Da li Gavrilo Princip treba da ima ulicu u Beogradu

А што потежеш приче кад немаш појма, шта кажеш на анархисте? Принцип то није ни знао шта значи, смејурија :lol:
А јеси чуо да је Гаврило био у фр. Великом Орјенту, приликом боравка у Паризу? А је л знаш ко су они, где су ФР. у масонерији? У то време су и били забрањени у Француској, неколико година пред рат. Нема доказа да је Апис био масон, али је Љуба Јовановић Чупа био уредник Неимара. И он и Танкосић су напустили масоне.
Јеси ли ти озбиљан или се само зајебаваш?

Реци ми, молим те, да се зајебаваш, па да наставимо дискусију.
Па за некога ко види масонску заверу, не знаш ни ко је био масон, а ко не.
Позиваш се на Солунски процес, у коме већина ( сведока, судија...) на овај или онај начин била повезана са Белом руком и масонима.

Сабери се!

Јесу ли ''комуњаре'' или ''масони''?

А ти знаш толико да не разликујеш руско народњаштво, измешано са учењем Начајева од марксизма, и ''Белу руку'' ( која је важила за масонску) од ''Црне руке''.

A, pa, dodje im tako zgodno nekako da se "slucajno" masonerija poistovecuje sa komunizmom ;)

AU se svakako spremala da napadne Srbiju.Nadvojoda je inače bio u poseti trupama koje bile na manevrima na granici Srbije.Glupo je i pomisliti i da jedno ubistvo makar i prestolonaslednika može da izazove rat i to kako se ispostavilo svetski.I u vreme objave rata Srbiji svima je bilo jasno da to neće biti sukob samo AU i Srbije.

Poslednja izmena:
Јеси ли ти озбиљан или се само зајебаваш?

Реци ми, молим те, да се зајебаваш, па да наставимо дискусију.
Па за некога ко види масонску заверу, не знаш ни ко је био масон, а ко не.
Позиваш се на Солунски процес, у коме већина ( сведока, судија...) на овај или онај начин била повезана са Белом руком и масонима.

Ко каже да не знам? Ти? :) Па, не знам ко је назвао Русе јудама 1912. Ко је оптуживао Русију да је забранила Србима да ратују, ко је оптужио Русију да је одговорна за анексију Босне. Апис. Звао их је јудама, односно, да њима управљају јуде.
Не знам докле и чиме браните терористе, којим то слободољубљем и чије интересе онда заступате.. Они са којима је тај исти Апис преговарао су руску социјал-револуционари, па су му се они касније захвалили подршком на процесу, тражили су помиловање.

Милане, а ти ниси православац? Тебе ћу у Св. Роман ;)

evo ucim na vikipediji i nemate vi poima
vojvodina bila oduvek u sastavu austrougarske skoro od njenog postojana
tako da te price
jeste i u japanu smo mi bili starosedeoci
stvarno ste glupavi
aj laku noc

Nemoj sada da uskraćuješ i oduzimaš to isto zadovoljstvo Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj ..... i one su od svog postanka bile deo monarhije ..... ali sada više nisu i neće ni biti.

Ко каже да не знам? Ти? :) Па, не знам ко је назвао Русе јудама 1912. Ко је оптуживао Русију да је забранила Србима да ратују, ко је оптужио Русију да је одговорна за анексију Босне. Апис. Звао их је јудама, односно, да њима управљају јуде.
Не знам докле и чиме браните терористе, којим то слободољубљем и чије интересе онда заступате.. Они са којима је тај исти Апис преговарао су руску социјал-револуционари, па су му се они касније захвалили подршком на процесу, тражили су помиловање.

Милане, а ти ниси православац? Тебе ћу у Св. Роман ;)
Теби дефинитивно нису све козе, у твом случају овце, на броју.

И не фали ти само једна!

Причаш сада овако о Русима, а три поста раније си написао:

Који масони? Танкосић је био масон, русофилчићу....

Aneksija Bosne je verovatno bila pokusaj da se prevazidju razlike izmedju Austrije i Ugarske, posto su i Austrija i Ugarska, od kojih je svaka bila autonomna u svojoj unutrasnjoj politici, zajedno upravljale Bosnom.

Franc Ferdinand je bio pristalica ideje da se Austrougarska preuredi u tzv. Vereinigte Staaten von Groß-Österreich - Sjedinjene drzave Velike Austrije, kao konfederacija 16 nacionalnih drzava sa sirokom autonomijom u unutrasnjoj politici.

Naravno, razume se da Madjari nisu bili odusevljeni idejom, a ni austrijske pristalice ideje nisu krile spremnost da vojskom obezbede sprovodjenje plana.

Tako da... Ne bi me cudilo da su Madjari kumovali atentatu.

U to vreme (ako se ne varam 4 dana pre atentata) Srbija je potpisala konkordat sa Vatikanom, tako da je verovatno i to dodatno podgrejalo atmosferu.

Опет жешће непознавање историје.

Или, пре ће бити, намерно кривотворење.

Нити је тзв "организација "Млада Босна"" терористичка, нити је уопште заправо то и била некаква кохерентна организација, нити је идеја била некаква "независна Босна", већ ослобођење од страног окупатора, нити је "тесно била повезана" с "масонском организацијом Црна Рука".

Јер, није ни постојала никаква организација "Црна рука", то је само народски назив за организацију "Уједињење или смрт".

Која, узгред, такође није била ни масонска, иако су поједини чланови били масони, а и преузет је део масонског ритуала при примању.

И, која је настала као реакција на Анексију БиХ 1908.

Види се колики су утицај масони имали у прављењу WWI И Ферндинанд беше масон.

Не, не, немој погрешно да ме схватиш, анексија БиХ је један у сваком погледу неоправдан чин, слажем се, али онда када је Србија признала право монархије на ту територију, ту је крај. То је постао саставни део АУ.

Priznala Srbija, pa šta? Da sada neko izvrši aneksiju Republike Srpske, a da to ova jadna Srbija pod Tadićem prizna, jel' bi to značilo da Srbi iz RS ne bi imali pravo da se bore za svoju slobodu?

Тачно, имам симпатије према Гаврилу и његовом делу!

Али такође сматрам, да немамо право да било шта приговоримо Аустријанцима, њихова објава рата је била више него оправдана.

Zašto je bila opravdana?

Da sada neki Srbin iz Bosne ubije npr. Hilari Klinton, da li ti smatraš da bi USA trebala da napadne i okupira Srbiju?

Znači da neki Madžar u Subotici rokne mekog srpskog političara, to bi isto bila borba protiv okupatora,pošto Subotica jel bila u Djarmi skoro iljadu godina ,a u Srbiji još ni 100 . :lol:

Ti brkaš dve različite stvari. Subotica je grad koji ima mešovito stanovništvo (srpsko-mađarsko) i normalno je da svaka od tih država smatra da ima pravo da taj grad bude u njenom sastavu. Koliko je Švaba živelo u BiH da je Beč smatrao da je normalno da to bude deo A-U? Pa, čak su i Mađari smatrali Švabe okupatorima, iako je po nazivu pola carstva bilo mađarsko. Seti se Košuta Lajoša!

Гаврило Принцип је српски херој.

Срам да је Србе који се стиде својих правих хероја!

Nije on nikakav heroj nego glupan, heroji su oni koji su morali vaditi Srbiju i srpski narod iz govana u koja ih je on uvalio.

Gavrilo Princip, atentator veoma ogranicenog umnog kapaciteta, zlocinac je po tadasnjim a terorist po danasnjim mjerilima.

Гаврило Принцип се борио за независну Босну. Био је члан терористичке организације Млада Босна која је тесно била повезана са масонском организацијом Црна Рука.

То јесте био терористички чин.

Princip se nije borio za nezavisnu, nego za slobodnu Bosnu, a slobodnom Bosnom je tadašnji živalj u Bosni smatrao da je Bosna u sastavu Srbije. Da nije tako, i da se on borio za nekakvu "nezavisnu Bosnu", ne bi današnje bosansko rukovodstvo proglasilo Principa teroristom, uklonilo mu stope sa mesta gde je pucao na Franca, a u neposrednoj blizini proglasilo Trg Austrije.

Tреба укинути све улице које носе имена неких људи из историје.Једноставно нек се замене са бројкама.

Па, ми, за разлику од вас, имамо историју које се не стидимо, и коју не сматрамо туђом. Да се ви нисте отуђили од свога национа, и ви бисте данас имали историјске личности с којима бисте се поносили.

Back