Curvy

Da li treba na bazenima da postoji odvojen odjel za debele ?

• Da

glasova: 4 18,2%
  • Ne

glasova: 18 81,8%

• Ukupno glasova
    22
Овде све жене саме склапају намештај, крече... а нису ни без школе ни физички запуштене, напротив.

Хвала Богу. То што знам да запалим ватру у камину не значи да се тако грејем. Али не дај Боже неког зла нећу сести и плакати што је хладно.
bome ja to nista ne radim
ili natjeram zmua ili platim majstora
mislim nije da ne znam
nego me mrzi

Pa da. Mene je tata ucio kao dete, da kucam eksere, srafim, busim...secem testerom, cepkam drvca, krecim, farbam, smirglam, koji je alat za sta ... i stalno je govorio.. da ne budes nesposobna u zivotu.
Kopala motikom, riljala bastu kad sam porasla malo....i svasta jos.
Nisam ostala oštećena i uskracena za detinjstvo i mladost zbog toga

Ja volim emisije o kuvanju. Ne volim onaj modni kanal...neka sexy muzika a mrsave zene hodaju iskolacenih ociju...kao hipnoza, bokte...a kuvanje, putovanja, namestaj, priroda...to volim...mirise mi na zivot...i da kuvam volim:)

Sto se popravki tice...ako mogu popravim...ako ne mogu popravi muz...ako ne moze niko pozovemo majstora...moje je da sacuvam, ocistim, da dom bude prijatan...
U jednom stanu nismo znali da imamo ljuti betonski zid. Uzela da ukucam ogledalo, uzmem preporuceni ekser u prodavnici i mlatnem cekicem, ekser se odbije od zida i punom brzinom proleti na 3cm od mog oka, kao metak!
Bez oka sam mogla ostati u milisekundi.
Znaci, tri puta meri a jednom seci. Ako nisi siguran mani se, veca steta moze biti nego vajda.

И деца воле емисије о кувању. И оне о реновирању кућа. И неке креативне радионице. Све то где се нешто прави.
Па и играчке су им такве, кухиње, алати, пластелини, Лего...

Jeeeeste, AV je najviše voleo da se igra sa šerpama i kutlačama, umesto sa električnim formulicama, vozićima. Posledice: zato sad i grade puteve 40km puta za 6 godina lol

jeste ako hoces da pravis ukusno.
Moje iskustvo nije tako.
Stvarno ne mogu da se setim da li sam ikada kod nekog sela da jedem i da nije bilo ukusno.
Ako pricamo o vrhunskom umecu onda za to mozda ipak treba skolovanje.
Ovako, moze da se nauci ako te zanima i ako imas osecaj za kombinovanje namirnica i ukusa.

Šo je do mene, ja sam čist pred narodom i Bogom.

A ti nisi odgovorna jer si bila mala.

Ja sam prvo najviše voleo da crtam, i to ugljenom, pa onda fudbal, vozići, naravno, istraživao sma sve i svašta, ložio se na astronomiju..najmanje sam sedeo ko baba neka, a sestra je imala taj mini šporet i maltretirala me da probam "ručak"..pesak iz šerpice, pa sam je tužio baki...

i samo da kazem da me ne nerviraju emisije o kuvanju kao takve
nisu skroz besmislene kao 70 posto tv sadrzaja

One stimulisu nesto pozitivno.

Opustanje, domacu hranu, hobi van dnevne rutine, lepo postavljen sto...toliko svi rade danas da je lako zaista pojesti za sankom sta god...i ne zna se koji je to obrok i sta je...
Pokazuju i da se covek nece nagojiti ako jede skuvano i da najbolje zna sta jede ako sam nabavi proizvode.

Ja sam manje za te popravke. Moj muz je tako vaspitan od strane oca. Tata mu je super ali on je penzioner. Vremena na pretek.
I onda ovaj uz posao, ode u sest dodje u sedam, popravice sutra...da...za vikend...izmerim mu puls - 90!
Basta.
Meni ti trebas ziv i zdrav. Ne treba mi pokojan muz koji je danju radio a nocu zavrtao toalet.
Od sada cu bez njegovog znanja da zovem majstore.

Ljudi imaju granicu opterecenja. Rekla sam mu da ide na plivanje malo vikendom. Drmnuce ga srcka na kraju a to su i te godine kada drma prvi put.
Ko zeli da bude renesansan covek, moze od sebe da krene. Ljudi moraju i da odmore, odspavaju...

Moje iskustvo nije tako.
Stvarno ne mogu da se setim da li sam ikada kod nekog sela da jedem i da nije bilo ukusno.
Ovako, moze da se nauci ako te zanima i ako imas osecaj za kombinovanje namirnica i ukusa.
Укусе често повлачимо и из породице.
Оно, правим супу као бака и само њу признајем.
А доста је и до нових навика које желимо да усвојимо, па избацимо запршке, више печемо него што пржимо и сл. Поента је да буде здравије а укусно.
Наравно, ваља се и распиштољити некад :lol:
А неке ствари у кућној варијанти никада не могу бити као профи. Сладолед рецимо. Или пица, они просто имају јаче пећи.

Šo je do mene, ja sam čist pred narodom i Bogom.

A ti nisi odgovorna jer si bila mala.

Ja sam prvo najviše voleo da crtam, i to ugljenom, pa onda fudbal, vozići, naravno, istraživao sma sve i svašta, ložio se na astronomiju..najmanje sam sedeo ko baba neka, a sestra je imala taj mini šporet i maltretirala me da probam "ručak"..pesak iz šerpice, pa sam ne tužio baki...
Све смо малтретирале :lol:
Моји су били на 8. спрату а друга старијег годину дана сам имала на 7. И сиђем доле код њега да се играмо, била сам још у вртићу. Лето. Кратак шорц скоро као гаћице и мајица кратких рукава.
Питао он маму да ме нашминка, она му дала свој несесер. После неког времена сам се појавила пред њом скроз карминима обојеног лица, ногу до краја и руку до рукава :rotf:
Жена је овако била :eek:

Moje iskustvo nije tako.
Je l znaš da za perača sudova u boljim restoranima treba iskustvo i to baš ozbiljno. Nisam verovao, ali postoje mašine za tretiranje, pa sam postupak, pa sterilizacija posuda u nekim mašinama, tako da i za to treba kvalifikacija.

Za ostalo sam saglasan.
Kuvanje samo nije dosadno, ako nije baš svakodnevno i ne padne n ajwdnog člana porodice. Taj prototip majke koja sve može i stiže mislim da je već neko vreme zamro, a retko kog imam drugara da se ne snalazi u kuhinji. To je i normalno, zreli su ljudi. Neko je bolji neko osrednji, ali svi nešto kuvaju. Onda...postoje žene koje npr ne vole kelj. I šta ćemo, mi volimo, pa nije frka napraviti sam. Svi imamo ruke, noge, pardon za one koji stvarno ne mogu i nisu sposobni, al to nije tematika.

Tematika je, prekinuo sam vas, konfekcijse veličine garderobe...tako beše..

U vezi toga, naša učiteljica ceo mesec uči decu na likovnom da šiju dugmad i heklaju narukvice. Mnogo mi se to sviđa.

Kao malecka imala sam jedan sasav obicaj. Mamina snajderka je zivela blizu i ja bih otisla, pozvonila na vrata i zamolila je za krpice. Krpice su ostaci tkanine od sica.
Njoj se to svidelo i od tada je cuvala u kesi krpice za mene.
Kakvo je to blago bilo!
Donesem krpice i krojim barbikama haljine, koristeci iglu i konac. Imala sam sest godina. Znam jer smo se preselili sa mojih sedam iz tog stana.

Kako je baka plela, a ona je bila moj cuvar, vrlo rano sam naucila da pletem, pre skole, dva vuces jedan pustis:lol:...pa sam onda plela zmijice, beskorisne salove od dva metra, sirine 5cm...
I danas mnogo cenim rucni rad. Rad sa vunom i svilom posebno.
Doduse, cenim svaki rad rukama.
A utice i kod debljanja, ko zaposli ruke nece samo nesto gurati u usta ili paliti cigaretu, izmisljati besne gliste.

Kao malecka imala sam jedan sasav obicaj. Mamina snajderka je zivela blizu i ja bih otisla, pozvonila na vrata i zamolila je za krpice. Krpice su ostaci tkanine od sica.
Njoj se to svidelo i od tada je cuvala u kesi krpice za mene.
Kakvo je to blago bilo!
Donesem krpice i krojim barbikama haljine, koristeci iglu i konac. Imala sam sest godina. Znam jer smo se preselili sa mojih sedam iz tog stana.

Kako je baka plela, a ona je bila moj cuvar, vrlo rano sam naucila da pletem, pre skole, dva vuces jedan pustis:lol:...pa sam onda plela zmijice, beskorisne salove od dva metra, sirine 5cm...
I danas mnogo cenim rucni rad. Rad sa vunom i svilom posebno.
Doduse, cenim svaki rad rukama.
A utice i kod debljanja, ko zaposli ruke nece samo nesto gurati u usta ili paliti cigaretu, izmisljati besne gliste.
Исто :D Исто сам звала крпице:heart:
Бака ми је после са неког путовања донела машину за шивење, малу, играчку, али је стварно штепала. Које одушевљење!

ja sam imala citave armije i ratove dugmica
baba ih cuvala u nekoj limenoj kutiji od keksa 😆

I jeli smo zivo testo!

Makar ja...narocito sam volela ono za galete sa mascu...imali smo taj dugoruki kalup za galete od kovanog gvozdja na placu i baka mi je pravila omiljeno testo sa mascu...pola bih pojela zivo:lol:
Doduse, jela sam i sveze kore za pitu...ali nisu bile tako slasne kao testo za galete:lol:

А шлог сам добила када сам отишла код тетке, оне конзервативне :lol: и она ми купила маказице за децу, оне заобљене при врху:roll: да се не повредим :roll::roll::roll: а ја оно годинама у назад баратам свим могућим, од оних за заноктице до кројачких.

• Haha
Reactions: Red

Back