Da li ateisti mogu biti dobri Srbi?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Daj, budi bar malo realan. Ako stampa iznese pedofilski skandal nekog popa, igumana, vladike ili veroucitelja, njegovo ime i prezime je navedeno, kao i mesto gde zivi..

Vidim da ovde još malo neće trebati da postoje sudovi, jer dovoljno će biti da se nešto napiše u dnevnoj štampi, pa da ovaj koji se pominje, bude apriori osuđen.
Na osnovu čega Ti možeš da tvrdiš da je neko pedofil, bez da si video ijedan dokaz?
Na osnovu toga što je neko u nekoga uperio prstom?

Razumem i potrebu da se neko linčuje, jer taj poriv izvire iz sopstvene grešnosti, i samodestrukcije koja je vezana za greh, pa sve to izvire iz čoveka.
Grešnici ne praštaju, a gde nema oprosta, tu je nemir, a gde je nemir, tu je destrukcija.
Ali ne razumem da se neko unapred osuđuje, bez da si video ijedan dokaz.
A još više ne razumem, kada to kaže neko ko se navodno ne uzda u veru, već u znanje, tj. istinu.

E pa omanuo si, jer to što govoriš ne govoriš na osnovu znanja, već na osnovu vere u pročitano.

A ovaj... Jesi li planirao da taj plemeniti poduhvat ostvariš iznenadnim deportacijama u toku noći, ili bi ateistima ponudio rok od 30 dana da u bescenje prodaju imovinu lokalnim pravoslavcima ili, po sopstvenom izboru, daruju mesnoj pravoslavnoj crkvi? :kafa:

Ne, uz postovanje svih imovinskih prava, prodaju, otkup, zamenu, cak i uz izgradnju pocetne infrastrukture...

Bolje bi vam bilo da gradite svoju kulturu odvojeno od Srba, zamisli visine koje biste dosegli.

Е, да, ти си зилот, сад схватих.

(Нису "католици", већ "римокатолици".

Наравно ако мислиш на оне, а не на ове ).

Добро је бар да признајеш да си заостао...

Kad vidim ko je napredan, sasvim se lepo osecam kao zaostao.

Vidim da ovde još malo neće trebati da postoje sudovi, jer dovoljno će biti da se nešto napiše u dnevnoj štampi, pa da ovaj koji se pominje, bude apriori osuđen.
Vidim da ovde jos malo nece smeti da postoji dnevna stampa. Djavle bi to najradije zabranio, jer ta ruzna strana modernog zivota sa lakocom otkiva ono sto bi duhovna bica, bilo da su uz boga ili protiv njega, najradije sakrili od mase vernika.

Na osnovu čega Ti možeš da tvrdiš da je neko pedofil, bez da si video ijedan dokaz? Na osnovu toga što je neko u nekoga uperio prstom?
Eto vraga, on je pronasao da ja tvrdim da je neko pedofil. To je laz (iako ti u potpisu imas laznu istinu). Ja samo prepricavam ono sto mas mediji objavljuju. Ja ne drzim vladikama, popovima i igumanima svecu i slikam kako obradjuju nas mladi narastaj, time se bave novinari koji iznose to kao istinu. Ti, kao zainteresovana osoba, mozes da podneses tuzbu sudu.

Razumem i potrebu da se neko linčuje, jer taj poriv izvire iz sopstvene grešnosti, i samodestrukcije koja je vezana za greh, pa sve to izvire iz čoveka.
Ja takvu potrebu nikako ne mogu da razumen niti je odobravam, a ako se ti osecas gresnim, pravc kod popa na citanje “oce nas na nebesa…”

Grešnici ne praštaju, a gde nema oprosta, tu je nemir, a gde je nemir, tu je destrukcija.
Bas tako, treba imati na umu da su popovi prilicno duboko zagazili u greh, sta vise mnogi su gresniji od obicnog vernika. Neki od njih i ne veruju u boga, ali su svestenici jer je radno mesto zagarantovano i od tog poziva se veoma lepo zivi. Bolje nego od bilo kog drugog zanimanja.

Ali ne razumem da se neko unapred osuđuje, bez da si video ijedan dokaz.
Ako javnost bruji, pa makar to bila i lazna optuzba, nadlezni organ je duzan da to ispita, a oklevetani bi trebalo da podnesu tuzbu nadleznom sudu protiv klevetnika. Naravno, gresnik nece podneti takvu tuzbu, jer iz toga mogu proizici jos vece afere. Cak ni crkveni sud, kao i sam patrijarh, zmure na sve iznete “klevete, kao – to se negde drugde desava a ne na ovim nasim prostorima.

A još više ne razumem, kada to kaže neko ko se navodno ne uzda u veru, već u znanje, tj. istinu.
E, ovo je vec mudrost koju obican smrtnik ne moze da razume. Ili to spada u filozofiju religije?

E pa omanuo si, jer to što govoriš ne govoriš na osnovu znanja, već na osnovu vere u pročitano.
Novost, sada ateisti i djavlima smetaju. Inace, u pravu si, nisam drzao svecu niti snimao. Tu postoji i jedna verovatno logicka zackoljica, ako ti nemas vere u procitano, kako ti sve to znas, mozda si se rodio sa velikim znanjem, pa ti nije bilo potrebno da citas. Zadivljen sam tvojim mudrolijama.

Reci mi, CrniDjavle, zasto se toliko zestoko trudis da opravdas popove, vladike, igumane, veroucielje. Imas li ti neki poseban unutrasnji poriv za toliko pravdanja pedofilije. Mislis li ozbiljno da kada se takav clanak pojavi u novinam tu stranicu treba odmah zatvoriti i novinu unistiti????

Ne, uz postovanje svih imovinskih prava, prodaju, otkup, zamenu, cak i uz izgradnju pocetne infrastrukture...

Bolje bi vam bilo da gradite svoju kulturu odvojeno od Srba, zamisli visine koje biste dosegli.

Они то знају. То их не интересује јер се и онако сматрају елитом Срба , а не српском елитом. Ипак нису сигурни да би могли уништити православље да себе поставе на упражњен Трон Светог Саве. Ко зна што је већ урађено у том правцу, али се види да још увек раде на истом циљу са истим савезницима.

Они то знају. То их не интересује јер се и онако сматрају елитом Срба , а не српском елитом. Ипак нису сигурни да би могли уништити православље да себе поставе на упражњен Трон Светог Саве. Ко зна што је већ урађено у том правцу, али се види да још увек раде на истом циљу са истим савезницима.
A kako znaš da se osećaju elitom, iz iskustva?I zašto bi se ateisti uopšte opterećivali uništavanjem pravoslavlja, ili je to paranoja?A ko su saveznici?
Jesam ateista, al' se ne smatram ni elitom, ni Arijevkom, ponajmanje sveticom i pretendentom na tron, pa bih te zamolila da me prosvetliš, pogotovo u vezi sa ciljevima "ujedinjenih ateista" i njihovih saveznika, ko god da su.

Vidim da ovde jos malo nece smeti da postoji dnevna stampa. Djavle bi to najradije zabranio, jer ta ruzna strana modernog zivota sa lakocom otkiva ono sto bi duhovna bica, bilo da su uz boga ili protiv njega, najradije sakrili od mase vernika.

Sa lakoćom hrani one koji su gladni linča.
Ali ne razumeš to, jer to spada u proces destrukcije pravnog poretka, koji je temelj društva.
U takvim uslovima svoj posao su radile srednjevekovne inkvizicije, gde je glas na ulici bio dovoljan da se pokrene lavina mržnje i želje za linčom i osudom, a bez racionalnih dokaza.
To je zato što gomila isfrustriranih nema pametnija posla, npr. da se bave samim sobom, da rade na sebi da budu bolji, već vazdan traže mrvu strasti, uvijenu u tobož borbu protiv zla i greha.
A upravo su sami pokretači i izvor zla i greha, svojim neosnovanim osudama, jer tako urušavaju zdrav poredak, koji kaže da čovek ne može biti kriv, dok se krivica ne dokaže.

1. Eto vraga, on je pronasao da ja tvrdim da je neko pedofil. To je laz (iako ti u potpisu imas laznu istinu).
2. Ja ne drzim vladikama, popovima i igumanima svecu i slikam kako obradjuju nas mladi narastaj, time se bave novinari koji iznose to kao istinu.

Ko razume, razume, ko ne razume, i ne treba da razume.

Ja takvu potrebu nikako ne mogu da razumen niti je odobravam, a ako se ti osecas gresnim, pravc kod popa na citanje “oce nas na nebesa…”

Naravno da ne možeš da razumeš, jer da razumeš, niti bi to isto činio, jer greh izvire iz neznanja, odnosno nerazumevanja nečega.

Bas tako, treba imati na umu da su popovi prilicno duboko zagazili u greh, sta vise mnogi su gresniji od obicnog vernika. Neki od njih i ne veruju u boga, ali su svestenici jer je radno mesto zagarantovano i od tog poziva se veoma lepo zivi. Bolje nego od bilo kog drugog zanimanja.

Treba imati na umu da ne znaš šta govoriš, jer da znaš, ne bi upotrebljavao neodređene pojmove, poput "zagazili greh, običan vernik, veruju u Boga, veoma lepo živi".
Tim pre što to izgovara neko ko se tobož kune u znanje, tj, istinu, a odriče se vere, kao kakvog škarta.

Običan vernik; šta je to, postoji li i ko je etalon za vernika, na osnovu koga neko može biti običan vernik, a neko ko već zna kakav, obznani svoje znanje?
Bog; ovo sam pitanje postavio mnogo puta, i ne dobih jasan odgovor, a i kako bih mogao dobiti odgovor na pitanje ko/šta je Bog, od nekoga ko kaže Bog ne postoji, jer kako može neko znati nešto o nečemu što ne postoji. Čak i da znaš ko/šta je Bog, reći veruju u Boga isto bi bilo kao reći hodaju putem, tj. sama takva izjava ne znači išta, prazna je i šuplja, običan omotač, ambalaža od reči, bez suštine u sebi.
Veoma lepo živi; još jedna ambalaža od reči, bez suštine u sebi, jer život je lični doživljaj, subjektivni, zato što svako ima svoj život, i ono što je za Tebe lepo življenje, nekome može biti noćna mora, i obrnuto.

Ako javnost bruji, pa makar to bila i lazna optuzba, nadlezni organ je duzan da to ispita, a oklevetani bi trebalo da podnesu tuzbu nadleznom sudu protiv klevetnika. Naravno, gresnik nece podneti takvu tuzbu, jer iz toga mogu proizici jos vece afere. Cak ni crkveni sud, kao i sam patrijarh, zmure na sve iznete “klevete, kao – to se negde drugde desava a ne na ovim nasim prostorima.

Kažem Ti obrnuto, grešnik će prvi podneti takvu tužbu.
Pravednik ne treba da dokazuje svoju pravednost, jer on sam sebi je dokaz pravednosti.
Možeš ga optužiti lažno, ali u takvu lažnu optužbu mogu poverovati jedino grešnici, ne zato što to tako jeste, već zato što oni to tako žele da bude, ili bi želeli da bude, da belo bude crno, da bi crno bilo belo.
Jer pravednici sigurno neće poverovati u laž, zato što prepoznaju pravednika, tj, istinu i pravdu, a kada je ne mogu poznati, onda mudro ćute, i strpljivo je traže, dok je ne nađu.
Pravednost dokazuje onaj ko je u sebi nema.

E, ovo je vec mudrost koju obican smrtnik ne moze da razume. Ili to spada u filozofiju religije?

Dobro je da bar nešto ne razumeš, jer već sam pomislio da si sveznajući, pa reko, ako si Ti sveznajući, onda...

Novost, sada ateisti i djavlima smetaju. Inace, u pravu si, nisam drzao svecu niti snimao. Tu postoji i jedna verovatno logicka zackoljica, ako ti nemas vere u procitano, kako ti sve to znas, mozda si se rodio sa velikim znanjem, pa ti nije bilo potrebno da citas. Zadivljen sam tvojim mudrolijama.

Reci mi, CrniDjavle, zasto se toliko zestoko trudis da opravdas popove, vladike, igumane, veroucielje. Imas li ti neki poseban unutrasnji poriv za toliko pravdanja pedofilije. Mislis li ozbiljno da kada se takav clanak pojavi u novinam tu stranicu treba odmah zatvoriti i novinu unistiti????

Ne opravdavan ikoga, samo Ti to ne možeš da shvatiš, jer svako samoga sebe opravdava i optužuje svojim delima, i iko ikoga ne može da opravda niti osudi više nego što to može svako sebi da učini.
Već jednostavno ne želim da spadam u grupu vernika, koji bez dokaza nasrću na bilo koga.
Razlika između ove dve stvari je velika, za onoga ko ume da oseti, a ko ne ume, njemu je sve jedno.

Imas genijalne ideje . Da li ti je inspiraciju dao Hitler ili Staljin ? A sta ako ateisti ne zele da se presele ?
Lomaca ili nesto drugo ? Steta sto se ni za sta ne pitas ni u svom mjestu stanovanja ni u familiji .
Obrazuj se malo , pa ces se pitati !

A kako znaš da se osećaju elitom, iz iskustva?I zašto bi se ateisti uopšte opterećivali uništavanjem pravoslavlja, ili je to paranoja?A ko su saveznici?
Jesam ateista, al' se ne smatram ni elitom, ni Arijevkom, ponajmanje sveticom i pretendentom na tron, pa bih te zamolila da me prosvetliš, pogotovo u vezi sa ciljevima "ujedinjenih ateista" i njihovih saveznika, ko god da su.

Па по логици да сви атеисти нису комунисти, али да су сви комунисти атеисти. Ипак изгледа да је постало срамота изјашњавати се комунистом, па се користи прикладнији термин. а циљеви и савезници су исти.

Poslednja izmena:
Nije tacno, razvoj odredjene kulture je povezan sa njenom politickom nezavisnoscu.
Kultura je pre svega prevazilaženje razlika.
Dok je nekultura (koja počinje sa pljuvanjem po zajedničkom trotoaru, nastavlja se tvojim idejama o prisilnom preseljavanju neistomišljenika i završava verovatno njihovom fizičkom likvidacijom) insistiranje na razlikama tipa "četiri noge dobre, dve noge loše".

Kultura je pre svega prevazilaženje razlika.
Dok je nekultura (koja počinje sa pljuvanjem po zajedničkom trotoaru, nastavlja se tvojim idejama o prisilnom preseljavanju neistomišljenika i završava verovatno njihovom fizičkom likvidacijom) insistiranje na razlikama tipa "četiri noge dobre, dve noge loše".

To je tvoje poimanje kulture, a ne kultura uopste.

A posto ocigledno imas potrebu da nameces svoju kulturu, zasto je onda ne bi praktikovao sa sebi slicnima?

Svejedno mi je da li sam okruzen ateistima ili vjernicima . Zivim svoj zivot , ne njihov.
Smetalo bi mi da mi debili odredjuju mjesto stanovanja .

Nivo verbalne agresivnosti ateista na forumu prema svim vernicima govori da vam nije svejedno.

Ti svoj zivot mozes da zivis i okruzen drugim ateistima, cak bi bio i ispunjeniji, ne bi bio okruzen ljudima koje potajno prezires, mada ok mozda se tako osecas ispunjenijim, ko zna.

“Sve osim Ljubavi je laž.”, rece CrniDjavo i osta ziv.

Narodna poslovica kaze: “Kola mudrosti, troja gluposti”.

Jedan velikan nauke 20. veka rece: “ljudska glupost i kosmos su neograniceni”, da bi odmah dodao, "za Kosmos i nisam sasvim siguran”.

Necasni ljudi, kad citiraju sagovornika, izvlace recenice iz teksta, a cesto sagovornika izvitopereno citiraju. To im je Sotona ostavio u amanet.

Hogarius:
Vidim da ovde jos malo nece smeti da postoji dnevna stampa. Djavle bi to najradije zabranio, jer ta ruzna strana modernog zivota sa lakocom otkiva ono sto bi duhovna bica, bilo da su uz boga ili protiv njega, najradije sakrili od mase vernika
CrniĐavo:
Sa lakoćom hrani one koji su gladni linča.
Ali ne razumeš to, jer to spada u proces destrukcije pravnog poretka, koji je temelj društva.
U takvim uslovima svoj posao su radile srednjevekovne inkvizicije, gde je glas na ulici bio dovoljan da se pokrene lavina mržnje i želje za linčom i osudom, a bez racionalnih dokaza.
To je zato što gomila isfrustriranih nema pametnija posla, npr. da se bave samim sobom, da rade na sebi da budu bolji, već vazdan traže mrvu strasti, uvijenu u tobož borbu protiv zla i greha.
A upravo su sami pokretači i izvor zla i greha, svojim neosnovanim osudama, jer tako urušavaju zdrav poredak, koji kaže da čovek ne može biti kriv, dok se krivica ne dokaže.
Kakav galimatijas. Prvo, sve sami neodredjeni pojmovi (lavina mrznje, zelja za lincom, racionalni dokazi, gomila isfrustriranih nema pametnija posla, itd.) i vatreno zastuplanje, tj. odbrana “prokuzenih” pedofila.

Hogarius:
1. Eto vraga, on je pronasao da ja tvrdim da je neko pedofil. To je laz (iako ti u potpisu imas laznu istinu).
2. Ja ne drzim vladikama, popovima i igumanima svecu i slikam kako obradjuju nas mladi narastaj, time se bave novinari koji iznose to kao istinu.
CrniĐavo:
Ko razume, razume, ko ne razume, i ne treba da razume.
Dokaz totalne nekorektnosti. Reklo bi se da si mene citirao? Da li sam ja to podvlacio tekst i da li sam ja stavljao redne brojeve ispred citiranih recenica? I sta ti znaci ta neetalonirana recenica – “ko razume, razume, ko ne razume, i ne treba da razume.” Neverovatno da se i tako diskutuje. Dakle, sve je laz osim ‘LJUBAVI”, naravno, pedofilske prema mladom narastaju.

Hogarius:
CrniĐavo:
Naravno da ne možeš da razumeš, jer da razumeš, niti bi to isto činio, jer greh izvire iz neznanja, odnosno nerazumevanja nečega.
Citirao si deo mog teksta iz koga se ne vidi sta ja to ne mogu da razumem???? Naravno, tvoj odgovor je bezvezan, jer nema objekta razumevanja. Medjutim, kod vragova je sve moguce pa i ovakve nebuloze. Uostalom, gore rekog, recenice izvucene iz teksta ne mogu biti tretirane kao neciji stav, pogotovu ako se radi o djavoljskom podmetanju.

Hogarius:
CrniĐavo:
Treba imati na umu da ne znaš šta govoriš, jer da znaš, ne bi upotrebljavao neodređene pojmove, poput "zagazili greh, običan vernik, veruju u Boga, veoma lepo živi".
Tim pre što to izgovara neko ko se tobož kune u znanje, tj, istinu, a odriče se vere, kao kakvog škarta.
Eto vraga, Djaval a nikako da razume sta je to “zagaziti u greh". Vidi Crni, nisam rekao "zagazili greh", vec "zagazili u greh". Bitno menja smisao, zar ne?

CrniĐavo:
Običan vernik; šta je to, postoji li i ko je etalon za vernika, na osnovu koga neko može biti običan vernik, a neko ko već zna kakav, obznani svoje znanje?
Eto, neko trazi etalon za “obicnog vernika”, a pri tome ne trazi etalon za bezgresne popove, vladike, igumane, ne trazi etalon za biblijske gresnike, za djavole, itd. itd. Njemu nije jasno sta je obican ili prosecan vernik. Njemu nije jasno da je vernik onaj koji veruje u nemoguce i u nepostojece bogove, odnosno u nepostojece troclano bozanstvo.

CrniĐavo:
]Bog; ovo sam pitanje postavio mnogo puta, i ne dobih jasan odgovor, a i kako bih mogao dobiti odgovor na pitanje ko/šta je Bog, od nekoga ko kaže Bog ne postoji, jer kako može neko znati nešto o nečemu što ne postoji. Čak i da znaš ko/šta je Bog, reći veruju u Boga isto bi bilo kao reći hodaju putem, tj. sama takva izjava ne znači išta, prazna je i šuplja, običan omotač, ambalaža od reči, bez suštine u sebi.
Da li ova tirada ima sustinu? Naravno, nema, sve su to fraze naucene na bogoslovskim skolama.

CrniĐavo:
Veoma lepo živi; još jedna ambalaža od reči, bez suštine u sebi, jer život je lični doživljaj, subjektivni, zato što svako ima svoj život, i ono što je za Tebe lepo življenje, nekome može biti noćna mora, i obrnuto.
Eto, djavla, a ne zna sta je veoma lep zivot. Za njega ta floskula ima subjektivan znacaj, jer nekome je lep zivot ako svoju decu nije imao cim da nahrani, da su prosle noci otisli na spavanje na patosu i praznog stomaka, a za nekoga cija je trpeza prenatrpana raznim jelima i djakonijama, ko ima topao stan i francuski lezaj, cija deca imaju sve sto pozele, ukljuciv i mercedese ili BMV automobile, je tezak, los i nesrecan zivot, sve je to subjektivno, zavisi kako se dozivljava. Bas je mudar ovaj Djavle. Sta on sve zna.

Hogarius:
CrniĐavo:
Kažem Ti obrnuto, grešnik će prvi podneti takvu tužbu.
Pravednik ne treba da dokazuje svoju pravednost, jer on sam sebi je dokaz pravednosti.
Možeš ga optužiti lažno, ali u takvu lažnu optužbu mogu poverovati jedino grešnici, ne zato što to tako jeste, već zato što oni to tako žele da bude, ili bi želeli da bude, da belo bude crno, da bi crno bilo belo.
Jer pravednici sigurno neće poverovati u laž, zato što prepoznaju pravednika, tj, istinu i pravdu, a kada je ne mogu poznati, onda mudro ćute, i strpljivo je traže, dok je ne nađu.
Pravednost dokazuje onaj ko je u sebi nema
Eto, on kaze "obrnuto", i tu bi morala da prestane svaka dalja diskusija. Jer on, Crni djavo, tako kaze. On je etalon morala, prava i pravde. Uzmi se u pamet pa mi reci ko govori o "pravednima"?

Hogarius:
CrniĐavo:
Dobro je da bar nešto ne razumeš, jer već sam pomislio da si sveznajući, pa reko, ako si Ti sveznajući, onda...
.Objasni, zasto je to “Dobro da bar nesto ne razumem” i zasto si “vec pomislio da si (tj. da sam) sveznajuci? I sta ONDA? Dakle, prvo da razjasnimo sta ja to ne razumem pa zatim ono "Onda".?

Hogarius:
CrniĐavo:
Ne opravdavan ikoga, samo Ti to ne možeš da shvatiš, jer svako samoga sebe opravdava i…
Cekaj malo od Doboja Mujo, i te kako mastovito i uporno pokusavas da dokazes da su svi do sada navedeni duhovnici lazno optuzeni i da su novinari lazovi, zlonamerno optuzuju pojedine popove da su pedofili i homoseksualci. Interesuje me zasto bas ti. Niko do sada ih nije branio osim tebe.

Poslednja izmena:
To je tvoje poimanje kulture, a ne kultura uopste.

A posto ocigledno imas potrebu da nameces svoju kulturu, zasto je onda ne bi praktikovao sa sebi slicnima?
Pa sad... nisam primetio da bilo kome namećem bilo šta.

Nego, jesi li ti svestan da tim svojim ... idejama podržavaš genocidne prakse prisilnog preseljavanja i ograničavanja mesta boravka i to po kriterijumu koji je po sebi dikriminativan - na osnovu religijskog opredeljenja?
U civilizovanoj, da ne kažem kulturnoj, državi do sada bi te već priveli na razgovor. :confused:
To bi bila ta razlika između kulture i tvoje agresivne, atavističke nekulture. :kafa:

Pa sad... nisam primetio da bilo kome namećem bilo šta.

Nego, jesi li ti svestan da tim svojim ... idejama podržavaš genocidne prakse prisilnog preseljavanja i ograničavanja mesta boravka i to po kriterijumu koji je po sebi dikriminativan - na osnovu religijskog opredeljenja?
U civilizovanoj, da ne kažem kulturnoj, državi do sada bi te već priveli na razgovor. :confused:
To bi bila ta razlika između kulture i tvoje agresivne, atavističke nekulture. :kafa:

нема некултурнијег ни насилнијег од оног ко држи придике другом а сам се гузи на форумима против којих је...
случајно, омиљена реч му је
г л у п

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back