Droid
Legenda
- Poruka
- 51.846
Ili bi ostali izolovani u srcu EU 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ili bi ostali izolovani u srcu EU![]()
Није ми бака-прабака Мађарица, да је тако, искористио бих прилику, зашто да не.
Неке моје познанице су искористиле право двојног држављанства, америчку визу су нпр. добиле за буквакно 3 дана од разговора, дакле, неке ствари су једноставније, брже.. Не сматрам да сам изолован због пасоша, мој је, један једини, да је новца, па да сви много више путујемо и "циркулишемо"...
Danas imaš priliku da lako dobiješ blue card i otpočneš život u Nemačkoj,a možeš lako da se uglaviš i u Austriji.Čak i zatvorena švica više nije problem,s' obzirom da tamo posluje gomila srpskih firmi,ali i švajcarskih koje su povezane sa Srbijom (Alston npr.),a tu je i naravno američka zelena.Uz sve te mogućnosti,samo potpuni retard bira državljanstvo nesrećne i propale Mađarske....
Ja sam bio,nakon studija, 1 godinu i vratio se.Planiram da odem opet i da se opet vratim.Činjenica je da je asimilacija jedan od uslova da bi ostao tamo.Njoj nisu podložni samo Azijati.Ljudi ne daju na sebe bez obzira na okolnosti.Nikada Pakistanac u švici neće naučiti jezik dovoljno dobro,prihvatiti lokalnu kulturu,niti naučiti nešto o Vilijemu Telu...Problem je u tome sto se mi lako asimilujemo.Mogu da razumem da odes na nekoliko godina zaradis nesto i vratis se.Al da ti deca budu ameri,germani...![]()
Danas imaš priliku da lako dobiješ blue card i otpočneš život u Nemačkoj,a možeš lako da se uglaviš i u Austriji.Čak i zatvorena švica više nije problem,s' obzirom da tamo posluje gomila srpskih firmi,ali i švajcarskih koje su povezane sa Srbijom (Alston npr.),a tu je i naravno američka zelena.Singapuru nedostaje 50.000 radnika,a tamo uz 2.500 dolara mesečno dobijaš i stan.Uz sve te mogućnosti,samo potpuni retard bira državljanstvo nesrećne i propale Mađarske....
Niko ne uzima mađarsko državljanstvo da bi živeo i radio u Mađarskoj odakle i Mađari još uvek migriraju.nego da bi dobili državljanstvo sa kojim mogu legalno da žive i rade u jačim EU zemljama,pre svega Nemačkoj. A što je najbolje ne moraš da se odričeš srpskog.
Locirao sam babe i dede koji su se rađali po ugarskoj pre 1921, jedino me jezik koči jer me stvarno mrzi da se bakćem sa tim,naročito u ovim godinama. Ali nisam isključio tu mogućnost,još uvek je u opticaju. Da sam desetak godina mlađi ne bih se uopšte dvoumio.
Bolje i glad nego madzarski prodani ispljuvak!Al sta ti znas sta je ponos.
![]()
da se nisam uhvatio za Uncle Sama pre 4 godine,uzeo bih bilo koje,pa i Madjarsko,kada sam video da nam je drzava propalitetIli bi ostali izolovani u srcu EU![]()
Pa zar ti nije lakše da popraviš znanje engleskog jezika i da apliciraš za posao u Singapuru npr.?Tamo bi ti 50 % kolega činili Britanci,Nemci i Ameri.Uslovi rada i života uopšte su odlični (zati tamo i odlaze čak i zapadnjaci).Nakon samo 1 godine rada u singapuru,otvaraju ti se vrata za rad u bilo kojoj razvijenoj zemlji.Odatle stižeš u Nemačku kao od šale.Ko bi se pored svega toga mučio sa nesrećnom Mađarskom i njihovim jezikom?!
da se nisam uhvatio za Uncle Sama pre 4 godine,uzeo bih bilo koje,pa i Madjarsko,kada sam video da nam je drzava propalitet
Nismo mi izolovani, a bice nam mnogo gore ako ostanemo proEU, na EU putu.
- - - - - - - - - -
Pa sto onda dolazis na srpski forum? Samo nesto mi govori da je US sada poprilican propalitet za obicne ljude.