hogarius
Elita
- Poruka
- 15.124
Moram priznati da mi nije poznata cinjenica da je istorija BUDUCNOST. Zamisli, ne znam ni za cinjenicu da je istorija SADASNJOST.kao razumnom coveku morala bi ti poznata cinjenica da istorija NIJE proslost
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Moram priznati da mi nije poznata cinjenica da je istorija BUDUCNOST. Zamisli, ne znam ni za cinjenicu da je istorija SADASNJOST.kao razumnom coveku morala bi ti poznata cinjenica da istorija NIJE proslost
Moram priznati da mi nije poznata cinjenica da je istorija BUDUCNOST. Zamisli, ne znam ni za cinjenicu da je istorija SADASNJOST.
Џаба му објашњаваш, не разуме он ванвременско...
Moram priznati da mi nije poznata cinjenica da je istorija BUDUCNOST. Zamisli, ne znam ni za cinjenicu da je istorija SADASNJOST.
Dobar ali neuspeo pokusaj. Mozes li ti to bolje da objasnis. Ovako si se mnogo, mnogo namucio, a rezultata nema. Pokusaj ponovo ali sa drugim primerima. I definiciju istorije nisi nam dao u smslu da je to nauka koja proucava sadasnjost i buducnost.moram znaci da objasnjavam nesto sto treba i mora da se zna
istorija je nauka o proslosti..i ta nauka moze da dokumentuje i otkrije dogadjaje iz proslosti ..neke dogadjaje i neke okolnosti ali ne i sve dogadaje i sve okolnosti koje sacinjavaju proslost..te tako obezbedjuje delimicnu i cesto nekorektnu sliku o proslosti..a tamo nazad su stvari koje su nam poznate kao cinjenice..stvari koje nam nisu poznate kao cinjenice vec kao verovatnoce i mogucnosti oko kojih postoji sporenje i stvari koje su nam nepoznate..kojih je u proslosti i najvise..hajzelbergov princip na zalost radi u oba smera..nacelo neodredjenosti cini buducnost sve manje i manje predvidljivom sto se dalje u buducnost gleda..to isto nacelo neodredjenosti cini i sa nasom precepcijom proslosti..pa sto su dalje u proslost gleda stvari postaju sve neodredjenije..datumi postaju godine godine postaju "oko neke godine " da bi se doslo do cistog nagadjanja..( ali nam to nagadjanje istoricari predstavljau kao cinjenicu pha ) npr mitohodrialna eva ( najmladji ljudski zajednicki zenski predak ) zivela je pre OKO 190 000 - 200 000 godina ( raspon 10 000 godina )..NAJVEROVATNIJE u istocnoj africi dok isti takav adam ( zajednicki muski predak ) se PROCENJUJE da je ziveo izmedju 140 000 do 60 000 godina ( raspon citavih 80 000 godina )
sta mi stvarno znamo o nasoj proslosti? vrlo malo
Dobar ali neuspeo pokusaj. Mozes li ti to bolje da objasnis. Ovako si se mnogo, mnogo namucio, a rezultata nema. Pokusaj ponovo ali sa drugim primerima. I definiciju istorije nisi nam dao u smslu da je to nauka koja proucava sadasnjost i buducnost.
Ljubav između Romea i Julije je fikcija.Istorija može biti i prošlost i sadašnjost i budućnost, istovremeno, ako je istorija deo istine, tj. pisana istinom.
Npr. Ljubav između Romea i Julije je istorija, ali isto tako je i sadašnjost i budućnost, jer sjaj te Ljubavi se vidi u sadašnjosti, a videće se i budućnosti.
Slično kao što se sjaj davno ugašenih zvezda vidi i u dalekoj budućnosti, i ako je zvezdano isijavanje stvar prošlosti, formalno gledano.

Ne radi se o "udovoljavanju" provokatorima, vec o tvojoj afirmaciji. Da si to rekao svojim ukucanima, nekom u komsiluku, ili drugarima u kafanici, proglasili bi te neuracunljivim. Komsiluk bi se smejao, a clanovi porodice bi bili ozbiljno zabrinuti za tvoje mentalno zdravlje.sracunatim provokatorima ne udovoljavam
sta ce meni afirmacija?Ne radi se o "udovoljavanju" provokatorima, vec o tvojoj afirmaciji. Da si to rekao svojim ukucanima, nekom u komsiluku, ili drugarima u kafanici, proglasili bi te neuracunljivim. Komsiluk bi se smejao, a clanovi porodice bi bili ozbiljno zabrinuti za tvoje mentalno zdravlje.

Ljubav između Romea i Julije je fikcija.![]()
A sjaj zvezda je deo naše sadašnjosti. Kao kad ti metak probije lobanju, mada je "formalno govoreći" deo prošlosti kada je došlo da paljenja baruta.![]()
Ја мислим да ти недостаје оно главно, националност.Naravno.
Ali ne znam da li sam ja, kao ATEISTA, dobar i pravi Srbin ili mi ipak NESTO NEDOSTAJE.....
Ја мислим да ти недостаје оно главно, националност.
Не видим како човек може бити безбожник?
Pa, bice da ima i mentalno slepih.Ја мислим да ти недостаје оно главно, националност.
A kako slijep moze i da vidi ?Ја мислим да ти недостаје оно главно, националност.
Odlično zapažanje, ali poenta je u tome što nije sve i prošlost, i sadašnjost i budućnost, istovremeno, već samo što je pisano Ljubavlju, tj. istinom, jer sve osim Ljubavi je laž.
I koliko je nešto pisano Ljubavlju, toliko je deo prošlosti, sadašnjosti i budućnosti istovremeno.
Sjaj zvezda je deo naše sadašnjosti, i deo je prošlosti, i biće deo budućnosti.
Što se ne može reći npr. za paljenje baruta, koje je samo deo prošlosti, jer se završava tamo gde počinje, ali ne počinje tamo gde se završava.
Da bi nešto bilo vanvremensko, mora da počne tamo gde se završi.
P.S. Ljubav između Romea i Julije je istina odevena u formu fikcije Ljubavi između Romea i Julije.

Interesantno je da teritorija Srba nije pretrpela osipanje ni dok je bila turska, ni austrougarska, ni "građanska", ni "komunistička". Za to je trebalo sačekati da pravoslavna crkva turi svoju repinu u politiku, pa da počne propast. I kakve onda zajedničke interese ima srpsko nacionalno biće sa pravoslavljem?![]()
Covek je Srbin, bio ateista , musliman ili hindus. Tako da nema o tome sta da se polemise.
Postoji i gradjanski nacionalizam ali vidim da to ovde niko ne pominje.
Srpska teritorija je i bila najveca za vreme pravoslavlja,tacnije pravoslavnih vladara.