bird again
Buduća legenda
- Poruka
- 28.113
ko se kutlače lati seka persa nikad ne postane![]()

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ko se kutlače lati seka persa nikad ne postane![]()
Nije normalno ali isto tako ni pranje, peglanje, čupanje obrva, depiliranje itd. Lepo sam napisao da samo majka vodi iz krajnjosti u krajnost gde muškarac opet postavlja stvari na svoje mesto.Ali to je nešto sasvim drugo. Sina ne vaspitavaš da zavisi od drugih nego da bude samostalan. Ne rađamo se oženjeni, a kroz momački život ne plivamo u sopstvenoj prljavštini i ne jedemo isključivo u restoranima. Nije normalno da živimo kao u štali.
Ne razumeš pojam " biti mekušac"Nije normalno ali isto tako ni pranje, peglanje, čupanje trepavica, depiliranje itd. Lepo sam napisao da samo majka vodi iz krajnjosti u krajnost gde muškarac opet postavlja stvari na svoje mesto.
Vratimo se malo u praistoriju čiji smo deo mnogo duže nego danas. Žena je prčkala po batri, hranila i pazila decu a vuškarac rizikovao život i išao u lov a kasnije učio decu istim veštinama.
govorim o opstim odlikama, ta povecana opasnost da nesto preraste u narcisoidni poremecaj je samo potencijal koji se ne mora ostvariti, to je nalicje one pozitivne osobine 'zauzimanja za sebe i ne dozvoljavanja da ti drugi govore sta treba da radis'. znas ona Aristotelova podela na lose i dobre oblike vladavine, pa svaki dobar oblik (monarhija, aristokracija, demokracija) ima svog negativnog pandana (tiranija, oligarhija i anarhija ili sta god, zaboravio sam). o tome pricam, ne nuzno da su klinci losi i sl.Opet, sta je lose u svemu tome?
I vidi, ja sam prvi potcenjivao ovu generaciju. Moj najmladji bratanac je sada jedan od glavnih redara na protestima, studira i radi istovremeno, izuzetno je skroman i vredan, najmanje problema je napravio od sve dece u familiji u tinejdzerskom periodu, a eto - ispade najbolji.
A, jedan je od onih za koje smo svi bili ubedjeni da ce biti ekstremno razmazen, nesposoban, ovakav, onakav, jer mu se sve povladjivalo, nije morao prstom da mrdne ni za sta nikada, igrao kao klinac igrice po ceo dan (danas zahvaljujuci tim igricama prica engleski bez akcenta, kao da je rodjen u Oksfordu).
Ovde se pojam "mekusac" koristi uglavnom za ljude koji se ne uklapaju u narativ patrijarhata, i to je sve.
Slabo divanim egipatskine znam da li si čuo da su u Egiptu pronađeni drevni natpisi na kojima piše :
Sada svi idemo u lov, navikni se.![]()
Pa, ne živimo u praistoriji. Poenta je prosta - nećeš živeti kao stoka ako nemaš ženu nego ćeš sebi da spremaš hranu i za sobom da čistiš i spremaš, a održavanje trepavica i malja nije survival skill.Nije normalno ali isto tako ni pranje, peglanje, čupanje trepavica, depiliranje itd. Lepo sam napisao da samo majka vodi iz krajnjosti u krajnost gde muškarac opet postavlja stvari na svoje mesto.
Vratimo se malo u praistoriju čiji smo deo mnogo duže nego danas. Žena je prčkala po batri, hranila i pazila decu a vuškarac rizikovao život i išao u lov a kasnije učio decu istim veštinama.
govorim o opstim odlikama, ta povecana opasnost da nesto preraste u narcisoidni poremecaj je samo potencijal koji se ne mora ostvariti, to je nalicje one pozitivne osobine 'zauzimanja za sebe i ne dozvoljavanja da ti drugi govore sta treba da radis'. znas ona Aristotelova podela na lose i dobre oblike vladavine, pa svaki dobar oblik (monarhija, aristokracija, demokracija) ima svog negativnog pandana (tiranija, oligarhija i anarhija ili sta god, zaboravio sam). o tome pricam, ne nuzno da su klinci losi i sl.
sad, mozemo sa anegdotalnim primerima do sutra, ja imam svoje, ti svoje, tako da to i nema nekog smisla.
kao i od preteranog bavljenja/opsednutosti sobom, a sto cesto rezultira i nepaznjom prema drugima, izmedju ostalog. niko ne zagovara self-hatred, opusteno.Narcisoidni poremecaj ne nastaje od paznje prema sebi, vec od nepaznje prema drugima, sto je potpuno nevezano sa paznjom prema sebi.
uzeo sam to samo kao primer, i ne smatram ja nego covek koga sam citiraoA ako smatras da su monarhija i aristokratija dobre vladavine, onda iebiga....ne znam sta da ti kazem...
Ne zagovara, ali zagovara se neki macho stav sa cutanjem i trpljenjem.kao i od preteranog bavljenja/opsednutosti sobom, a sto cesto rezultira i nepaznjom prema drugima, izmedju ostalog. niko ne zagovara self-hatred, opusteno.
uzeo sam to samo kao primer, i ne smatram ja nego covek koga sam citirao
tocno, kao sto ni konstantna opsesija sobom ne vodi nigdeNe zagovara, ali zagovara se neki macho stav sa cutanjem i trpljenjem.
Ne zaboravi da je vise od 4:1 odnos muskaraca i zena, kod samoubistava kao posledice depresije, a depresija najcesce nastaje upravo zbog tog cutanja i trpljenja, i toga "budi musko" stava.
poenta bi bila to da svaki fenomen ima drugu krajnost u koju moze da se izmetne, nebitan je Aristotel.Aristotel ipak nije ziveo u 21. veku.![]()
Kakve veze ima pranje i peglanje sa čupanjem obrva i depiliranjem???pranje, peglanje, čupanje obrva, depiliranje
Ni da zucnem vise ovde@bird again šta se smeješ, daj bre ženo neki savet za depilaciju i čupanje obrva?? Aman bre pomagaj!!
tocno, kao sto ni konstantna opsesija sobom ne vodi nigde
poenta bi bila to da svaki fenomen ima drugu krajnost u koju moze da se izmetne, nebitan je Aristotel.
Niđe vezeekušac tj sekapersa je pogrdan naziv koji su smislili lenjivci i ograničeni umovi za osobe muškog pola koje su osposobljene da se snalaze.
Pa stvarnoMajku mu kako se ne izdepilirah do sada?
Ti se još ljutiš?Puko si sensei PUKO.
Da ti nisam u kozi![]()
Ne. Nisam dugo bila ljutaTi se još ljutiš?
Ne riseKao što rekoh žene propederišu sina ali tu je otac da mu vrati samopouzdanje i sigurnost![]()