Da li do kraja citate knjigu koja vam se NE dopada?

Obicno se nateram ako mislim da je knjiga dobra samo je ja ne kapiram. Medjutim, ima nekih koje nikada nisam zavrsila, poput "Majstora i Margarite" - prerano sam je citala i nista je nisam razumela, ili "Igre andjela" koju sam mimo svojih principa pocela da citam na preporuku osobe cije misljenje cenim, ali nisam mogla da se izborim sa tolikom kolicinom bljuvotina pa sam je napustila nesto pre polovine

Tema o najgorim knjigama ja aktuelna i stalno se dopunjuje novim postovima. Ako neko ima knigu za lektiru, a ne dopada mu se mora da je procita ( bar je tako bilo u moje vreme ), odlican primer je "Lelejska gora" M. Lalica, koju mnogi pominju.
Nezgodno je kad vam neko pokloni ili preporuci knjigu, vama se ne dopada :rolleyes:, ali ja takve knjige procitam iz kurtoazije.
Nekada sam citala knjige do kraja, kakve god bile, mada mislim da iskusan citalac vec posle prvih stranica ( sve zavisi njihovog broja ) moze osetiti da li tu ima nesto za njega.
Kao sto sam rekla nekada sam citala sve i svasta do kraja, sad kad vidim da knjiga nije po mom ukusu, lepo je ostavim, zasto da se mucim i silim, a toliko knjiga koje bi se meni dopale stoje ne policama neke biblioteke i cekaju me ;) ?
Uvek postoji mogucnost ponovnog uzimanja knjige u ruke, nakon nekoliko godina, npr. "Uliksa" Dzjemsa Dzojsa nisam procitala, a imam knjigu, gledamo se godinama :shock:, jednom sam probala, nije islo, ali probacu opet. Sad bih mogla da nastavim pricu o dobrim i losim knjigama, knjigama koje bi svako trebao da procita, npr. knjigu koju pominjem, ali da ne sirim pricu.
Pitanje imate u naslovu teme.

obavezno,uvek da

da.
evo citala sam Peto Dete od Doris Lesing i nije mi se uopste svidjelo,vec na sredini sam vidjela da je glupost,bez obzira sto je spistaljica priznate i dobila Nobelovu nagradu,ovo mi se definitivno nije svidjelo ali sam je ipak procitala.
Imaju knjige koje mi se svidjaju,ali nikako da mi ne legnu,vidim da su dobre ali ne mogu da udjem u rutinu da ih citam...i njih obicno ne procitam.

Back