Da li brišete prašinu?

Evo i mene opet :D

Kud sam i spominjala glupi veš, samo što sam završila sa kuckanjem, poče mašina da mi pišti. Ja tamo, znam da nije vreme još da završi, a ona pokvarena, prijavljuje kvar.
Eto, da nije interneta, ja bih se sada nervirala i pitala šta joj je, koliki je kvar i slično. A ovako sam izguglala da F3 znači da je pregoreo grejač.
Pravda za internet i žene - konzumente istog :ok:
Pa i po cenu neobrisane prašine :ok:
Super - pokvarena mašina je sjajan povod da se kupi nova, naravno, zajedno sa sušilicom. Em više nećeš prostirati veš, em se manje gužva pa ne moraš ni da peglaš.
I tepihe treba izbaciti iz kuće jer su leglo prašine, moraju povremeno da se ribaju, i nisu brate više ni moderni.
Isto je sa zavesama - sada su moderni venecijaneri.
Sudove peru sudomašine, rerne imaju opciju za samočišćenje, ringle su staklene i lako se brišu a podove brišu paročistači.
Ni kojekavih ukrasa više nema jer je u modi minimalizam, a knjige su postale elektronske pa ne skuplju prašinu.
I svu tu silnu tehničku pomoć savremena žena može kupiti zato što na netu izgoogla gde je koji aparat na akciji.
Pa recite onda da se ne isplati sedeti za kompom!

Super - pokvarena mašina je sjajan povod da se kupi nova, naravno, zajedno sa sušilicom. Em više nećeš prostirati veš, em se manje gužva pa ne moraš ni da peglaš.
I tepihe treba izbaciti iz kuće jer su leglo prašine, moraju povremeno da se ribaju, i nisu brate više ni moderni.
Isto je sa zavesama - sada su moderni venecijaneri.
Sudove peru sudomašine, rerne imaju opciju za samočišćenje, ringle su staklene i lako se brišu a podove brišu paročistači.
Ni kojekavih ukrasa više nema jer je u modi minimalizam, a knjige su postale elektronske pa ne skuplju prašinu.
I svu tu silnu tehničku pomoć savremena žena može kupiti zato što na netu izgoogla gde je koji aparat na akciji.
Pa recite onda da se ne isplati sedeti za kompom!

Ko je to ikad rekao:lol:?

Tema je posvećena ženama ali i mušakrcima, koliko znam oni to rade vrlo retko.

Vidim da ste često na kompu, pored obaveza bitno je da završite neko jelo za doručak,
ručak i večeru, pranje stvari u mašinu za veš to nije problem nego brzo da
raširite veš pa TV serije. :D

Ali ima i sitnijih stvari u kući , recimo, da li primećujete pauke i paučine po uglovima plafona, među
zidovima, cantimetar prašine na stolu i na regalu i polici,oko stolice, ispod kakvog stola....
primećujete li prljavštine na prozorima, kada ste zadnji put brisale? I da li usisavate tepih
i pokupite gomilu šaka kose sa tepiha, stazu, brišete li pločice. :D

Čak vam unutrašnji ormani puni nereda i nesklapljane garderobe, izgužvane ali bitno je da zatvarate
orman pa se to ne vidi.

Muževi i deca bacaju prljave gaće u kupatilu na vidljivo mesto tako da vam gost iznenada bane
kod vas a vi zatečeni i potpuno nespremni, da li ste svesni da gost sve to vidi a vi ste u slobodno
vreme najviše posvetili krstarici. :D

Je li tako? :)

Primećujem samo ono što me interesuje, a ostalo samo slučajno, ako se recimo zagledam u tačku na plafonu dok kafenišem i pušim. Primetim na primer prašinu i paučinu, ali retko kada shvatim da to ima neke veze sa mnom. Živim ja, živi pauk. Lepo stvorenje, a kako je samo brz! Nemam pojma šta gosti primećuju, ja primećujem da sam ih opet nahranila i napila - malo li je? Serije na TV-u ne gledam, ali imam jedno 2 000 filmova u stanu (bez serija) tako da tu nema zime. Šta si još pitala? Koliko često perem prozore? Imam debele zavese na prozorima - volim potpunu tamu, kao u bioskopu, dok gledam filmiće :bye:

imam veliko dete i cetiri ljubimca u kuci..
sve tepihe sam podigla jos kad sam dete skidala sa pelena i ucila na nosu..
bio joj sladak jedan cosak tepiha da se upiski redovno..
stafordkinja koja nam je tada usla u kucu je to shvatila kao primer, pa je isti cosak koristila i ona..
tad sam tepihe imala poslednji put na parketu..sa tepisima su napolje izasle i zavese..
a onda vremenaom je minimalizovan i namestaj..volim da imam prostor oko sebe i da me ne guse stvari..sve sto ne koristim, bude poklonjeno..ako ne nekom bliskom, cige svaki dan prolaze i poklonu se jako obraduju..
volim da boravim u cistom..generalka dva puta godisnje gde se bukvalno svaka sitnica pomeri, opere i ispolira..
jednom nedeljno generalno sredjivanje - usisavanje, brisanje prasine, pranje prozora ( :worth: hvala onom ko izmisli magicne krpe i mer za stakla), brisanje parketa..kad pada kisa, parket se brise skoro svaki dan..
kupatilo korsitimo samo nas dve pa je zadovoljavajuce uredno..i koristi ga retriverka kad je sezona petardi :sad2:

Vidim da ste često na kompu, pored obaveza bitno je da završite neko jelo za doručak,

Ali ima i sitnijih stvari u kući , recimo, da li primećujete pauke i paučine po uglovima plafona, među
zidovima, cantimetar prašine na stolu i na regalu i polici,oko stolice, ispod kakvog stola....
primećujete li prljavštine na prozorima, kada ste zadnji put brisale? I da li usisavate tepih

Čak vam unutrašnji ormani puni nereda i nesklapljane garderobe, izgužvane ali bitno je da zatvarate
orman pa se to ne vidi.

Muževi i deca bacaju prljave gaće u kupatilu na vidljivo mesto tako da vam gost iznenada bane
kod vas a vi zatečeni i potpuno nespremni, da li ste svesni da gost sve to vidi a vi ste u slobodno

Uuuu je..te ala ti je tema:confused: jel ti to o sebi divaniš ili šta???
Ja sam recimo često za kompom, ali najviše uveče kada sve što imam poradim, ceo dan je uključen pa s vremena na vreme bacim pogled, imam li neke poruke ili nešto slično.
"Muževe" i decu sam vaspitavala od prvog dana da se prljav veš baca u korpu, ko to nije poštovao, njegove gaće letele u kantu za smeće, tako da ako gost dođe, nema šanse da nađe nešto prljavo na podu bilo gde, a ja na krsti volim da se zezam u slobodno vreme, svako sebi određuje kada mu je slobodno vreme i vreme dangube na krsti.
Prašina se briše redovno, u mojoj kući svaki drugi dan, malo praško, malo krpa, a imam i kirby pa mi još lakše, jednim potezom zeznem i prašinu sa tepiha i paučinu po ćoškovima.
Opet mislim da je ovaj post čista zajebancija ili jednostavno ti živiš ovaj život koji si opisala, pa ko veliš aj da nađem istomišljenike a da ne ispadnem jedina aljkavuša:D

Uuuu je..te ala ti je tema:confused: jel ti to o sebi divaniš ili šta???
Ja sam recimo često za kompom, ali najviše uveče kada sve što imam poradim, ceo dan je uključen pa s vremena na vreme bacim pogled, imam li neke poruke ili nešto slično.
"Muževe" i decu sam vaspitavala od prvog dana da se prljav veš baca u korpu, ko to nije poštovao, njegove gaće letele u kantu za smeće, tako da ako gost dođe, nema šanse da nađe nešto prljavo na podu bilo gde, a ja na krsti volim da se zezam u slobodno vreme, svako sebi određuje kada mu je slobodno vreme i vreme dangube na krsti.
Prašina se briše redovno, u mojoj kući svaki drugi dan, malo praško, malo krpa, a imam i kirby pa mi još lakše, jednim potezom zeznem i prašinu sa tepiha i paučinu po ćoškovima.
Opet mislim da je ovaj post čista zajebancija ili jednostavno ti živiš ovaj život koji si opisala, pa ko veliš aj da nađem istomišljenike a da ne ispadnem jedina aljkavuša:D

Pokrenula sam temu jer znam da žene ovde najviše vise, neke su vredne a neke zapostavljaju a imaju dugačak dan. I ovako idem u posete i primećujem u njihovoj prostoriji, dve tri žene u kući a da ne brišu paučinu i prašinu. :confused: :roll: Ja ne divanim sebe, prosto volim da mi kuća odiše na čistoću i svežinu. ;) i ovako u posetu volim da meni bude prijatno i lepo a ne da komentarišem lenjost. :lol:

orman pa se to ne vidi.

Nije tako :lol:
Prašina se briše svaki, svaki drugi dan, usisavanje svakodnevno pod obavezno, ( po potrebi pretrčim i još koji put kad klinac izmrvi), prljav veš se stavlja u korpu a mašina radi svakodnevno tako da nema gomilanja, jedino sa peglanjem ponekad zaostajem :rumenko:, sačekam par dana da se napravi gomilica pa onda zasučem rukave i odradim to. Ormani su pristojno uredni i složeni, sve ima svoje mesto, nekada presložim, mada najčešće ni nema potrebe. Jednom nedeljno malo detaljnije spremanje, pomeranje stvari, briskanje po ćoškovima i manje dostupnim mestima. Prozora imam dosta pa ih uglavnom ne perem sve odjednom, nego deo po deo, po potrebi i sve ali najčešće ne. Paukova i nema baš tako da nema ni paučine, ili jako retko. Kuhinju i kupatilo redovno održavam, tu mora da bude higijena na nivou. I takooo... Ne zapuštam i ne gomilam, nego svakodnevno održavam i to je to.
Imam sreće pa je muž pedantan i uredan (čak pica.zla za neke stvari :lol:), tako da tu muku ne mučim jer ne moram da idem za njim i radim dupli posao. Čak ponekad hoće i da pomogne :mrgreen:
Tako da bi nenajavljeni gosti mogli da zateknu razbacane igračke, možda neku neopranu čašu ili šoljicu i poneku mrvu sveže ugaženu i to je to. :cool:

Ovde sve neke savršene žene, pedantne i mnogo vredne. Ne pripadam takvima. I uopšte mi nije važno šta će da misli onaj ko mi dođe u posetu, jer ako će da dolazi da zagleda prašinu i mrvice, bolje nek ne dolazi. Kod nas spremanje jednom nedeljno, ribanje kupatila, usisavanje, prašina i to je to. Mm ima fobiju od prepedantnih žena kao što je njegova majka koja je imala bele tepihe u stanu i mrvice na koje naiđe sakupljala u džepove kućne haljine. Takvo njeno ponašanje i još neke sitnice su je dovele do razvoda.
Inače kod nas se ne ulazi obuven pa prema tome ne mislim da ima neke preterane prljavštine. I niko od nas nema alergiju na grinje, prašinu i sl, valjda smo stekli imunitet u "prljavom" okruženju.

Ovde sve neke savršene žene, pedantne i mnogo vredne. Ne pripadam takvima. I uopšte mi nije važno šta će da misli onaj ko mi dođe u posetu, jer ako će da dolazi da zagleda prašinu i mrvice, bolje nek ne dolazi. Kod nas spremanje jednom nedeljno, ribanje kupatila, usisavanje, prašina i to je to. Mm ima fobiju od prepedantnih žena kao što je njegova majka koja je imala bele tepihe u stanu i mrvice na koje naiđe sakupljala u džepove kućne haljine. Takvo njeno ponašanje i još neke sitnice su je dovele do razvoda.
Inače kod nas se ne ulazi obuven pa prema tome ne mislim da ima neke preterane prljavštine. I niko od nas nema alergiju na grinje, prašinu i sl, valjda smo stekli imunitet u "prljavom" okruženju.

Tako je i kod mene (nisam obratio paznju,mozda je pitanje samo za zene,ali svejedno cu odgovoriti :lol:). Jednom nedeljno usisamo i obrisemo prasinu,i veci deo dana provodimo van kuce,nekad se desi da danima nismo tu,tako da i nemamo puno vremena za briskanje...
Ljudi koji dolaze kod mene ne obracaju paznju na to da li ima prasine ili je tu neki zaboravljeni omot od cokoladice,jednostavno,ne druzim se sa ljudima koji stavljaju takve stvari ispred prijateljstva. Da im smeta,ne bi dolazili. A i da se razumemo,ja ne plivam po djubretu,samo jednostavno nije sterilno i sredjeno stalno. Kreativni nered,sto bi neki rekli. :lol: nije prljavo,samo su stvari ponekad zaista razbacane.

sad kad sam citala sta je marge napisala, setila sam se razgovora od pre desetak dana sa drugom..
decko je u tridesetim godinama..bavio se muzikom profesionalno, poznat..lep, zgodan, pametan..
pricamo nesto na temu veza i pitam ga je l se smirio napokon..
- ma gde da se smirim, kad nemam s kim? da li ti znas kakve su danasnje devojke?
pa znam,. al i ne znam..takve su bile i ranije..mislim, gde je problem?
- evo gde! kako bre takva sutra da bude majka i zena i ona nekog da vaspitava??? bio sam na letovanju sa ortakom..sad smo se vratili pre dve nedelje..mesec dana..pravi odmor..upoznam tamo nekoliko devojaka za to vreme i sve haos! evo slusaj, pa mi ti kazi jesam li u pravu ili nisam!
smuvam prvu, odemo u moju sobu, vino..prica..padne seks..skinem se ja, skida se ona..I BACA GACICE NA POD!!!! :eek: da li mozes da zamislis - NA POD!!! kako bre ona sutra nekog da vaspita????

- pa ne znam, mozda je devojka bila uzbudjena..sta si ti hteo? da slozi garderobu preko fotelje pre seksa?

- ma nisam, ali bre odmah je otpala..gde s njom da pravim neku pricu? upoznam drugu..lepa kao san! isto odemo kod mene u sobu..sve bude kako treba..pice, skinemo se, seks..ostane ona da prespava u mojoj sobi..ujutru ja prvi ustanem i odem u kupatilo..izadjem, a tamo imam sta da vidim..na komodi mi je stajala cinijica sa bombonama..ONA JE JELA BOMBONE I SVE PAPIRICE BACILA NA KOMODU!!! e zamisli!!!
- izvini, a gde je trebala da ih baci kad si ti bio u kupatilu?
- kak0 gde, pa mogla je lepo da ih pokupi..nisam ja frik..pustim je i cekam da vidim sta ce da radi..i nista! ostavila papirice onako razbacane i otisla! ja da skupljam za njom??? naravno da vise nisam hteo da je vidim! zamisli da lje, upoznam trecu..isto sve bude super..izgleda ko boginja, pametna..skolovana..zavrsimo mi kod mene u sobi..sve tu bude ok..prespava i ona kod mene...ujutru ode u kupatio..kako je ulazila, saplete se o tepihic koji stoji ispred umivaonika..ja je gledam,a ona nista..ajde nije morala da se sagne, al mogla je makar nogom da ga namesti! a ona nista, aljkavusa jedna!
kad sam polazio, poslednje vece upoznam ruskinju..lepa kao san!sve, ali bas sve na njoj je samo da pozelis..isto sve bude kao i sa drugima..al je sve bilo ok..prespava kod mene..ode ujutru da opere zube, saplete se o onaj tepihic, i odmah se sagne da ga namesti!!! TO JE BRE DEVIJKA!!! a ne ko one aljkuse! ma odmah bi je zenio, samo da nije ruskinja!

:roll:

Poslednja izmena:
A da li meni smeta kada uđem u nečiji dom koji nije sređen kao apoteka. Pa , ne smeta mi, osim par sitnica koje me mogu lično ugroziti. U stvari mogu da se setim samo jedne stvari koja mi jako smeta, a to je da je u kupatilu mokar pod pa da ja tu zgazim sa čarapama ili bosa. I smetaju mi dlake na sapunu (ako je u pitanju običan a ne tečni sapun). Ostalo je stvar izbora domaćina i njihov a ne moj problem.

sad kad sam citala sta je marge napisala, setila sam se razgovora od pre desetak dana sa drugom..
decko je u tridesetim godinama..bavio se muzikom profesionalno, poznat..lep, zgodan, pametan..
pricamo nesto na temu veza i pitam ga je l se smirio napokon..
- ma gde da se smirim, kad nemam s kim? da li ti znas kakve su danasnje devojke?
pa znam,. al i ne znam..takve su bile i ranije..mislim, gde je problem?
- evo gde! kako bre takva sutra da bude majka i zena i ona nekog da vaspitava??? bio sam na letovanju sa ortakom..sad smo se vratili pre dve nedelje..mesec dana..pravi odmor..upoznam tamo nekoliko devojaka za to vreme i sve haos! evo slusaj, pa mi ti kazi jesam li u pravu ili nisam!
smuvam prvu, odemo u moju sobu, vino..prica..padne seks..skinem se ja, skida se ona..I BACA GACICE NA POD!!!! :eek: da li mozes da zamislis - NA POD!!! kako bre ona sutra nekog da vaspita????

- pa ne znam, mozda je devojka bila uzbudjena..sta si ti hteo? da slozi garderobu preko fotelje pre seksa?

- ma nisam, ali bre odmah je otpala..gde s njom da pravim neku pricu? upoznam drugu..lepa kao san! isto odemo kod mene u sobu..sve bude kako treba..pice, skinemo se, seks..ostane ona da prespava u mojoj sobi..ujutru ja prvi ustanem i odem u kupatilo..izadjem, a tamo imam sta da vidim..na komodi mi je stajala cinijica sa bombonama..ONA JE JELA BOMBONE I SVE PAPIRICE BACILA NA KOMODU!!! e zamisli!!!
- izvini, a gde je trebala da ih baci kad si ti bio u kupatilu?
- kak0 gde, pa mogla je lepo da ih pokupi..nisam ja frik..pustim je i cekam da vidim sta ce da radi..i nista! ostavila papirice onako razbacane i otisla! ja da skupljam za njom??? naravno da vise nisam hteo da je vidim! zamisli da lje, upoznam trecu..isto sve bude super..izgleda ko boginja, pametna..skolovana..zavrsimo mi kod mene u sobi..sve tu bude ok..prespava i ona kod mene...ujutru ode u kupatio..kako je ulazila, saplete se o tepihic koji stoji ispred umivaonika..ja je gledam,a ona nista..ajde nije morala da se sagne, al mogla je makar nogom da ga namesti! a ona nista, aljkavusa jedna!
kad sam polazio, poslednje vece upoznam ruskinju..lepa kao san!sve, ali bas sve na njoj je samo da pozelis..isto sve bude kao i sa drugima..al je sve bilo ok..prespava kod mene..ode ujutru da opere zube, saplete se o onaj tepihic, i odmah se sagne da ga namesti!!! TO JE BRE DEVIJKA!!! a ne ko one aljkuse! ma odmah bi je zenio, samo da nije ruskinja!

:roll:

Vidiš kako ovaj dečko ne voli domine dame il' devojke koje vole da su gazdarice i gospođe, bacati stvari i đubre okolo. :lol:

A da li meni smeta kada uđem u nečiji dom koji nije sređen kao apoteka. Pa , ne smeta mi, osim par sitnica koje me mogu lično ugroziti. U stvari mogu da se setim samo jedne stvari koja mi jako smeta, a to je da je u kupatilu mokar pod pa da ja tu zgazim sa čarapama ili bosa. I smetaju mi dlake na sapunu (ako je u pitanju običan a ne tečni sapun). Ostalo je stvar izbora domaćina i njihov a ne moj problem.

Ma baš te briga kako izgleda drugi dom i ne moraš to njima da skreneš pažnju isto i oni kod tebe, ali eto našla si neoprostivu sitnicu. Dobro je da si ih spomenula: mokre pločice (a ne mokar pod :lol: ) e to posle kupanja il' tuširanja na ženi je da briše pločice a ne muški. I naravno, dlake na sapunu, i ja se toga zgrozavam, a tek kose na lavabou il' u kadi toga ima. :lol:

I poslednje što ja vidim ovde možda niko nije spomenuo čak i najmanje se sete a to je brisanje lustera. :mrgreen:

ајде бре шта вам је ово јетема за зајебанцију, ви сте схватили преозбиљно
jeбем ти прашину, шта имам да је бришем кад ће поново да падне :lol:

i sta se na kraju dobije od tolikog sredjivanja, osim toliko vremena koje je moglo da se utrosi na bolji nacin?

ja nikad necu zaboraviti kada je moja baka umrla(pre neke tri godine), a koja je bila takva picajzla, nigde ni trunke prasine, ni jedan sud u sudoperi, resice na tepihu pod pravim uglom,prozori koji se ciste svakodnevno...
i kad smo posle nekog vremena od mozda godinu dana nakon njene smrti otisli u njen stan u nameri da ga sredimo i izdamo, a u kom je sve jos bilo nepromenjeno posle njene smrti. Kako je to bilo tuzno za videti!!! sve je bilo bas kako je ona ostavila, ma kao da ce svaki cas da izadje iz kuhinje, a stan prljav, tri tone prasine, zagusljiv, budj u vazduhu, sav posiveo... Bukvalno sam stajala tamo i prosto konstatovala konacan ishod te vecite bitke: baka umrla, prasina pobedila. Kamo srece da je nikad nije ni vodila, koliko bi lepih trenutaka jos u zivotu mogla da ima.

kuća da valja pas bi je imao...ko nas je zahebo i nagovorio da iz pećine izađemo...mrzim prašinu,mrzim grad,mrzim usisivač,mrzim ribanje....meteoru,oca ti tvoga kad ubi dinosauruse i donese nas ovde...:vudu::vudu::vudu::vudu::vudu::vudu::azdaja::azdaja::azdaja::azdaja::azdaja::azdaja::azdaja::udriglavu::udriglavu::udriglavu::udriglavu::udriglavu::udriglavu::udriglavu::udriglavu::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash:

Poslednja izmena:
kuća da valja pas bi je imao...ko nas je zahebo i nagovorio da iz pećine izađemo...mrzim prašinu,mrzim grad,mrzim usisivač,mrzim ribanje....meteoru,oca ti tvoga kad ubi dinosauruse i donese nas ovde...:vudu::vudu::vudu::vudu::vudu::vudu::azdaja::azdaja::azdaja::azdaja::azdaja::azdaja::azdaja::udriglavu::udriglavu::udriglavu::udriglavu::udriglavu::udriglavu::udriglavu::udriglavu::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash::dash:

Ево, илустрације ради, колико се слажем са тобом:
Пита ме петогодишња ћера:"Мама, а шта ти у ствари волиш да радиш" поводом тога што ја цео овај твој арсенал испалим кад год треба да усисавам, бришем прашину, кувам, пеглам ...
И шта да јој кажем: волим само да читам, путујем и слушам музику, а све остало радим зато што морам :sad2:

volim i ja da putujem i forumasim i bavim se sportom i volim da radim svoj posao..i jedan i drugi..
ali volim i da sredjujem i da boravim u cistom..
i to volim ja da uradim, ne da mi ocisti neko drugi..
ne volim samo da peglam.
evo to sada radim..s pauzama..:roll: jos trecina gomile..

е ја не волим да сређујем кућу, признајем
(а ко признаје пола му се додаје)
јер сваки дан радиш једно те исто
ебем му матер јуче сам усисавала, данас морам поново, у пм
па јуче сам раширила веш и јутрос опет неки веш
сваки дан једно те исто, марш бре ти кућни послови

Huh, nisu oni baš tako uvredljive i strašljive prirode, pa da zbrišu:neutral:nego taman jedan završiš, kad te drugi čeka iza ćoška.
Ima moja mama izreku: samo žena koja neće-nema posla u kući!

Nego mnogo je tu i do organizacije i vaspitanja. Ja se trudim da raspodelim posao na sve članove, nekad mi manje, nekad više uspeva, ali neosporno je da je žena "mozak operacije", a bogami i ruke i noge i kičma...:rumenko:
Najgore što niko ni :worth:da kaže! Sve se to podrazumeva, kao da se samo odrađuje:think:

Potpuno se slažem u svakom pogledu :super:, samo još dodajem da i u kuhinju treba baciti bombu - ili kuvaš, ili pereš sudove, ili ribaš šporet, pa onda opet ispočetka :evil:.
Ako je ova tema i postavljena iz zezanja, ipak je ubola suštinu.
POLA ŽIVOTA NAM POJEDOŠE KUĆNI POSLOVI!

Back