Da li imate zalihe za slučaj rata?

Nije zezanje.

Prilozi

• IMG-20241212-WA0001.jpg
    IMG-20241212-WA0001.jpg
    55,5 KB · Pregleda: 3
Ovo je itekako politička tema. U Švedskoj su građani dobili na kućne adrese uputstvo kako se pripremiti za slučaj rata. U Nemačkoj država takođe poziva građane da pripreme zalihe hrane i vode za najmanje tri dana, radio na bateriji i sl. Da li pripremate kakve zalihe? Ja sam pripremio zalihe suve hrane, konzerve, kupio sam radio, voki-toki, solarni punjač (za mobilni telefon, ima i USB kabal...). Ko zna kad Rusima može pasti na pamet da bace kakve rakete na EU.
Nista - NULA

Ovo je itekako politička tema. U Švedskoj su građani dobili na kućne adrese uputstvo kako se pripremiti za slučaj rata. U Nemačkoj država takođe poziva građane da pripreme zalihe hrane i vode za najmanje tri dana, radio na bateriji i sl. Da li pripremate kakve zalihe? Ja sam pripremio zalihe suve hrane, konzerve, kupio sam radio, voki-toki, solarni punjač (za mobilni telefon, ima i USB kabal...). Ko zna kad Rusima može pasti na pamet da bace kakve rakete na EU.
Ne, imam namirnica za tjedan dana. Volim kupovati svježe produkte.
Ionako u slučaju nuklearnog rata, ne bih voljela biti među preživjelima.

Nikada ne gomilam nikakve zalihe, a nemam ni gde.

Tako su ljudi za vreme bombardovanja gomilali, poneki, pa kad su bombardovali elektromrezu, pokvarilo im se u zamrzivacu.

Ne, imam namirnica za tjedan dana. Volim kupovati svježe produkte.
Ionako u slučaju nuklearnog rata, ne bih voljela biti među preživjelima.
Ja bih volela da budem medju prezivelima jer radijacija nije istog intenziteta svuda a negde je nece ni biti, ali ne gomilam zalihe.

Poslednja izmena:
kako citam ovde, nitko nece preziveti ni prvu nedelju nekog rata
za vreme hiperinflacije po dzak svega, a ovo sada?
Залихе се брзо потроше. Могу да трају неколико дана. Са друге стране, у градовима када нестане воде и струје у становима, живот није могућ.
pa jel nam nestajalo struje za vreme nafo agresije? sta mislis kako ukre sada zive?

Zalihe? Kada se sjetim psihoze iz ljeta 1991. i da sam zaboravio na dio zaliha u podrumu i 1996. ih našao (nekoliko konzervi i slično, taman da pokloniš nekome kome želiš botulizam) i psihoze pred lockdown 2020. kada su ljudi kupovali wc papir kao da nema sutra, a moja prastara mater nakupovala sebi ulja, brašna, sećera kao da je Milka Planinc se digla iz groba jer eto pobit će nas sve virus. Valjda je planirala zadnjim sngama praviti palačinke i mijesiti kruh sa tim silnim brašnom.

Kakav rat, kakve zalihe. Npr. Srbija ima per capita toliko robnih rezervih jer je Slobo u devedesetima od seljaka zbog socijalnog mira kupovao sve živo i mrtvo da svi možete u Srbiji mirno i bezbrižno dugo živjeti.

Srbija nije u EUO, o kakvom je to ratu rec?
Osim u tvojoj bolesnoj glavi.
:D

Mnoge EU države su poslale uputstva svom stanovniśtvu.
Vuĉić nije da se ne bi potresala emotivna opozicija

Prijatelju, ugasi TV i prestani čitati smeće od novina.

Uzmi čitaj neke knjige i vrati se malo u realnost.

Back