Da li i koliko pomažete svoju versku zajednicu?

Da li i koliko pomažete svoju versku zajednicu?

• Nimalo

glasova: 6 54,5%
  • Povremeno. Nekoliko puta godišnje.

glasova: 3 27,3%
  • Redovno. Svaki mesec.

glasova: 0 0,0%
  • Dajem desetinu prihoda.

glasova: 1 9,1%
  • Do 50 evra godišnje.

glasova: 0 0,0%
  • Preko 50 evra godišnje.

glasova: 2 18,2%

• Ukupno glasova
    11
A jel pise da je BILO STO OBAVEZNO za briscane ?
Посланица Колошанима, 2. глава:
16 Да вас, дакле, нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине или за суботе.
17 То су све сенке ствари које су имале да дођу, али је тело+ у Христу.
+тело: суштина тих ствари.

Посланица Колошанима, 2. глава:
16 Да вас, дакле, нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине или за суботе.
17 То су све сенке ствари које су имале да дођу, али је тело+ у Христу.
+тело: суштина тих ствари.
Gde ovde pise da je nesto OBAVEZNO hriscanima ??? :kafa:

Nisam stekao takav dojam. Sklon je varanju i lukavstvima, a to nije odlika pravih hrišćana.
Licno smatram da preterujes i neosnovano optuzujes Makija jer sto god je on ovde cinio mislim da je sve to bilo u funkciji neke "refleksne"odbrane vlastitog verskog ubedjenja pod pritiskom Biblijske realnosti kojoj je nije mogao parirati argumentima njegove verske zajednice...stoga da,mozda je cinio neke "tehnicke greske u koracima"i mozda cak je bilo i nekog "faula"ali je sve to daleeeeeko od onog kako ga ti prikazujes..
Ukratko,za mene je licno Maki izuzetno dobar momak s kojim mi je uvek bilo cast i zadovoljstvo pricati i za koga mi je izuzetno zao sto ga trenutno nema na forumu !!!

Licno smatram da preterujes i neosnovano optuzujes Makija jer sto god je on ovde cinio mislim da je sve to bilo u funkciji neke "refleksne"odbrane vlastitog verskog ubedjenja pod pritiskom Biblijske realnosti kojoj je nije mogao parirati argumentima njegove verske zajednice...stoga da,mozda je cinio neke "tehnicke greske u koracima"i mozda cak je bilo i nekog "faula"ali je sve to daleeeeeko od onog kako ga ti prikazujes..
Ukratko,za mene je licno Maki izuzetno dobar momak s kojim mi je uvek bilo cast i zadovoljstvo pricati i za koga mi je izuzetno zao sto ga trenutno nema na forumu !!!
Meni je izrezivao i brisao poruke ne po moderatorskom objektivnom stavu, već braneći svoje teološke idole koji su neodbranjivi. Kad sam pisao o ratnohuškačkim izjavama pokojnog episkopa Atanasija Jevtića prema muslimanima u BiH, sve je obrisao. Ili za pokojnog mitropolita Amfilohije Radovića da je hvalio osuđene ratne zločince i kriminalce. Još sam postavio i linkove. To su sve javne izjave.
Maki je neobjektivan i nije mu stalo do istine, nego do imidža nekih koje on drži za buduće svece. Navedeni Amfilohije je prekrštavao ljude. Čovek koji je bio rimokatolik i prešao na pravoslavlje mi je lično ispričao kako ga je pok. Amfilohije ponovo krstio. To svedoči o licemerju Makijevih "svetitelja".

Poslednja izmena:
Meni je izrezivao i brisao poruke ne po moderatorskom objektivnom stavu, već braneći svoje teološke idole koji su neodbranjivi. Kad sam pisao o ratnohuškačkim izjavama pokojnog episkopa Atanasija Jevtića prema muslimanima u BiH, sve je obrisao. Ili za pokojnog mitropolita Amfilohije Radovića da je hvalio osuđene ratne zločince i kriminalce. Još sam postavio i linkove. To su sve javne izjave.
Maki je neobjektivan i nije mu stalo do istine, nego do imidža nekih koje on drži za buduće svece. Navedeni Amfilohije je prekrštavao ljude. Čovek koji je bio rimokatolik i prešao na pravoslavlje mi je lično ispričao kako ga je pok. Amfilohije ponovo krstio. To svedoči o licemerju Makijevih "svetitelja".
Ponavljam i srocavam u jednu kratku misao - covek definitivno nije imao ispravne teoloske stavove ali je ovde bio izuzetno korektan i pristojan sto nam pokazuje da se radi o coveku sa primetnim moralnim vrednostima sto ga ujedno cini pozeljnim i vrednim za sagovornika !!!

Treba otvoriti i temu nedavno proglašenih svetaca u SPC kao što je npr. episkop Nikodim Milaš, poznati ekspert za kanonsko pravo. On je ostavio više dobrih knjiga koje su i danas cenjene i citiraju se, ali znam iz istorijskih izvora da je bio svadljiv čovek i bez smirenja. Takav nije za sveca. Bog treba da proslavi sveca čudesima i kultom u narodu. Ovo što sada radi ova jeretička garnitura episkopa pelagijanaca i subotarska mrtvodušnička braća je veštačko fabrikovanje svetitelja. To im kod Boga neće proći.

Ponavljam i srocavam u jednu kratku misao - covek definitivno nije imao ispravne teoloske stavove ali je ovde bio izuzetno korektan i pristojan sto nam pokazuje da se radi o coveku sa primetnim moralnim vrednostima sto ga ujedno cini pozeljnim i vrednim za sagovornika !!!
Ja tu korektnost nisam primetio. I on i RIA77 koji predstavljaju ovde zvanična učenja SPC su se zavukli u mišje rupe. RIA77 ponekad izviri. Znači da su teološki potučeni do nogu.

Ja tu korektnost nisam primetio. I on i RIA77 koji predstavljaju ovde zvanična učenja SPC su se zavukli u mišje rupe. RIA77 ponekad izviri. Znači da su teološki potučeni do nogu.
Ne bih da budem niciji advokat ali smatram da su upravo Maki i eto cak i RIA777 zaista korektni sagovornici stoga je mozda vreme da ti preispitas svoje stavove...
A zasto ?
Pa zato sto je je jasno da sam pre svega ja taj koji ima drasticno razlicita uverenja od njihovih pa eto ,trenurno ih argumentovano branim od tvojih napada !

Ne bih da budem niciji advokat ali smatram da su upravo Maki i eto cak i RIA777 zaista korektni sagovornici stoga je mozda vreme da ti preispitas svoje stavove...
A zasto ?
Pa zato sto je je jasno da sam pre svega ja taj koji ima drasticno razlicita uverenja od njihovih pa eto ,trenurno ih argumentovano branim od tvojih napada !
Subotar brani popovske lakeje :)

To su neke sulude procene. Puno bogatiji Vatikan je već dugo u finansijskom škripcu, a Grčka crkva oduvek kuburi sa finansijama.
Sam Vatikan tj nekretnine vrede oko 70 milijardi a fondovi su tajna.
Svašta zna AI ali nema informacije koliko pravi Ostrog ili koliko prave para.
Sudeći po sukobima i oko imovine pravoslavne crkve u Crnoj gori vjerovatno je velika para u pitanju.

Ono što sigurno znam je da niko nebi trebao da bude gladan bar kad bi se crkva potrudila i podjelila sa svojim narodom neke od prihoda.

Znam za “ Tamaru u akciji” što pomaže ugroženima. Znam i za “Braću Rudan” što pomažu sirotinji da obnove krovove.
Slabo znam za akcije finansirane crkvom kod nas. Znam za Karitas u katoličkoj.
Postoje li crkvene kuhinje za gladne i pomoć od naše crkve?

Back