- Poruka
- 33.624
Norma Kampl:Опет...
Зар су само "патријоте" против Југославије?
Е, неће бити.
ma ima i onih drugih ali patrijote su bas protiv
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Norma Kampl:Опет...
Зар су само "патријоте" против Југославије?
Е, неће бити.
Не.adem_ks:ma ima i onih drugih ali patrijote su bas protiv
Norma Kampl:Не.
Они се разликују по врсти и "распореду" разлога зашто су против.
Али, мислим да је генерално - ВЕЋИНА људи у ствари - против.
Штавише, мислим да свако ко озбиљније размисли, РАЦИОНАЛНО, а не понесен емоцијама, некаквом носталгијом, и бесмисленим поређењем оног доба са неким каснијим, - МОРА доћи до закључка да је - против - једина разумна опција.
Мислим да не грешим.adem_ks:gresis, ali imas pravo, mislim da pogresis
Штавише, мислим да свако ко озбиљније размисли, РАЦИОНАЛНО, а не понесен емоцијама, некаквом носталгијом, и бесмисленим поређењем оног доба са неким каснијим, - МОРА доћи до закључка да је - против - једина разумна опција.
Mi sad i jesmo u ovako nezgodnom položaju oko Kosova zato što su mnogi umislili da je rešenje u etničkom čišćenju. Zato je sada prostor na kome žive Srbi daleko manji nego pre.jeremijabg:da tito ne dade autonomiju Kosovu 74 god,sad bi siptari mogli samo da se sele ako im se ne svidja.....normalno da je Adem nostalgichan!
Sviđalo se nekome ili ne, Milošević je prvi prekršio ustav Jugoslavije. To je činjenica.Enfroz2891.:I te prichice koje se ovde prichaju kao"svi su po malo odgovorni za raspad Jugoslavije" nisu tachne.Srbe kao stranu u svim prethodinim ratovima moguce je optuzivati za bilo shta ali da su zeleli vecinski ili uopshte raspad Jugoslavije jednostavno je apsolutna laz.Svi mogu da budu pomalo odgovorni za nachn na koji se Jugoslavija raspala,ali za sam raspad je valjda prostom logikom stvari kriva ona strana koja iz drzave zeli da izadje..
Naravnoadem_ks:stavise mislim da svako ko ozbiljnije razmisli, racionalno a ne ponesen negativnim emocijama, i da bez obzira na nostalgiju, ako uporedi ono doba sa bilo kojim kasnijim [do sada] mora doci do zakljucka da je -ZA- a to je jedina razumna opcija.
ps. ako nista drugo [povratak ili ne] tada se puno, ali bas puno bolje zivelo
nesha taxista:Naravno
Duboko sam ubeđen da ja većina Albanaca prihvatila Jugoslaviju kao svoju zemlju, dok Srbiju nije nikada. Tvoj me post samo učvršćuje u tom ubeđenju.
was:Da li biste voleli da ponovo jedan covek kao Tito dodje na celo "nasih naroda i narodnosti" ili mislite da Srbija i ostale zemlje ex- Jugoslavije treba same da se brinu o sebi?

nesha taxista:Malo je to. Znaš li ti koliko je bilo Dušanovo carstvo?
. Ako Bog da... opet.Amin.Anastazio:Najbolja bi bila Neovisna Srbija- ali da Kosovo ostane u granicama Srbije i da se još priključi i RS.![]()
Тако је! Свиђа ми се како размишљате!Anastazio:Jugoslavija nije trebala nikada ni postojati. To je bila greška svih naroda koji su je stvorili. Bratsvo i jedinstvo ne ide nikako zajedno. Najbolja bi bila Neovisna Srbija- ali da Kosovo ostane u granicama Srbije i da se još priključi i RS.![]()
adem_ks:stavise mislim da svako ko ozbiljnije razmisli, racionalno a ne ponesen negativnim emocijama, i da bez obzira na nostalgiju, ako uporedi ono doba sa bilo kojim kasnijim [do sada] mora doci do zakljucka da je -ZA- a to je jedina razumna opcija.
ps. ako nista drugo [povratak ili ne] tada se puno, ali bas puno bolje zivelo
Е, сад, и ти, немој баш толико иронисати.nesha taxista:Malo je to. Znaš li ti koliko je bilo Dušanovo carstvo?
1)Znach mi smo loshoj situaciji zato shto etnichko chishcenje nije reshenje?Pa ne znam da li bi se Hrvati danas slozili sa tim...oni su svoju drzavu etnichki ochistili uz pomoc i blagoslov zapada.Kako njima to nije smetalo?nesha taxista:Mi sad i jesmo u ovako nezgodnom položaju oko Kosova zato što su mnogi umislili da je rešenje u etničkom čišćenju. Zato je sada prostor na kome žive Srbi daleko manji nego pre.
Sviđalo se nekome ili ne, Milošević je prvi prekršio ustav Jugoslavije. To je činjenica.
Naravno
Duboko sam ubeđen da ja većina Albanaca prihvatila Jugoslaviju kao svoju zemlju, dok Srbiju nije nikada. Tvoj me post samo učvršćuje u tom ubeđenju.
Enfroz2891.:1)Znach mi smo loshoj situaciji zato shto etnichko chishcenje nije reshenje?Pa ne znam da li bi se Hrvati danas slozili sa tim...oni su svoju drzavu etnichki ochistili uz pomoc i blagoslov zapada.Kako njima to nije smetalo?
2)Znachi Miloshevic je prekrisho ustav a Hrvati nisu izbacivanjem Srba kao konstitutivnog naroda iz svog Ustava...i to shto im se Miloshevic zamerio je kao fol razlog zbog kogasu zeleli van drzave...ma da verujem da si ti toliko naivan...
3)Potpuna neistina.Albanci ni Jugoslaviju ni Srbiju i ni jednu Drzavu sem Veliku Albaniju nikada nisu smatrali svojom.Da jesu ne bi bilo pobuna odmah posle rata 45.,pa 68., pa 81. pa krajem 80-tih/pochetkom devedesetih pa 97.-99.
jeremijabg:da tito ne dade autonomiju Kosovu 74 god,sad bi siptari mogli samo da se sele ako im se ne svidja.....normalno da je Adem nostalgichan!
Што се, у пракси, коначно показало као - лоше.tokyo:Al kad malo bolje pogledaš svima nam je Tito nešto dao![]()
Kosovarima, Vojvođanima pokrajnu
Crnogorcima, Makedoncima i Bosancima republiku
Slovence i Hrvate izvukao iz ralja Njemačke i ujedno oslobodio od evetualnog plaćanja ratne odštete i ostale reparacije
Није он ништа "поклонио".Srbima poklonio da glavni grad Jugoslavije bude Beograd
Још један у низу - митова.u koji su se slijevali svi novci 40godina (ni to nije za zanemariti) a ponajviše novci Slovenije i Hrvatske kao najnaprednije republike u bivšoj jugi
Па малко си се прарачунао.Фабрике су из Србије пренете у те "развијене" републике.А тито је нама дао само пропаст што се данас види.Ћопави загорац је систематски уништавао Србију,само што као што се види и данас има и овде људи који то не могу да схвате.Ја тебе разумем ти треба да га славиш али не могу схватим људе из Србије.tokyo:Al kad malo bolje pogledaš svima nam je Tito nešto dao![]()
Kosovarima, Vojvođanima pokrajnu
Crnogorcima, Makedoncima i Bosancima republiku
Slovence i Hrvate izvukao iz ralja Njemačke i ujedno oslobodio od evetualnog plaćanja ratne odštete i ostale reparacije
Srbima poklonio da glavni grad Jugoslavije bude Beograd u koji su se slijevali svi novci 40godina (ni to nije za zanemariti) a ponajviše novci Slovenije i Hrvatske kao najnaprednije republike u bivšoj jugi
Propast veliš? Pogledaj drugi deo poruke:ULICNI_SVIRAC:Па малко си се прарачунао.Фабрике су из Србије пренете у те "развијене" републике.А тито је нама дао само пропаст што се данас види.Ћопави загорац је систематски уништавао Србију,само што као што се види и данас има и овде људи који то не могу да схвате.Ја тебе разумем ти треба да га славиш али не могу схватим људе из Србије.
Znači, tebi je hrvatsko ponašanje prema Srbima pozitivan primer?!Enfroz2891.:1)Znach mi smo loshoj situaciji zato shto etnichko chishcenje nije reshenje?Pa ne znam da li bi se Hrvati danas slozili sa tim...oni su svoju drzavu etnichki ochistili uz pomoc i blagoslov zapada.Kako njima to nije smetalo?
Naveo sam da je Milošević prvi prekršio ustav, još pre nego što je Tuđman došao na vlast, a ne da Hrvati nisu. Jesu i oni, ali posle.Enfroz2891.:2)Znachi Miloshevic je prekrisho ustav a Hrvati nisu izbacivanjem Srba kao konstitutivnog naroda iz svog Ustava...i to shto im se Miloshevic zamerio je kao fol razlog zbog kogasu zeleli van drzave...ma da verujem da si ti toliko naivan...
Jedno je kad objektivno manji deo naroda ustane protiv vlasti, a drugo kad su svi protiv. Ovo drugo se desilo tek za vreme Moševića. Mi smo tamo imali relativno lojalne Albance na vlasti, pa smo ih oterali 1989. Zašto su Rusi instalirali sebi lojalnu čečensku vlast u Čečeniji, umesto da direktno vladaju? Isto su uradili i u Tatarstanu. Mogli su i direktno, ali je ovako mnogo lakše.Enfroz2891.:3)Potpuna neistina.Albanci ni Jugoslaviju ni Srbiju i ni jednu Drzavu sem Veliku Albaniju nikada nisu smatrali svojom.Da jesu ne bi bilo pobuna odmah posle rata 45.,pa 68., pa 81. pa krajem 80-tih/pochetkom devedesetih pa 97.-99.
Molim?Jerry Ropero:svaka cast enfroz potpuno si argumentima razbio jadne stavove ovog neshe taksiste.
za njega su srbi krivi - sto su zivi
otkacena slavonka:hehe..a sta sam ja onda...stara baba...![]()