Da li biste bili donor organa?

Jednostavni ne bih pristala na to!
Zašto treba da objašnjavam. Ni sama ne znam koji razlog navesti. Ne.
Pa rekla si razlog, da je to neprirodno.
Ne ulazim u tvoj stav, ne trazim da preispitas stav, nego te pitam: u cemu je po tebi razlika izmedju prirodnog i neprirodnog, kada je u pitanju medicina?
Navedi mi gde je ta granica izmedju prirodne i neprirodne medicinske intervencije?

Samo iskreno kažem. Nemam razloga koji bi navela, jednostavno mi je to neprirodno. Kada dođe vrijeme za umiranje, bilo moje ili nečije, to je to. Niti želim da primim nečiji organ niti da doniram.
Možda u prvi mah će se neko zaprepastiti, ali to je moj stav.
Kad čovek umre, bubrezi mu trebaju više nego ikad.

Šalim se, ne trebaju mu. :mrgreen:

Pa rekla si razlog, da je to neprirodno.
Ne ulazim u tvoj stav, ne trazim da preispitas stav, nego te pitam: u cemu je po tebi razlika izmedju prirodnog i neprirodnog, kada je u pitanju medicina?
Navedi mi gde je ta granica izmedju prirodne i neprirodne medicinske intervencije?
Ježim se na samu pomisao o tome.
Neprirodno mi je da tuđi organ bude u meni. Prije bih prihvatila smrt. Smrti se ne bojim.
Prirodno je liječiti, a ne nakaziti tijela.

Neprirodno mi je da tuđi organ bude u meni.
A kita?

1000003035.gif

Ja bih ženama mogao zauvek da rentiram jedan organ. Da li je to srce ili nešto drugo, neki drugi...:D Da li me to svrstava u privremeno - povremenog donora organa? Haha :) Ne dam za stalno, a isto tako ga ne bih ni primio, ako bi mi zatrebao...

Back