Da li emancipacija zene ubija muskost kod muskaraca?

Da li smatrate da emancipacija zene umanjuje muskost kod muskaraca?

• Umanjuje, svakako

glasova: 7 63,6%
  • Ne, ne utice na nju

glasova: 2 18,2%
  • Mozda malo

glasova: 1 9,1%
  • Nisam razmisljao/la o tome

glasova: 1 9,1%

• Ukupno glasova
    11
  • Anketa je zatvorena .

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Sa povecanjem emancipacije zene rapidno nestaje muskost muskarca!

Izjednacavanje polova donosi STVARNO IZJEDNACAVANJE i u biolosko-fizioloskom smislu, a ne samo u pravnom.

Sve je vise muskaraca koji se briju tamo gde se ranije nisu brijali, parfimisu se, sminkaju...

O homoseksualcima i da ne govorimo..

Zene bi zelele "macha" u krevetu i feminiziranog stvora kod donosenja vaznih odluka.

Ako je i od zena - mnogo je....

Izjednacavanje polova donosi STVARNO IZJEDNACAVANJE i u biolosko-fizioloskom smislu, a ne samo u pravnom.

Sve je vise muskaraca koji se briju tamo gde se ranije nisu brijali, parfimisu se, sminkaju...

Zene bi zelele "macha" u krevetu i feminiziranog stvora kod donosenja vaznih odluka.

Коначно и да се с тобом сложим

Kaže moja draga "DA", a ja moram da se složim sa njom.

Čoveče prava tema! ! !
Da sam mlađi,nema te političarke i viđenije ženske koju ne bih spopao! Pa ako se utrefi...:mrgreen::hahaha:
Sve su mi super...To da li su lepe ili manje lepe-zaboli me uvo-ali su PRAVE!
Inače ,kad sam bio momak-bilo je svačega...Malo mi sad veca brani,a i ne bih da se ljuti...:):roll:
Nisam mnogo mario za doterane gušćice koje jedva slože prostoproširenu rečenicu,ali zato pamtim NEKE i
danas poznate s kojima sam lumpovao i s kojima je provod bio PRAVI...Jutra su več bila slabiji deo priče-
pomalo su podsećala na rogove u vreči...,ali to se preskače u priči...:mrgreen:

dokle vise sa tom umisljenoscu demokratskog stada..i sta je ta emancipacija ? opet neka politicka podvala ?

dakle, za sve što ne znamo..naći ćemo izvore u starim društvima.
Emancipacija je institut rimskog prava i običaja iz tih vremena.
Ta su vremena obilovala kojekakvim formalizmima. Ima toga i danas (rukovanje po sklapanju posla, razne svečanosti lsl)
ali..nekada se moći ruke (manus - ruka, latinski) pridavao mnogo veći značaj.

Otud imamo

res mancipi iliti stvari koje se na drugoga prenose samo formalističkim, svečanim pravnim aktima (mancipacija i in iure cessija)
coemptio – sklapanje braka u obliku prividne kupovine (mancipacije)
emancipacija – ustanova otpuštanja članova porodice iz vlasti oca, tj pater familijasa. ( zamislite ovo: "Očinska vlast prestaje ukoliko otac sina 3 puta proda" !)

Nama su te stvari danas nezamislive, jer smo rođeni u neko drugo vreme, u vreme kada robova nema (bar u našem okruženju)
Ono istina, postoje suptilniji oblici izrabljivanja i danas, ali..nekada je to bilo mnogo jasnije i direktnije, sa mnogo definisanih prava i obaveza.

U tom smislu treba imati na umu da je žena, skoro do juče, bila rob.
I to rob u najbukvalnijem smislu reči.

Neko koga možeš da kupiš (za novac, za stoku, tkanine, vino, hranu, zemlju), da ga posle određenog vremena prodaš (za nižu cenu,kao istrošenu, kao pogodnu za čišćenje po kući isl) ili čak - da je ubiješ.

Tragovi tih ropskih modaliteta, trajali su do nedavno.
U nekim zemljama gde dominiraju pesak i zatucanost, žena danas ima prava na život tek nešto više od kućnog ljubimca.

he, opet ja..

S druge strane, imamo paradoks (na kojeg su bojim se, žene nasele, al ajde)

Paradoks je u tome da su žene, želeći da se izjednače sa muškima, napustile svoje domove
obukle pantalone
zajahale traktore
otišle u lov..umesto da uživaju u miru svog doma i pletu goblen, čekajući muškarca da donese i prinese.

Izgleda da je taj isti muškarac u nekom trenutku rekao "ženo..mi živimo u svetu novca, a ja ne zarađujem dovoljno. Evo ti ovaj šlem..i ovaj pijuk.."

I žena je za divno čudo, pristala na to?

Umesto da je rekla - ko te iebe, odo ja kod drugog baje ko će znati da ceni ovakav tojes' cvet

Žena se od tog putenog, negovanog cveta, koji po ceo dan macka kreme i renda pete, prometnula u žilavog muškolikog zvrka, koji gubi ten, zube, kosu, dupe sise i hormone - a dobija, akten tašne, bore i brkove.

Ispada da armije žena rade da bi zaradile platu, koju će (o apsurda) potrošiti na pomagala koja će ih opet (kolko tolko) učiniti da liče na žene.

Žene koje rade, mrze one koje ne rade ("ja ne mogu da zamislim da me neko drugi izdržava", krilatica je njihova ponosna)
Žene koje rađaju, ne mogu da svare žene koje deca ne zanima
Žene koje beže na posao od svoje dece, svekrve i muža, ne mogu da svare žene koje nemaju tih problema.

I? What's the point?

The point is - žene su upale u igru rata između samih žena
Njima više ne trebaju muškarci

One su toliko opsdnute svojom "emancipacijom" da će i same postati muškarci.
O da, izmisliće oni i veštačku matericu, ništa se ne sekirajte..
Veštački dick is already there.
Banke sperme? Zamislite da ste pričali svome dedi, ili pradedi kako će postojati zgrade u kojoj će se čuvati muške izd.rkotine da prostite..?

Žene su u najljućem ratu. Just wach.
s vremenom, porašće im i kite..i naguziće sve nas redom.
Od žena, do muškaraca i svega što mrda.

Čuvajte se žene skourcem!
Here she comes!

Tacno je da su zene karijeristkinje aseksualne, odnosno da nisu zenstvene.
I kada bi mi neko rekao izaberi izmedju karijere i toga da ne radis, izabrala bih ovo drugo.

Salu na stranu, i uradila sam tako. Izabrala sam ovo drugo u jednoj epizodi moga zivota, ali muskarac sa kojim sam zivela se nije zadovoljio sa tim. Trazio je sve vise i vise i to me je ugusilo. Sada zivim neki drugi zivot.

U principu, postoji neki sablon, arhetip muskarca koji ne zeli da njegova zena radi. Samo sto taj muskarac mora biti povezan sa spoljnim svetom, da ima razmenu ideja, informacija, realnog zivota i super sve. U suprotnom - ne valja.

Tacno je da su zene karijeristkinje aseksualne, odnosno da nisu zenstvene.
I kada bi mi neko rekao izaberi izmedju karijere i toga da ne radis, izabrala bih ovo drugo.

Salu na stranu, i uradila sam tako. Izabrala sam ovo drugo u jednoj epizodi moga zivota, ali muskarac sa kojim sam zivela se nije zadovoljio sa tim. Trazio je sve vise i vise i to me je ugusilo. Sada zivim neki drugi zivot.

U principu, postoji neki sablon, arhetip muskarca koji ne zeli da njegova zena radi. Samo sto taj muskarac mora biti povezan sa spoljnim svetom, da ima razmenu ideja, informacija, realnog zivota i super sve. U suprotnom - ne valja.

muškaraca koji tera svoju ženu da radi, ustaje rano u kišna jutra, pere kosu svako veče, luduje od spremanja ručkova za više dana, proživljava stresove i seksove na poslu...više voli novac od svoje žene.

m, za 9 minuta dva genijalna teskta..

ovo vredi makar soma reputacija.
ko ne repovo, daboga se ženi za suknju šlepovo..

m, ja moram javno da se obavezem da cu svakog dana , tako mi ove krstarice, a koliko mi pravila krstarice dozvoljavaju, reputacijom nagradjivati tvoje vise nego genijalne, manje ili vise ljute, ali uvek beskonacno vickaste tekstove..:rotf:

Back