Da li imamo opoziciju ili "opoziciju"?

Da vas ja pitam, što je to "uređen sistem"
Sovjetski savez je bio perfektno uređen sistem gdje se vi niste uopće trebali brinuti ni o čemu pa čisto sumnjam da bi željeli da živite u istom.
Možda smatrate Američki sistem uređenim? Teška je to priča, svakako neprimjenljiva na naše male prostore.
Njemačka? Decentralizirana država u kojoj danas razmatraju da li da zabrane političku partiju desnoga centra jer je postala prijetnja uniparti modelu.
Tako možemo dok se boje ne rastope o "uređenim sistemima".
Tacno! Kako i na koji nacin uredjena

@Alter_Ego_ Штa се смејеш, па Дачић је био скоро у свакој власти. Само је од 2000. до 2004. године би притајена опозиција. Шта је чудно ако човек погреши у којој власти и како је у њој Дачић партиципирао? :)

Inače Šarović je dobro rekao da se u mesec dana kampanje o glasove ne ovajdi ni vlast ni opozicija naročito. Vlast uz ostale stvari preko medija osvaja birače od izbora do izbora višegodišnjom kampanjom preko svojih medija. Opozicija to radi preko svojih medija ali su oni vidljivi samo u Beogradu i još nekim većim gradovima. Zato se rezultati toliko i razlikuju na nivou republike i po većim gradovima, pogotovo u Beogradu.

Па томе и служи Крстарица, да се прича напамет...
Nema Srbija ni opoziciju a ni poziciju niti njen nazovi narod odlucuje o njenoj sudbini.

Заиебавају нас и ови на власти, медији нас замлаћују као и ови на крстарици !!!

Ovde ću da pitam opoziciju kome ili čemu? Ako se misli na opoziciju Vučiću to imamo. Međutim, mene zanima opozicija nakaradnom liderskom sistemu u kom jedan čovek umesto parlamenta i ostalih organa odlučuje o svemu i u suštini ima privatnu državu. Znači ja ne želim takav sistem. Neću vođu, hoću uređen sistem. To nemamo i čini mi se da većina ljudi to ni ne želi:
https://forum.krstarica.com/threads/zasto-u-srbiji-vole-cvrstorukase.950166/
To je problem, mnogo veći od Vučića.

Сиротиња се плаши нових на власти.

Не зна на чему је.

То Тирани користе.

Надувавају своје непријатеље, да је то народни непријатељ.

То скретање проклетства неће изаћи на добро

Сиротиња се плаши нових на власти.

Не зна на чему је.

То Тирани користе.

Надувавају своје непријатеље, да је то народни непријатељ.

То скретање проклетства неће изаћи на добро
Hajde onako iskreno. Da li mozda nije imala razloga da se plasi?

da pokusamo da napravimo jednu temu gde necete pljuvati i vredjati vec pokusati ozbiljno da raspravljate.

jedna stvar je cinjenica oko proslih izbora.
opozicija nije ulagala u kampanju i marketing.
nigde ih nije bilo.
iz finasijskog izvestaja fejsbuka i jutjuba se vidi da opozicija nije zelela da ulozi ni 11.000 evra u ozbiljniju online marketing kampanju.

da nisu imali para nesto sumnjam.

koji je pravi razlog odsustva interesovanja da se pridobiju glasaci marketingom i da li mi uopste onda imamo opoziciju kad nije ni pokusala da dobije izbore?
Postoje 3 grupe glasača:
1. Oni koji su izričito protiv AV i samo glasaju za žute tj. opoziciju. Ne gledaju uopšte kakvi su ovi iz opozicije, ne udubljuju se u kvalitet osobe, njene sposobnosti, za koju će da glasaju. Može da bude i đavo samo ako je protiv AV.
2. Oni koji su apsolutno samo za AV. Imaju interes od stranke, guraju se, tu su se dobro uhlebili i nemaju nameru da glasaju za opoziciju.
3. Manjina, ali ih ima, koja glasa pameću. Pogledaju prvo za koga će da glasaju, kakva je ta osoba, njeno obrazovanje, kvalitete...Glasaju za program.

Sad odgovor na pitanje zašto opozicija nije ulagala u ozbiljan marketing?
Zato što oni uopšte nemaju program. Njihov program je samo pljuvanje po AV. Ništa konkretno nisu ponudili, rekli, nisu stavili na papir niti objavili nikakvu ideju kako misle državu da vode. To su uradili zato što nemaju kvalitetne ljude, tamo su sve sami probisveti (da sad ne polemišemo o onima koji su u stranci SNS). Nema osobe koja bi mogla da se istakne, nešto pametno da kaže, da nije kompromitovana, da nije promenila 7 stranaka...
Njima ne bih dala ni obdanište da vode jer znam da bi ga opljačkali, a ono bi se raspalo.
Zato su i počeli ovi protesti, ulica i mafijaši da dovedu bitange na vlast.

Postoje 3 grupe glasača:
1. Oni koji su izričito protiv AV i samo glasaju za žute tj. opoziciju. Ne gledaju uopšte kakvi su ovi iz opozicije, ne udubljuju se u kvalitet osobe, njene sposobnosti, za koju će da glasaju. Može da bude i đavo samo ako je protiv AV.
2. Oni koji su apsolutno samo za AV. Imaju interes od stranke, guraju se, tu su se dobro uhlebili i nemaju nameru da glasaju za opoziciju.
3. Manjina, ali ih ima, koja glasa pameću. Pogledaju prvo za koga će da glasaju, kakva je ta osoba, njeno obrazovanje, kvalitete...Glasaju za program.

Sad odgovor na pitanje zašto opozicija nije ulagala u ozbiljan marketing?
Zato što oni uopšte nemaju program. Njihov program je samo pljuvanje po AV. Ništa konkretno nisu ponudili, rekli, nisu stavili na papir niti objavili nikakvu ideju kako misle državu da vode. To su uradili zato što nemaju kvalitetne ljude, tamo su sve sami probisveti (da sad ne polemišemo o onima koji su u stranci SNS). Nema osobe koja bi mogla da se istakne, nešto pametno da kaže, da nije kompromitovana, da nije promenila 7 stranaka...
Njima ne bih dala ni obdanište da vode jer znam da bi ga opljačkali, a ono bi se raspalo.
Zato su i počeli ovi protesti, ulica i mafijaši da dovedu bitange na vlast.
Postoje samo 2 vrste glasaca.....oni kojima je dobro i oni kojima nije dobro! Da neko ne pomisli da mislim na zdravstveno stanje.

Postoje samo 2 vrste glasaca.....oni kojima je dobro i oni kojima nije dobro! Da neko ne pomisli da mislim na zdravstveno stanje.
U ovome je problem sa našim ljudima. Nikako da shvate da postoje i ovi 3. koji misle svojom glavom. Ovi treći zbog ove 2 vrste glasača i beže iz zemlje.
Zato se i pojavio Nestorović. Učen, obrazovan čovek, čovek od stava. Ima svoje mišljenje,ne dozvoljava drugi da mu sole pamet. Takvi su mu i članovi stranke.

U ovome je problem sa našim ljudima. Nikako da shvate da postoje i ovi 3. koji misle svojom glavom. Ovi treći zbog ove 2 vrste glasača i beže iz zemlje.
Zato se i pojavio Nestorović. Učen, obrazovan čovek, čovek od stava. Ima svoje mišljenje,ne dozvoljava drugi da mu sole pamet. Takvi su mu i članovi stranke.
Cini mi se da vecina koja je mislila svojom glavom napustila Srbiju. Sto se tice Nestorovica, nije on nista bolji od Vucica samo ceka pravu priliku. E onda ce se videti da li neko sme da mu kaze bilo sta.

koji je pravi razlog odsustva interesovanja da se pridobiju glasaci marketingom i da li mi uopste onda imamo opoziciju kad nije ni pokusala da dobije izbore?
Pa nije izborni "zivot" samo na Youtube-u i Fejsbuku, mozda su procenili da im je dovoljno pojavljivanje na TV-ima.

Jos malo pa ce da ispadne, da ko nema virtuelni pristup, gubi izbore. Ne verujem da je tako, opozicija je dobila sasvim fin rezultat, mada mislim da je i bolji nego sto se predstavlja.

Cini mi se da vecina koja je mislila svojom glavom napustila Srbiju. Sto se tice Nestorovica, nije on nista bolji od Vucica samo ceka pravu priliku. E onda ce se videti da li neko sme da mu kaze bilo sta.
Varaš se, nije napustila Srbiju, rade online.
Oni koji su protiv Nestorovića su oni koji su za opoziciju. Zbog toga je opozicija i pukla na izborima, imaju manje glasača nego što su imali pre 2 godine. Nikako da shvate da su puni mržnje a nemaju nikakav program, pa makar neko nešto konkretno da kaže i da se drži toga, nego lupaju neku svoju mantru mržnje protiv AV i time su se smučili drugima. Žena koja je promenila 7 stranaka ne može biti normalan predstavnik.

Neka dođe i Nestorović na vlast pa ćemo i njega da maknemo ali će dotle opozicija potpuno da prsne.

Sve i da su imali jaku kampanju preko društvenih mreža, to im ne bi mnogo pomoglo. Ko je svakodnevno na internetu, a to su mlađa i srednja generacija, sigurno je čuo za sve opozicione opcije. Ko nije, dakle penzioneri, svakako bi ostao izvan domašaja tih reklama.

Uzrok pobede naprednjaka nije slaba opozicija već prejaka vladajuća stranka koja se ugradila u državne strukture iz kojih isisava svoju moć. Sem toga, vlast vrlo uspešno manipuliše emocijama naroda nazivajući opoziciju antisrpskom, izdajničkom, lopovskom, fašističkom, plašeći naivne da će država propasti ukoliko opozicija pobedi itd. Takve neosnovane optužbe sigurno ne postoje nigde drugde u Evropi, sem eventualno u Bosni i Belorusiji. Obezbeđujući sebi ogromna finansijska sredstva iz državnih struktura i dočekujući na nož svaki susret opozicionara sa stranim funkcionerima, vlast dovodi opoziciju u ovakvo jadno stanje u kakvom je sada. I nikakve fb reklame tu ne bi pomogle.

Varaš se, nije napustila Srbiju, rade online.
Oni koji su protiv Nestorovića su oni koji su za opoziciju. Zbog toga je opozicija i pukla na izborima, imaju manje glasača nego što su imali pre 2 godine. Nikako da shvate da su puni mržnje a nemaju nikakav program, pa makar neko nešto konkretno da kaže i da se drži toga, nego lupaju neku svoju mantru mržnje protiv AV i time su se smučili drugima. Žena koja je promenila 7 stranaka ne može biti normalan predstavnik.

Neka dođe i Nestorović na vlast pa ćemo i njega da maknemo ali će dotle opozicija potpuno da prsne.
Ne varam se. Mnogi su je napustili. Da mozda u Srbiji nisu svi programeri?

da pokusamo da napravimo jednu temu gde necete pljuvati i vredjati vec pokusati ozbiljno da raspravljate.

jedna stvar je cinjenica oko proslih izbora.
opozicija nije ulagala u kampanju i marketing.
nigde ih nije bilo.
iz finasijskog izvestaja fejsbuka i jutjuba se vidi da opozicija nije zelela da ulozi ni 11.000 evra u ozbiljniju online marketing kampanju.

da nisu imali para nesto sumnjam.

Cak i za vreme Milosevica je postojala ravnomerna zastupljenost svih stranaka na RTS, tj bile su promotivne emisije.
Opozicija sada nema tome pristupa, a rezimski mediji pretstavljaju opoziciju kao neprijatelje Srbije.
To Milosevic nije radio. Svakako da je potrebno uloziti u proboj recimo na radio, ali to je nemoguce,
jer bi rezim jednostavno blokirao racune, sto je i radio...
Potom progon i otpustanje slobodnih novinara je norm.

Recimo, ovi sad protesti su najbolji pokazatelj zašto nam je ovako kako nam je. Svega par hiljada ljudi u skoro dvomilionskom gradu nađe za shodno da izađe na ulicu i podigne glas protiv besramnog prekrajanja izborne volje. Sede kući, sede po kafanama, kladionicama, ali da izađu i kažu da ne može više tako, to neće da se desi.

Cak i za vreme Milosevica je postojala ravnomerna zastupljenost svih stranaka na RTS, tj bile su promotivne emisije.
Opozicija sada nema tome pristupa, a rezimski mediji pretstavljaju opoziciju kao neprijatelje Srbije.
To Milosevic nije radio. Svakako da je potrebno uloziti u proboj recimo na radio, ali to je nemoguce,
jer bi rezim jednostavno blokirao racune, sto je i radio...
Potom progon i otpustanje slobodnih novinara je norm.
ali ovde cak ni ne pricam o zastupljenosti u javnim servisima, nego o potpunom izostanku zelje za marketingom.

Pa nije izborni "zivot" samo na Youtube-u i Fejsbuku, mozda su procenili da im je dovoljno pojavljivanje na TV-ima.

Jos malo pa ce da ispadne, da ko nema virtuelni pristup, gubi izbore. Ne verujem da je tako, opozicija je dobila sasvim fin rezultat, mada mislim da je i bolji nego sto se predstavlja.
a kojim tv-ima imaju pristup?

i da.. virtuelne mreze su sad najjaca markting masinerija.

Back