Да ли бисте дали свој живот за вечно благостање у Србији?

Да ли би?

• Да

• Вероватно

• Вероватно не

• Не

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Једно врло занимљиво психолошко-политичко питање.

Да имате могућност да на неки начин склопите пакт са Светим Петром, да мењате свој живот за вечито благостање у свом народу и својој држави, и да уз то још и можете да видите то благостање, да ли бисте учинили то?

Ја искрено мислим да ја бих, поготово у ситуацији где бих на неки начин могао да видим то благостање које је дошло иза мене, као гаранција. Да не могу, морао бих добро размислити и одлучити, али мислим да бих опет то учинио.

Занимљиво питањце :D

Да имате могућност да на неки начин склопите пакт са Светим Петром, да мењате свој живот за вечито благостање у свом народу и својој држави, и да уз то још и можете да видите то благостање, да ли бисте учинили то?

Ја искрено мислим да ја бих, поготово у ситуацији где бих на неки начин могао да видим то благостање које је дошло иза мене, као гаранција. Да не могу, морао бих добро размислити и одлучити, али мислим да бих опет то учинио.

“Sklopite pakt sa Svetim Petrom” kao da se ub*jes?

Ne dajem zivot za prolazne materijalne stvari a i ovaj svet nece vecno postojati.
Са верског гледишта си у праву, али ха сматрам да има и духовног и материјалног. Ипак наши пиступци и живот на овом свету утичу на наш живот и оно шта ће бити са нашим душама када крепамо

Šta je to blagostanje? Definišti malo bolje taj pojam.
Да нема корупције, насиља, да се држава економски опорави, да сви релативно добро живе

Може се то пренети и на цео свет ал за то би требала да буде још већ ртца, хипотетички. Нека буде свако за свој народ😁

Ne.Zabole me za Srbiju.
Јбг, ја бих вероватно (тако сам и гласао), морао бих да размислим али ако бих са неба могао да видим то да је мој народ напредовао то би могло допринело мојој одлуци

Разумем и све људе који су дигли руке од државе и народа због корупције кримуинала свега и свачега... Али држава смо ми а не они. Ми њих доводимо на власт, они служе нама

Тако да ја имам мало другачије виђење, не слажем се са тим да треба да нас боли дупе за нашу земљу или народ али постоји оправдање за то како се ти или нпр форумаш горе осећате поводом тога

Јбг

Да нема корупције, насиља, да се држава економски опорави, да сви релативно добро живе

Може се то пренети и на цео свет ал за то би требала да буде још већ ртца, хипотетички. Нека буде свако за свој народ😁
Pa zavisi kako za koga. Mislim da procentualno više od 50 posto ne zaslužuje bolju sudbinu od ove, tako da bi pre poginuo da se maknem sa ovog sveta od njih nego da se žrtvujem za njih. Tebi svaka čast i mnogima, ali mnogo je šljama, treba biti realan.

Pa zavisi kako za koga. Mislim da procentualno više od 50 posto ne zaslužuje bolju sudbinu od ove, tako da bi pre poginuo da se maknem sa ovog sveta od njih nego da se žrtvujem za njih. Tebi svaka čast i mnogima, ali mnogo je šljama, treba biti realan.
Да, јесте... Ал некако ако бих ја већ имао тиме моћ да искореним тај шљам, тј да поднесем "жртву" и тиме допринесем бољитак, мислим да би таква жртва за неко опште боље била вредна

Све је ово хипотетика наравно мој добри мелиоте. Неке зле тастатуре ће ко гуслар покушати да направе као да позивам на самоубиство(?!)🤣

Угл занима ме став људи. Ја сам гласао за вероватно. Размислио бих али ако би могао да бар на кратко видим да ли је моја жртва била вредна, то би много утицало на мој коначни одговор

Pa to je tvoja zemlja i tvoj narod.
Они су разочарани стањем какво је што је оправдано, али су дигли руке, што није добро ако хоћемо нешто да мењамо

Не смемо дизати руке јер свако од нас на неком микронивоу има утицај на свет око нас :)

Sudbina pojedinca zavisi od njega, od njegove snalažljivosti. Kakva je sad sudbina, takvu oni zaslužuju.

Србија је изузетно безбедна држава. Можда не у поређењу са неким европским државама, типа Швајцарска и Данска, али на глобалном нивоу итекако да. Имамо изузетно вредан мир. Између анархије и тоталне контроле, Србија је у финој равнотежи. Да, постоји насиље, али оно ће увек и постојати, све док неко одлучи да нас све кастрира и стави ланац око врата.
Што се тиче материјалних ствари, већина нас има више него довољан приступ води, храни, одећи и чистом ваздуху.
Наша деца се безбедно крећу улицама. Имамо слободу понашања, изражавања и кретања.
Од ''благостања'' нас по мом мишљењу спречава корупција, која потиче од самог државног врха. Њено елиминисање је таман колико је довољно да подигне животни стандард на стабилност.
На крају нам једино преостаје да средимо менталитет...

Србија је изузетно безбедна држава. Можда не у поређењу са неким европским државама, типа Швајцарска и Данска, али на глобалном нивоу итекако да. Имамо изузетно вредан мир. Између анархије и тоталне контроле, Србија је у финој равнотежи. Да, постоји насиље, али оно ће увек и постојати, све док неко одлучи да нас све кастрира и стави ланац око врата.
Што се тиче материјалних ствари, већина нас има више него довољан приступ води, храни, одећи и чистом ваздуху.
Наша деца се безбедно крећу улицама. Имамо слободу понашања, изражавања и кретања.
Од ''благостања'' нас по мом мишљењу спречава корупција, која потиче од самог државног врха. Њено елиминисање је таман колико је довољно да подигне животни стандард на стабилност.
На крају нам једино преостаје да средимо менталитет...
Слажем се скроз. И ја никад нисам имао најновије патике, немам за нову лопту, за летовање... Али не жалим се нити ми треба непто више

Највише бих волео да у животу имам довољно да без проблема отхраним своју породицу, а никад нисам жудео за 3 летовања по сезони или најновијим аудијем, мечком..

Само нека вози и да не цркава, мени је довољно

Namera ti je plemenita, pobude razumljive, ali jedini problem koji ovde postoji odnosi se na samu logiku postupka. ;) Tzv. fatalisticki metod. :cool: Vrlo si mlad, ali moras shvatiti jednu svetsku istinu: nikoga nije briga za tebe ili bilo kog drugog u ovom "ludom" svetu da bi mu tvoja iracionalna zrtva nesto znacila... :cool: Medjutim, kad shvatis da "lud" svet istinski podrazumeva nesto posve drugo od same te blesave sintagme, da oznacava lepotu i smisao skrivenu u smesi svega onoga sto ti se sad cini iracionalnim, trenutka kad ih otkrijes, dobices satisfakciju u drugacijem pristupu zivotu i ljudima. On dakle ne podrazumeva smrt i fatalizam, vec upravo suprotno: dragocenost zivota. Tvoja inicijalna filozofija pocela je sa individualnog stanovista da iracionalna smrt magijski postize rezultat u kolektivnom dobru. Stoga, u daljem sledu logike, takav postupak zahtevao bi vrednovanje i glorifikaciju smrti za ceo kolektiv. Tako nesto vec je vidjeno pre kao najveca hriscanska zrtva, je li tako? Ali pogledajmo kako se to dalje razvija... Svako bi individualno otkrio vrednost ne smrti, vec zivota.;) :) Na kraju se sve svodi na stihove koje je instinktom duha svom narodu vec predocio Ljubivoje Rsumovic, nacinima na koji se domovina brani...Lep opis individualnog i kolektivnog.

Šta je to blagostanje? Definišti malo bolje taj pojam.
Ovo kroz sta Hrvatska i Srbija upravo prolaze.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Gospodin Premijer Andrej Plenković i Председник Републике Србије, Господин Председник Александар Вучић upravo ispisuju Zlatno Doba koje ce kao takvo ostati upisano u istorijskim librima.
Mi koji imamo privilegij i srecu zivjeti u ovom dobu, ne trebamo zivot odbacivati, vec naprotiv, slaviti ga.
@Grom_sa_neba! , @Cosmopolite

🥰 🐈

Back