Da li biste voleli povratak SFRJ?

• Začetnik teme Začetnik teme was
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Da li biste voleli povratak SFRJ?

• da

• ne

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
adem_ks:
ma ima i onih drugih ali patrijote su bas protiv
Не.
Они се разликују по врсти и "распореду" разлога зашто су против.

Али, мислим да је генерално - ВЕЋИНА људи у ствари - против.

Штавише, мислим да свако ко озбиљније размисли, РАЦИОНАЛНО, а не понесен емоцијама, некаквом носталгијом, и бесмисленим поређењем оног доба са неким каснијим, - МОРА доћи до закључка да је - против - једина разумна опција.

Norma Kampl:
Не.
Они се разликују по врсти и "распореду" разлога зашто су против.

Али, мислим да је генерално - ВЕЋИНА људи у ствари - против.

Штавише, мислим да свако ко озбиљније размисли, РАЦИОНАЛНО, а не понесен емоцијама, некаквом носталгијом, и бесмисленим поређењем оног доба са неким каснијим, - МОРА доћи до закључка да је - против - једина разумна опција.

gresis, ali imas pravo, mislim da pogresis

stavise mislim da svako ko ozbiljnije razmisli, racionalno a ne ponesen negativnim emocijama, i da bez obzira na nostalgiju, ako uporedi ono doba sa bilo kojim kasnijim [do sada] mora doci do zakljucka da je -ZA- a to je jedina razumna opcija.
ps. ako nista drugo [povratak ili ne] tada se puno, ali bas puno bolje zivelo

jeremijabg:
da tito ne dade autonomiju Kosovu 74 god,sad bi siptari mogli samo da se sele ako im se ne svidja.....normalno da je Adem nostalgichan!
Mi sad i jesmo u ovako nezgodnom položaju oko Kosova zato što su mnogi umislili da je rešenje u etničkom čišćenju. Zato je sada prostor na kome žive Srbi daleko manji nego pre.
Enfroz2891.:
I te prichice koje se ovde prichaju kao"svi su po malo odgovorni za raspad Jugoslavije" nisu tachne.Srbe kao stranu u svim prethodinim ratovima moguce je optuzivati za bilo shta ali da su zeleli vecinski ili uopshte raspad Jugoslavije jednostavno je apsolutna laz.Svi mogu da budu pomalo odgovorni za nachn na koji se Jugoslavija raspala,ali za sam raspad je valjda prostom logikom stvari kriva ona strana koja iz drzave zeli da izadje..
Sviđalo se nekome ili ne, Milošević je prvi prekršio ustav Jugoslavije. To je činjenica.
adem_ks:
stavise mislim da svako ko ozbiljnije razmisli, racionalno a ne ponesen negativnim emocijama, i da bez obzira na nostalgiju, ako uporedi ono doba sa bilo kojim kasnijim [do sada] mora doci do zakljucka da je -ZA- a to je jedina razumna opcija.
Naravno
Duboko sam ubeđen da ja većina Albanaca prihvatila Jugoslaviju kao svoju zemlju, dok Srbiju nije nikada. Tvoj me post samo učvršćuje u tom ubeđenju.

nesha taxista:
Naravno
Duboko sam ubeđen da ja većina Albanaca prihvatila Jugoslaviju kao svoju zemlju, dok Srbiju nije nikada. Tvoj me post samo učvršćuje u tom ubeđenju.

eto i ja sam prihvatila Jugoslaviju kao svoju zemlju..dok Hrvatsku eto jos uvijek nekako nisam u potpunosti..neznam zasto..ali ima nesto duboko u meni sto me koci...znas onako preko noci dodu neki daju ti novi pasos i kazu..eto nisi sada vise jugosloven sada si hrvat.. :confused: ...nekako mi to nametnuto..vjerovatno je greska u mom odgoju...cale je kriv za sve... :shock:

was:
Da li biste voleli da ponovo jedan covek kao Tito dodje na celo "nasih naroda i narodnosti" ili mislite da Srbija i ostale zemlje ex- Jugoslavije treba same da se brinu o sebi?

Jugoslavija nije trebala nikada ni postojati. To je bila greška svih naroda koji su je stvorili. Bratsvo i jedinstvo ne ide nikako zajedno. Najbolja bi bila Neovisna Srbija- ali da Kosovo ostane u granicama Srbije i da se još priključi i RS. :lol:

adem_ks:

Опет, непажљиво читање...

Ал' добро... не вреди.

Мешате неке ствари, несвесно или намерно, како ко, и како кад...

nesha taxista:
Mi sad i jesmo u ovako nezgodnom položaju oko Kosova zato što su mnogi umislili da je rešenje u etničkom čišćenju. Zato je sada prostor na kome žive Srbi daleko manji nego pre.

Sviđalo se nekome ili ne, Milošević je prvi prekršio ustav Jugoslavije. To je činjenica.

Naravno
1)Znach mi smo loshoj situaciji zato shto etnichko chishcenje nije reshenje?Pa ne znam da li bi se Hrvati danas slozili sa tim...oni su svoju drzavu etnichki ochistili uz pomoc i blagoslov zapada.Kako njima to nije smetalo?
2)Znachi Miloshevic je prekrisho ustav a Hrvati nisu izbacivanjem Srba kao konstitutivnog naroda iz svog Ustava...i to shto im se Miloshevic zamerio je kao fol razlog zbog kogasu zeleli van drzave...ma da verujem da si ti toliko naivan...
3)Potpuna neistina.Albanci ni Jugoslaviju ni Srbiju i ni jednu Drzavu sem Veliku Albaniju nikada nisu smatrali svojom.Da jesu ne bi bilo pobuna odmah posle rata 45.,pa 68., pa 81. pa krajem 80-tih/pochetkom devedesetih pa 97.-99.

Enfroz2891.:
1)Znach mi smo loshoj situaciji zato shto etnichko chishcenje nije reshenje?Pa ne znam da li bi se Hrvati danas slozili sa tim...oni su svoju drzavu etnichki ochistili uz pomoc i blagoslov zapada.Kako njima to nije smetalo?
2)Znachi Miloshevic je prekrisho ustav a Hrvati nisu izbacivanjem Srba kao konstitutivnog naroda iz svog Ustava...i to shto im se Miloshevic zamerio je kao fol razlog zbog kogasu zeleli van drzave...ma da verujem da si ti toliko naivan...
3)Potpuna neistina.Albanci ni Jugoslaviju ni Srbiju i ni jednu Drzavu sem Veliku Albaniju nikada nisu smatrali svojom.Da jesu ne bi bilo pobuna odmah posle rata 45.,pa 68., pa 81. pa krajem 80-tih/pochetkom devedesetih pa 97.-99.

svaka cast enfroz potpuno si argumentima razbio jadne stavove ovog neshe taksiste.

za njega su srbi krivi - sto su zivi

jeremijabg:
da tito ne dade autonomiju Kosovu 74 god,sad bi siptari mogli samo da se sele ako im se ne svidja.....normalno da je Adem nostalgichan!

Al kad malo bolje pogledaš svima nam je Tito nešto dao :D
Kosovarima, Vojvođanima pokrajnu
Crnogorcima, Makedoncima i Bosancima republiku
Slovence i Hrvate izvukao iz ralja Njemačke i ujedno oslobodio od evetualnog plaćanja ratne odštete i ostale reparacije
Srbima poklonio da glavni grad Jugoslavije bude Beograd u koji su se slijevali svi novci 40godina (ni to nije za zanemariti) a ponajviše novci Slovenije i Hrvatske kao najnaprednije republike u bivšoj jugi

tokyo:
Slovence i Hrvate izvukao iz ralja Njemačke i ujedno oslobodio od evetualnog plaćanja ratne odštete i ostale reparacije
Што се, у пракси, коначно показало као - лоше.
Из много разлога.
У сваком случају, ту је један од генератора каснијих сукоба.

Srbima poklonio da glavni grad Jugoslavije bude Beograd
Није он ништа "поклонио".

Београд је и пре тога био престоница, прво Србије, па Југославије, деценијама у назад.

u koji su se slijevali svi novci 40godina (ni to nije za zanemariti) a ponajviše novci Slovenije i Hrvatske kao najnaprednije republike u bivšoj jugi
Још један у низу - митова.
Који се показао такође као један у низу генератора сукоба.

И онда опет после свега неко може да каже како је Југославија била "добро решење". :roll:

Све набројано је управо доказ - супротног.

Лоше решење је била по - СВЕ.

tokyo:
Srbima poklonio da glavni grad Jugoslavije bude Beograd u koji su se slijevali svi novci 40godina (ni to nije za zanemariti) a ponajviše novci Slovenije i Hrvatske kao najnaprednije republike u bivšoj jugi
Па малко си се прарачунао.Фабрике су из Србије пренете у те "развијене" републике.А тито је нама дао само пропаст што се данас види.Ћопави загорац је систематски уништавао Србију,само што као што се види и данас има и овде људи који то не могу да схвате.Ја тебе разумем ти треба да га славиш али не могу схватим људе из Србије.

ULICNI_SVIRAC:
Па малко си се прарачунао.Фабрике су из Србије пренете у те "развијене" републике.А тито је нама дао само пропаст што се данас види.Ћопави загорац је систематски уништавао Србију,само што као што се види и данас има и овде људи који то не могу да схвате.Ја тебе разумем ти треба да га славиш али не могу схватим људе из Србије.
Propast veliš? Pogledaj drugi deo poruke:
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=4627732&postcount=105

Ja sam ceo život proveo u Srbiji, ako izuzmemo ratne izlete.

Enfroz2891.:
Znači, tebi je hrvatsko ponašanje prema Srbima pozitivan primer?!
Enfroz2891.:
Naveo sam da je Milošević prvi prekršio ustav, još pre nego što je Tuđman došao na vlast, a ne da Hrvati nisu. Jesu i oni, ali posle.
Enfroz2891.:
Jedno je kad objektivno manji deo naroda ustane protiv vlasti, a drugo kad su svi protiv. Ovo drugo se desilo tek za vreme Moševića. Mi smo tamo imali relativno lojalne Albance na vlasti, pa smo ih oterali 1989. Zašto su Rusi instalirali sebi lojalnu čečensku vlast u Čečeniji, umesto da direktno vladaju? Isto su uradili i u Tatarstanu. Mogli su i direktno, ali je ovako mnogo lakše.
Poznajem Albance jugonostalgičare. Za vreme SFRJ su umnogome živeli na račun ostalih delova SFRJ. Sad će morati sami da se snalaze, znači itekako imaju za čim da žale. Nezavisnost se nekom od njih može činiti simpatičnom, ali to se ne maže na lebac.

Jerry Ropero:
svaka cast enfroz potpuno si argumentima razbio jadne stavove ovog neshe taksiste.

za njega su srbi krivi - sto su zivi
Molim?

otkacena slavonka:
hehe..a sta sam ja onda...stara baba... :confused:

Citam, citam, citam, pa se pitam.... :roll: :roll: :roll: Koliko znam, svako ko je dosao na bilo koji forum, obavezao se da prihvata pravila istih.Jedno od tih je - da nema pljuvanja na nacionalistickoj, osnovi, vredjanja po verskoj pripadnosti itd. itd.
Mislim, da ste svi koliko toliko zreli ljudi, i da to ne prilici ni onima koji u slamnatim suknjicama sa koskom od batka na glavi (frizura) i alkom provucenom kroz nos - NE PRILICI.
Dosli smo ovde, na razne teme prvenstveno da kazemo svoje misljenje, a samim tim se i druzimo. Kome se to ne svidja, nema potrebe da se zadrzava, a i mi ga necemo zadrzavati!
Uvek sam za zdravu i potkreplljenu cunjenicama i argumentima BORBU MISLJENJA. Ali, ne po cenu omalovazavanja neistomisljenika, pljuvanja, psovanja. Pobedi ga svojim JACIM dokazima, ali uz svo duzno uvazavanje. Svi smo mi lljudi jednaki, patimo od istih bolesti, isto volimo, placemo, smejemo se, patimo, radujemo
Zasto bi jedna, a to je samo TEMA, dovodila do izlivanja ovoliko zuci - sto se granici sa zdravim razumom, ljudskoscu (iliti covecnoscu), a da ne govorim o lepom domacem vaspitanju...
Ps: u kontekstu sa mojom prof.deformacijom: "stara baba" je PLEONAZAM., Slvonkice. Pozdrav svima LilyL - kosmopolita od glave do pete! :-D :-D :-D :-D

Ovaj moj komentar je, izvinjavam se bio Off-topic. Pa da donekle odgovorim na temu, jer kad bih napisala sve kako mislim, udavila bih vas, sto mi nije namera.
Dakle, Stare Juge vise nema, u miru pocivala. Samostalna Srbijica se skoro rodila, pa valjla je ljuljati. A, da je kao sto nije i sto nikada nece biti, tacno je. No, gledajmo napred i svi se malo vise potrudimo, ako je ikako moguce da nam bude bolje, veselije i srecnije - vreme koje je pred nama. Ako ne zbog nas, onda zbog nase dece , unuka, praunuka. Jer, ZIVECE OVA SRBIJA!

Back