Transcendental
Buduća legenda
- Poruka
- 29.502
Ja bih da odem odavde... guše me mali prostori
malo ti 88 hiljada km[SUP]2[/SUP] ?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja bih da odem odavde... guše me mali prostori
Ostajte ovdje!... Sunce tudjeg neba
Nece vas grijat ko sto ovo grije;
gorki su tamo zalogaji hljeba
Gdje svoga nema i gdje brata nije.
Od svoje majke ko ce naci bolju?!
A majka vasa zemlja vam je ova;
Bacite pogled po krsu i polju,
Svuda su groblja vasih pradjedova.
Za ovu zemlju oni behu divi,
Uzori svijetli, sto je branit znase,
U ovoj zemlji ostanite i vi,
I za nju dajte vrelo krvi vase.
Ko pusta grana, kad jesenja krila
Trgnu joj lisje i pokose ledom,
Bez vas bi majka domovina bila;
A majka place za svojijem cedom.
Ne dajte suzi da joj s oka leti,
Vrat'te se njojzi u narucja sveta;
Zivite zato da mozete mrijeti
Na njemom polju gdje vas slava sreta!
Ovde vas svako poznaje i voli,
A tamo niko poznati vas nece;
Bolji su svoji krsevi i goli
No cvijetna polja kud se tudjin krece.
Ovdje vam svako bratski ruku steze -
U tudjem svijetu za vas pelen cvjeta;
Za ove krse sve vas, sve vas veze:
Ime i jezik, bratstvo, i krv sveta.
Nece vas grijat ko sto ovo grije, -
Gorki su tamo zalogaji hljeba
Gdje svoga nema i gdje brata nije...
![]()
![]()
Posle srednje-Solun.Iako mogu,nemam želju da idem u London...J*b'o zapad.
![]()
Sa ovim se savršeno slažem.
DJM
Pa nisam ni ja ceo život provela u Srbiji, ali npr. Ukrajinci su mi neshvatljivi, kažu da su nam slični, ali nisu nimalo. Ne odgovara mi njihov mentalitet.
Nece vas grijat ko sto ovo grije;
gorki su tamo zalogaji hljeba
Gdje svoga nema i gdje brata nije.
Od svoje majke ko ce naci bolju?!
A majka vasa zemlja vam je ova;
Bacite pogled po krsu i polju,
Svuda su groblja vasih pradjedova.
Za ovu zemlju oni behu divi,
Uzori svijetli, sto je branit znase,
U ovoj zemlji ostanite i vi,
I za nju dajte vrelo krvi vase.
Ko pusta grana, kad jesenja krila
Trgnu joj lisje i pokose ledom,
Bez vas bi majka domovina bila;
A majka place za svojijem cedom.
Ne dajte suzi da joj s oka leti,
Vrat'te se njojzi u narucja sveta;
Zivite zato da mozete mrijeti
Na njemom polju gdje vas slava sreta!
Ovde vas svako poznaje i voli,
A tamo niko poznati vas nece;
Bolji su svoji krsevi i goli
No cvijetna polja kud se tudjin krece.
Ovdje vam svako bratski ruku steze -
U tudjem svijetu za vas pelen cvjeta;
Za ove krse sve vas, sve vas veze:
Ime i jezik, bratstvo, i krv sveta.
Nece vas grijat ko sto ovo grije, -
Gorki su tamo zalogaji hljeba
Gdje svoga nema i gdje brata nije...
![]()
![]()
J**aće te ceo stadion,imaju...A druga stvar je to što im kinta za poreze(i po koju vilu i Mercedes)ide iz naših džepova.Razredni mi je političar,znam za toliko.i nemam nameru da vodim bilo kakve politicke diskusije ovde, za mene su svi gamad cim ih nije sramota da u zemlji gde ima milion nezaposlenih oni furaju tolke pare u dzep, a nek me je8e ceo stadion ako oni imaju neke troskove zivota tipa struja ovo ono........
Pa vidi,zivot ne bi bio zanimljiv da je bez problema,mada takav zivot ne postoji,ali barem ne moras da lupas glavu zbog problema koje imas dok zivis u Srbiji,na zapadu su uglavnom sitni problemi,svako ih ima.Mogu iz svog iskustva da kazem, da tim odlaskom u inostranstvo si neke probleme resio a druge napravio.
a NISI UPRAVU 80% ljudi koji su otisli iz srbije u inostranstvo vracaju se ili su se vec vratili a to je bolje za srbiju jel samim tim donosi se novac u drzavu znaci otvaraju ljudi lokale otvaraju se nova radna mesta evo ti primer nek 10 porodica iz inostranstva nek se vrati u srbiju a nek minimalno svaka porodica unese u srbiju 100 000 e to je minimalno znaci to je je vec jedan milion evra usao u srbiju a koliko je takvih porodica sto ulaze jos sa vecim kapitalom
pa i u USA CES da radis za sicu sta si mislila?? samo sto jedino imaces priliku sa tom sicom iz usa da imas neki normalan zivot u srbiji jer ta aemricka sica je u srbiji malo ono normalniji zivot a u usa je njesra kao i svugde na zapadu ziveti ovde i raditi isti je djavo kao i u srbiji samo je prednost ta sto s ovom platom u srbiji mozes da kazem eto uzivati nesto kao a ovde si obican gradjanin
Definitivno bih ostao... I dalje mislim, koliko god to sad zvucalo nenormalno, da se u ovoj zemlji zivi pristojno, barem ja tako zivim, problem je u tome sto ovde mnogi nece da rade, svi samo kukaju, ocekuju nesto... Ja recimo nista ne ocekujem od ove drzave da dobijem... ne treba mi nista dovoljno je da mi nista ne uzimaju...
Imam brata u Svedskoj i kaze da je tamo totalna katastrofa... nema se posla, para, svi su u nekim kreditima...
Meni se cini da vecina ljudi koja zeli da ode u inostranstvo, misli da nece morati nista da radi i da ce pare da dolaze same. . . I tamo mora mnogo da se rmbaci. . . Samo sto tamo, kad se neko trudi na poslu, i zeli da radi svoj posao kako treba, uvek ga neko primeti i nagradi za to. . . Ovde, najbolje prolaze mufljuzi, koji znaju kako da se postave, izvuku, i uslihtaju poslovodji. . . Oni sto posteno rade, i hoce da urade svoj posao ispravno, cesto najvise na'ebu. . . Zato ja hocu da idem napolje, zato sto se posten rad i trud i dalje cene. . . A meni nije problem da se potrudim, i pomucim. . .
Pa vidi,zivot ne bi bio zanimljiv da je bez problema,mada takav zivot ne postoji,ali barem ne moras da lupas glavu zbog problema koje imas dok zivis u Srbiji,na zapadu su uglavnom sitni problemi,svako ih ima.
Ostala bih,definitivno.
Znam da je ovde dosta teško,da mora da se radi za male pare,ali....
Pre par dana sam bila u Mađarskoj.Ekskurzija.3 dana.I bila sam tako srećna kada sam se vratila. Nigde nije kao kod svoje kuće,i zato ne nameravan da idem iz Srbije.
Zivot i ne moze da postoji bez problema, on je satkan od vecih i manjih padova i uspona, prepreka svake vrste. Onaj ko gaji iluzije o savrsenom poretku, u velikoj je zabludi. Ne treba zaboraviti samo jedno...postoje mesta gde je lupanje glave sa posledicno manjim rogovima i modricama. Ne vidim razlog uzgajati glavobolju kojoj ne pomazu nikakvi analgetici upakovani u izdrzljivost i patriotizam.
Lako je to sad reci dok si jos na roditeljskim jaslama,a kad budes trebala da se osamostalis mislim da ces pevati drugu pesmu.Ostala bih,definitivno.
Znam da je ovde dosta teško,da mora da se radi za male pare,ali....
Pre par dana sam bila u Mađarskoj.Ekskurzija.3 dana.I bila sam tako srećna kada sam se vratila. Nigde nije kao kod svoje kuće,i zato ne nameravan da idem iz Srbije.