Da li bi danas imali internet bez zapada?

Ne sporim, proverila sam sada, bice da sam nekada dobro nacula da je Kasperski bio povezan da KGB-om...jeste i te kako, Kasperski je KGB!

Ne znam ti ja mnogo o tome, ali nije bas ni u SAD-u nastalo iz blata, Bil Gejts je iz izuzetno bogate porodice.

Sada je popularan Tjuring. Klinci ga obozavaju!
Za njega se stvarno moze reci da je neverovatan um...ali pazi, on je radio za vojsku (razbijao je sifre) i njega je kasnije Velika Britanija prakticno ubila, odnosno naterala ga je da se ubije sam.
I ona zena, pffffff, ne mogu da se setim imena, preletelo mi je, napisacu kada proverim, elem, ona je radila za americku vojsku decenijama.
Nije to bas nigde bilo prepusteno trzistu iako su mnogi tako pomislili jer je marketing Windows '95 pratila ona pesma Stounsa Start me up i onda su ljudi pomislili wow, novo cedo americke demokratije:lol:.
Razvoj je ipak bio duzi, a marketing '90-ih vrlo, vrlo uspesan...ali tada je vec sve bilo dogovoreno izmedju drzave i kompanija.
I saglasna sam, SAD je odgovorna za verovatno najvecu promenu u ljudskoj vrsti ikada.
Isto kao što su naši tajkuni sve dobili da "rade"

Posto je Krstarice prepuna znalaca iz politicke i ekonomske teorije, eto mozemo da se bavimo ozbiljnim i realnim teoretisanjem iz oblasti drustvenih nauka.

Recimo, na Planeti zapad nije to sto jeste, vec je i on bio i ostao samo i jedino udbaska-blato istocna despotija, na koje se vi lozite. Ne postoji kapitalizam i slobodno trziste, vec je svet podeljen na feude gde jedna Sluzba ima potpunu fasisticku kontrolu nad svojom teritorijom, kao u Kini i Rusiji.

Kako bi onda bio izmisljen internet na svetu, i kako bi ga koristili milijarde ljudi i milioni i milioni biznisa?

Sta, recimo, ide Medvedev ulicom, dodje Zaharova i lupi ga po faci:

-Hej Medo, a hajde da umesto da veceras popijemo 3 litra votke, daj bolje da izmislimo internet!!!

I tako bi istocne fasisticke despotije izmislile internet koji koristi milijarde ljudi?
Edward Joseph Snowden

:rtfm::mrgreen:
Vazda bilo internet wi-fi .....

Screenshot_20251208-021330~2.png

Da nisu isti ti u americi odveli "intelegenciju" Srbije u ameriku, ne bi ameri spalili 10 ekipa astronauta pokušavajući da polete, pa na kraju morali da snimaju film o "sletanju na mesec"...
"Odveli"🤣, mialis ljudi sami kod njih odlazili u potrazi za znanjem. Neko javor lozi u sporetu da se ugreje, a neko od javora napravi violinu vrednu miline dolara. U Srbiji bi Tesla cuvao ovce, ali bilo mu je potrebno da se skoluje u Evropi i da ode i dalje u USA. On je deo njihove skole, njihovog znanja, prirodan sled njihove nauke. I da nije bio on, bio bi neko drugi. On tamo pripada i njihov je produkt... Tamo je ziveo toliko dugo, do duboke starosti. Provodio i duge dane u dosadi, te tamo ostajao...Naravno ljubav prema svojoj otadzbini je uvek postojala i nostalgija za detinjstvom, kao u svakom coveku. To je jasno....

Zanimljivo pitanje! Mene zanima nesto elementarnije, recimo kakva bi bila danasnja geopolitička situacija u svetu bez Zapada i njegovog uplitanja u druge drzave. Kako bi izgledala Afrika, Kina, Indija, Rusija... ? Mozda i svet bez svih ovih ratova?
Ili bi se neko drugi pojavio kao hegemon ?

Koji si ti car
Tesla je uspeo da sprovede bežično slanje informacija.
Za vojne svrhe jer je vojska finansirala
Bespilotne letelice npr.
a danas za civilištinu imaš daljinski upravljač za TV
sasvim drugi par rukava što nije patenturao pa uzela US NAVY

Ameriko sisala si vesla kad je struju uzmislio Tesla
Замисли шта би све Тесла измислио да је скренуо лево од Албукеркија и, уместо у Њујорк, отишао у Москву.

На грешкама се учи. Иначе вредније су нам биљне и животињске врсте и екосистеми по бившим колонијама него људи који тамо живе. Живот једног Немца или Француза или Енглеза вреди хиљаде и хиљаде смеђих људи из Индије или Африке.

Да. Тако је.

Ево, нпр. мала бела Србија са 6,5 милиона душа дала Новака Ђоковића. Колико је, од три милијарде малих смеђих људи из Индије дало Новака Ђоковића?

Или...једна мала бела СРбија са 6,5 милиона душа дала Јокару. Колико је од три милијарде малих смеђих људи из Индије дало Јокара?

Не мора спорт. Реци нам, колико је малих смеђих људи из Индије у популацији од стотина милијарди дало научника?

Добро, из те Индије има од сто милијарди хиндуса солидан број инжињера (наравно, у Америци), међутим, скоро сви они потичу из виших касти (захваљујући традицији у Индији која каже да се касте не мешају).

Јбг...не знам зашто се толико противите чињеници да један просечан бели човек свету даје више него десет просечних браонка. Јбт...па и ви сте бели. И Император Путин је бео. И Захарова је бела. Бела као креч. А то што се некада троши са обојенима...па, не прича са њима о светској политици и историји, него их користи као физичку радну снагу.

Да. Тако је.

Ево, нпр. мала бела Србија са 6,5 милиона душа дала Новака Ђоковића. Колико је, од три милијарде малих смеђих људи из Индије дало Новака Ђоковића?

Или...једна мала бела СРбија са 6,5 милиона душа дала Јокару. Колико је од три милијарде малих смеђих људи из Индије дало Јокара?

Не мора спорт. Реци нам, колико је малих смеђих људи из Индије у популацији од стотина милијарди дало научника?

Добро, из те Индије има од сто милијарди хиндуса солидан број инжињера (наравно, у Америци), међутим, скоро сви они потичу из виших касти (захваљујући традицији у Индији која каже да се касте не мешају).

Јбг...не знам зашто се толико противите чињеници да један просечан бели човек свету даје више него десет просечних браонка. Јбт...па и ви сте бели. И Император Путин је бео. И Захарова је бела. Бела као креч. А то што се некада троши са обојенима...па, не прича са њима о светској политици и историји, него их користи као физичку радну снагу.
Malo preterujes, beli ljudi imaju malo drugačiji menralitet, više nam radi ego.
Ali pogledaj samo Kinu sada, a i u perspektivi, tu smo mi zaostali. Več sada.
A kad Indija pronađe sebe, bice zanimljivo.
I ostli ljudi imaju kvalitete, svet nije samo crni i beli...

Back