Cupcakes, minicakes, muffins

• Začetnik teme Začetnik teme unchi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
moram da dodam sto se tice maffina,cupcakesa ili kako se vec zovu nema mnogo potrebe juriti recepte samo malo baciti pogled u svoje sveske sa starim dobro isprobanim receptima.....ja sam tako pravila cicin kolac,coko kocke,kolac sa jabukama....sve u korpice i u pleh :zper: imam i neki sa bananama,doduse taj jos nisam probala ali sigurno hocu...nisam strucnjak i svaka cast svima samo sam htela da podelim moje iskustvo....znaci mogucnosti su....velike :zper::zper::zper::zper:

Evo cure da i ovdje postavim Čokoladne mini cakes!
Čini mi se da su nekako mutne fotografije....

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Classic cupcakes

Za 12 coupcakesa:

2 jaja

200 g secera pomjesanog sa jednim vanil secerom

4 pune kasike punomasne pavlake (30%)

120 ml ulja

100 g brasna koje vec u sebi ima prasak za pecivo***

100 g brasna

1 kasikica praska za pecivo

dobar prstohvat soli

*** Ako ne mozete pronaci ovo brasno koje vec u sebi sadrzi prasak za pecivo zamjenite ga obicnim brasnom ali tada dodajte 1 kasikicu sode bikarbone!

Zagrijte rernu na 180°C
Mutite jaja sa secerum elektricnim mikserom dok smjesa ne pobijeli i ne bude glatka. Dodajte pavlaku i jos malo mutite. Zatim dodavajte ulje, malo po malo stalno muteci. Prosijte brasno, prasak za pecivo i so te umjesajte u jaja dok ne dobijete glatku smjesu bez grumuljica. Punite korpice za muffins i pecite 15-20 min dok ne narastu i dobiju blago rumenu boju. Ohladite i ukrasite po zelji. Ja sam ih ovaj put ukrasavala fondanom . Moram dodati da su ovi cupcakes jako mekani, izdasni i pogodni za razne kombinacije, npr mozete staviti kasiku smjese pa kasikicu dzema od jagoda ( ili nutele) pa opet smjesu i eto punjenih kolacica ;) ... Lijepo narastu i ne ispucaju na vrhu pa su super za ukrasavanje fondanom :)

Mini cucakes, po istom ovom prethodnom receptu samo uz dodatak kreme :)

Krema za cupcakes

25 g maslaca

55g šećera u prahu

pola kesice vanil šećera ili kasikica tečne prirodne arome vanilije

1 supena vrhom puna kašika kisele pavlake

250 ml slatke pavlake

1 šlagfiks

Pjenasto umutite maslac sa šećerom u prahu , dodajte vanil šećer i mutite dok smjesa ne pobjeli, postane pjenasta i lagana . Dodajte kiselu pavlaku i dobro izmutite.

U drugoj posudi umutite slatku pavlaku uz dodatak šlagfiksa te umješajte kremu od maslaca.

Izmiksajte, sipajte u poslastičarsku kesu i ukrasite vaše cupcakes!

Back