Da li fizicki izgled definise zene i muskarce i koliko?

koliko je zapravo ženstveno smešna i degradirajuća konstatacija
(militantne feministkinje, molim reputacija)
kao ženeice treba da su krhke, da lebde kroz vazduh, tuhe, nežne, osmudjene, našarane, marinirane u parfemu i oh -
kakva dama, kakva ženstvenost
a što se tiče osnovnog pitanja
pa jok ne definiše, samo je veza čula vida i mozga pogubna po ružnoću

evo dodatak temi

434656_ivana-spanovic-fejsbuk_ff.jpg

muškarača?
neženstvena?
masa ili definija kod žena? :lol:

...u naslovu teme je jasno postavljeno pitanje, tj. dva, na prvo pitanje si jasno odgovorila 'Mislim da fizički izgled ne definiše neku osobu'...
...i samo sam ti na to odgovorio... da, definiše... i potrudio se da obrazložim...

...na drugo pitanje 'koliko' nisam odgovorio jer je jako teško dati odgovor na to pitanje... a rekao bih i da si se u ovom postu sama zaplela, bitno je ali nije bitno, dovoljan, nije dovoljan...a možda je i zlobna...:lol:

...i recimo, zamislio sam tu ženu (koju si definisala) odličnog izgleda i jako,jako zlobnu (opet definisanu)...i? treba da odgovorim da li će mi se svideti ili ne? pa možda i hoće zbog nekog kvrca u mojoj glavi npr. :lol:

...elem, kada smo već počeli da zamišljamo,
zamisli ti, ne jednog, nego hiljade super inteligentnih, pametnih, dobrih i obrazovanih muškaraca... i džaba im...
zašto? :lol:

(ćakulao bih i dalje ali moram na posao) :(

.i recimo, zamislio sam tu ženu (koju si definisala) odličnog izgleda i jako,jako zlobnu (opet definisanu)...i? treba da odgovorim da li će mi se svideti ili ne? pa možda i hoće zbog nekog kvrca u mojoj glavi npr. :lol:
Znam da ima dosta muškaraca kojima će se svideti samo odličan izgled i radi njega će zažmuriti na sve ostalo.Neki progledaju pre,neki kasnije.A srećnici nikada.:lol:

zamisli ti, ne jednog, nego hiljade super inteligentnih, pametnih, dobrih i obrazovanih muškaraca... i džaba im...
zašto? :lol:
Možda nisu šarmantni,nemaju samopouzdanja,smisla za humor,ili nisu istrajni,možda ne umeju da odaberu pravu ženu za sebe pa su razočarani,a možda su i izuzetno ružni.:tease:
Stvarno ne verujem da neko ko ima mnoštvo(ali ne i dovoljno) dobrih osobina može za svoje neuspehe da okrivi isključivo (loš ?)izgled koji mu je dodeljen.Ponekad to može čak da bude i jak podsticaj da se dokaže na drugim poljima.Kao što neke lepota prevari,pa misle da im je to dovoljno.

Da pokušam ponovo da odgovorim,mada ću možda opet da se zapletem....
Da li fizicki izgled definise zene i muskarce i koliko?

Samo izgled ne,definiše koliko i sve ostale osobine koje posedujemo.

Poslednja izmena:
Samo na prvi kontakt....jer su i muskarci i zene vizuelci...
uvek je prva emocija vezana za pogled

moram da te citiram ..
nije pravilo..
pogotovo kod zena...
ili izuzetak od pravila :lol:
druge stvari su bitnije, vizualizacija dolazi kasnije, ako je sve ostalo tu negde ..
jednom sam pala na glas...
pa se posle ostale kockice sklopile...

- - - - - - - - - -

i pogled je jako diskutabilan pojam..
ako mislish, a verovatno da, na vizuelni pogled, ne nije inicijacija

- - - - - - - - - -

u takvim situacijama obichno dodje do razocharenja.

moram da te citiram ..
nije pravilo..
pogotovo kod zena...
ili izuzetak od pravila :lol:
druge stvari su bitnije, vizualizacija dolazi kasnije, ako je sve ostalo tu negde ..
jednom sam pala na glas...
pa se posle ostale kockice sklopile...

- - - - - - - - - -

i pogled je jako diskutabilan pojam..
ako mislish, a verovatno da, na vizuelni pogled, ne nije inicijacija

- - - - - - - - - -

u takvim situacijama obichno dodje do razocharenja.

Po meni je tako.Ono.. vidis ga na prvi pogled i definises ga..Ok.visok je kako volim, crn je ( na primer) isto i to volim, ima lep obilik usta
i skladno je obucen i ciste su mu cipele... to je na prvu vizuelizaciju..definisanje dolazi posle kada progovori ..i na koji nacin i sta :)

shtos mlohav i nejak? :lol:

- - - - - - - - - -

ovo za derka .

- - - - - - - - - -

Po meni je tako.Ono.. vidis ga na prvi pogled i definises ga..Ok.visok je kako volim, crn je ( na primer) isto i to volim, ima lep obilik usta
i skladno je obucen i ciste su mu cipele... to je na prvu vizuelizaciju..definisanje dolazi posle kada progovori ..i na koji nacin i sta :)

ok...kod mene nije tako
druge stvari su mi mnogo bitnije :))
jedino ne bih tolerisala bele charapice i doroti cipelice :lol:

- - - - - - - - - -

ovo za derka .
Eto.definisala si ga pogresno na osnovu onoga sto je napisao..
Nije on ni mlohav ni nejak..bar sam ga ja tako definisala....samo je mrgud..:lol:

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

ovo za derka .

- - - - - - - - - -

ok...kod mene nije tako
druge stvari su mi mnogo bitnije :))
jedino ne bih tolerisala bele charapice i doroti cipelice :lol:
i dugacak nokat na malicu..:lol:

znaci definisala si ga na osnovu vizuelizacije..i odmah eliminisala ako ima bele carapice i doroti cipelice..
a mozda je super lik bez obzira na taj kiks u oblacenju....to je ono o cemu pricamo...

Eto.definisala si ga pogresno na osnovu onoga sto je napisao..
Nije on ni mlohav ni nejak..bar sam ga ja tako definisala....samo je mrgud..:lol:

ma derko je mica :mace: i on to zna
nisam mu potrebna ja
da bi doshao do definicije sopstvenih kvaliteta i kapaciteta

- - - - - - - - - -

nisam bre ali nisam ni pecinski covek
mada za ovo bi i pecinski covek bio premekan

postavio si sasvim zgodnu zenku, daj neke s muskulaturom koja ubija na koridi :lol:

Mozda se meni cini, ali primecujem da one devojke koje po ponasanju opisujem kao muskarace cesto i ne izgledaju toliko zenstveno, nezno, krho spolja, pa cak i ne toliko lepo.
Postoji li neka veza izmedju unutrasnjeg (ponasanja i sl.) i spoljasnjeg? Da li to sto su muskarace unutra, utice da ih nije toliko briga za fizicki izgled i da se lickaju, sminkaju i budu lepe ili zato sto su mozda ne toliko lepe, utice da budu muskarace?

Da li fizicki izgled definise neko osobu i koliko?

Ja mislim da je bas suprotno.Najvece kamiondzije karakterno od zena su one koje deluju sve fino i umiljato dok oklopnjace izigravaju neke zenstvene curice.

Lijepa je Ivana, al ovakva mi nije ženstvena.
Ima masu kao prosječan muškarac. Vjerovatno su joj i leđa tolika.
Ne dopada mi se ni stil koji nosi. Frizura, predugi stileto nokti. Sva je prenaglašena.

vala ne videh takvog prosecnog muskarca, koji ne trenira :lol: a ako muskarac trenira, imace vecu masu nego ona.

- - - - - - - - - -

dolazi se na istu srazmeru, kod onih kojji treniraju

Stvarno ne verujem da neko ko ima mnoštvo(ali ne i dovoljno) dobrih osobina može za svoje neuspehe da okrivi isključivo (loš ?)izgled koji mu je dodeljen.Ponekad to može čak da bude i jak podsticaj da se dokaže na drugim poljima.Kao što neke lepota prevari,pa misle da im je to dovoljno.

Sa ovim se slazem, ko nema na jednom polju nadoknadjuje to obicno na drugom. Ja ne znam da sam video nekog lepog muskarca, sad sta je lepo individualno je, ali lupam, ten, teretana, ravan stomak, plocice, to je valjda kao lepo i seksi nekoj "vecini" ljudi, a da mu ta "lepota" ne udari u glavu i da misli da je najlepsi i ironicno najpametniji. Nije pravilo, ali moje iskustvo je tako, i medju prijateljima nemam nijednog takvog muskarca, a one koje znam obicno umisle da su smekeri i napucani su do zla boga.

Slicno mi je iskustvo i sa zenskim polom, one manje lepuskaste koje se ne opterecuju previse kako izgledaju, sa njima sam se uvek najbolje druzio. Nije ni sve crno i belo na kraju krajeva, ima mali milion nijansi izmedju.
Opet, nekog direktnog pravila i nema verovatno.

Back