Da li brišete prašinu?

Tema je posvećena ženama ali i mušakrcima, koliko znam oni to rade vrlo retko.

Vidim da ste često na kompu, pored obaveza bitno je da završite neko jelo za doručak,
ručak i večeru, pranje stvari u mašinu za veš to nije problem nego brzo da
raširite veš pa TV serije. :D
'еде се пресна клопа, а не треба се ни пресвлачити пречесто.
Ali ima i sitnijih stvari u kući , recimo, da li primećujete pauke i paučine po uglovima plafona, među
zidovima, cantimetar prašine na stolu i na regalu i polici,oko stolice, ispod kakvog stola....
primećujete li prljavštine na prozorima, kada ste zadnji put brisale? I da li usisavate tepih
i pokupite gomilu šaka kose sa tepiha, stazu, brišete li pločice. :D
Једном месечно ангажујем жену да помогне жени.
Померим намештај на средину собе, извучем тепихе напоље на штанглу за простирање и лупање истих, скинем завесе и разбацам децу код баба и деда.
Вратим се увече због тепиха и намештаја.
Čak vam unutrašnji ormani puni nereda i nesklapljane garderobe, izgužvane ali bitno je da zatvarate
orman pa se to ne vidi.
Нису.
Muževi i deca bacaju prljave gaće u kupatilu na vidljivo mesto tako da vam gost iznenada bane
kod vas a vi zatečeni i potpuno nespremni, da li ste svesni da gost sve to vidi a vi ste u slobodno
vreme najviše posvetili krstarici. :D
Купиш плетене корпе и стари веш ужива.
Тако е!

Muz na poslu, deca u skoli....
odoh da usisavam.... :zper:

Doduse, moje cure su velike pa mi nekako puno lakse kad nas tri to sve dovatimo.....

Generalka je jednom nedeljno, a ovako povremeno usisavanje mrvica po potrebi, a potreba je maltene svaki dan.... :)
Jedna stvar mi ide na zivce - dlake.... ja i cure, duga kosa sve tri.... dobro je pa nema u jelu..... inace je vidim svuda po kuci, iako usisavam..... :think:

а шта је то прашина?
чиме се то брише?
јел то оно по телевизору, кад дунеш а оно лети?
и шта кажеш то треба да се брише :think:
а паучина не треба да се брише, она је корисна, хвата муве

Ставила сам забрану на куповину и поклањање свих врста сувенира, фигурица и неупотребљивих ствари,
уместо тога увек могу да ми купе нешто јестиво и потрошно. :)
Тако да немам проблема са брисањем прашине, бришем једном у два месеца, требало - не требало!

e teme...
sta covek, mislim zena, da napise na ovo?
jel' sad da pisemo da nam je sve prljavo pa da ti bude lakse? ups :lol:

ja sam pre nekih dva meseca otpustila svoju "pomoc u kuci". toliko se zalila da ima puno posla, da smo neuredni i sl.
sad sama cistim svoju kucu i nije mi tesko, cak je i opustajuce :) prosto se pitam za sta sam davala pare?! :ajmo:

Ma da, lakše mi je da sve vas dignem na noge pa u akciju na čišćenje, koliko je to zdravo, dobra gimnastika za ponešto. :okok:
Sad si vid'la kako se štedi novac kad imaš noge, ruke i vreme. :lol:

Uistinu, volim da dolazim nenajavljena pa banem pa da lepo osmotrim k'o general. Istina, mnoge od moje rođake, drugarice i prijateljice sve je prljavo tamo pa kukaju kako im niko ne dolazi u posetu a raduju se meni. :confused:

A kako je kod mene, svako ko je prespavao kod mene, vele, k'o u HOTEL PRVE KLASE. :andjeo:

Muz na poslu, deca u skoli....
odoh da usisavam.... :zper:

Doduse, moje cure su velike pa mi nekako puno lakse kad nas tri to sve dovatimo.....

Generalka je jednom nedeljno, a ovako povremeno usisavanje mrvica po potrebi, a potreba je maltene svaki dan.... :)
Jedna stvar mi ide na zivce - dlake.... ja i cure, duga kosa sve tri.... dobro je pa nema u jelu..... inace je vidim svuda po kuci, iako usisavam..... :think:

To je zaista jedno čudo, da mi je znati zašto da ne padaju u šerpu i tanjir. :huh: To je za nešto što beže. :mrgreen:

Poslednja izmena:
Ae evo nešto novo, niko od vas nije setio. :roll:

Posle jela, je li ostavljate gomilu tanjira, nekoliko šerpe u sudove za pranje pa da vam mirišu do vrata nekoliko dana ? :mrgreen:
Onda odjurite do kompa i ulogujete na krstaricu do besvesti? :ajmo:

Ne pokrivate li poklopce na mleko, čorbu, punjene paprike, šta god da padaju prašine u njih? :aha: Vraćate li hleb tamo gde mu je mesto? :lol:

(ovo sam sve videla kod rođake, kakav nered, sačuvaj me Bože)

Eh, prašina je mila majka...Prvi mjesec, dva sve sam radio, usisavao, sudove prao, prašinu brisao...
Međutim, kako je vrijeme odmicalo i bračni staž to sam laganini prepuštao mojoj ljepšoj polovini tako da je ona danas u tome glavna......ne želim da joj smetam....

Posle jela, je li ostavljate gomilu tanjira, nekoliko šerpe u sudove za pranje pa da vam mirišu do vrata nekoliko dana ? :mrgreen:

Ne pokrivate li poklopce na mleko, čorbu, punjene paprike, šta god da padaju prašine u njih? :aha: Vraćate li hleb tamo gde mu je mesto? :lol:

..rodjaka ti je forumshica..? :lol: ..koja, koja..? :rotf:

..sudovi u mashinu za pranje, svako svoje..
..mleko se ne kuva (ima tome desetak godina vec) samo u SPS prodavnicama sam chula da ima tih u kesama..
..ruchak se hladi poklopljen, kako se i dokuvao (shtedi se struja, ne zbog para, zbog Planete :heart: )
a hleb se kod nas jede dok se ne pojede, pa je na par teshkih lekcija svako ukapirao shta da uradi sa ostatkom
kad zavrshi sa jelom.. :)

..rodjaka ti je forumshica..? :lol: ..koja, koja..? :rotf:

..sudovi u mashinu za pranje, svako svoje..
..mleko se ne kuva (ima tome desetak godina vec) samo u SPS prodavnicama sam chula da ima tih u kesama..
..ruchak se hladi poklopljen, kako se i dokuvao (shtedi se struja, ne zbog para, zbog Planete :heart: )
a hleb se kod nas jede dok se ne pojede, pa je na par teshkih lekcija svako ukapirao shta da uradi sa ostatkom
kad zavrshi sa jelom.. :)
А и не знам због чега би неко коовао већ пастеризовано млеко?

E, ovo sa sudovima umirisanim od stajanja naj volem da radim na +40[SUP]0[/SUP]C :mrgreen: ( Jooooj, kakve mi se gadne asocijacije javljaju, bljaaaaaak )

Ne, naravno. Sudovi se spuste u mašinu, šerpe operu na ruke. Jedino ako je neki pleh u pitanju, nešto što je pečeno u rerni, onda sipam vruću vodu i malo ferija i pustim da odstoji neko vreme, pola sata uglavnom. I onda se lakše opere.
I onda sednem da popijem kafu.
Poklapam sve što ide u frižider a stoji u šerpi, činiji, tanjiru.
E, ovo za hleb ne razumem. Da li misliš na hleb koji nije isečen - naravno da se vrati na mesto. Ili hleb koji je preostao od nedojedene kriške? To se uglavnom pojede, ako ne, ostavi se na stranu ( imamo jedan kutak ) da se osuši, pa meljemo prezle, ili ako ima više, čuvamo pa damo rodjacima kad dodju, za prajce. ( za prasiće, naravno :lol: ) A u zadnje vreme čuvamo za Prijatelja. To je jedan kucov kog hranimo i nadamo se neostvarivom... ali to je za drugu temu...

E, ovo sa sudovima umirisanim od stajanja naj volem da radim na +40[SUP]0[/SUP]C :mrgreen: ( Jooooj, kakve mi se gadne asocijacije javljaju, bljaaaaaak )

Ne, naravno. Sudovi se spuste u mašinu, šerpe operu na ruke. Jedino ako je neki pleh u pitanju, nešto što je pečeno u rerni, onda sipam vruću vodu i malo ferija i pustim da odstoji neko vreme, pola sata uglavnom. I onda se lakše opere.
E, ovo za hleb ne razumem. Da li misliš na hleb koji nije isečen - naravno da se vrati na mesto. Ili hleb koji je preostao od nedojedene kriške? To se uglavnom pojede, ako ne, ostavi se na stranu ( imamo jedan kutak ) da se osuši, pa meljemo prezle, ili ako ima više, čuvamo pa damo rodjacima kad dodju, za prajce. ( za prasiće, naravno :lol: ) A u zadnje vreme čuvamo za Prijatelja. To je jedan kucov kog hranimo i nadamo se neostvarivom... ali to je za drugu temu...
Потопиш у воду, кокошке се одвале од тога!!!

:klap: :ok: kao da si me vid'la negde pa me imitiraš. ;) sem da na +40'C sudovi mora da budu oprani, ja jednostavno ne podnosim neki miris u sobi čak i dezodorans i lak za kosu. Užas.

Mislim na neojeden hleb što je ostalo, da se vrati u fioku u kesu gde može da ga drži svežim i dugotrajnim i što manje mrvice. I ako ostane to je za prezle. ;)

Nije forumšica, čak i ne zna rad na kompu. :lol:

Не чисти, не пере, не форумаши - она мора да је ванземаљац или троши време на лепше и паметније ствари :zper:

А ти, када ти је већ као у хотелу прве класе, могла би мало да припомогнеш нама несавесним форумашицама.

Ја баш и нисам госпођа прашина, паукове најбоље обожавам, а изем ти кућу у којој не смрди на неопране судове :)

Back