Da li bi danas imali internet bez zapada?

Posto je Krstarice prepuna znalaca iz politicke i ekonomske teorije, eto mozemo da se bavimo ozbiljnim i realnim teoretisanjem iz oblasti drustvenih nauka.

Recimo, na Planeti zapad nije to sto jeste, vec je i on bio i ostao samo i jedino udbaska-blato istocna despotija, na koje se vi lozite. Ne postoji kapitalizam i slobodno trziste, vec je svet podeljen na feude gde jedna Sluzba ima potpunu fasisticku kontrolu nad svojom teritorijom, kao u Kini i Rusiji.

Kako bi onda bio izmisljen internet na svetu, i kako bi ga koristili milijarde ljudi i milioni i milioni biznisa?

Sta, recimo, ide Medvedev ulicom, dodje Zaharova i lupi ga po faci:

-Hej Medo, a hajde da umesto da veceras popijemo 3 litra votke, daj bolje da izmislimo internet!!!

I tako bi istocne fasisticke despotije izmislile internet koji koristi milijarde ljudi?
Творац фреквентне модулације је Михајло Пупин. Сад ти нађи неког експерта да ти то протумачи. Људска "памет" је експлодирала због интернета. "Деспотије" попут Кине и Русије штите народ да се превише не "опамете" од интернета.

Posto je Krstarice prepuna znalaca iz politicke i ekonomske teorije, eto mozemo da se bavimo ozbiljnim i realnim teoretisanjem iz oblasti drustvenih nauka.

Recimo, na Planeti zapad nije to sto jeste, vec je i on bio i ostao samo i jedino udbaska-blato istocna despotija, na koje se vi lozite. Ne postoji kapitalizam i slobodno trziste, vec je svet podeljen na feude gde jedna Sluzba ima potpunu fasisticku kontrolu nad svojom teritorijom, kao u Kini i Rusiji.

Kako bi onda bio izmisljen internet na svetu, i kako bi ga koristili milijarde ljudi i milioni i milioni biznisa?

-Hej Medo, a hajde da umesto da veceras popijemo 3 litra votke, daj bolje da izmislimo internet!!!

I tako bi istocne fasisticke despotije izmislile internet koji koristi milijarde ljudi?
sto ga ovaj covek silji zapadnjacima toliko ja nmg da verujem

Meni se malo i svidja ideja kako bi yugo internet izgledao. Ok, ne bi imali musk-a da nam prica kako je sajber kamion zapravo kul i kako cemo svi jednog dana morati na mars pa da mu damo pare ali ovako, mogao bi da caskas sa nekom cicom iz drugog grada a ona ne bi slala slike ogledala na kojem drzi aj fon prstima ko da ga je napao neki hibridni kvatropus i bich resting fejs, nego neki Yphone i iskreno srecna sto je dobila pravu paznju :D

Znamo li mi koliko je slobodnog internet sadržaja dostupno u Rusiji ili Kini?
Da ne govorimo o ovim Korejama i sl.

Oni nemaju interneta. Na odličnom smo putu da postanemo isti.

Mislim da bi bio izmisljen.
Ukoliko posmatramo ruske matematicare zaista nemam nikakvu sumnju da se moglo doci do interneta.

Rusi su imali zavidne rezultate, ali da skratimo, Kasperski je svima nama poznat.

Medjutim, istrazivanja bi bila plod vojne saradnje, a naucnici bi bili nadgledani od strane KGB-a.
Negde mi se javlja da se tako nesto desilo bas sa Kasperskim...

Klasicna ruska matematika je jedna puslica. Nasi klinci rade po njihovim knjigama, one nisu nasarane i dizajnirane, nisu lepe na oko, ali, ali...

Mislim da bi bio izmisljen.
Ukoliko posmatramo ruske matematicare zaista nemam nikakvu sumnju da se moglo doci do interneta.

Rusi su imali zavidne rezultate, ali da skratimo, Kasperski je svima nama poznat.

Medjutim, istrazivanja bi bila plod vojne saradnje, a naucnici bi bili nadgledani od strane KGB-a.
Negde mi se javlja da se tako nesto desilo bas sa Kasperskim...

Klasicna ruska matematika je jedna puslica. Nasi klinci rade po njihovim knjigama, one nisu nasarane i dizajnirane, nisu lepe na oko, ali, ali...
Rusi zaista imaju najbolje matematicare, to jeste cinjenica.

Unisten ljudski potencijal u potpunosti u toj diktaturi.

Sto se tice interneta, cak i kada bi ga izmislili u nekom ovakvom obliku, ljudi bi mogli da ga koriste ono- jednom nedeljno na pola sata, u prostorijama ministarstva za Internet, i to samo oni kojima Centralna Komisja izda posebnu dozovlu.

Teško

Atomic bombings of Hiroshima and Nagasaki https://share.google/Jo8RjanpxzgAPJrhH
1000013487.jpg

Rusi zaista imaju najbolje matematicare, to jeste cinjenica.

Unisten ljudski potencijal u potpunosti u toj diktaturi.

Sto se tice interneta, cak i kada bi ga izmislili u nekom ovakvom obliku, ljudi bi mogli da ga koriste ono- jednom nedeljno na pola sata, u prostorijama ministarstva za Internet, i to samo oni kojima Centralna Komisja izda posebnu dozovlu.

Ne sporim, proverila sam sada, bice da sam nekada dobro nacula da je Kasperski bio povezan da KGB-om...jeste i te kako, Kasperski je KGB!

Ne znam ti ja mnogo o tome, ali nije bas ni u SAD-u nastalo iz blata, Bil Gejts je iz izuzetno bogate porodice.

Sada je popularan Tjuring. Klinci ga obozavaju!
Za njega se stvarno moze reci da je neverovatan um...ali pazi, on je radio za vojsku (razbijao je sifre) i njega je kasnije Velika Britanija prakticno ubila, odnosno naterala ga je da se ubije sam.
I ona zena, pffffff, ne mogu da se setim imena, preletelo mi je, napisacu kada proverim, elem, ona je radila za americku vojsku decenijama.
Nije to bas nigde bilo prepusteno trzistu iako su mnogi tako pomislili jer je marketing Windows '95 pratila ona pesma Stounsa Start me up i onda su ljudi pomislili wow, novo cedo americke demokratije:lol:.
Razvoj je ipak bio duzi, a marketing '90-ih vrlo, vrlo uspesan...ali tada je vec sve bilo dogovoreno izmedju drzave i kompanija.
I saglasna sam, SAD je odgovorna za verovatno najvecu promenu u ljudskoj vrsti ikada.

Drzi se teme.

Tema je kako vi zamisljate da bi vase istocne despotije izmislile internet, stvar koju koriste milijarde ljudi, i koja je toliko promenila ljudsku civilizaciju. Ekonomiju, drustvo, kulturu, ljudske odnose, identitete i emocije.

Eto, iskreno me zanima kako vi to zamisljate, kako bi nastao internet u tom vasem idealnom svetu, bez ovakvog zapada?

Long story short, другари.

Без свих поклона Запада би сте умрли двапут као бебе од дијареје и, такви какви сте, три пута од болести прљавих руку пре седме године живота. Интернет!?

Заплачите се, кажите "хвала, чико" и то је то, да се разилазимо.

Ja bih želeo da vidim svet u kome bi Amerikanci ili zapadnjaci uopšte bili tehnološki najrazvijeniji i zabranjivali drugim narodima da koriste njihova dostignuća.
Bilo bi lepo kad bi neko napravio takvu seriju. Američki tehno-superacisti zabranjuju pravoslavnim Rumunima i Grcima da koriste antibiotike, a oni jadni ubacuju gerilce u stilu Otpisanih i pljačkaju magacine lekova.
Verovatno bi Hitlerovi nacisti da su ostali na vlasti u Nemačkoj i da eventualno nisu poveli WW2 na kraju imali slične ideje.

Back