Cupcakes, minicakes, muffins

• Začetnik teme Začetnik teme unchi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
[/ATTACH]

Prilozi

• SDC12543.jpg
    SDC12543.jpg
    32,6 KB · Pregleda: 8
  • Image0649.jpg
    Image0649.jpg
    24,2 KB · Pregleda: 29
  • IMG_5570.jpg
    IMG_5570.jpg
    52,6 KB · Pregleda: 9
  • Image0626.jpg
    Image0626.jpg
    26,7 KB · Pregleda: 8
  • IMG_5454.jpg
    IMG_5454.jpg
    19,9 KB · Pregleda: 7
E sad jedno "pametno" pitanje...mislim vise pitanja:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Pravila sam mafine...prvi put...
1. zasto su se raspukli?
2. zasto su se svi iskezecili u onim korpicama?
3. u cemu vi pecete mafine, sem u papirne korpice?
4. da li ih stavljate u neke kalupe, plhove, kao oni sto su za projice?:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

jaco, oni na vrhu i treba da ispucaju, a peces ih u korpicama pa u onaj pleh sa rupama za projice..

:lol::lol::lol:znala sam:dash:
Predpostavljala sam, pa se mislim,pa kako njima tako lepi budu, pa jednaki pa okrugli...mada, odnela ih snajki za rodjendan uz poklon, ukrasila ja njih sa cveticima, a mali bratov, ima 4 godine, zagrizao pa kaze:"Teta jaco ovo mnogo lepo, mmmmmm"pa zabacio glavom, a ja umrla od smeha...eto deca...
Znaci sledeci put popravni, ovaj put su bili cokoladni, sledeci ce biti sa pomorndzom.

:lol::lol::lol:znala sam:dash:
Predpostavljala sam, pa se mislim,pa kako njima tako lepi budu, pa jednaki pa okrugli...mada, odnela ih snajki za rodjendan uz poklon, ukrasila ja njih sa cveticima, a mali bratov, ima 4 godine, zagrizao pa kaze:"Teta jaco ovo mnogo lepo, mmmmmm"pa zabacio glavom, a ja umrla od smeha...eto deca...
Znaci sledeci put popravni, ovaj put su bili cokoladni, sledeci ce biti sa pomorndzom.

Javi kada pravi da dodjemo na degustaciju:whistling::rotf::rotf:

Pozdrav svima! Zahvljajujuci ovom forumu sam se odlucila i prvi put napravila mafine. :)Naravno prvo sam napravila cokoladne, koji su kod mojih ukucana planuli ( nisu se ni dovoljno ohladili, vec su bili u tanjirima :D
Recept sam preuzela sa sajta coolinarika ( http://www.coolinarika.com/recept/733509/ ). Neobičan mi je bio recept jer uz brašno ide i prah pudinga od čokolade, što mi je bilo neobično :think:pa sam morala da probam . Mafini su odlični, vazdušasti i meki ( smanjila sam količinu šećera , i koristila puter ) Toplo preporučujem ovaj recept, uspeva bez problema.:klap:
Naravno isprobaću i sve ovde navedene.
Iskustvo koje sam htela da podelim sa vama, drage moje, je oko papirnih korpica, koje nisam imala gotove nego sam pravila po ovde navedenoj šemi, ali malo izmenjenoj i odlično su ispale. Papir za pečenje sam isekla 13x13cm, savila na pola , pa još na pola, i onda na trougao (tako kad se papir otvori dobije se i dijagonala i kvadrati).Na dno čaše čije je dno široko oko 6,5cm sam stavila papir formirala korpice tako što sam savijala "faltice" oko čaše.Tako sam dobila papirne korpice koje su imale dno širine otvora u plehu za mafine. Korpice su ispale odlično, lepo su legle u pleh za mafine ( klasičan sa 12 rupa, teflonski) i brzo se prave .:per: Sledeći put ću ih i slikati.
:bye:

Poslednja izmena:

Back