Da li imamo opoziciju ili "opoziciju"?

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
131.581
da pokusamo da napravimo jednu temu gde necete pljuvati i vredjati vec pokusati ozbiljno da raspravljate.

jedna stvar je cinjenica oko proslih izbora.
opozicija nije ulagala u kampanju i marketing.
nigde ih nije bilo.
iz finasijskog izvestaja fejsbuka i jutjuba se vidi da opozicija nije zelela da ulozi ni 11.000 evra u ozbiljniju online marketing kampanju.

da nisu imali para nesto sumnjam.

koji je pravi razlog odsustva interesovanja da se pridobiju glasaci marketingom i da li mi uopste onda imamo opoziciju kad nije ni pokusala da dobije izbore?

nemoguće je dobiti izbore u državi gde vucic kontroliše skoro sve medije preko kojih truje narod i koji krade na tim izborima..

koji je pravi razlog odsustva interesovanja da se pridobiju glasaci marketingom i da li mi uopste onda imamo opoziciju kad nije ni pokusala da dobije izbore?

ovo je ko da si pitao u Severnoj Koreji :

Poslednja izmena od moderatora:
nemoguće je dobiti izbore u državi gde ******i psihopata i izdajnik kontroliše skoro sve medije preko kojih truje narod i koji krade na tim izborima..
ovo je ko da si pitao u Severnoj Koreji :

Каква позиција и опозиција у хибридној тиранији демократије.?!?

Па шта је ово пропалитети ? :lol: ...бежали сте са наставе, па се питате како тако ништа не знате ... :kafa:

За позицију и опозицију треба облик владавине независних институција, а немате још ни Републику,

Ало, слепци мучите се од 1944 ... Правосуђе вам је још увек структуирано Коминтерновски од горе и постављено и контролисано на доле до последњег чиновника!

Па докле више објашњавати робовима... :fdlan:

da pokusamo da napravimo jednu temu gde necete pljuvati i vredjati vec pokusati ozbiljno da raspravljate.

jedna stvar je cinjenica oko proslih izbora.
opozicija nije ulagala u kampanju i marketing.
nigde ih nije bilo.
iz finasnijskog izvestaja fehsbuka i jutjuba se vidi da opozicija nije zelela da ulozi svega 11.000 evra u ozbiljniju marketing kampanju.

da nisu imali para nesto sumnjam.

Jel možemo mi koji nismo iz Srbije, a istu cijenimo, učestvovati?

:mrgreen:
Zadovoljstvo biračkog tijela, ali i opozicije načinom kojim vladajuća stranka vodi državu.
Jasno je njima itekako da bi preko noći upropastili sve ono što je SNS zadnjih 13 godina mukotrpno izgradio.

ne vidim razlog da ne mozes.
Pitao sam jer se nevolim petljati u komšijske probleme ako isti to ne žele.
Moje je osobno mišljenje da ste tanki sa opozicijom, mada ih imate za razliku od nas.
Nedavno sam napisao da je problem sadašnje Srpske opozicije to da nije Srpska nego švapska.
Opozicija mora da izgradi svoj program koji bi se trebao zasnivati na makar pokušaju da se ljudima objasni način na koji će im djeca sutra živjeti bolje nego što su im roditelji živjeli jučer, a da pri tome ne moraju otići u Irsku ili Njemačku.
Svi obećavaju nekave "europske unije" i nakon toga med i mlijeko, šarena laža je to, pa pobogu pogledajte Bugare i Rumune, vi ste za njih i dan danas izmislili svijet, sa sve Vučićima i ostalim razbojnicima.
Gospodo Srbi sjednite, osvrnite se samo jednu sekundu unatrag i to dobro zapamtite pa krenite naprijed kao što ste uvijek znali.

Опозиција је остала испод цензуса. Народна и ДЈБ. Опозиција није Нова ДСС, није Ми Глас из народа, а СПН је пола-пола. Има и оних што су опозиција и оних што раде у садејству са Вучићем.

Заветници нису опозиција, а Двери су покушавали да кокетирају са Вучићем, али суштински спадају у опозицију.

Ovde ću da pitam opoziciju kome ili čemu? Ako se misli na opoziciju Vučiću to imamo. Međutim, mene zanima opozicija nakaradnom liderskom sistemu u kom jedan čovek umesto parlamenta i ostalih organa odlučuje o svemu i u suštini ima privatnu državu. Znači ja ne želim takav sistem. Neću vođu, hoću uređen sistem. To nemamo i čini mi se da većina ljudi to ni ne želi:
https://forum.krstarica.com/threads/zasto-u-srbiji-vole-cvrstorukase.950166/
To je problem, mnogo veći od Vučića.

Opozicija podrazumeva imati neke stavove koji nisu uskladu sa stavovima vlasti.
Neki alternativni put.
Sto nasa *opozicija* nema, njihov glavni program je da bi radili isto , samo sto bi to radili oni.
Niko da ponudi neka resenja.
Problem je taj da kada krenete tim alternativnim putem ostanete bez financija. Nitko ne glasa za čovjeka koji je ostao bez financija, i tu počinje začarani krug.
Da bi opozicija imala plan i program da uradi nešto revolucionarno trebaju im financije, a neće iste dobiti ako nije u vlasti (što je apsurd) ili u ambasadi države koja ima novce, a samim time i svoje interese.
Sada već govorimo o paradoksu, jer nitko normalan neće glasati za čovjeka koji je jučer izvukao dupe iz neprijateljske ambasade i govori sugrađaninu da je to za njegovo dobro a ne za dobro onoga čija mu koverta viri iz pozadine.
Kada vas savladaju i prime u EU naučićete da to uopće nije bitno, svakako će vam ursula ili hans ili bilo koji švabo određivati što ćete i kako ćete, ali možda budete imali 55 TV, imate ga i dan danas? Dobit ćete popust na 65.

Ovde ću da pitam opoziciju kome ili čemu? Ako se misli na opoziciju Vučiću to imamo. Međutim, mene zanima opozicija nakaradnom liderskom sistemu u kom jedan čovek umesto parlamenta i ostalih organa odlučuje o svemu i u suštini ima privatnu državu. Znači ja ne želim takav sistem. Neću vođu, hoću uređen sistem. To nemamo i čini mi se da većina ljudi to ni ne želi:
Problem su Srbi.

Опозиција је остала испод цензуса. Народна и ДЈБ. Опозиција није Нова ДСС, није Ми Глас из народа, а СПН је пола-пола. Има и оних што су опозиција и оних што раде у садејству са Вучићем.

Заветници нису опозиција, а Двери су покушавали да кокетирају са Вучићем, али суштински спадају у опозицију.
Свако ко није део званичне власти је опозиција, односно ко у парламенту гласа против изгласавања владе или је уздржан. СПС је био део владајуће коалиције од 2004. до 2008. иако није учествовао у власти владе Војислава Коштунице.

Poslednja izmena:
Da vas ja pitam, što je to "uređen sistem"
Sovjetski savez je bio perfektno uređen sistem gdje se vi niste uopće trebali brinuti ni o čemu pa čisto sumnjam da bi željeli da živite u istom.
Možda smatrate Američki sistem uređenim? Teška je to priča, svakako neprimjenljiva na naše male prostore.
Njemačka? Decentralizirana država u kojoj danas razmatraju da li da zabrane političku partiju desnoga centra jer je postala prijetnja uniparti modelu.
Tako možemo dok se boje ne rastope o "uređenim sistemima".

Zanimljiva tema. Mislim da tu ima od svega po malo. Opoziciji su definitivno vezane ruke oko mnogih stvari. Mediji zatvoreni, ne možeš da iznajmiš salu, ne možeš da iznajmiš bilbord... svi ti okreću leđa jer se plaše odmazde režima. Za terenski rad treba mnogo para i pešadnije. Pešadiju je teško naći ako nemaš para, možeš ti po odboru da imaš par ljudi koji su fanatici i koji će da idu po terenu ali to je malo. Za ozbiljne rezultate ti treba ozbiljna pešadija i ozbiljni resursi a znamo da to opozicija nema. Što se tiče interneta, tu se slažem da su mogli da budu aktivniji. Mada, internet zajednica jeste pretežno opoziciona, to nije neka oblast kojoj treba proboj opozicije, mada slažem se da su mogli sve to malo i bolje. Po meni je glavni problem opozicije njihova usitnjenost i to što nema pravog liderstva. Mnogo tu ima nekih likova gde svako vuče na svoju stranu i teško je artikulisati poruku u jednom pravcu, nego je sve to rasuto na parčiće. Problem sa našim narodom je što traže lidera. Ako nema lidera, onda nema ni opozicije, tako da bez konkretne liderske figure oni ne mogu postići značajnije rezultate. Đilas na primer "vodi" opoziciju iz pozadine, vrlo neobičan sistem liderstva. Zna da nije popularan previše, nema muda da se pojavljuje i ispravi sliku o sebi, pa već par godina izigrava lidera iz senke, što je vrlo neobičan i čudan sistem opozicionog delovanja koji sam po sebi ne daje sliku snažnog lidera kakvog ljudi hoće da vide. Kao zamenu, tu se ubacuju Marinika i Aleksić koji definitivno još više nemaju tu lidersku harizmu, ne kažem da su daleko, ali prosto im fali to nešto. Tako da bez resursa, razjedinjeni, bez jasne liderske figure i bez ino podrške, pravo je čudo da su i do ovde dogurali. Naravno, ne treba odustajati nego analizirati situaciju, pogotovo slabosti i raditi na rešenjima. Što se tiče ove desne opozicije, to je sve razbijeno, Vučić je to odradio maestralno, tako da tu nema šta više da se priča. Mene je sramota kako su ti ljudi uspeli tako lako da izginu ali eto, i to smo videli. Uvek je desnica bila gluplji deo opozicije pa nije ni čudo da su tako lako izmanipulisani. Sad nam ostaje jedino nada da će ovi evropejci uspeti nešto da urade.

Back