- Poruka
- 2.632
Nisam takvog upoznao.Не. Екстраверти нису нужно причалице. Екстраверт је неко ко је више окренут ка спољашњем него ка унутрашњем свету. Нигде не пише да мора да воли да прича. Тако да је "ћутљив екстраверт" логичка могућност.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Nisam takvog upoznao.Не. Екстраверти нису нужно причалице. Екстраверт је неко ко је више окренут ка спољашњем него ка унутрашњем свету. Нигде не пише да мора да воли да прича. Тако да је "ћутљив екстраверт" логичка могућност.
Ja sam ti cutljiv ekstrovert kad je Srbija u pitanju..Nisam takvog upoznao.
U pravu si što se tiče komunikacije, a posebno oko političkih stavova. Bukvalno sam izneo svoj stav i odjednom navalio neki tamo na mene "argumentum ad hominem" stilom i obesmislio bilo kakav dijalog. Prosto mu nisam ni odgovorio jer se vidi da je nemoguće sa takvim komunicirati.Ja sam ti cutljiv ekstrovert kad je Srbija u pitanju..
Iz dva razloga, vecina ljudi je vrlo niskog nivoa sagledavanja, pa bi prica sa njima stvarala vise problema nego pozitive, i drugi , nisu zgodni za komunikaciju, imaju vrlo lose manire, imaju potrebu da se hijararhijski nadmecu , sve tumace kao napad, i ostale tragikomicne frustracije....
Za razliku od Srbije, u inostranstvu sam normalno ekstrovertan...postujem imho komunikaciju , nema potrebe za pet recenica kad se nesto iskazuje, i to vazi i u Grckoj i u EU, vazi cak i na Tajlandu , iako su totalno drugacije kulture, malo manje vazi u Arapskom svetu , ne znam zasto....
Možda treba razlikovati osobe koje su stidljive pa samim tim i ćutljive od onih koje ćute skrivajući svoje osobine, osećaje i slično.
Можда зато што га ниси препознао?Nisam takvog upoznao.
Politicki stavovi, ekonomski stavovi , navijaci i sport, musko zenski odnosi kad su zene u razgovoru , sve su to situacije gde su obojeni formati komunikacije i nisu otvoreni i onda je bez veze drzati ih previse otvorenim...U pravu si što se tiče komunikacije, a posebno oko političkih stavova. Bukvalno sam izneo svoj stav i odjednom navalio neki tamo na mene "argumentum ad hominem" stilom i obesmislio bilo kakav dijalog. Prosto mu nisam ni odgovorio jer se vidi da je nemoguće sa takvim komunicirati.
Mogućno.Можда зато што га ниси препознао?
Kvazi psiholozi kazu da je psihicki vrlo razorno da ekstrovert postane cutalica.....Можда зато што га ниси препознао?
Лако је препознати ћуталицу.
Али ћуталицу екстраверта?
2 i 3 se zove tempo...i 4 je tempo, ali ne oko napada...nego neprihvatanja price.Који би то могли бити разлози зашто неко ћути?
Ево пар идеја.
1. Није заинтересован за теме о којима се дискутује.
2. Заинтересован је али више воли да слуша него да прича.
3. Заинтересован је, и волео би нешто да каже, али нема шта да каже.
4. Заинтересован је, волео би нешто да каже, има шта да каже али сматра да би тиме створио непријатну ситуацију ( нпр. напали би га да је женомрзац. )
5. Заинтересован је, волео би нешто да каже, има шта да каже али такође поседује ирационални страх од тога да ће бити нападнут, физички или вербално, рецимо зато што је такву реакцију добијао од својих родитеља током одрастања.
6. Не допада му се начин на који се воде разговори нпр. превише су ужарени, траљави, брзоплети, неорганизовани, хаотични, нервозни, вулгарни, увредљиви, итд.
7. Хтео би да држи монолог или банку али зна да му ови не би дозволили.
8. Страх га да ће му се људи смејати због боје гласа или начина на који прича.
9. Преферира да комуницира путем цедуљица или малих писамца по могућству кроз поезију.
10. Преферира да комуницира преко телефона.
11. Нем је.
Јунг је дефинисао екстраверзију као окренутост према спољашњем свету -- није је никада дефинисао као окренотуст искључиво према другим људима. Други људи јесу део спољашњег света али нису једина ствар која се тамо налази. Самим тим, неко ко не воли да комуницира са људима, небитно какви су, али воли да истражује свет, путује и слично је есктраверт. ( Треба додати да Јунг баш и није био чувен по јасним дефиницијама, тако да је ово што износим само моје самоуверено тумачење истих. )Mogućno.
Vrlo čest slučaj.. Самим тим, само зато што неко ћути не значи да не би волео да прича тј. да је екстраверт. Можда једноставно не постоје адекватни услови за то нпр. одговарајући људи
pa ebi ga, pricalice obicno ne vole pricalice.. pricalica nadje nekog cutologa da ga pridaviImam prijateljicu koja ne zaklapa. I kad smo bile na petodnevnom meditativnom
povlačenju, gde se praktikuje plemenita tišina, ona je šaputala sve vreme..
Za nju je to tišina.
Ali mi je posebno zanimljivo bilo kada je rekla da ne može nekoj baki da održava
stan i da će joj otkazati. Zašto? Kaže, baka ne prestaje da priča. Ona takvo čudo
još nije videla.
da, a smeta im kad ih neko drugi davi...pa ebi ga, pricalice obicno ne vole pricalice.. pricalica nadje nekog cutologa da ga pridavi
Postoje različiti ćutolozi i različite pričalice, ali je presek da svako, ali baš svako ima vreme i ljude s kojima priča i one s kojima ćuti.
Mogao bih da generalizujem i napišem još nekoliko podela, ali je suština definicija uvek šablonizacija i uticaj na ljude da menjaju svoje navike prema nekom, često trenutnom utisku.
Dugi niz godina pokusavam da shvatim sebe i ljude oko sebe. Jedna stvar je takoreci sigurna, a ta je da ja ne umem da citam misli drugih ljudi. Mogu ponesto da pogodim posle duzeg posmatranja, ali da tvrdm da tacno znam sta neko tacno misli cak se ni ne usudjeujem da kazem. Toliko puta sam omasio i iznenadio koliko razlicito umemo da mislimo.
Jesu li moguće situacije da stid pokrivamo brbljanjem?
Ja sam ti cutljiv ekstrovert kad je Srbija u pitanju..
Iz dva razloga, vecina ljudi je vrlo niskog nivoa sagledavanja, pa bi prica sa njima stvarala vise problema nego pozitive, i drugi , nisu zgodni za komunikaciju, imaju vrlo lose manire, imaju potrebu da se hijararhijski nadmecu , sve tumace kao napad, i ostale tragikomicne frustracije....
Za razliku od Srbije, u inostranstvu sam normalno ekstrovertan...postujem imho komunikaciju , nema potrebe za pet recenica kad se nesto iskazuje, i to vazi i u Grckoj i u EU, vazi cak i na Tajlandu , iako su totalno drugacije kulture, malo manje vazi u Arapskom svetu , ne znam zasto....
Najčešće i prestanem.Ali ta situacija sa pricanjem da se 'popuni' nelagoda je karakteristicna - zato i kazem, svima ce da bude lakse da prestanete da pricate.
ma muski je profesor, senior, ja bih voleo da nam ovde predaje na razne teme, ali je vilgeforc junior;То је оно о чему, чини ми се, Мушки прича.
ondaволи да истражује свет, путује и слично је есктраверт.
ma, naravno sta ima da pricamo, izasli smo da se zezamo, ludujemo, a ja cu da djuskam, i naravno, pokusam i da odvojimСамим тим, неко ко не воли да комуницира са људима