Da li i vi mislite ovako

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pokusava da bude ravnopravna i nabavi hranu za kucu posto ne moze u prodavnicu. Nasa macka je preko simsa na 7. spratu isla kod komsija na balkon (drzali na balkonu neke dzinovske biljke) i donosila bube. Morali smo rampu da joj stavimo. Ne pojede bubu, donese je zivu i stavi pred nas....valjda ocekuje da je mi termicki obradimo kao i ostalu hranu. Jeste gledali one likove sto po dzungli prezivljavaju tako sto jedu termite i bubasvabez:cry:

tvoja macka je super, moje se bez misa ili zeca iz sume ne vracaju :sad2:
zao mi i miseva koje donesu, al kad mi donesu zeca, jedva ga dovuku jer je veci od njih, pa krenu da ga vijaju po dvoristu i da se igraju sa njim pre nego sto ga udave, tacno bi ih zadavila!
jadni zecevi, nema im spasa :sad2:

tvoja macka je super, moje se bez misa ili zeca iz sume ne vracaju :sad2:
zao mi i miseva koje donesu, al kad mi donesu zeca, jedva ga dovuku jer je veci od njih, pa krenu da ga vijaju po dvoristu i da se igraju sa njim pre nego sto ga udave, tacno bi ih zadavila!
jadni zecevi, nema im spasa :sad2:

Love zeceve ludace, udavila bih ih. Mi smo imali u kuci papagaja, macku i zeca. Naucili smo macku da papagaja ne sme da pipne...toliko se bio osilio da joj je sletao na glavu i grizao je za uvo a ona samo spusti glavu i cvili... ali je zato zeca sutirala i "lovila" po ceo dan....jadni zeka kad ga izmori ne mrda kao da je mrtav a ona ga njusi i gurka dok opet "ozivi" pa sva srecna skoci opet na njega. Bio je srecan kad ga izbacimo na balkon a maca tuzno gleda.... kad ga opet pustimo skoci na njega, sapama ga zagrli i prevrcu se po podu. Nikad ga nije povredila ali je uzivala da se sa njim tako igra.

al kako se ne potrudiš da je oteraš, da daš zecu šansu da pobegne ?
:/
pa ja bi jurio mačketinu po celom dvorištu samo da se okane zeca

dve macke
i dva psa koji odmah opkole zeca
vicem, krenem ka njima da ih oteram,a one samo ka vide da se priblizavam ubrzaju davljenje
igraju se sve dok neko ne krene da im prilazi
probali smo i da ne pridjemo, al ga opet udave
umlatim ih posle, al dzaba - zeke vise nema
barem da ga pojedu, pa da shvatim sto je stradao
ovako samo odrzavaju instikt predatora
ne vredi, to im je u prirodi, moze meni da bude zao i da placem do sutra

dve macke
i dva psa koji odmah opkole zeca
vicem, krenem ka njima da ih oteram,a one samo ka vide da se priblizavam ubrzaju davljenje
igraju se sve dok neko ne krene da im prilazi
probali smo i da ne pridjemo, al ga opet udave
umlatim ih posle, al dzaba - zeke vise nema
barem da ga pojedu, pa da shvatim sto je stradao
ovako samo odrzavaju instikt predatora
ne vredi, to im je u prirodi, moze meni da bude zao i da placem do sutra
ira

Banda razbojnicka.
Nabavi nekog zeca i nauci ih da to ne rade.

Rece mi osoba u razgovoru: Ljudi koji imaju pasa su usmljeni

-Da li osobe koje imaju decu, zene,muzeve, babe,dede, prijatelje i psa su usamljene, ili
-Osobe koje imaju svoj zivot i gomilu prijatelja i rodbine a imaju pasa su usamljene, ili
-Osobe koje nemaju prijatelje i sami su,cesto imaju pse

I jos jedno pitanje:

-Zasto je bas pas, a ne macka,papagaj, ribice ili morsko prase ..sinonim za usamljenost i
da li se vi slazete sa osobom koja rece da su ljudi koji imaju psa ..usamljene osobe..

zavisi kakvog psa...mozda im je oduzeta oruzana dozvola,pa kompenziraju

:lol:

Rece mi osoba u razgovoru: Ljudi koji imaju pasa su usmljeni

-Da li osobe koje imaju decu, zene,muzeve, babe,dede, prijatelje i psa su usamljene, ili
-Osobe koje imaju svoj zivot i gomilu prijatelja i rodbine a imaju pasa su usamljene, ili
-Osobe koje nemaju prijatelje i sami su,cesto imaju pse

I jos jedno pitanje:

-Zasto je bas pas, a ne macka,papagaj, ribice ili morsko prase ..sinonim za usamljenost i
da li se vi slazete sa osobom koja rece da su ljudi koji imaju psa ..usamljene osobe..

E super, ja imam konja znaci ne spadam u rizicnu grupu :lol:

Ni meni to nije jasno, jer ako pogledamo klisee u filmovima videcemo da je porodica sa psom i to zlatnim retriverom, a da su usamljene zene sa mackama. Ili sa nekom uvelom biljkom na kuhinjskom pultu :mrgreen:

A takodje mi nije jasan klise da ljudi koji zive sami sa ljubimcem su usamljeni. Bio to pas ili macka... Mislim to su najcesca dva ljubimca koje ljudi drze, pa ih valjda stoga stalno uzimaju za primer.

Ni meni to nije jasno, jer ako pogledamo klisee u filmovima videcemo da je porodica sa psom i to zlatnim retriverom, a da su usamljene zene sa mackama. Ili sa nekom uvelom biljkom na kuhinjskom pultu :mrgreen:

A takodje mi nije jasan klise da ljudi koji zive sami sa ljubimcem su usamljeni. Bio to pas ili macka... Mislim to su najcesca dva ljubimca koje ljudi drze, pa ih valjda stoga stalno uzimaju za primer.

misliš da to nema veze sa inteligencijom životinje ?
ono...pas može da bude u istom rangu sa recimo hrčkom, da je teoretski hrčak najčešći čovekov kućni ljubimac ?

- - - - - - - - - -

ako je tacna..reci kako to zivotinja moze biti covekov najveci prijatelj..
sta moze da pruzi osim podanicku vernost ili je to podsvesno coveku
potrebno..ta podancika vernost ?

ja ne vidim tu nikakvu podanost...niko nikome nije podanik...

Ni meni nije jasno...zato sam i pitala..
ja imam malog psa, koga volim zaista jako puno
ali nisam usamljena..naprotiv...isto tako, ne kapiram
kada se kaze pas je covekov najbolji prijatelj
ne mislim da m i je moj pas najveci prijatelj..prijatelj mi je
moja porodica na primer ili moja najbolja drugarica iz
detinjstva, ili moj drug i prijatelj i veliki umetnik, je moj
dugogodisnji prijatelj ..moj pas je moje zadovoljstvo
i moja slatka obaveza...ali je to samo moj pas...

- - - - - - - - - -

misliš da to nema veze sa inteligencijom životinje ?
ono...pas može da bude u istom rangu sa recimo hrčkom, da je teoretski hrčak najčešći čovekov kućni ljubimac ?

- - - - - - - - - -

ja ne vidim tu nikakvu podanost...niko nikome nije podanik...

Jeste.pas je potcinjen coveku, slusa ga, radi ono sto mu covek kaze,
i zavisi od coveka da li ce mu dati da jede i pije i slicno..i nema slobodu
uvek je na lancu i radi za coveka..na primer psi cuvari ili psi stocari

dive,od sad da ne pustas mackurine vez brnjice u sumu :rtfm:
mada ja jako volim paprikas od zecetine...
Solidarnost. :rotf:
ako je tacna..reci kako to zivotinja moze biti covekov najveci prijatelj..
sta moze da pruzi osim podanicku vernost ili je to podsvesno coveku
potrebno..ta podancika vernost ?
To je rekao covek, ne znamo sa sigrnoscu sta "kaze" druga strana. :lol:

I odakle sad da je onaj ko ima psa usamljen? Ja imam 3, jos jednog koji cesto ostaje kod mene, dakle 4; jos kad dodam macke i papagaja... po ovome sam beznadezno usamljena. :(
Muz, deca, familija, prijatelji, komsije,....nista se to ne racuna? :(

Mnogi ljudi koji su imali kontakt sa mačkama imali su ga tako što im je mačka služila kao wireless dvorišni uređaj za istrebljenje glodara. Njima ili babi na selu, svejedno. Kada se tako odnosite prema tom stvorenju onda ne možete ni da očekujete nešto više u suprotnom smeru.
Ja sam godinama imao papagaja. Nije nam izigravao pokretnu šarenu dekoraciju, nego je bio član porodice. Ta životinja je imala personaliti, privrženosti i ljubavi prema nama, za koje ne bih verovao da su mogući od nečega čiji je mozak veličine pola zrna graška, da nisam imao prilike da ih osetim lično.

Ali kako god da se vaš kućni ljubimac ponaša, ako vrednost posedovanja životinje određujete po tome šta ona vama pruža (kao zamenu za hranu i toplu jazbinu), onda je vaša ''ljubav'' prema njoj samo odraz vašeg sebičnog koristoljublja.

Back