Ti si bre stvarno glup ko ******. Chek da pokusham da pojednostavim ovo, kako bi tvoj degradirani mozak mogao to da pojmi. Da nije bilo Metal Gear-a, ne bi bilo ni jedne od tih igara, jer je on definisao pojam stealth igara kao takvih, praktichno je izmishljen novi zhanr koji do tada nije postojao (naravno, mislim na originalan Metal Gear iz 1987, prouchi prvo literaturu pre nego shto se upustish u debatu, ovako ispadash glup pred ljudima). Josh jednostavnije - da nije izmishljena prva video igra, supsekventne video igre ne bi uopshte postojale, industrija video igara danas ne bi postojala, i ti bi se i dalje igrao klikerima, mada ionako za bolje nisi. Naravno, treba josh definisati i pojmove "inspiracija", "uzor" i "temelj". Chek, kako ovo da objasnim shto jednostavnije, da neko tvog ogranichenog mozhdanog kapaciteta mozhe to da shvati... E, vidish, "temelj" je osnova svake gradjevine. Bez njega ne mozhe da se gradi dalje, jer cela gradjevina pochiva na temeljima. Znachi, Metal Gear je bio temelj, a svaka naredna igra koja je pochivala na stealth elementima se naslanjala na ovaj temelj i nadgradjivala se na njega. "Inspiracija" znachi da pozajmljujesh ideje od necheg ili nekog shta/ko ti se svidja i onda pravish svoju stvar na osnovu toga, ne znachi da pravish hard copy toga. Npr, kreatori Thief-a su preuzeli ideju shunjanja, umesto bezumnog ubijanja koje je do tad bilo aktuelno i popularno, stavili je u prvo lice i napravili igru na osnovu te ideje. Kreatori Hitmana su dalje preuzeli ideju shunjanja i pomislili "Zashto ne bismo stavili mogucnost prerushavanja, pa da mozhe da se usheta u neprijateljske redove umesto da se samo izbegavaju" i napravili igru na osnovu toga. Kreatori Assassin's Creeda su opet preuzeli tu ideju kao glavni lajtmotif, i pomislili "Shto ne bismo ubacili mogucnost penjanja i skakanja sa zgrade na zgradu" et cetera et cetera. Da svi ljudi razmishljaju tako linearno kao ti, ne bismo se pomakli iz kamenog doba.

Eto, ako i dalje ne kapirash, ja stvarno ne mogu vishe da ti pomognem, ma koliko se trudio, jer je prosto van moje moci da se spushtam intelektualno nizhe od ovog. Zaista, nisam ni Buda, ni Isus, ni Alah. :/
tl;dr
Glup si ko ******.