoreno gledaju samo materijalnu stranu (mozda je u Bible belt drzavama drugacije ili nekim red states ali ovde gde sam bio i pre par godina u NYC i Cikagu je raspad). Nije dovoljno da zaradiš fino i da si ambiciozan one žele nekoga da ih izdržava, što znači da i programerska plata nije više “dovoljna”. Uz to ogroman broj njih je na neki način uključen u seksualizovanu samoeksploataciju. OnlyFans, sugar daddy kombinacije i oni Instagram “influens” fazoni iako imaju tipa 2-3k pratilaca.

Meni je šok bio kad mi je ispričao priču o koleginici iz firme da su svi saznali da je imala OnlyFans tokom koledža i internshipa, jer je “morala da pokrije troškove”. Umesto da HR reaguje (jer bukvalno to jeste seksualni rad), oni su to potpuno ignorisali. Da stvar bude smesnija većina kolektiva je reagovala sa znatiželjom i “aha, cool” kao da je to nešto sasvim normalno. Niko nije rekao ništa negativno, kao da je OF postao novo normalno.

Druga stvar ovde u regionu mislimo da su zgodne devojke tamo u izobilju. Ali zapravo zgodnih je vrlo malo i upravo one najčešće imaju OnlyFans ili sugar daddy aranžmane. Dakle, tržište je takvo da normalan dečko čak i sa karijerom i solidnom platom jedva može da pronađe devojku koja ne gleda na veze kroz materijalnu prizmu ili feministički ekstremizam. A da ne pričam o prevarama kaže mi da su prevare strašno česte, i to uglavnom od strane žena. Prosto je prihvaćeno da “ako nisi zadovoljan/na idi probaj sa nekim drugim”, bez osećaja obaveze ili odgovornosti. I tipa da sse udate zene na poslu redovno muvaju sa kolegama ili kad se neka razvede odmah se oko nje sjati milion njih. A kad se neki muskarac razvede cesto prevarom zene onda izgubi pola imovine.
Uz to, devojke su jako slobodne i nemaju ustrucavanje da pridju muskarcu i bukvl mu kazu da hoce da spavaju sa njim (nije mi smetalo haha) ali opet te zene do tridesete imaju na desetine partnera i to je neka nova normalnost. Da lik koji je imao jednu dve devojke u zivotu ozeni devojku sa body count od 30+ npr.

Kad sve sabereš, Amerika mi deluje kao da se namerno gura u pravcu eksperimenta društvenog inženjeringa, gde se brišu tradicionalni obrasci i stvara neka nova, izopačena normalnost. A ljudi se polako privikavaju na to jer se od malena uče da ne sude nikome i da sve prihvate kao “različitost”. Da ne ispadna da objavljujem mizogenu stvar, pricam o ovome jer me je najvise zaintrigirala tema. Ima tu jos mnogo stvari u opticaju, ogromne cene nekretnina, polarizovano drustvo, monopoli korporacija itd.
Treb'o si da skokneš u Oregon
Lepota ko voli prirodu

Na osnovu par devojaka koje "poznajes' sudis da su sve takve kakvu si sliku slozio o njima, malo nelogicno razmisljanje. Dakle, USA je ogromna drzava, sastavljena od pojedinaca iz mnogo razlicitih kultura, razlicitih porodica, drasticno razlicitih pojedinaca.. pa za svakoga ima da "bira". Nisu sve lepe devojke na OF da bi finansirale svoj zivot, studije ili putovanja, mnogim lepim devojkama na pamet ne pada to ili zbog toga sto su iz dovoljno bogatih porodica da im nije to potrebno ili su takvog vaspitanja da ne zele sebe da uvaljuju u takvu pricu.

Da li zgodnih devojaka ima u manjem ili vecem % nego u drugim drzavama niko ne zna, jer verujem da niko nikada nije radio to istrazivanje, pogotovo sto pojam 'zgodna riba" nije isti u svim delovima sveta. No, za razliku od, sto kazes, regiona raznolikost ljudi u USA je mnogo veca nego na Balkanu i samim tim za svaki ukus je lakse naci odgovarajuci pojam lepote.

A da li je USA socijalni eksperiment to ti i ja ne mozemo znati, suvise sitni pioni smo da bi imali takva saznanja. A sasvim sigurno i ljudi koji pisu o tim teorijama zavere iz kojih se ti obavestavas o ovom svetu.

Poslednja izmena:
Obišao sam veći deo kontinentalne USA, i nisam nikad imao utisak da postoji neki nepremostiv problem. Da, kultura je malo drugačija, ali svakom svoje, bar u Americi svako može da bira društvo. Nije ni su Srbiji isto da li radiš kao top advokat, lekar, IT-jevac ili bankar u Beogradu, ili si noćni čuvar ili manipulator gajbicama u Žagubici. Svako ima svoje društvo, svoje prioritete i svoje probleme - i ovde i u Americi i svugde. Normalnih ljudi ima gde god odeš.

Ocigledno nisi ni čuo a kamoli video Portland. Jedan je od najliberalnijih gradova u SAD-u. Egal sa LA ili NYC, a često i progresivniji
Nista posebno u tom gradu nema da bi rekao "vauuu". Oregon je uglavljen izmedju Kalifornije i Vashingtona te hteo ne hteo mora da se uskladi sa njima. Meni Portland deluje poprilicno pitomije od Seattlea a pogotovu SF-a, nema toliko beskucnika i narkodilera na ulicama, bar onim koje sam obilazio, saobracaj je nekako umereniji i nije toliko haotican
.
Napomena, sve ovo pisem na osnovu nekih turistickih poseta, par dana u gradu levo desno. U SF a pogotovo Seattle idem cesce nego u Portland. Plus imam neke informacije prateci lokalne americke TV stanice na kablovskoj.

Mene je Portland recimo ekstremno podsetio u nekim delovima dautauna na centar Beograda, zgrade iz prve polovine 20-veka (donekle slicne adekvatnim na Terazijama, Trgu Republike, Makedonskoj..) a na ulicama crveno-beli tramvaj, ekstremno slican onim novim beogradskim. Nekako kao za trenutak da me neko prebacio u BGD, ali vec u sledecem trenutku ukapiras da su ljudi na ulici drugaciji.

Oregon je država prepuna prirodnih lepota, ljudi su preljubazni, a Portland nije klasičan kapitalisticki grad.
Iako kolega Kanadjanin poredi Portland sa Seattle i SF, nema bas nikakve sličnosti sa njima, ako izuzmemo beskućnike 😀 - koji su ekplodirali posle Covid-a.
Grad je “starinskog” tipa, nema nebodera (izuzev par u biznis centru), mnogo lepih kuća starih po 100+ godina, minimalan broj skupih radnji, više su u mode male nezavisne radnje, kao i manji nezavisni restorani. Niko te ne pita ko si i šta si, izuzetno liberalan grad.
Par delova je kritično zbog kradja, ali generalno siguran grad,
Inače je Portkand grad Nike & Adidas , i nema tax, tako da je popujarna destinacija za shopping. Ocean i skijanje na sat vremena vožnje od Portlanda.
Shodno svemu tome, ljudi su zaista opušteni i zaista ljubazni, i sve napisano u uvodu teme - nena veze sa realnošću…

ovo usa
Raspadanje USA.JPG

Jedina država na svetu gde broj civilnog oružja prelazi broj stanovnika, 120 na 100 ljudi. Stopa smrti od vatrenog oružja u SAD 8 puta veća nego u npr Kanadi i 22 puta nego u EU. Jedina država u istoriji koja je nuklearnim oružjem pržila ljude. Država koja je izvršila vojni napad na 84 druge države sveta.
Duboko nenormalna i izopačena zemlja, ko da ih je djavo pravio.

Благодети декаденције.
Већ виђено; Вавилон, стари Рим, тако да ово није ново.
Просто, последице експериментисања са социјалним инжењериингом.

Da, amerika je eksperimentalna sprdačina od zemlje pod kontrolom jevrejskih bankara, verovatno se klade u dolar hoće li postati ljudožderi ili će uspeti da postanu skupina ljudi.
Vrše se velika istraživanja, pa ne čudi što mnogi uspešni ljudi menjaju veru u nekom dobu života, menjaju ime, mesto, državu i odriču se svoje kulture s kojom je došao ili se rodio u americi.
Sledeći korak je prilagodjavanje ostatka sveta toj sprdačini pod nazivom globalizam, al prvo da se pobije većina sveta....

Back