Da li emancipacija zene ubija muskost kod muskaraca?

Da li smatrate da emancipacija zene umanjuje muskost kod muskaraca?

• Umanjuje, svakako

glasova: 7 63,6%
  • Ne, ne utice na nju

glasova: 2 18,2%
  • Mozda malo

glasova: 1 9,1%
  • Nisam razmisljao/la o tome

glasova: 1 9,1%

• Ukupno glasova
    11
  • Anketa je zatvorena .

da je sve ovo zavera žena da namagarče magar..mislim, muškarce - ne bi se valjda toliko mučile?
ne bi valjda žena bila niga of da uorld?
ono sve važi kad su neke mikro-situacije u pitanju all right, ali..na makro planu, bojim se da smo se svi okliznuli na istu bananu - a to je novac.

Zbog novca i ambicija, muškarci su utrpali i žene u taj biznis.
A trebaloje da bude druhačije, da muškarci ostanu lovci a da žene čuvaju topli dom i trude se da budu lepe.
Okej i da se međusobno čupaju za kosu..

šteta što svi sa ovog pdf-a rano odu u krevet...
propustili smo čitav sat...a imao sam još brilijantnih razmišljanja

E vidiš to je moj problem! Setim se neke dobre fore kad vozim auto,a kad sednem
za comp-da se ubijem ne mogu da se setim...A one mobilne sprave neću da imam
sobom...Slobodnjak...Samo telefon...
No tu su nove ideje...:hahaha:

..inače muškost je pojam posljedica dvostrukog patrijahalnog morala, a nemoral se ne može ubiti..tako da 'muškost' opstaje i uprkos potrebi za novim i drugačijim rodnim odnosima..zauzeti 'glavnu' stolicu i odlučivati šta je kome dozvoljeno jeste ostala tedenca muške rodne uloge..u uvodnom postu se spominje rodno ispoljavanje..nešto kao približavanje rodnih ispoljavanja oba roda..međutim to je drugi pojam od pojma rodne uloge..rodno ispoljavanje, možda zanimljivo, ali na našim prostorima ne prati promjenu tradicionalnog muškog viđenja sebe i pozicije svoga pola, odn. roda unutar društva i porodice ... iako se 'radi' na promjeni rodnog ispoljavanja suština rodnih uloga nije u korjenu promjenjena...a demografski parametri su nam jasan pokazatelj ...

Sa povecanjem emancipacije zene rapidno nestaje muskost muskarca!

Izjednacavanje polova donosi STVARNO IZJEDNACAVANJE i u biolosko-fizioloskom smislu, a ne samo u pravnom.

Sve je vise muskaraca koji se briju tamo gde se ranije nisu brijali, parfimisu se, sminkaju...

O homoseksualcima i da ne govorimo..

Zene bi zelele "macha" u krevetu i feminiziranog stvora kod donosenja vaznih odluka.

Ako je i od zena - mnogo je....

Bona bi verovatno trebala bit jedini odgovor.

Ali, kako ostali ne mogu bit upućeni u bone; da kažem.

I ponesem "krst" muškog šoviniste težeg nego da ga je autorizovao antonio banderas na speedu-u.

Verujem da ženska emancipacija - u izvitoperenom kontekstu u kojem je (opšte)prihvaćena - štroji muškarca zasukanih rukava i orna. Legitimističko insistiranje na jednakosti među polovima, naopako je kao i instistiranje da je car obučen.

Muškarci i žene nikad neće bit isti i jednaki; ma šta sad E.Yong, vrištući, odlamentirala. Postoje veoma dobri i prirodni i logični razlozi zašto se radi o različitim polovima. Nijedna nabildana muškarača sa ukusom za maloletnice nema čime da parira toj istini. Ako nešto postoji, ne znači da je, nužno, tako.

Postoje situacije u kojima se naša nesretna defektnost i patologija poklopi sa politički korektnim stremljenjima. Sa naglaskom na: politički.

Da li to znači da je opravdana?

U kontekstu evolucije, nije opravdano ništa osim tradicionalnog, konzervativnog - ako baš hoćete - patrijarhalnog sparivanja različitih polova. Kontekst politike; koji će opravdat i dovoljno revne i finansijski potkovane kanibale/pedofile; verujem da se u ovoj priči može zanemarit. Ono što pokušavam da kažem, to je da bi mnogim liberalnim govornicima bilo mudro da razmise šta pričaju; ako ni zbog čeg, onda u svrhu kasnijeg citiranja koje bi ih moglo opljuvat. I izblamirat.

Nikad nije pametno duvat u isti rog sa aktuelnim političkim mišljenjem i nevladinim organizacijama u trendu; obzirom da se već sutra može izrodit harizamtičniji i uverljiviji političar koji će izać sa novim zanimacijama. Nove zanimacije, danas, su verovanje kako je žena sposobna podić isto onoliko teško deblo koliko i njen kolega drvoseča; i kako je depiliranih grudi napuderisan muškarac naprosto jedan koji vodi računa o svojem telesnom zdravlju.

A ne *****.

Sve što sam ikad mogla reć o tom fenomenu, najposle se tiče sledećeg:

priznaću mu prirodnu, logičnu, istorijsku i svaku drugu opravdanost prvi put kad upoznam ženu zaista zadovoljnu svojim trendovskim, fancy muškarcem fazoniranih obrva.

Ja verujem u posledice.

Stoga, i bejaše.

ljudima je u prirodi da žele sve i da ulaze u konflikte s tim
ko što muškarac želi atraktivnu i seksualno veštu ženu a ujedno nevinu, čednu i poštenu
tako je valjda i ženama u prirodi da žele alfa muškarca a ujedno i nežnog i mekanog tipa
mada mislim da su žene tu čak tolerantnije
oprostiće muškarcu nedostatak rafinacije dok će muškarad teško zanemariti ženinu nečednost

ukratko rečeno:

****** muškarac čiju muškost može da ubije bilo kakav spoljašnji faktor

Mamini sinovi vole emancipovane zene, to njih hrani.

Postavlja se pitanje muskosti maminih sinova?

prosta je jednačina za mamine sinove:

mame sovje ljubimce toliko razmaze i razneže skoro kao devojčice, da ovi kad se nađu u muškom društvu moraju da dograde i iskonstruišu a bogami i izmisle "muške" atribute
Tako da postoji pravilo - što veća ptičkica to veći macho i obrnuto..

..naziv teme je apsurdan..kao i anketa.. ako je 'muškost' ugožena po čemu je onda 'muškost' ...nije li to očigledan dokaz uslovljenosti pojma proizvoljnim vrijednostima određenog vremena.. odn. koristi koju je nekom donosila..ako se vrijednost može izgubiti da li je onda vrijednost ... može li se ubiti mudrost..ili inteligencija..ili se zapravo pitamo koliko su zapravo značajne i kome kreirane vrijednosti...

m, za 9 minuta dva genijalna teskta..

ovo vredi makar soma reputacija.
ko ne repovo, daboga se ženi za suknju šlepovo..

Ne mogu da ti dan repku...nepravda...kazu dala sam ti previse....sta bre njih briga kome cu ja da dajem reputacije i koliko puta i zasto je potrebno da "drugima dam reputaciju pre nego sto dam" npr. tebi? Sta kao zloupotrebice se?
Ne razumem.

Back