Da li biste promijenili...

• Začetnik teme Začetnik teme Mia5
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa, meni je glupo promeniti ime,
a ostaješ u istoj sredini, družiš se s istim ljudima itd.
tu se onda ništa ne menja, samo taj dokument.
mislim da svaka normalna osoba može da se navikne na svoje ime,
posebno ako to nije neko rogobatno.
npr. devojka iz moje škole se zove stamena. :O
to je očaaajno ime, ali svi je zovu po nadimku.

Ja sam trebala da dobijem ime Ivanka po mojoj baki koje je preminula ali hvalaa bogu pa nisam.
Inace mrzim kada stariji daju djeci po babama i dedama, po meni je to apsurdno, vremena se mijenjaju i pobogu zasto bi se neko u 21. vijeku zvao Radoslav,Milovan,Zagorka.. Fino je to sto neko hoce da odrzi tu neku tradiciju ali treba misliti na dijete koje ce nositi to ime.

Eto recimo na primjer da se cura zove Ojdana, lupam sad, i to joj predstavlja problem,stvara joj kompleks, ja licno da se nalazim u toj situaciji bih promijenila ime.

To je jedna od rijetkih stvari u zivotu za koju nemam zamjerku. Nemam nista protiv toga da ljudi mijenjaju ime, posebno ako im roditelji daju neko nakardno ime zbog kog ih osude na dozivotnu zajebanciju, ali ja licno ne bih mogao sebe da zamislim da se zovem drukcije od onoga kako se zovem, a posto se ovdje svi predstavljaju, zovem se Marko.

Zanimljiva je stvar da je moje ime trebalo da pripadne mom starijem bratu, jer je majka to zeljela, medjutim na insistiranje mog oca je njemu dato neko drugo, a ime Marko je obecano drugom djetetu ukoliko bude musko, tako da jos dok sam bio samo spermatozoid, vec se znalo kako cu da se zovem :lol:

Moje ime je Aleksandar i ne bih ga nikada menjao.Lepo je kada ime ima i neko starinsko značenje.Aleksandar je grčkog porekla i jedna od značenja su:zaštitnik ljudi-najtačniji prevod,borac za pravdu branitelj naroda...Gradi se og drčke reči Alexein što znači braniti i andros što znači čovek.

• Podržavam
Reactions: O

Back