Zanimljiva tema. Mislim da tu ima od svega po malo. Opoziciji su definitivno vezane ruke oko mnogih stvari. Mediji zatvoreni, ne možeš da iznajmiš salu, ne možeš da iznajmiš bilbord... svi ti okreću leđa jer se plaše odmazde režima. Za terenski rad treba mnogo para i pešadnije. Pešadiju je teško naći ako nemaš para, možeš ti po odboru da imaš par ljudi koji su fanatici i koji će da idu po terenu ali to je malo. Za ozbiljne rezultate ti treba ozbiljna pešadija i ozbiljni resursi a znamo da to opozicija nema. Što se tiče interneta, tu se slažem da su mogli da budu aktivniji. Mada, internet zajednica jeste pretežno opoziciona, to nije neka oblast kojoj treba proboj opozicije, mada slažem se da su mogli sve to malo i bolje. Po meni je glavni problem opozicije njihova usitnjenost i to što nema pravog liderstva. Mnogo tu ima nekih likova gde svako vuče na svoju stranu i teško je artikulisati poruku u jednom pravcu, nego je sve to rasuto na parčiće. Problem sa našim narodom je što traže lidera. Ako nema lidera, onda nema ni opozicije, tako da bez konkretne liderske figure oni ne mogu postići značajnije rezultate. Đilas na primer "vodi" opoziciju iz pozadine, vrlo neobičan sistem liderstva. Zna da nije popularan previše, nema muda da se pojavljuje i ispravi sliku o sebi, pa već par godina izigrava lidera iz senke, što je vrlo neobičan i čudan sistem opozicionog delovanja koji sam po sebi ne daje sliku snažnog lidera kakvog ljudi hoće da vide. Kao zamenu, tu se ubacuju Marinika i Aleksić koji definitivno još više nemaju tu lidersku harizmu, ne kažem da su daleko, ali prosto im fali to nešto. Tako da bez resursa, razjedinjeni, bez jasne liderske figure i bez ino podrške, pravo je čudo da su i do ovde dogurali. Naravno, ne treba odustajati nego analizirati situaciju, pogotovo slabosti i raditi na rešenjima. Što se tiče ove desne opozicije, to je sve razbijeno, Vučić je to odradio maestralno, tako da tu nema šta više da se priča. Mene je sramota kako su ti ljudi uspeli tako lako da izginu ali eto, i to smo videli. Uvek je desnica bila gluplji deo opozicije pa nije ni čudo da su tako lako izmanipulisani. Sad nam ostaje jedino nada da će ovi evropejci uspeti nešto da urade.