- Poruka
- 66.076
Pa ne znam baš...Kada umres tvoji organi ne trebaju nikome.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pa ne znam baš...Kada umres tvoji organi ne trebaju nikome.
Mislis na organ koji se dize i spusta?Ja bih ženama mogao zauvek da rentiram jedan organ. Da li je to srce ili nešto drugo, neki drugi...Da li me to svrstava u privremeno - povremenog donora organa? Haha
Ne dam za stalno, a isto tako ga ne bih ni primio, ako bi mi zatrebao...
Motordžije su najbolji donoriRegistrovan sam i kao donor organa i kao donor kostane srži. Sad, jos me nisu zvali za kostanu srž, ali cetiri puta jesu za trombocite.
Ali su mi javili da imam nekoliko genetickih blizanaca, tako da ako nekada nekome od njih zatreba kostana srz - naravno, drage volje cu da doniram.
Krv dajem od svoje 18-te, ranije redovno na svaka 4 meseca, a sada redje, mozda jednom u godinu-dve.

Ima to i svoje prednosti - ne plaćaš tv pretplatu.Znaci, radije bi bila slepa nego prihvatila tudju rožnjaču?
I pouzdani!Motordžije su najbolji donori![]()

Vrv zato otimaju decu i ljude i trguju njihovim organimaKada umres tvoji organi ne trebaju nikome.
Dok ti srce radi,jetra, bubrezi,roznjace...
Tada se uzimaju organi za transplantaciju,dok si jos ziv.
Donor organa sam poslije smrti a donirao bi za nekog bliskog u zivotu.Transplantacija organa predstavlja postupak pri kojem se organ vadi iz jednog tela i transplantira u drugo /ili u isto/, sa ciljem da se zameni organ koji je oštećen ili nedostaje kod primaoca funkcionalnim organom donora.
Donori organa mogu biti živi ili preminuli /kadaver/.
Sve više i kod nas postaje aktuelna tema o donaciji organa.
U srpskoj medicini već se radi na transplantaciji organa. Osnovana je i nacionalna fondacija za transplantaciju
Da li biste vi donirali organ
Pretpostavljam da većina ljudi i nije toliko upoznata sa time šta donacija organa podrazumeva.
Na primer, mogu se donirati jetra, bubreg i koštana srž i od živog čoveka pacijentu.
Doniranje koštane srži je najbezbednije, jetra se regeneriše, dok je kod bubrega malo komplikovanije, ali donor može normalno da živi i sa jednim bubregom.
Za koga biste donirali organ. Da li biste to učinili za nekog nepoznatog ili samo za nekog bliskog.
Da li biste se složili da budete donor organa nakon smrti./Znam da je morbidno razmišljati o tome, ali činjenica je da nema mnogo koristi od organa nakon smrti, a bukvalno nekome možete pokloniti život.
Registruješ se negde kao donor i bigataši mogu da biraju.Vrv zato otimaju decu i ljude i trguju njihovim organima
Najlakse je u ratnim podrucjima.Vrv zato otimaju decu i ljude i trguju njihovim organima
A kome si donator poslije smrti.Da moze da se transplantira organ sa mrtvog covjeka ne bi bilo cekanja na organe.Donor organa sam poslije smrti a donirao bi za nekog bliskog u zivotu.
Naravno da moze ,aku su na vrijeme tj dok si vruc te rastave ,najvise donacija i jeste na taj nacin iz saboracajnih nesreca.A kome si donator poslije smrti.Da moze da se transplantira organ sa mrtvog covjeka ne bi bilo cekanja na organe.