Da li je Amerika socijalni eksperiment od zemlje?

Aaa, ne u tom smislu, nismo se razumeli. Ne bih mogao živeti u državi koja je do ramena, do vrha glave u tudjoj krvi, koja živi na pljački i kasapljenju drugih, jedinoj drźavi na svetu gde je broj kućnog oružja veći od broja ljudi,120 komada oružja na 100 stanovnika....

Svestan sam da mnogima to ne smeta, da ih zanimaju samo dolari, ali svakom svoje.
To koliko oni imaju licnog oruzja im samo garantuje licne slobode.
Legalno oruzje u rukama registrovanih vlasnika nije problem i ne predstavlja problem veci nego u drugim zemljama.

Kriminalci ce naci nacin uvek da dodju do nelegalnog oruzja i u tom slucaju normalni gradjani nemaju nacin da se zastite od ludaka.

Vecina Svajcaraca isto drzi oruzje kod kuce i u samom su vrhu te statistike; mislim da su u top 5.

Sto se tice Americke politike, ne slazem se sa njihovim intervencijama po svetu, ali to rade sve velike imperije kroz istoriju.

Zato 🇨🇦 ❤️ 😎

To koliko oni imaju licnog oruzja im samo garantuje licne slobode.
Legalno oruzje u rukama registrovanih vlasnika nije problem i ne predstavlja problem veci nego u drugim zemljama.

Kriminalci ce naci nacin uvek da dodju do nelegalnog oruzja i u tom slucaju normalni gradjani nemaju nacin da se zastite od ludaka.

Vecina Svajcaraca isto drzi oruzje kod kuce i u samom su vrhu te statistike; mislim da su u top 5.

Sto se tice Americke politike, ne slazem se sa njihovim intervencijama po svetu, ali to rade sve velike imperije kroz istoriju.

Zato 🇨🇦 ❤️ 😎
Ustedeo si mi 5 min zivota, da ne moram da napisem to is to 👍😉

Žalim ali intervencija je totalno pogrešna reč za ono što oni rade, kao kad bih rekao da je Adolf imao intervenciju protiv Jevreja onomad a danas Jevreji intervenišu protiv Palestine.
Postoje mnoge prave reči ali intervencija nije jedna od njih.
Kanadu bih voleo obići.
A zadto mislis da je Kanada manje ogrezla u krvi?
Kanadjani su potomci Britanskih osvajaca, a da ne pričamo zlocinima počinjenim protiv domorodaca ili jos skorije iz istorije ubijanja dece u katoličkim školama….

Svidelo se to nama ili ne, prosperitet svih naroda (ali bukvalno svih) je zasnovan na mnogo nedužne krvi.

Žalim ali intervencija je totalno pogrešna reč za ono što oni rade, kao kad bih rekao da je Adolf imao intervenciju protiv Jevreja onomad a danas Jevreji intervenišu protiv Palestine.
Postoje mnoge prave reči ali intervencija nije jedna od njih.
Kanadu bih voleo obići.
Za njih je intervencija kad namlate nekog manjeg ili slabijeg.
Ako udju u ozbiljniji konflikt u kojem imaju ozbiljne zrtve, oni to nazovu pravim imenom, ratom.

Ti da nasamaras nekog klinca manjeg i slabijeg od sebe isto nebi rekao da si bio u tuči vec da si “intervenisao”.

Mislim da je to ta razlika.

Kanadjani su potomci Britanskih osvajaca, a da ne pričamo zlocinima počinjenim protiv domorodaca ili jos skorije iz istorije ubijanja dece u katoličkim školama….

Svidelo se to nama ili ne, prosperitet svih naroda (ali bukvalno svih) je zasnovan na mnogo nedužne krvi.

Niko i ništa ne može da se poredi sa USA ako gledamo nakon WW2 a to je valjda relevantno zadnjih još malo pa 100 godina a ne šta je bilo u srednjem veku...
Nije tačno da je prosperitet svih naroda zasnovan na krvi nedužnih, živim u Swe i ne mogu se setiti koga su oni to u moderno vreme ubijali, genocidisali, pljačkali. Pa onda druge skandinavske zemlje, Švajcarska itd
Ako źeliš da ti se smuči život, uguglaj Iraq child depleted uranium i pogledaj fotografije. To može samo da uradi neko djavolom posednut a zna se ko je to uradio. Zato nemoj više relatizovati užasne američke zločine, svi to rade, ovo, ono, jer je to laž.

To je sve posipanjem pepelom koje rade liberali i globalisti i na taj nacin stvaraju podele u drustvu i vladaju.

Nigde nisu nadjeni dokazi ni tela dece; ali su zato zbog sirenja mrznje spalili preko 200 crkvi sirom Kanade.

Liberali su kancer svakog drustva i sa tim komunistickim bolesnicima se treba obracunati kao sto su to Amerikaci radili u 20 veku kod kuce.

https://www.fraserinstitute.org/com...ass-graves-or-genocide-in-residential-schools

Prvo što sam primetio jeste da su normalne veze gotovo nemoguće. Devojke doslovno ili su tvrde feministkinje ili otvoreno gledaju samo materijalnu stranu (mozda je u Bible belt drzavama drugacije ili nekim red states ali ovde gde sam bio i pre par godina u NYC i Cikagu je raspad). Nije dovoljno da zaradiš fino i da si ambiciozan one žele nekoga da ih izdržava, što znači da i programerska plata nije više “dovoljna”. Uz to ogroman broj njih je na neki način uključen u seksualizovanu samoeksploataciju. OnlyFans, sugar daddy kombinacije i oni Instagram “influens” fazoni iako imaju tipa 2-3k pratilaca.

Sorry, mislio sam da pricas o Oregonu, a ne o Srbiji.

Naravno da je ova glupost na Floridi sa nosenjem oružja potpuno pogrešna, i posledica je zajeb..je lokalnih sudova…
Ali jedno nikad ne zaboravite, nošenje ne znaci i dozvoljena upotreba, sto znaci na primer samo da se uhvati za drsku oružja pred nekim ( a nije životno ugrožen) odmah ide u zatvor.
Njihov guverner nije bas čitav, i već trpe značajne posledice ( Florida kao turistička destinacija) i sve će samo rešiti….

Niko i ništa ne može da se poredi sa USA ako gledamo nakon WW2 a to je valjda relevantno zadnjih još malo pa 100 godina a ne šta je bilo u srednjem veku...
Nije tačno da je prosperitet svih naroda zasnovan na krvi nedužnih, živim u Swe i ne mogu se setiti koga su oni to u moderno vreme ubijali, genocidisali, pljačkali. Pa onda druge skandinavske zemlje, Švajcarska itd
Ako źeliš da ti se smuči život, uguglaj Iraq child depleted uranium i pogledaj fotografije. To može samo da uradi neko djavolom posednut a zna se ko je to uradio. Zato nemoj više relatizovati užasne američke zločine, svi to rade, ovo, ono, jer je to laž.
Isto tako možeš i da kažeš da nie USA priskocila u pomoć u WW2, teško da bi ti živoo u Svedskoj kakvom je znamo danas…

Švajcarska ti i nije neki primer, nisu ubijali, samo su čuvali ubicama bogatstva kroz vekove.

O Swe ne znam mnogo, ali koliko se sećam sa casova istorije “ pravili neutralni”, a sarduuvali i sa nemcima i sa saveznicima.. Gde je njihova moralna odgovornost dok su ostali evropski narodi ginuli? …i tako možemo u nedogled, ali jači uvek kinji slabijeg…

Nemam šta da gledam slike i snimke, doživeli smo na svojoj sopstvenoj koži, u skorijoj istoriji, šta su naše komšije i bivši prijatelji, a izgleda i mi Srbi im nismo ostali dužni, bili spremni da urade radi vere i ideologije…

Isto tako možeš i da kažeš da nie USA priskocila u pomoć u WW2, teško da bi ti živoo u Svedskoj kakvom je znamo danas…

Švajcarska ti i nije neki primer, nisu ubijali, samo su čuvali ubicama bogatstva kroz vekove.

O Swe ne znam mnogo, ali koliko se sećam sa casova istorije “ pravili neutralni”, a sarduuvali i sa nemcima i sa saveznicima.. Gde je njihova moralna odgovornost dok su ostali evropski narodi ginuli? …i tako možemo u nedogled, ali jači uvek kinji slabijeg…

Nemam šta da gledam slike i snimke, doživeli smo na svojoj sopstvenoj koži, u skorijoj istoriji, šta su naše komšije i bivši prijatelji, a izgleda i mi Srbi im nismo ostali dužni, bili spremni da urade radi vere i ideologije…

Druže shvatam da živiš tamo i to je tvoj izbor i tvoja stvar ali molim te nemoj ta poredjenja, stvarno je tugaljivo porediti Švedsku i njenu " moralnu odgovornost" sa zemljom koja je napala 84 države sveta , jedina nuklearnim oružjem pržila ljude, u Iraku smanjila populaciju za pola miliona duša, uranijumom stvorila nakaze bez očiju, noseva itd od novorodjenih beba, državu koja oružjem i novcem podržava genocid u Gazi. bolesno opsednutu nasiljem , gde ljudi slobodno šetaju ulicama sa oružjem u rukama...
Znaš šta je Švedska za Ameriku, ono što je belo za crno a svetlo za mrak. Jednostavno nemoj.

Druga stvar ovde u regionu mislimo da su zgodne devojke tamo u izobilju. Ali zapravo zgodnih je vrlo malo i upravo one najčešće imaju OnlyFans ili sugar daddy aranžmane. Dakle, tržište je takvo da normalan dečko čak i sa karijerom i solidnom platom jedva može da pronađe devojku koja ne gleda na veze kroz materijalnu prizmu ili feministički ekstremizam. A da ne pričam o prevarama kaže mi da su prevare strašno česte, i to uglavnom od strane žena. Prosto je prihvaćeno da “ako nisi zadovoljan/na idi probaj sa nekim drugim”, bez osećaja obaveze ili odgovornosti. I tipa da sse udate zene na poslu redovno muvaju sa kolegama ili kad se neka razvede odmah se oko nje sjati milion njih. A kad se neki muskarac razvede cesto prevarom zene onda izgubi pola imovine.
Uz to, devojke su jako slobodne i nemaju ustrucavanje da pridju muskarcu i bukvl mu kazu da hoce da spavaju sa njim (nije mi smetalo haha) ali opet te zene do tridesete imaju na desetine partnera i to je neka nova normalnost. Da lik koji je imao jednu dve devojke u zivotu ozeni devojku sa body count od 30+ npr.

Izuzev par stvari koje će uskoro i kod nas postati trend, kao da pišeš o Srbiji. :D

Back