Da li biste se odselili iz BG-a?

Znam da je grad preplavljen pridoslicama koje nikako da se uklope,ali imala sam prilike da proputujem Srbiju,i pocinjem da ih razumem!Istina je ono sto je neko rekao"juznije-tuznije".

Ne mozete da zamislite kakvi su uslovi za zivot u unutrasnjosti.Ono nesto drzavnih fabrika sto je radilo je pozatvarano,mladi nemaju posla ni perspektivu za neki normalan zivot,ono je cisto prezivljavanje,rade za 100 eur mesecno,ali stvarno!Moja sestra radi u butiku za 7000 dinara mesecno,tetka u prodavnici za 8000.I naravno da ce da idu u Beograd u potrazi za boljim poslom i zivotom.Pa i mi bi zeleli mozda iz Beograda u veci grad bas iz istih razloga,i nas bi gledali kao na pridoslice i divljake.

Prelistao sam prethodne postove i mislim da je lepo sto ljudi vole svoj grad. Ja sam Sapcanin i kada sam hteo da studiram nisam izabrao BG bas zato sto je za moj ukus suvishe velika guzva i jurnjava. Razumem da ima ljudi koji to vole ali ja ne. Beograd je pre 90god imao svega 40000 stanovnika. To znaci da 90% vas ima nekog van BG. Nemojte da me pogreshno shvatite ali 90ih godina sve se radilo i gradilo samo kod vas pa nije ni cudo sto je sad razvoj neravnomeran u odnosu na ostatak Srbije. Svako normalan ce sad iz svoje vukojebine da dodje u BG da zivi i da se ponasa krajnje nekulturno. Nazalost kako stvari stoje bojim se da ce od Srbije za 50ak godina i ostati samo BG sa okolinom. Po meni je on lep grad ali me izludjuje guzva u saobracaju. Pre ja iz Sapca stignem do centra Beograda nego neko sa udaljenijeg prigradskog mesta. To je neko moje misljenje, Pozzz

@Losmios,mudro zborish;),
Mene izludjuje shto su se svi sjatili u Bg,svaki dan je totalna ludnica.Evo cisto da napravim paralelu.Pre neki dan sam bila u Ns.Lepo udjes na prva vrata kupis kartu(pritom niko te ne gurne?!?),ljudi normali,ljubazni,...Pomazim psa na semaforu dechko procaska samnom,...sve normalo,...
Vracam se u Bg.Ulazim u Bas kod zeleznichke,.....Mislim da je horda ljudi preshla preko mene.Niko nigde ne gleda samo da se dokopa sedishta za svoju guzicu,..Medju tim ljudima nema samo Beogradjana.Mislim da se mantalni sklop provincijalaca potpuno izvitoperi dolaskom u Bg,jer sam sigurna da se ne ponashaju tako kod sebe u gradu,..Svuda idu ko na "bojno polje",tako ulaze u bas,tako se ponashaju na fakultetu,u menzama,...svuda.Kao da ce neko da im uzme neshto(Boze!),i onda kazu za nas:"da smo razmazena Beogradska deca".-pa i ko moze pored njih bilo shta da uradi!
I potpuna je istina za guzvu u saobracaju.Nekad se desi da mi manje vremena treba da dodjem do avale,nego do zvezdare.

Sta neki stranci kazu za Bg....
"It is no Rome or Paris, and therein lies its appeal -- no matter that it is battered, ragged and faded, Belgrade's charm is simply irrepressible. ... It [Belgrade] is a city where you can dance until sunrise seven nights a week, where hospitality crackles in the air, and where looking good is a birthright and a religion in one."

ili ovako:
Belgrade is probably not the most beautiful city in the world,

but once you find yourself in Belgrade you will definitely want to stay.

Why?

Because Belgrade is a city with a soul and with an open heart.

You should come and see it for yourself.

Trust me

Ili sto bi cika Dusko Radovic rekao:

"Ko je imao sreće
da se jutros probudi
u Beogradu,
može smatrati da je
dovoljno postigao u životu.
Svako dalje insistiranje
na još nečemu,
bilo bi neskromno."

"Beograd nam se najzad beli,
blješti na ovom